Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
23 kol 2007, 21:33
Bubidea, ja sam kupila te omote, ali nisam shvatila kako se mogu dobro zalijepiti
jel možeš slikati neku omotanu knjigu da vidimo
23 kol 2007, 23:33
mogu, ali sutra popodne :juhu
24 kol 2007, 18:08
bubidea, ja već pol sata treniram svoju inteligenciju i nikak da skužim kak uredno zamotaš knjigu u to
mislim, jasno mi je s one strane di je ljepljiva traka, ali s one duže strane mi nije jasno kak se zamota i zalijepi
24 kol 2007, 21:06
sorry, sad sam dosla doma i moram dalje, sutra ujutro svecano obecajem da cu dati objasnjenje u slici
jos jedno oprosti sto danas nisam stigla
24 kol 2007, 22:01
i ja kupujem takve omote. prozirne, plasticne, s crvenom ljepljivom trakom. odlicni su! ;-)
24 kol 2007, 22:28
Bubidea, nema frke
Solea, pa kako?
daj opiši proces
25 kol 2007, 21:13
evo kako zamatam knjige
ovo je komplet omota za drugi razred, tako to izgleda u getrou, gdje ja kupujem
http://img409.imageshack.us/img409/4276/1000638er3.jpg
knjiga se stavi na sredinu omota, ili malo vise na lijevu stranu, gornji rub knjige stavim uz sam rub omota... rub omota, koji ide uz duzu stranicu knjige, tamo gdje je ova crvena trakica, se malo zagladi, tako da dobijete ko neki ostri rub na samom omotu....onda se makne crvena trakica (ali se izvuce tako da puno ne odizete taj presavinuti rub, samo se kao vise izvuce) i zalijepi
http://img129.imageshack.us/img129/117/1000639zu6.jpg
na sljedecoj slici imamo zaljepljenu prvu stranicu knjige...prelazimo na zadnju
bitno je da se knjiga zaklopi, kada se lijepi, inace ce omot biti prekratak, naspanan
ovdje se lijepo vidi da je visak omota ostao s donje strane knjige
http://img124.imageshack.us/img124/1596/1000640gc1.jpg
kada se zamata zadnja stranica, isto ko i kod prve, ne odizati puno dio gdje je crvena, ljepljiva trakica
http://img124.imageshack.us/img124/7382/1000641ma1.jpg
jos preostaje skarama odrezati visak omota i knjiga je uredno zamotana
http://img122.imageshack.us/img122/2930/1000642mb4.jpg
napomena: mislim da bi knjige zapravo trebalo zamatati tako da se prvo presavinu gornji rubovi omota, pa onda preko njih zalijepiti samoljepivi dio, ali meni je ovako puno jednostavnije i puno lakse, brze
kad otvarate slike, pricekajte da se do kraja otvori, onda se slikica smanji na normalnu velicinu, barem je meni tako, u pocetku, dok ne odvrti svoje, je ooooogromna
25 kol 2007, 21:23
odlično! puno ti hvala
još jedno pitanje: znači, iz perspektive kada gledaš otvorenu knjigu, folija je omotana oko lijevog i desnog ruba omota, ali oko donjeg i gornjeg se ne presavija ( tamo gdje nema trakice za ljepljenje) , nego je samo prislonjena do ruba?
izdrži cijelu godinu?
25 kol 2007, 21:26
mislim da bi knjige zapravo trebalo zamatati tako da se prvo presavinu gornji rubovi omota, pa onda preko njih zalijepiti samoljepivi dio
ja sam nešto brljala na ovaj način, ali mi se jako gužva folija kod otvaranja i zatvaranja knjige, tj. baš nekak ispadne neuredno
25 kol 2007, 21:28
Luantaro je napisao/la:odlično! puno ti hvala
još jedno pitanje: znači, iz perspektive kada gledaš otvorenu knjigu, folija je omotana oko lijevog i desnog ruba omota, ali oko donjeg i gornjeg se ne presavija ( tamo gdje nema trakice za ljepljenje) , nego je samo prislonjena do ruba?
izdrži cijelu godinu?
upravo tako...i izdrzi cijelu godinu, bas nigdje se niti malo ne unisti
25 kol 2007, 21:30
ja sam nešto brljala na ovaj način, ali mi se jako gužva folija kod otvaranja i zatvaranja knjige, tj. baš nekak ispadne neuredno
ja tako nisam niti probala, mama jednog tada drugasica mi je rekla da je ovaj nacin koji sam gore prikazala, puno jednostavniji, tako da ne znam je li na "ispravan" nacin puno teze zamotati knjige
kazem ispravan, jer mi je logicno da se nista ne reze, da se knjiga zamotava obicnim presavijenjem rubova
25 kol 2007, 21:32
u ovom drugom načinu moraš malo rezati kutove jer je inače predebelo kod presavijanja pa folija bježi
prekomplicirano je i ne ispadne mi uredno
budem omotala ovako kako si ti
26 kol 2007, 00:09
Ja sam prošle godine koristila omote na ovaj Bubidein način, vođena logikom, i ispalo je dobro, uredno i cijelu godinu se nije ništa uništilo - niti omoti niti knjige. Omot lijepo prione uz knjigu, kao da je priljepljen.
Ja i pisanke omotavam u te omote, a njih se puuuno troši, pa sam već maher u zamatanju
Ima tih omota i u bojama, ali meni su najljepši ovi bezbojni
26 kol 2007, 00:59
Ja i pisanke omotavam u te omote, a njih se puuuno troši, pa sam već maher u zamatanju
ja samo ako imam viska malih omota...inace kupim pravi omot i samo ga prebacujem s pisanke na pisanku
27 kol 2007, 09:09
bubi
isto tako ih i ja umatam. zamatanje preko gornjih i donjih rubova nisam ni pokusavala.
ovako je jednostavno, brzo i dobro. i fakat cijelu godinu izdrze!
jedino sam i u 1. i u 2. razredu razvijala kreativnost umatajuci knjigu iz glazbenog

