Sada je: 30 srp 2026, 00:54.

Krađe u školi - kako ih rješavate?

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Re: Krađe u školi - kako ih rješavate?

PostPostao/la skorpionka » 12 ožu 2010, 00:04

Ako su nama mogli gledati u torbe kad smo išli u školu kad bi nestala gumica,

Nama nikad nije gledala pojedinačno i svima, koristila je sve druge metode :mrgreen
Ali bi pogledala xy kad vi yz prijavio da mu je bas xy ukrao nešto.
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Luantaro » 12 ožu 2010, 00:05

kimama1 je napisao/la:ma moš mislit kako to klinci doživljavaju kao kršenje njihovih prava :lol i kao optužbu bez osnovane sumnje. njima se samo tresu gaće da ih se ne otkrije da su mrknuli bakugana,ono dijete koje ima čistu savjest neće imati baš ništa protiv da mu se zaviri u torbu, to je samo izlika roditeljima "čija djeca to ni u ludilu ne bi", sve i da ih se ulovi s rukama u pekmezu
malo pretjerujemo s tim sudskim nalozima za svako govno sedmogodišnjaka, nitko ti ništa ne smije, ne može ti ništa nitko ni reć, ni pogledat, nit te poslat van sa sata, mora poštovati tvoju osobnost, điđi miđi - pusti da te te balavi nedgojeni klinjo zašamara i da te onda njegov otac uvjeri da to bijaše fata morgana:loce

(nemam problem s tiim da mi šefica pregleda torbu, u slučaju da imam kradljivca u kolektivu, pače, sama ću je zamolit da to napravi. i sigurna sam da će većina mojih kolega dijeliti moje mišljenje)

amen
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la kimama1 » 12 ožu 2010, 00:05

eli, tvoja je obveza pregledavanje zadaća, ovo o čem pričaš je po meni strah od vlastita djeteta. klinac bi ja čekala da ona ode u krevet da ja napravim ono što mi je dužnost kontrolirati.
BAKA - NALIJA
kimama1
obična palunkica

PostPostao/la eli » 12 ožu 2010, 00:07

bubidea, po čemu si ti vrijednija od sedmogodišnjaka kada tebi nadređeni ne smiju viriti u privatne stvari, a djeci bi po tebi smjeli?
to što jedan ima 37, a drugi 7 g ne znači da je ovaj drugi manje pošten apriori ili prvi pošten.

kima, nije me strah, ne može mi ništa osim cendrati. ali nema potrebe da diže nos ili da osjeća da nemam povjerenja u njen uradak ili spremanje torbe, odmaknem se i pustim je da radi kako misli da je najbolje, a ja ću kontrolirati po svojem.
eli
Sveta krava

PostPostao/la palunkica » 12 ožu 2010, 00:08

kima, sad sam tek pročitala, ogromni POTPIS :mrgreen
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la eli » 12 ožu 2010, 00:09

naravno da ne treba sudski nalog zbog ovakve situacije, no da se sumnja u moje dijete željela bi biti prisutna i ispitivanju i pregledavanju.
eli
Sveta krava

PostPostao/la kimama1 » 12 ožu 2010, 00:09

bubidea, po čemu si ti vrijednija od sedmogodišnjaka kada tebi nadređeni ne smiju viriti u privatne stvari, a djeci bi po tebi smjeli?
to što jedan ima 37, a drugi 7 g ne znači da je ovaj drugi manje pošten apriori ili prvi pošten.

po tome što je bubidea odrasla, odgovorna, odgojena, punoljetna žena koja odgovara za svoje postupke a sedmogodišnjak pupoljak koji tek treba procvasti ako ga se pravilno zalijeva?
(jako sam proljetno raspoložena :lol)
BAKA - NALIJA
kimama1
obična palunkica

PostPostao/la Bubidea » 12 ožu 2010, 00:10

eli, gdje sam ja to tocno napisala da je u redu da se prekopaju torbe citavom razredu? :da?

