Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
Odgovori

Re: Projekti naših školaraca

24 stu 2010, 11:13

BRAVO ,super ste to napravili :1

24 stu 2010, 11:16

Pokazala sam T ovu sliku jučer. Rekao je da je krasno.

I dodao "Mama, i ja bi to radio..."

Super ste

24 stu 2010, 11:17

Imge je napisao/la:slika

WOW!!! :klanja

24 stu 2010, 11:26

I dodao "Mama, i ja bi to radio..."
:kiss
ma i ja sam uvjerena da bi svima ovo bilo zanimljivo raditi... ;)
Još kad izabire koje će autiće rezuckati i ljepiti pa svaki komentira "Di je moja bebica"..."ideš koji auto.." :lol
Ma baš vam hvala svima :grligrli .... i kak je rekl sgrafa preporučam se za daljnje projekte :faca

24 stu 2010, 11:28

Samo se dođoh podiviti, krasno ste to napravili :1

24 stu 2010, 12:08

Bravo, Fran :srca
i jedna za bubu u ficu :zivili

24 stu 2010, 12:11

hocu rec,
jedna za bubu I ficu :zivili
vec sam se malo napila :lol pa mijesam u i i...

24 stu 2010, 13:19

Joj evo muku mučim sa tim prebacivanjem ali čim prebacim šaljem ti na mail pa možeš staviti...
Probat ću staviti i one slike iz razreda gdje se vidi da plakati vise na panou ;)

25 stu 2010, 02:45

Tinice, sorry, tek sam sad stigla ovo prebaciti.

ovo je 1. Franov projekt - jesen :srca
po slikama - meni izgleda odlicno. zgodno grupirano, veselo, sareno, jednostavno, djeci blisko.
mama i Fran - :5
slika slika
slika

i za kraj - na razrednom panou:
slika

25 stu 2010, 02:59

2. Franov projekt - Promet
(Tinice :mah , izrezala sam lice, ne volim stavljati fotke djece na net bez izricite dozvole roditelja)

na slikama se vidi kako je on to sve lijepo sam rezuckao, lijepio :proljece i na kraju zakon fotka - kad pise na plakatu, sav unesen u posao :zivili
preslatki je :srca

slika
slika

slika

:mah

25 stu 2010, 09:33

Super super, baš je to lijepo napravio.

I ne mogu ne primjetiti istu majicu kao što ima i moj :lol

25 stu 2010, 09:52

Imge :shock ti si budna u ovo vrijeme???? :shock :shock :shock
Je je zbilja je ovo super ispalo... i ja sam jako ponosna na njega kako se potrudio oko ovoga... :ljubav
Ali idemo dalje :lol ... na redu je Djed Božičnjak & Laponija :joy

25 stu 2010, 09:52

Super je i ovaj jesenski plakat.

Sad mi je žao što se nisam sjetila naš poslikati, kod kćeri je projekt bio uz Dan jabuka, a njen tim je imao temu Jabuke i zdravlje

25 stu 2010, 10:16

bravo za mamu i frana :srca odlično to izgleda
a i tebi imge svaka čast :klanja usudila bi se reći da bi bila izvrsni savjetnik za razrednu nastavu

čak mi je žao što naši ne rade projekte :D

25 stu 2010, 11:15

Tinice, lako za to do kad sam budna (ali, cesto radim do dugo u noc jer su mi to jedini mirni trenutci u danu...).
problem je u tome kak se rano moram dignuti, aaaaaaa :drink
no, pustimo to.

a glede nove teme - Djed Mraz i Laponija - jupi :joy
pogotovo jer mi je Tinica otkrila da je maleni bio kod praaavog DM i mogu si samo zamisliti kako ce on to klincima prepricati i kako ce sat izgledati :srca .

i jos, Tinica i Fran su sad iskusni s projektima i ovaj ce sigurno odraditi super.
dapace, ovaj mi se zadatak cini najljepsim i u najljepse doba godine ga radite :srca

25 stu 2010, 11:17

sad vidim da je Tinica napisala Djed Bozicnjak, a ja Djed Mraz, no, malo stekam s tom terminologijom, ne zamjerite :jadnimi

25 stu 2010, 12:04

super plakati :proljece . pogotovo jer ih dijete s gustom radi...

