Sada je: 31 srp 2026, 00:47.

Školarci i internet (chat, forum, facebook)

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Re: Školarci i internet (chat, forum, facebook)

PostPostao/la ZacKa » 16 pro 2009, 15:57

Koliko se sječam netko je napisao da mu je dijete od 8g. registrirano na face ???? Gle pa to nije pubertet ..........ima 8g. i ima profil, pa kaj se ona razgovara na tom profilu pa tek je naučila pisati ??? O čemu se netko s 8g. može razgovarati tako da mu treba face a ne druženje licem u lice i igranje društvenih igara, ma mislim i može ali da mu ja pišem a ne sam.............
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Ciara » 16 pro 2009, 15:58

IINA stoji za doba kad smo mi bili te dobi
sad mi se sve više čini da takve priče nemaju veze sa stvarnošću

npr. samo prošeći vikendom navečer da vidiš kakve sve djece ima vani po gradu
tako da pedofilija preko neta je ono što najmanje treba brinuti te roditelje
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la medo14 » 16 pro 2009, 16:00

zajecka, dijete od 8 godina može ići u 2. razred i ako je uspješno savladalo 1. razred znači da zna pisati sam, bez pomoći roditelja. :dunno
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la IINA » 16 pro 2009, 16:05

Da, ja mislim da nas treba brinuti to kaj
počinjemo podilaziti trendovima e da bi bili prihvačeni.
A djeca vani su takva jer su im roditelji
to dozvolili i išli linijom manjeg otpora. Možda.
Nikako mi nejde u glavu to otvaranje profila djeci
koja bi se trebala ljuljat i sanjkat.
I iskreno iz mene lagano osim straha progovara i
to što sam uvijek bježala od grupe. Niti se mogu
poistovjetiti sa ikojom masom, bolje komuniciram 1:1 i
uvijek sam težila takvim odnosima.
A to ću forsitari i kod svoje djece.
Pa "doklen dur-dur" :mrgreen:
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la ZacKa » 16 pro 2009, 16:12

Medo, ja napisah da je dijete od 8g. tek naučilo pisati, a ne i pisati tako da može razgovarati na face-u ak me kužiš, i znam da zna pisati bez pomoći roditelja,. nadam se da će i moj znati u 2. razredu ali na face-u se cuga dijeli, i to alkoholna, pa kakvih sve igrica ima, a grupa...........

Kad smo mi bili mali sloodno smo se igrali vani, a kompjutora nije bilo, pisali smo pisma ali tek kasnije sa 12,13g. a ne sa osam, i roditelji su imali uvid a danas se nešto manje slobodnije naša djeca igraju vani, ali ako nisu sami ako su u društvu i nije noć i znaju da moraju doma poći kad više nema niti jednog djeteta i ako je usvojilo ono ne razgovarati s nepoznatim ljudima (a većina ih to upozorenje zna još iz vrtića) onda se ne bi trebalo ništa strašno desiti.

A nitko danas djecu (niti u vrtičima niti u školama) baš pretjerano ne upozorava na te internetske nepoznate prijatelje, ne vidiš im lice, predstave se kako hoće, mogu imati i 8g., i mogu se s našom djecom naći iza ugla ulice........a da to neće roditelju reći jer kaj, ionako je to njihov takozvani vršnjak. Ma i to je sve za 12 g. na dalje ali 8g. :conf .........
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la medo14 » 16 pro 2009, 16:13

Mislim da ja i nesvijesno prenosim jedan pozitivan pristup toj internetskoj komunikaciji upravo ovim svojim pisanjem na forum. Često znam navečer (od kuće) pregledati i ponešto napisati na ovaj forum.
Naravno uvijek netko od klinaca je u blizini i često me pitaju šta radim i tako.
Ja ovdje pišem i sudjelujem na forumu jer smatram da je korisno i zabavno meni. Oni povlače paralelu i počinju razmišljati kako je i za njih korisno i zabavno da se dopisuju putem interneta.
Na kraju krajeva, ja isto ne poznajem ljude (odnosno jako malo) koji se kriju iza ovih nikova.
Hoću reći da i oni nesvjesno preuzimaju naše ponašanje i uzimaju to pod normalno.