edit..ja to uopce ne mislim
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la eli » 12 ožu 2010, 00:11

ono dijete koje ima čistu savjest neće imati baš ništa protiv da mu se zaviri u torbu, to je samo izlika roditeljima "čija djeca to ni u ludilu ne bi", sve i da ih se ulovi s rukama u pekmezu

po ovome ako je roditelj protiv serijskog pretresivanja dijete mu je garant kradljivac?

eli, gdje sam ja to tocno napisala da je u redu da se prekopaju torbe citavom razredu?

a kako drukčije kad sumnjivca nemaju? ići na lijepe oči?
eli
Sveta krava

PostPostao/la Luantaro » 12 ožu 2010, 00:13

djeca sa 7 godina uče što je ispravno ponašanje a što nije i vrijeme kada ih se uči je 7 godina
od odraslih od 37 se očekuje da to znaju

kako god, kopala ne kopala, trebala je nešto poduzeti,
osnovni problem je što nije poduzela ništa

kima, nije me strah, ne može mi ništa osim cendrati. ali nema potrebe da diže nos ili da osjeća da nemam povjerenja u njen uradak ili spremanje torbe, odmaknem se i pustim je da radi kako misli da je najbolje, a ja ću kontrolirati po svojem.

meni je neshvatljivo da dignu nos ako gledam što rade, ako nemaju što skrivati, nema razloga za dizanje nosa
nema to veze s povjerenjem, više mi se čini da ako dignu nos znači da je to obrambeni mehanizam i da se u stvari boje reakcije

no to je već neka druga tema
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la kimama1 » 12 ožu 2010, 00:13

vidiš eli, ja tu skroz vjerujem učiteljici i njenoj prosudbi. žena je zbilja ok i kroz njene je ruke prošlo toliko djece koliko ih ja neću vidjeti za tri života (ne govorim tu sad o učiteljicama lujkama koje rade svakakve nedopustive stvari jer ima i takvih). ako ona prosudi da ima razloga pregledati moje dijete od vrha glave do peta+ torba, ja neću reći ni a ni be, niti će moje dijete to doživjeti kao zlostavljanje jer za to nema nikakvog razloga
i ne do bog da joj nešto nađe jer će onda imat i mene i oca na grbači :lol
BAKA - NALIJA
kimama1
obična palunkica

PostPostao/la Luantaro » 12 ožu 2010, 00:14

ovdje zavrućilo :mrgreen

eli, trebala je s njima razgovarati, o tome ovdje tupimo cijelo vrijeme, pusti kopanje torbi
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la eli » 12 ožu 2010, 00:19

luantaro, možda sam ja luda, ali i sa sedam moraju znati da se tuđe stvari ne uzimaju. i velika većina to zna. puno bolje od naših političara i managera.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Bubidea » 12 ožu 2010, 00:20

eli je napisao/la:
eli, gdje sam ja to tocno napisala da je u redu da se prekopaju torbe citavom razredu?

a kako drukčije kad sumnjivca nemaju? ići na lijepe oči?

eli, ovdje je odgovor na tvoje pitanje
ovo je moje misljenje:

bubidea je napisao/la:naravno da je njen posao i psiholoski dio, dobro odraditi takve skakljive situacije
a vjerujem da se vec nasla u njima i da zna kako bi trebalo reagirati, cisto da stvori ljude od tih mali covjeculjaka, da im pokaze da krasti nije dobro, da je krasti jako, jako lose i kaznjivo, u krajnjoj liniji

eli, petnaest po petnaest minuta
i petnaest minuta nesto znaci, najlakse je okrenuti glavu i reci - to nije moj dio posla

a to da nema dokaza :dunno niti ih ne treba imati, kakav dokaz bi trebala?
nestao je bakugan
mozda se zametnuo, a mozda i nije
pa nisu na sudu, da trebaju cvrsti dokazi
ne treba cak niti ista dokazati, dovoljno bi bilo da im je odrzala jedan edukativan govor o kradji i njenim posljedicama, bez obzira sto su to mooozda vec culi, ali ne skodi ponoviti
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la eli » 12 ožu 2010, 00:23

ok je edukativni razgovor, ali on neće iznjedriti bakugana (može spriječiti da nestane sljedeći), a palunkicu ovdje muči što se učiteljica nije potrudila naći ovog koji je danas ukraden.
eli
Sveta krava

PostPostao/la palunkica » 12 ožu 2010, 00:25

eli, ti si se ko pit bul uhvatila pretresanja torbi, iako su se gore spomenule i druge metode. Sve u svemu mislim da nisi u pravu ali ne mislim širiti ovu raspravu, sve je već rečeno.