25 stu 2010, 12:39

ovaj mi se zadatak cini najljepsim i u najljepse doba godine ga radite
:ljubav
I ja mislim da će Fran biti u ovome na svom teritoriju :up... stavit će i svoju slikicu sa "pravim" :lol
I super će se uklopiti i haskiji i sobovi, polarno svijetlo, artički pol, narod sami, patuljci... ma to će baš biti gušt raditi... :srca
I neću trebati izmišljati toplu vodu :rolf

26 stu 2010, 13:36

Tinice, nadam se da se ne ljutiš, spomenula sam tvoje ime i ove vaše projekte na drugom topicu (o darovitoj djeci) :mah
(ne znam da li svraćaš na taj topic, uglavnom, samo da znaš da sam te spomenula u diskusiji) :mah

26 stu 2010, 13:47

super kako ste se svi puno trudili.
Meni osobno je nepregledan plakat, jako natrpan - ja kao sistematična osoba bih to grupirala.

26 stu 2010, 14:15

nadice. i ja bih.
zato što sam takva. sistematizirana, organizirana.
ali to još uvijek ne znači da je to bolje ili lošije od drugačije posloženih slika.

i tu je najveći problem :/ .

imaš zadatak, imaš kakve-takve smjernice što i kako ga izvesti, ali tu sve prestaje.
nit znaš jel su te smjernice ok ili nisu (jer se radi o drugačijem tipu rada i drugačijem tipu djeteta nego što je standardni), nit znaš jel si dobro pristupio djetetu, nit znaš koji su ciljevi ovakvog načina rada, nit znaš jel ovako štetiš ili ne štetiš klincu, nit znaš jel će se njegova elokventnost i dalje razvijati i da li je ovo uopće dobar pristup, nit znaš prevenirati ili kasnije zaustaviti nešto u što će se izroditi cijela ova priča (otkud mi znamo kako će klinci dalje reagirati i jel će se njima sviđati što je on uvijek u prvom planu...). ma, imam ja još stotinu pitanja... :/

i sve to Tinica ni ne treba znati.
jer ona je samo mama.
a ne stručna osoba koja zna raditi s darovitim djetetom...

26 stu 2010, 14:27

nisam sistematizirana nego sistematična :roll
ubit će me taj edit, nemrem toliko puta provjerit postove koliko puta mogu pogriješit i ispast glupa :/
nda, nema veze. šta je tu je.

htjela sam reći da se divim Tinici i reći da joj nije nimalo lako.
i ne mogu si zamisliti što bih napravila na njezinom mjestu (i opet postavljam pitanje - kako će to izgledati kasnije, hoće li u 2. razredu dijete imati 2 projekta mjesečno, u 3. tri...pa dokle izdrže - ona, dijete, učiteljica...)

mislim, lijepo je to sve s projektima i lijepo je to raditi s djetetom, ali ja si recimo uopće ne mogu zamisliti gdje bih takvo što ubacila u svoj raspored.

26 stu 2010, 14:40

mislim, lijepo je to sve s projektima i lijepo je to raditi s djetetom, ali ja si recimo uopće ne mogu zamisliti gdje bih takvo što ubacila u svoj raspored.

potpis. s time da meni s mojim starijim djetetom ni malo nije lako raditi.

26 stu 2010, 14:42

baš tako :dada još ako imaš i više od jednog djeteta, pa ako je razlika u godinama mala :roll
Eto, ja sam sa starijem sinom 2 večeri zajedno radila referat o Bjelovaru (2. razred gimnazije) jer je on sve to zbrda-dola napravio :roll a za to vrijeme je Denis čekao da s njime odradim učenje njemačkog (naravski da mm-a nema u cijeloj ovoj priči)

26 stu 2010, 14:43

moram priznati da nisam iscitala bas svako slovo, pa cu mozda nesto i krivo reci, ali meni je ovo previse...previse za mamu

e, sad...jel se tinica previse angazirala i da li to mora biti bas toliko savrseno odradjeno :dunno to je vec drugo pitanje

ja se ne bih zeljela bas toliko angazirati, jer ne idem ja u skolu,nego dijete.
ok mi je pomoci mu, ali trositi toliko vremena,ne dolazi u obzir.

i moj je imao projekte, lagala bih sada kad bih rekla u kojem razredu prvi,ali gotovo sam sigurna da je to bilo tek u petom razredu
da, pomogla sam mu, donijela sam mu kuci neke casopise, ali nisam bila presretna s takvim razvojem situacije, jer, vec rekoh, ne idem ja u skolu.

