30 lip 2010, 15:11
30 lip 2010, 15:11
- ako je netko solidno odličan učenik (i s pokojom četvorkom, npr.) a ne uspije upasti u školu svog prvog izbora, treba pripremiti i pametan drugi izbor
- u naše se doba moglo u 2 škole npr. predati dokumente i prijemni su bili u različito vrijeme ako se ne varam, a muzička je također nosila dodatne bodove ili čak direktan upis (dakle, ako je netko bio srednja muzička) u kulturnjake. Kako je sada? Može li se u prvom krugu upisa dati dokumente na više mjesta? Jer nije MIOC na kraju krajeva, jedina škola u gradu (ikojem gradu, makar se konkretno o ZG školi priča) koja daje mogućnost studija kasnije, pa ako netko ima zaslužene odlične ocjene a ne baš savršene (za razliku od navučenih) može s nadogradnjom na dobar stil učenja i u nekoj drugoj školi doći do željenog zvanja i podloge za kasnije upise...
30 lip 2010, 15:12
30 lip 2010, 15:26
30 lip 2010, 15:35
Volvo je napisao/la:Zapravo mislim da kriteriji i nisu čudni, i predrasuda je da matematičari nemaju s glazbom veze jer je koda nas npr. na FER-u bilo puno ljudi koji su svirali neki instrument i imali više od osnovne muzičke završene. A bilo je totalnih matemetičkih freakova tu (i glazbenih, usput). Ovo spominjanje nogometa kontra šaha je naizgled sladak primjer nelogičnosti (iako, radi li se o tipičnom nogometašu koji je na putu vrtoglavim transferima i druženju isključivo s manenenkama, nekako mi je malo vjerojatno da puca na MIOC) ali bavljenje sportom i postizanje kvalitetnih rezultata je (uz dobre ocjene koje nose većinu bodova) znak svestranosti osobe (druga je npr. stvar što nisam sportski talent ja sama). Dakle ne čine mi se loši ovi dodatni bodovi - lošija je hiperinflacija odlikaša koju smatram totalno naopakom.

30 lip 2010, 15:45
Poznato je Pitagorino opažanje da žice glazbala proizvode tonove u harmoniji kada su koeficijenti duljina tih žica cijeli brojevi. Pitagora je jako pridonio stvaranju matematičke teorije muzike. Bio je vrstan muzičar, svirao je liru i koristio je muziku kao sredstvo liječenja bolesnika (muzikoterapija).
30 lip 2010, 15:48
30 lip 2010, 15:53
Nema stresa tamo di se dijete snalazi ko riba u vodi.
) i nije baš slučajno (kad se gleda ne samo poredak pojedinaca, nego ukupno postoci uspješno riješenih zadataka svih učenika navedenih škola iz svih predmeta na državnoj maturi) da tri privatne gimnazije (Gaudeamus, sinjska franjevačka i Šešeljeva klasična, od kojih za dvije znam da imaju i svoje kriterije plus intervju pri prijemu za upis a ne ove uobičajene) su za mrvicu bolji od zg razvikanih. Bolja po postocima je jedino III splitska.
30 lip 2010, 15:56
30 lip 2010, 16:00
skorpionka je napisao/la:Ja bi također vratila prijemne, stavila bi 40% da budu ocjene a 60% prijemni ili neki takav sličan omjer.
30 lip 2010, 16:01
Kako je sada? Može li se u prvom krugu upisa dati dokumente na više mjesta?
30 lip 2010, 16:05
30 lip 2010, 16:05
30 lip 2010, 16:06
općenito se previše gledaju ocjene koje u oš uvelike ovise i o profesorima i školi općenito
30 lip 2010, 16:10
mene zanima da li vi mislite da je gradivo u OŠ preteško za savladavanje prosječnom klincu? Da uz veći/manji trud on to ne može svladati i dobiti 4 ili 5?
30 lip 2010, 16:14
baš su bili antitalenti za matematiku...Čak imam neku teoriju (potvrđenu u praksi, a sad možda je sve i slučajnost...) da emocije i mašta čine umjetnike i zanimljivije osobnosti...jer za dobar nastup (svirka, pjevanje...) je manje bitna tehnika, a više osjećaj i suptilnost.
Meni se recimo znalo desit da radim dobro neki zadatak i onda ga produžim, nesvjesna da je kraj. Pa ako sam na ploči, profa me upozori pa dobijem 4. A u testu bi to bila jedinica
30 lip 2010, 16:20
Ja mislim da svako dijete bez pp može naučiti onoliku količinu gradiva koja je potrebna za dobiti 5 kao zaključnu ocjenu.
.
30 lip 2010, 16:25
nadicab je napisao/la:mene zanima da li vi mislite da je gradivo u OŠ preteško za savladavanje prosječnom klincu? Da uz veći/manji trud on to ne može svladati i dobiti 4 ili 5?
Ja mislim da svako dijete bez pp može naučiti onoliku količinu gradiva koja je potrebna za dobiti 5 kao zaključnu ocjenu.
Druga stvar je da li se to djetetu i roditelju da ... djetetu se često ne da baš zapeti za dobru ocjenu, a i roditelju se ne da svaki put visjeti nad djetetom da zapne ako treba.
30 lip 2010, 16:26
30 lip 2010, 16:27
30 lip 2010, 16:29
mene zanima da li vi mislite da je gradivo u OŠ preteško za savladavanje prosječnom klincu? Da uz veći/manji trud on to ne može svladati i dobiti 4 ili 5?
Evo, ako kome treba, upravo saznala, 5 boda dobiva dijete samohranog roditelja, ne znam samo gdje se vadi ta potvrda.
30 lip 2010, 16:29
30 lip 2010, 16:34
30 lip 2010, 16:36
30 lip 2010, 16:38
30 lip 2010, 16:42
, nadam se da će se kriteriji upisa u srednju školu do tada promijeniti.
30 lip 2010, 16:51
30 lip 2010, 16:57
medo14 je napisao/la:ako ti se (po ovogodišnjem) dijete nije bavilo takmičenjima ili muzičkom ili vrhunskim sportom, biti 5,0 kroz cijelu OŠ nije dovoljno
ovo sam i ja pomislila kad sam čula za ovogodišnje upise, nije dovoljno da je odlikaš mora istovremeno ići i u muzičku i biti vrhunski sportaš a i mali genijalac da može na takmičenja iz npr. matke. apsurd.
30 lip 2010, 16:57
skorpionka je napisao/la:Ja bi također vratila prijemne, stavila bi 40% da budu ocjene a 60% prijemni ili neki takav sličan omjer.
30 lip 2010, 17:00