edit: Zajecka vidim tvoj odgovor, ma kužim šta hoćeš reći.
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la ZacKa » 16 pro 2009, 16:15

I na tom face-u se i ja osječam (rijetko navratim) onak ko da radim nekaj protuzakonito :lol ........a da ne velim da mi prijatelji (meni velikoj curi) žele postati neki kreteni iz ne znam Italije ????
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lastavica » 16 pro 2009, 16:21

medo14 je napisao/la:Mislim da ja i nesvijesno prenosim jedan pozitivan pristup toj internetskoj komunikaciji upravo ovim svojim pisanjem na forum. Često znam navečer (od kuće) pregledati i ponešto napisati na ovaj forum.
Naravno uvijek netko od klinaca je u blizini i često me pitaju šta radim i tako.
Ja ovdje pišem i sudjelujem na forumu jer smatram da je korisno i zabavno meni. Oni povlače paralelu i počinju razmišljati kako je i za njih korisno i zabavno da se dopisuju putem interneta.
Na kraju krajeva, ja isto ne poznajem ljude (odnosno jako malo) koji se kriju iza ovih nikova.
Hoću reći da i oni nesvjesno preuzimaju naše ponašanje i uzimaju to pod normalno.

x :dada
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la ZacKa » 16 pro 2009, 16:24

Ma je Medo kužim, djeca preuzimaju oblik našeg ponašanja ali to ne znači da ako ja sa trideset i kusur smijem nešto raditi da onda može i dijete od 8g., ja kuham i igram se s plinom, pa to ne znači da može i on blizu plina barem do ne znam ni ja još koje dobi ali sigurno ne kuha s 8g.g. zar ne ? Pa niti im ne dopuštamo da gledaju neke filmove sa sexy pozama a mi ih gledamo i kažemo im da je to za odrasle. ;)
Mene moji još uvijek ne pitaju što radim na kompu jer oni već tada spavaju, ne pada mi na pamet provoditi vrijeme tu a ne biti s djecom, tada bi mi bio prioritet komp (stvar??) a ne djeca koja su me željna nakon posla..............
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Adorabla » 16 pro 2009, 17:30

JA, JA SAM NAPISALA da moje osmogodisnje dijete ima fejs profil. Medjutim ono sto niste obratile paznju je da je ona mladja cer i da ima sestru 4 godine stariju od nje. Da ja nisam dozvolila, sestra bi joj vjerojatno otvorila sama profil (i jos bi rekla nemoj reci mami ili tako nesto slicno). Dakle ovo mi je apsolutno bolja opcija.
Prvo ovako JA ispadam cool mama koja ne brani nego razumije njihove potrebe i samim time JA diktiram pravila jer nisu izgubile povjerenje u mene. Vrlo bitna psiholoska prednost.

Nemate teen djecu, ne znate sto vas ceka, tako da samo mogu reci da cete se jos jako jako puno nauciti biranju bitki koje zelite dobiti. Ja i opet popustljiva :p ispadam. Mogu samo reci:Čekajte doći ćete i vi uskoro na čičine žile :lol

Zajecka
da uopće nije važno biti prihvačen u društvu s nečim što imaju svi, hodaš za njima ko glupa ovca i ne vidiš dalje od svog nosa, onda se tek niti ne izdvajaš po nečemu sebi svojstvenom. Ti si ti on je on, možeš poželjeti nešto što ima netko drugi ali i to samo ali ako te to stvarno zanima i furaš se na to, a ne da kupiš i odbaciš...pa idemo dalje....

pa sta mislis da ja svoje dijete ucim da treba biti najmodernija i prva u razredu? Mislim bezveze. Pa naravno da inzistiram na tome da je najvaznije biti svoj. I naravno da ona to zna u praksi. Samo ona ima 12 godina. Nema zavrsenu psihologiju i psihoterapiju da to moze govoriti svojim curama u razredu odnosno da se uvijek i u svakoj situaciji zna postaviti BAS onako kako bih to ja sada s 40 napravila.
Adorabla
Medena

PostPostao/la Adorabla » 16 pro 2009, 17:33

zna u teoriji a ne u praksi.