sada u sestom to rade po grupama, sasatanu se njih cetvrorica kod nekoga i naprave plakat...ili dvojica, kako koji puta

roditelji u tome niti malo ne sudjeluju, oni sami sve odrade.
i smatram da bi tako i trebalo biti, to je njihov rad, njihova kreativnost
i dobiju petice, obicno, barem ova grupa u kojoj je moj

i da, vidi se da je to radila djecja ruka i mislim da se i mora vidjeti.
ali to je petica za djecu, ne za odrasle

inace, plakat je predivan :klanja
svaka cast na trudu i ulozenom vremenu, tinice

26 stu 2010, 14:54

Ma dat ću ja vam da nije pregledno :baba :baba :baba
Pa kaj ne vidite da je sve po grupama posloženo :baba :baba
Prvo je na poseban hamer stavljena "idila jeseni" :rolf
Pa na drugi voće, na treći povrče... :rolf
Na grupni su stavljene slikice po tematici ...(kiša, lišće, jeseni, plodovi, zimnica, zimski san) ;) i to su mu u biti bile samo smjernice da se on hvala bogu može razvezati o određenoj temi u nedogled...
Na ovom projektu sa autima prvo je bila grupa mostovi, pa onda tramvaji, pa vlakovi, pa semafor, prometnice, centar grada nekad i danas (korelacija) jer je tema bila Zagreb, jučer, danas i sutra i za kraj prometna vozila u Zagrebu prije 30,40, godina i u budučnosti...
Počeo je sa pričom da su nekada ljudi rijeku Savu prelazili pomoću skela jer nije bilo mostova...pa se tu razvezao o modernoj arhitekturi...
zatim je prešao na tramvaje da su prve trmavje u Zagrebu vukli konji, da danas voze po gradu niskopodni tramvaji a da će u budućnosti grad Zagreb dobiti podzemni tramvaj odnosno metro kao što ga imaju sve svjetske metropole. Treća po redu cijelina su mu bili vlakovi, govorio je kako su nekad vlakovi išli na ugljen i da su time jako zagađivali okoliš pa je uspoređivao današnje tramvaje i pričao kako on zamišlja da će izgledati za desetak godina...
Da bi grad mogao normalno funkcionirati potrebno je bilo postaviti semafore i prvi je postavljen 1959. godine a prije njega su gradom regulirali prometni policajci. Grad nije imao puno stanovnika svega 20-30 tisuća i nije bilo potrebe za velikim prometnicama no danas kada se razvio na gotovo milijun izgrađene su petlje kako bi se rasteretile ceste, kako se ne bi stvarale gužve i kako bi svi ljudi mogli stići na svoja radna mjesta...
Nekada je glavni Zagrebački trg, bio jedno veliko parkiralište i usporedio ga je sa današnjnim stanjem.. da su zabranjeni automobili, da prometuju samo tramvaji i tak...
Za kraj je rekao da su se naši roditelji vozili u fičekima, bubama, žabama, dijanama, stojadinima, peglicama i da su automobili vozili na benzin a da će se njihova generacija voziti sa solarnim autima, odnosno autima budućnosti koja idu na sunčevu energiju i tako smanjiti zagađenje okoliša...
Super je bilo upravo to što je sve bilo sistematično i konzistentno povezano sa slikicama, tako da se nije mogao pogubiti u masi tih slikica...
Da sam ja lijepila vjerojtano bi to malo drugačije izgledalo ali on je samo dijete od 7 godina...
Imge još jednom ti puno puno hvala i daj javi mi kad ćeš do grada da ti vrati autiće... :kiss

26 stu 2010, 14:56

Bubidea, samo mala opaska za bolje razumijevanje.
ovo što radi Tiničin maleni nisu klasični projekti s kakvim se manje-više jednom godišnje upozna svako dijete u nižim razredima osnovne škole.
to su projekti koje dijete odradjuje u okviru individualiziranog programa :mah

26 stu 2010, 14:57

joj Tinica, :hug nisam ja ništa loše mislila, nego to iz mene govoi osoba koja je zadnjih skoro 10 godina morala zbog Denisove problematike vida i percepcije, paziti da nema natiskanih stvari na jednom papiru.
Ja govorim o ovom zadnjem plakatu - sigurna sam da Denis tu od šume ne bi vidio drva :p
A nekako vjerujem da je to prisutno kod svakog djeteta, samo je manje uzraženo i niej toliki problem kao Denisu.

26 stu 2010, 14:59

još ako imaš i više od jednog djeteta, pa ako je razlika u godinama mala

Svjesna sam ja da je jedno ko nijedno a dvoje ko sto :rolf pa sad koristim priliku dok je sam da sam maksimalno angažirana oko njegovih aktivnosti... bilo školskih bilo izvanškolskih...
No, ja se uvijek povodim za onim "Roditelj usmjerava, dijete putuje" :ljubav

26 stu 2010, 14:59

uletila mi Tinica.
Tinice, mi baš kažemo da je super što je iz aviona vidljivo kako je plakat napravilo dijete :srca .

a point ove priče o sistematičnosti je nešto sasvim drugo.

dalje ćemo na pp vezano za autiće :mah
Odgovori