(ne znam koji je to format, izgleda kao polegnuti, zarotirani

a4) e, tu se trebalo prekrajati i slagati dva omota, al i u toj kategoriji sam bila prava majstorica
27 kol 2007, 09:10
i ja za biljeznice kupujem oridjidji omote.
27 kol 2007, 10:21
ovu iz glazbenog sam ja uspjela zamotati s normalnim velikim omotom, ovim sto ga koristimo...istina, skroz na knap je bilo, ali mi se cini da nasi malci nemaju knjige istih izdavaca, pa je valjda to razlog...i, da, glazbeni je izgledao upravo tako kao sto kazes
28 kol 2007, 21:37
Mi smo isto imali tu široku knjigu iz glazbenog pa nam je teta u knjižari dala samoljepivu foliju.....kao to svi koriste za tu knjigu, jer nema drugog omota koji bi odgovarao.
Moram priznati da je lijeo ispalo na kraju, knjiga kao da je plastificirana, ali sam se fakat namučila. Treba ići malo po malo,jer ako se krivo zaljepi gotovo je. Sigurno postoji neka metoda, kad u knjižnicama tisuće knjiga tako zamataju, ali ja na ovoj jednoj nisam skužila kako jednostavnije izbjeći sve nabore, mjehuriće zraka.....
Ako netko ima iskustva, dobro bi došlo......sigurno će se opet pojaviti takva neka nestandardna knjiga
29 kol 2007, 14:37
Ne bi vjerovale, nakon cijele sage o omotima, danas ja u knjižari i čovjek lijepo ima popis knjiga po razredima i one knjige koje su iste za sve razrede mi dao omote, a za one predmete gdje ovisi o učiteljici rekao nek dođem s knjigama ili samo na popisu obilježim koje knjige.
i lijepo mi omote složio redom po toj listi da ne moram gađat koji je za koju knjigu.
eto što je efikasnost
29 kol 2007, 14:39
a sad nam jos reci o kojoj je knjizari rijec
29 kol 2007, 14:41
Proming HCH, lokalna na Remizi
29 kol 2007, 14:43
dobro je znati
29 kol 2007, 14:46
Ajme meni

ja ovo čitam, gledam Bubideine slike

i mislim se šta me čeka.
Cijela nauka oko omatanja a to je tek početak. Aaaaaaaa
30 kol 2007, 21:40
neću se ni trudit skužit omatanje

totalni sam antitalent.
Nego, tko mi može reć
okvirni broj i vrstu pisanki, tj. bilježnica za prvi razred?
Planiram sutra u grad malo s njim, pa da ne glumim zbunjolu i da mi ne uvale bilo kaj, a da baš ne vratim se praznih ruku
Zadnja izmjena:
VIPmama; 30 kol 2007, 22:19; ukupno mijenjano 1 put/a.
30 kol 2007, 21:52
crtančice - za hrvatski, prirodu, engleski, ( vjeronauk?), - po dva komada,
jedna za lektiru, jedna za višak = 10
pisanka A - 5 komada, ali ako kupiš više nemreš fulati jer ih koriste i u drugim razredu
matematika - 2 komada
30 kol 2007, 22:01
crtanka 4 komada, pisanka A 4, Pisanka B 4 , 2 matematičke za 1 i 2 razred, informativks
pazi sad: 2 metalna šiljila, 5 olovki HB, škare, pastele, vodene, kistovi, bojice, flomasteri, ravnalo ili trokut (već imali u pernici), 2 gumice, ljepilo.
To je nama sve bilo na popisu. Nešto sam možda zaboravila jer je ovo iz glave što sam jučer tržila.
30 kol 2007, 22:22
Ovo "A" "B" to su im oznake?
Da ne bubnem u knjižari
30 kol 2007, 22:34
da, kazes-molim vas pisanku A ili molim vas pisanku B
30 kol 2007, 22:44
da, razlika između A, B, C i D je u razmaku među crtama
koriste se po redu - u prvom razredu crtančice i pisanke A
u drugom razredu pisanke B
u trećem C
u četvrtom D
dalje ne znam