Htjela sam samo jos dodati da ova moja 8godisnjakinja nije sklona uopce fejsu osim igricama. Ona je totalno drustveni tip, voli druzenje, igru vani tako da zapravo nemam trenutno nikakve brige oko njenog profila :mrgreen: Dakle dvostruko sam dobila; ja ispala cool mama :mrgreen: a nju zapravo to niti ne interesira jako :mrgreen: kuces bolje :dada
Adorabla
Medena

PostPostao/la Mala Bornica » 16 pro 2009, 18:08

JA, JA SAM NAPISALA da moje osmogodisnje dijete ima fejs profil.

i ja. i ponavljam, oboje moje djece imaju profil i to iskljucivo za igrice, nema tu nikakve komunikacije ni prijateljstava.
i to zato jer i ja mislim da nikako nije u redu da tako mali budi izlozeni tako necemu.

a to da je bolje da trce vani nego igraju igrice isto stoji. ali sta sad, odredjeno vrijeme provedu i za kompom.
Mala Bornica
Sunčeko

PostPostao/la Dory » 16 pro 2009, 19:45

U pravili fejs je opasniji za veću djecu, nego za manju, manja djeca će vam reći ako ih netko neprimjerno zeza ili daje neke prijedloge,manja djeca su otvorenija i da moja kćer od 7. g. traži da joj otvorim profil otvorila bih joj ga odmah jer znam da će mi sve ispričati i dozvoliti da vidim što god želim i isto tako znamda ona zapravo nema što tamo raditi. Ona je u svijetu igre, čak radije pogleda crtić nego igra igrice :) , zna doći na internet, naći igrice za djevojčice ak hoći i to je sve što traži.Ali zove me neki dan bratić iz Tunisa i kaže:"Hrpa prijateljica tvoje kćeri mi je poslalo zahtjev za prijateljstvom na fejsu". On ima 35.g. moja kćer ga ima pod "prijatelja", djeci je egzotično što on nije u Hrvatskoj i idemo...a tko je on ???(On je ok. ali tako može djetetu pristupiti bilo tko).
Tako da opet ponavljam nije fejs opasan za male , već za veće koji se i na taj način dokazuju, potvrđuju pred prijateljima.
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Bubidea » 16 pro 2009, 20:28

a ti veliki si vec i sami znaju napraviti profil na fejsu
pa ispada da ti jedino preostaje upoznati ih sa svim opasnostima koje ih vrebaju
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la Potica » 16 pro 2009, 20:41

Mala Bornica je napisao/la:
JA, JA SAM NAPISALA da moje osmogodisnje dijete ima fejs profil.

Da ne ponavljam potpisujem Adorablu i MB :dada

P. se puno igra vani i s prijateljima, a u prvom postu sam napisala da ima ograničeno vrijeme igranja i tu spada igranje na plejki, igrice na kompu ili na fesju.
Mi smo svi na fejsu i P. je stalno pod kontrolom nas četvero odraslih, zahtjevi za prijateljstvo dolaze na moj mail tako da i to mogu kontrolirati iako njega to još uopće ne interesira, s svim mogućim oraničenjima koja se mogu uključiti fb mi izgleda daleko manje zlo od nekih stranica i chat ova na koji svaki klinac može jako lako doći.
Mi trenutno doma imamo dva kompa i lap (i još par kištri sa serverima zbog MM-ovog posla) MM ima svoj forum, ja svoj, cure fb i P. je normalno da i on provede neko vrijeme na kompjuteru i ja mu to nemam namjeru braniti.
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la IINA » 17 pro 2009, 09:19

Potica je napisao/la: i P. je normalno da i on provede neko vrijeme na kompjuteru i ja mu to nemam namjeru braniti.

To svakako, ali komp nije ono o čem pričamo, niti igrice,
pričamo o potencijalno opasnim mjestima na netu. :dunno
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la mirbi » 17 pro 2009, 09:23

Kod nas doma komp je u dnevnom boravku, svi vide sve i pali se u zadnje vrime uglavnom samo vikendom. I one ne smiju na komp ako mi nismo tu. Sara još nema želju otvarati profil na face, a i da jest, ja sam tamo već dvije godine i znam šta mogu očekivati.

