30 pro 2012, 11:00
30 pro 2012, 11:30
Crazy Daisy je napisao/la:meni se sama ideja ZO sviđa, smatram da je jako potreban, ali me isto tako živcira nepripremljenost sustava, no kao što je berta rekla, dorađivati će se.
30 pro 2012, 11:31
30 pro 2012, 11:34
Ina66 je napisao/la:sad ću ja potpisati CDCrazy Daisy je napisao/la:meni se sama ideja ZO sviđa, smatram da je jako potreban, ali me isto tako živcira nepripremljenost sustava, no kao što je berta rekla, dorađivati će se.
30 pro 2012, 11:46
otkada znam za sebe i u ovoj i u staroj državi radile su se "revolucionarne" reforme školstva. sve su rađene uz puno pompe, a sve navrat nanos. ZO se savršeno uklopio u sve to, čak bi rekla da je po obimu posla benigniji od većine prethodnih reformi
I zato sve ovo pratim i gledam i čudim se kako mi nikako da naučimo nešto iz vlasititih grešaka. a zanimljivo baš su se sad tako žestoko uzburkali duhovi.
(i pustimo sad gđu premijerku, jerbo je i prošloj naprasno porcvjetala karijera dolaskom muža na vlast, pa se to jedva spomenulo.)
a ne, ovo je borba za nešto sasvim drugo. moć? utjecaj? novac? nešto, ali definitivno ZO to nije
30 pro 2012, 12:14
skorpionka je napisao/la:Kako tvoja mama priprema stol za ručak? Ispričaj.
Di su bili kurikulumci iz područja rodnih stereotipa kad im je ovo promaklo?
Na toaletu ili puš pauzi. Prvo ih filaju rodnih stereotipima, a onda im treba sat za ispravljanje istih
![]()
Površno kao i većina toga u HrvatskojVidi se da je svatko pičio po svom području, da je netko to pažljivo čitao ne bi im se smjelo dogoditi da budu nekonzistentni unutar samog kurikuluma.
taj kurikulum je tako općenit da bi uz već preporučenu literaturu mogle stajati i religijske knjige i Katekizam Katoličke crkve.
I ništa ne bi trebalo biti drugačije u tekstu.
Jer i u Katekizmu se govori o dostojanstvu ljudske osobe i o poštivanju homoseksualaca pa to može biti temelj za raspravu.
Kužite li?
Nije problem u tome što piše u kurikulumu, jer je on ciljano napisan tako općenito. Problem je što se ne zna što će se doista predavati. Npr. nastavnik može doista citirati i crkvene navode jer se ni to ne kosi s kurikulumom, budući da je preporučena literatura (ova oko koje se vode sporovi) samo preporučena...
(nebitno o čemu), ali sumnjam da će ovo biti usamljen slučaj planiranja sata zdravstvenog odgoja, a sve kao posljedica nikakve pripreme onih koji ga žele uvesti.Površno kao i većina toga u Hrvatskoj
meni se sama ideja ZO sviđa, smatram da je jako potreban, ali me isto tako živcira nepripremljenost sustava, no kao što je berta rekla, dorađivati će se.
A meni je zapravo najzanimljivije da se brani program koji nije detaljno definiran. Pa tako se mogla braniti i Bandićeva naplata vrtića riječima da će se to s vremenom već definirati.
Kako je odjednom prihvatljivo nešto toliko općenito da i ja mogu npr vašj djeci reći na ovaj dio
raspraviti moguće poteškoće pri dogovaranju o uporabi zaštite
da ne postoji bolja zaštita od apstinencije, da znam mnogo trudnoća unatoč kondomima i sl.
I nitko mi ništa ne može jer je to istina. Zar vam je svejedno da ovisi o nastavniku?
A vjerovali ili ne, imam prijateljica iz Crkve koje su i profesorice biologije, liječnice koje se slažu s apstitencijom i dr. I sve će one provoditi program po svojoj savjesti i ne korisiti se preporučenom literaturom. I nitko im ništa ne može, jer kurikulum nije definirao što treba govoriti.
, ja ne želim da ovisi o nastavniku, zato želim da se sve to "zauzda" u priručnik/e jer se, u protivnom daje sloboda da jedan nastavnik predaje ovako kako bi predavala Beppa, a onda se pojavi drugi nastavnik koji ima drukčija životna stajališta, toliko drukčija da može djeci pričati o "dječacima s vaginama" jer njemu je to blisko, a uostalom o tome se piše i u preporučenoj literaturi za nastavnike - i ni jednom ni drugom nitko ništa ne može jer je to istina.
30 pro 2012, 15:22
skorpionka je napisao/la:a ne, ovo je borba za nešto sasvim drugo. moć? utjecaj? novac? nešto, ali definitivno ZO to nije
Pretpostavljam da je CD mislila na jednu sukobljenu stranu, barem onako kako ju ja "čitam". Ja mislim isto, samo pri tome mislim na obje sukobljene strane.
30 pro 2012, 15:27
30 pro 2012, 15:51
Crazy Daisy je napisao/la:skorpionka je napisao/la:a ne, ovo je borba za nešto sasvim drugo. moć? utjecaj? novac? nešto, ali definitivno ZO to nije
Pretpostavljam da je CD mislila na jednu sukobljenu stranu, barem onako kako ju ja "čitam". Ja mislim isto, samo pri tome mislim na obje sukobljene strane.
mislim na obje i obje su mi u ovom trenutku, pardon maj frenč, degutantne u svom prepucavanju.