I da, tražit ću da se na roditeljskom razgovara o tome, ali u tom trenutku u boravku su bila dva razreda, s tim drugim nemam veze pa ne znam kakav uspjeh mogu očekivati.

I od sada moje dijete više neće nositi igračke u školu. A dok ne dobije crni pojas u karateu neće očito nositi ni mobitel ni novčanik, a da ne govorimo o nekoj igrici ili nedaj Bože MP3-ju. :drink

U međuvremenu ste pisale, potpisujem bubi, a za tebe eli opet mislim da nisi u pravu, očito sa sedam ne znaju da se tuđe stvari ne uzimaju. A očito ih škola neće tome naučiti
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la Bubidea » 12 ožu 2010, 00:25

eli je napisao/la:luantaro, možda sam ja luda, ali i sa sedam moraju znati da se tuđe stvari ne uzimaju. i velika većina to zna. puno bolje od naših političara i managera.

pusti to sto oni znaju
znaju oni svasta ako hoce, ali im se, isto tako, ista stvar mora sto puta ponoviti, da bi je usvojili
ne zato sto su glupi, nego zato sto pokusavaju ici linijom manjeg otpora

pa ce tako, mozda, neko dijete, uzeti/posuditi ..nazovi to kako hoces..neciju stvar, iako je vise puta culo i jako dobro zna da se to ne smije raditi

iz tog razloga smatram da je uciteljica trebala sto i prvi puta napraviti jos jedno ispiranje mozga da se NE SMIJE KRASTI i zasto se ne smije krasti
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la Krumpirić » 12 ožu 2010, 00:26

slažem se s bubideom.
kima, okej, pretjeruje se s pravima, kako bi ih ti pretresla? Sve? Dečke? One koji nisu kul? Ne kontam.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la eli » 12 ožu 2010, 00:28

palunkice, zapela sam sa pretresom jer si ovo napisala u prvom postu.

Mislim da je trebala inzistirati na tome da se Bakugan nađe.

kako? edukativni razgovor može spriječiti da se to ne ponovi jer se dijete zamisli, ako se zamislilo i posramilo, nakon javnog grupnog razgovora neće vratiti bakugana jer će se osjećati posrano.

kako je trebala inzistirati da se bakugan nađe. i baš inzistirati.
eli
Sveta krava

PostPostao/la palunkica » 12 ožu 2010, 00:29

I da, taj bakugan je bio u razredu u trenutku kad je Tin tražio pomoć od učiteljice. I moglo se napraviti akciju tražimo Bakugana, a ne pitati tko ga je uzeo. I malo po malo, uz ne previše truda, vjerujem da bi se našao Bakugan. Jedan drugi od jednog drugog djeteta se u jednoj drugoj situaciji našao. Ali ne znam kako je ta učiteljica reagirala, to nije bila ova konkretna.

A poruka te cijele situacije?
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la eli » 12 ožu 2010, 00:31

poruka? pazi na svoje stvari jer svi nisu pošteni.

odjavljujem se sa teme. :zivili
eli
Sveta krava

PostPostao/la palunkica » 12 ožu 2010, 00:33

Po mom je poruka uzmi i ono što nije tvoje, sankcija ovak i onak nema :/
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la skorpionka » 12 ožu 2010, 00:34

I da, tražit ću da se na roditeljskom razgovara o tome, ali u tom trenutku u boravku su bila dva razreda, s tim drugim nemam veze pa ne znam kakav uspjeh mogu očekivati.