Kad je lipi dan komp se uopće ne pali, jer smo svi vani. Ali sad kad je jako hladno i ružno je vrime, dobro im dođe da se malo poigraju. Uglavnom igraju Kyodai Mahjong, čak i Rea, offline.

U ovoj dobi ne vidim nikakvih problema, jer ih nadziremo MM i ja. Problemi počinju kasnije u pubertetu, ali tada ih ionako ne možemo kontrolirati. :dunno
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
-----------------------------
S 2000 / R 2005
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

PostPostao/la Mala Bornica » 17 pro 2009, 09:48

U ovoj dobi ne vidim nikakvih problema, jer ih nadziremo MM i ja. Problemi počinju kasnije u pubertetu, ali tada ih ionako ne možemo kontrolirati.

xxx
Mala Bornica
Sunčeko

PostPostao/la ZacKa » 17 pro 2009, 10:21

Ma sve štima, svatko radi kako misli da je za njega i dijete najbolje pa tako i vi a i ja. Igrica na kompu ima koliko hočeš i bez interneta barem za ove 7-8 godišnjake a i te igrice mu brzo dosade. Moj ne zna što su forumi i face niti će uskoro doznati barem ne od mene. Što duže ne zna ništa o tome bolje za njega i vjerujem da ništa ne propušta. To još uvijek nije tema o kojoj se možemo razgovarati a kad naraste sa jedno 12g. tko zna uopće što će njega zanimati, i tada ću možda i reagirati kao vi, popustljivo i pod kontrolom. Do tada :witch
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mirbi » 17 pro 2009, 10:32

niti će uskoro doznati barem ne od mene

E, tu mislim da griješiš, jer bolje da dozna od tebe, nego od nekog drugog. Ovako ga ti možeš uputiti šta se smije, a šta ne, dok od ostalih tu info sigurno neće dobiti.

Ja sam se iznenadila kad sam vidila da moja mala susida, od 11 godina, već duže vrimena ima face profil. I da njena mama ne vidi u tome ništa loše. A mala je već počela dobivati poruke od kojekakvih likova koji je pitaju za osobne podatke.

Koliko znam, najranije godište koje se na fb može registrirati je 1993, pa sva ta mlađa djeca lažu kad otvaraju profil. :dunno
S 2000 / R 2005
Moj dućan
mirbi

PostPostao/la ZacKa » 17 pro 2009, 10:39

Ma draga doznat će od mene kad će on to htjeti pitat će me. Ali ne pada mi na pamet doći mu i reći znaš sine postoji facebook gdje se možeš razgovarati s..........ma gle ja mu samo mogu reći lijepo odi vanka i igraj se s djecom. Niti mu ikad velim odi na komp igraj igrice, nego ajde radije neku društvenu igru sa mnom, sa sekom...............i stvarno je jaaaaaaaako rijetko na kompu i to mi je drago.
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ZacKa » 17 pro 2009, 10:47

mirbi je napisao/la: Ja sam se iznenadila kad sam vidila da moja mala susida, od 11 godina, već duže vrimena ima face profil. I da njena mama ne vidi u tome ništa loše. A mala je već počela dobivati poruke od kojekakvih likova koji je pitaju za osobne podatke.

I ovo je normalno ??? I nimalo zastrašujuće ??? Pa ni meni nije ugodno kad mi neki lik iz Tunguzije visi s kojekakvim porukama na profilu.
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mala Bornica » 17 pro 2009, 10:51

zajecka je napisao/la:Ma draga doznat će od mene kad će on to htjeti pitat će me. Ali ne pada mi na pamet doći mu i reći znaš sine postoji facebook gdje se možeš razgovarati s..........ma gle ja mu samo mogu reći lijepo odi vanka i igraj se s djecom. Niti mu ikad velim odi na komp igraj igrice, nego ajde radije neku društvenu igru sa mnom, sa sekom...............i stvarno je jaaaaaaaako rijetko na kompu i to mi je drago.

pa tako nekako funkcioniramo i mi. i mislim da barem tu na forumu nema nikoga ko bi tako nesto rekao djetetu. kod su izvor informacija prvo necaci i necakinje (13god. do 17. god), pa je tu skola, pa su tu treninizi... druze se i sa starijom djecom hocu reci.

to sto tvoje djete komp toliko ne zanima nema puno veze s tobom i tvojim alternatvnim zabavama :). razliciti interesi....
Mala Bornica
Sunčeko

PostPostao/la mirbi » 17 pro 2009, 10:52

Naravno da je zastrašujuće. Ja sam susidi pokušala objasniti koliko je to opasno, jer mala viruje da je to netko za koga se predstavlja. Ali susida me nije baš doživila...