30 pro 2012, 17:05
30 pro 2012, 17:13
30 pro 2012, 17:16
30 pro 2012, 17:34
30 pro 2012, 17:49
Beppa Joseph je napisao/la:Crkva radi ono što mora - bori se protiv toga i zapravo je glupo očekivati da će šutjeti, zar ne?
Razne liberalne udruge rade što moraju, brane taj program i tu predloženu literaturu.
Zato se ja ne nalazim niti u jednoj od trenutno suprotstavljenih strana.
30 pro 2012, 17:54
mama courage je napisao/la:Beppa Joseph je napisao/la:Crkva radi ono što mora - bori se protiv toga i zapravo je glupo očekivati da će šutjeti, zar ne?
Razne liberalne udruge rade što moraju, brane taj program i tu predloženu literaturu.
osvrnula bih se samo na ovo. razne liberalne udruge rade ono što (u biti) ne moraju. braniti program i predloženu literaturu mora samo i jedino ministarstvo.
30 pro 2012, 17:57
mama courage je napisao/la:Beppa Joseph je napisao/la:Crkva radi ono što mora - bori se protiv toga i zapravo je glupo očekivati da će šutjeti, zar ne?
osvrnula bih se samo na ovo. razne liberalne udruge rade ono što (u biti) ne moraju. braniti program i predloženu literaturu mora samo i jedino ministarstvo.Zato se ja ne nalazim niti u jednoj od trenutno suprotstavljenih strana.
x
30 pro 2012, 17:57
mama courage je napisao/la:ja sam letak našla na netu.![]()
inače, tko bi rado došao na prosvjed, vidimo se 16.01.
https://www.facebook.com/events/568255143189537/
30 pro 2012, 18:05
alexandra je napisao/la:ne znam za komesare, ali od kada sam načula da crkva smatra da škole nisu državne više nemam šta za reći.i svaku daljnju diskusiju smatram besmislenom, ako su stvari tako postavljene.
30 pro 2012, 18:08
Beppa Joseph je napisao/la:A meni je zapravo najzanimljivije da se brani program koji nije detaljno definiran.
Zar vam je svejedno da ovisi o nastavniku?
30 pro 2012, 18:14
Ako je Crkva rekla ili napravila krivo, eeeee to automatski znači da je ovo što rade na suprotstavljenoj strani good job.
30 pro 2012, 18:23
skorpionka je napisao/la:alexandra je napisao/la:ne znam za komesare, ali od kada sam načula da crkva smatra da škole nisu državne više nemam šta za reći.i svaku daljnju diskusiju smatram besmislenom, ako su stvari tako postavljene.
Trenutno medijski je ovo temeljni postulat oko kojeg se sve vrti. Bitno je što je rekla Crkva, nije više uopće bitno kako su posao odradili oni koju su ga na sebe preuzeli.
30 pro 2012, 18:29
ma kakvi. bitno je. ali vjerujem da ćeš se složiti da je u zadnjih 20 godina dobro odrađenih poslova moguće nabrojat na prste jedne, ako jako upreš, ajde dvije ruke. čemu onda halabuka oko loše ili lošije odrađenog ovog posla? čemu?
Problem je što se sve kritike svode na nekakva ideološka prepucavanja, a ne bave se samim programom. Po meni jest problem naša prevelika tolerancija na sve loše odrađene poslove po svim resorima. Skoro da se slažem s Lehnardom da bismo trebali uvesti premijera i ministre
30 pro 2012, 18:35
jer uplitanje crkve (molim vjernice da se naljute jer ne pričam o vjeri, nego samo i isključivo o korporaciji crkve) mi se osobno popelo na vrh svega. eto. vjeronauk u školi, MPO, pa sad ZO, ajte više molim vas.
30 pro 2012, 19:17
30 pro 2012, 21:33
30 pro 2012, 21:47
Neda3kids je napisao/la:, da nemam mogucnosti odabira da iskljucim onaj modul koji se kosi s necim sto je nas izbor i druga,
30 pro 2012, 23:35
Ina66 je napisao/la:uNeda3kids je napisao/la:, da nemam mogucnosti odabira da iskljucim onaj modul koji se kosi s necim sto je nas izbor i druga,
nedo, upravo ovo je Štulhofer danas demantirao
31 pro 2012, 00:41
No iskreno, je ne zelim da se netko "snalazi" sa mojom djecom u skoli, niti da prica i predaje nesto sto nisu njegovi nazori, ili u sto ne vjeruje.
4. modul, ali mene bi zanimalo kako vjeroučiteljice kao razrednice inače izlaze na kraj s tvrdnjama/činjenicama koje se (očigledno) kose s njihovom vjerom. npr. kako se ponašaju i što govore djetetu čiji roditelji nisu (ni crkveno ni civilno) vjenčani ili su razvedeni? ili čiji su roditelji druge vjere ili čak nevjernici? da ne spominjem djecu iz lgbt obitelji.
31 pro 2012, 01:23
31 pro 2012, 01:28
skorpionka je napisao/la:Trenutno medijski je ovo temeljni postulat oko kojeg se sve vrti. Bitno je što je rekla Crkva, nije više uopće bitno kako su posao odradili oni koju su ga na sebe preuzeli.
.