S drugim razredom nemas veze ti, ali ima bogmec boravkaška učiteljica koja kod nas bude prisutna na roditeljskom oba razreda koja se spajaju za boravak. Koliko sam shvatila to je i bilo kod te popodnevne, a ne jutarnje učiteljice. :dunno
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Luantaro » 12 ožu 2010, 00:34

mogla je reći da ona u svojem razredu ne dopušta uzimanje tuđih stvari
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Bubidea » 12 ožu 2010, 00:35

poruka? pazi na svoje stvari jer svi nisu pošteni.

ili

tko jaci, taj kvaci

kradi, sine, kradi, nista ti se desiti nece

bolje biti lopov, nego posten
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la skorpionka » 12 ožu 2010, 00:37

A dok ne dobije crni pojas u karateu neće očito nositi ni mobitel ni novčanik, a da ne govorimo o nekoj igrici ili nedaj Bože MP3-ju.

od ovoga se vecina škola ogradila. Napišu da se ne podržava upotreba mobitela ni MP3 u prostorima škole, ne žele odgovarati za vrijedne predmete.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Krumpirić » 12 ožu 2010, 00:37

palunkica je napisao/la:Po mom je poruka uzmi i ono što nije tvoje, sankcija ovak i onak nema :/

jesi ti sigurna da je bakugan ukraden?
ili da se neko dijete možda nije zbunilo?
ili...?
nekako prežestoko gledaš na ostalu djecu u odnosu na svoje.. :/

Marin redovno zaboravlja stvari u vrtiću, neki bakugani i gormiti su kod ko zna koga.
Ja njemu držim predavanja da čuva stvari, sprema, ne ostavlja na ormariću, nisam nikad pomislila da ga neko dijete namjerno potkrada :dunno

možda sam naivčina. :dunno
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la skorpionka » 12 ožu 2010, 00:41

možda sam ja luda, ali i sa sedam moraju znati da se tuđe stvari ne uzimaju. i velika većina to zna. puno bolje od naših političara i managera.

Točno, ovo je lekcija koju obično savladaju u vrtiću i jako dobro znaju da to nije prihvatljivo (barme većini). Neki ce to tek savladati a neki ce zauvijek ostati lopovi, ko ovi iz Elinog kvota, malo veceg kalibra :mah
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la skorpionka » 12 ožu 2010, 00:43

A problem je kod tih igračaka koje ima većina, da se učiteljici i teže uplesti jer otkud ona zna čiji je koji Gormit ili to čudo na B. koje je predmet ovog topika. Kako će znati da je to baš od određenog djeteta a gomila ih ima iste figurice sa sobom taj dan :dunno
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la palunkica » 12 ožu 2010, 00:45

Već je jednog netko uzeo. Tin je čuo s raznih strana različite informacije tko. U tom trenutku on to nije prijavio nikome, rekao je meni kod kuće, ja sam mu rekla da drugi put odmah kaže učiteljici (očito greška).

Situacija 2. Dolazi mu jedan dječak, kaže da ga je drugi nagovarao da mu ukradu Bakugana. Tin kaže meni, ja kažem čuvaj stvari.

Par dana mir. Nestaje drugi Bakugan, sluša što mu je mama rekla, ide učiteljici, prije toga pregleda po razredu da nije negdje na podu. Rezultat - nema bakugana. TIn kaže da ga je netko ukrao. Ja nisam tamo i to nemam načina provjeriti.

Ja sam zaključila da se ipak netko poslužio s njim :dunno MOžemo se samo nadati da sam u krivu, zato sam i postavila pitanje na forumu, da vidim što drugi misle o tome.

On je jako savjestan i jako čuva svoje igračke, do sada niti jednu nikad nije izgubio, možda mu se desilo prvi put, ali vjerojatnost je mala. S druge strane nestaju stalno bojice i gumice, pa ja nadokupim bez puno pitanja. Jer to nije bitno pa to posije okolo.
zvrkic 12/02
palunkica

PrethodnaSljedeća

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.