Ali baš zato ja svojoj Sari tupim svaki dan o internet opasnostima i bit će sigurno upoznata s time prije nego otvori profil. Jednog dana.
S 2000 / R 2005
Moj dućan
mirbi

PostPostao/la Adorabla » 17 pro 2009, 10:57

Zajecka, pa naravno da nitko ne natura djetetu i vice: Daj pliiiz da te uclanim na fejs! Jel da sine ti bas jako hoces da te mama upise na fejs?
Govori se o tome kad dijete dodje prvi puta doma i kaze Mama, sto je to fejs, zasto ja to nemam a Tin ima? E onda s njim razgovaras i onda ga uclanis i kontroliras i naravno pazis.

Mladja djeca su tome izlozena i doma i u skoli, dok su prvorodjeni tome izlozeni uglavnom u skoli. Dakle ponavljam, moja mladja cer ima profil zato sto njena starija sestra ima profil. To je sva svrha cijele price :mrgreen: Inace moja trenutno puno vise brije na Club pingivna i na neku novu Banandu (ovo mi je novo ne poznam to jos).

Zajecka je napisao/la:
mirbi je napisao/la: Ja sam se iznenadila kad sam vidila da moja mala susida, od 11 godina, već duže vrimena ima face profil. I da njena mama ne vidi u tome ništa loše. A mala je već počela dobivati poruke od kojekakvih likova koji je pitaju za osobne podatke.

I ovo je normalno ??? I nimalo zastrašujuće ??? Pa ni meni nije ugodno kad mi neki lik iz Tunguzije visi s kojekakvim porukama na profilu.

Pa o tome i govorimo cijelo vrijeme. Da normalno je !!! Koliko god nastrano bilo. Naravno da ce se dijete kad tad sresti s nekim tko ga trazi privatne podatke. I Fejs te trazi privatne podatke, i tvoje podatke pokazuje svima koliko god ti "zastitio" profil. I naravno da to djecu treba nauciti. Medjutim najlakse je mlatit praznu slamu. Po meni je bolje otvoriti pod laznim imenom profil na fejsu (skupa s djetetom) i pokazati mu kako se izmisli ime na profilu, kako je jednostavno lagati, kako napises gluposti i drugi povjeruju. Pa otvoriti i neku bezveznu grupu i traziti druge da se uclane.... To ce dijete zapamtiti. Kod ovoga vise postoji mogucnost da takvo dijete postane nekulturni bezobraznik, medjutim i to se rjesava ko i sve u odgoju, objasnjavanjem lijepog i pristojnog ponasanja na Internetu.
Adorabla
Medena

PostPostao/la Trini » 17 pro 2009, 11:35

Ja imam profil na FB ... nikad nisam dobila nikakvu ponudu za prijateljstvom od nekog nepoznatog :shock: jel da se brinem ili hvalim :mrgreen:

Moj sedmas ima profil od pocetke godine. Osim par slika s rodjendana vidim da mu to nas nije napeto. Iskreno ne kuzim ni ja bas svrhu te komunikacije, to ljepljenje slika ali vjerujte mi - nasi studenti i mladji kolege ovdje su svakodnevno vrlo aktivni :dunno tako da u usporedbi s njima aktivnosti mojeg sina uopce nisu uznemirujuce niti zabrinjavajuce.

Mladji kumi vec mjesecima da mu otvorim. Ima 10 godina, "svi u razredu imaju profil". Pitanje je dana kad cu mu otvoriti, ali kod nas nema milosti, svaka komunikacija mora biti transparentna, ja sam prijatelj obojici, u svakom trenutku imam pravo pogledati sto rade, s kim se dopisuju, a sve slike koje se stavljaju su iskljucivo uz moj blagoslov.

Da je trazio prije godinu dana, nikakav argument mu ne bi pomogao jer jednostavno nije bio zreo za takvo sto. Tu se slazem u potpunosti s Inom, ali neko dijete je zrelo ranije, neko kasnije.

I inace sam svjesna da ih u zivotu ne mogu zastiti od puno toga drugacije nego da se za njih molim i da ih naucim da se sami stite, nema druge :dunno
Trini
sv. Monika

PostPostao/la PixyDust » 22 pro 2009, 13:21

Ja imam profil na FB ... nikad nisam dobila nikakvu ponudu za prijateljstvom od nekog nepoznatog :shock: jel da se brinem ili hvalim

I ja samo dva-tri puta. :lol :lol

J. (7 g.) je opčinjena kompjuterima i mogućnostima interneta. Puno istražuje po samom kompu, prokljuvila je kako promijeniti neke osnovne postavke, super joj je mijenjati wallpapere i screensavere, zna dosta raditi s Wordom i Excelom, stalno radi neke tablice u kojima ocjenjuje učenike iz razreda ;) :lol U školi imaju tri kompjutera u razredu i stalno vise na njima. To bi ja malo ograničila. Uglavnom igraju igrice koje su im instalirali i veliki hit im je Paint.
Ona oduvijek zna za forum, vidi kako su ta neka moja isprva virtualna prijateljstva postala prava. Uvijek je promatrala šta radim kad sam na kompu i nisam joj nikad branila. Danas je to jednostavno dio svakodnevnog života i ne vidim razlog da to bude tabu. Ali već smo imale razgovor o tome kako si na taj način povezan sa cijelim svijetom, ali i svakakvim ljudima koji nemaju uvijek najbolje namjere. I zna da apsolutno ništa ne smije raditi bez mog nadzora. Ima ograničenje od 1 sata dnevno maksimalno, a ona bi često više. Fascinira ju Skype i Facebooku, vidi da na taj način često komuniciram s frendicom u Kanadi, Češkoj. Kad je prokužila Farmville i Cafe World na Facebooku izrazila je želju da ima svoj profil, ali to mi još uvijek ne dolazi u obzir, pa smo se dogovorile da igra preko mog profila. Dozvoljeno joj je i da na Youtubu traži spotove koji ju zanimaju, ali sve unutar tog ograničenja i pod mojim nadzorom.
slika slika
PixyDust
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Kolberg » 22 pro 2009, 22:01

Cure imam jedno pitanje, imate li neki program koji blokira neprimjerene stranice, sigurno ima ih nekih besplatnih na netu za skinuti. Sorry sto upadam tako al necu otvarat nov temu, a vidim da i klinci svasta upisuju u google.
Veliki 2002 i mali 2009
veselo kupanje
Kolberg
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la medo14 » 22 pro 2009, 23:01

Dominika, nije bezveze pitanje, taman o tom i pišemo, kako pratiti korištenje interneta. Zanimljivo pitanje...
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la Mirci » 22 pro 2009, 23:22

U Visti imate super parental control - blokira pristup nepozeljnim web stranicama i mozete odrediti vrijeme kad dijete smije surfati, a kad ne. Windows XP imaju samo djelomicnu zastitu tzv. Content Advisor u Internet Options.
Od programa za zastitu koji se dodatno instaliraju na komp mozete koristiti nesto od ovog:
- http://www.netnanny.com
- http://www.k9webprotection.com
- http://www.salfeld.com
- http://www.cyberpatrol.com
- http://www.sentrypc.com
Niti jedan od njih nije besplatan, no tako je sa svim dobrim programima. Salfled ima najbolje recenzije.

Takodjer postoje i posebni djecji web-preglednici koji omogucuju posjete samo onim stranicama koje su roditelji dozvolili. Besplatni su http://www.kidrocket.org i http://www.tuki.com.

Zgodne su i djecje trazilice:
http://www.akskids.com
http://www.dibdabdoo.com
http://www.kidsclick.org

uz sve to trebalo bi ponekad provjeriti i history.

Moji se, zasad, vrlo malo sluze internetom. Glavna fora im je zasad Google Earth, i osim igrica, drugo ih ne zanima. Al sam se ja dobro pripremila za trenutak kad ih pocne zanimati :mrgreen:
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Mirci
lovac na trag

PrethodnaSljedeća

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.