Sada je: 28 srp 2026, 22:15.
Moderator/ica: medo14

IINA je napisao/la:dobili takav dopis, službeni, prema kojem boravak traje do 17 sati.
Boravak. Ne postoji više dežurstvo u biti. I da, djeca bi morala biti tamo do 17 sati.
Kako to funkcionira ne znam, jer moja više nejde na boravak od ove godine

piko je napisao/la:Nama je objašnjeno da se ostajanje djece do nekog vremena isključivo provodi zbog očuvanja boravka, tj radnog mjesta učitelja.

medo14 je napisao/la:a o pisanju zadaće u trajanju 1,5 sat isto imam negativno mišljenje
nakon 4 sata nastave, pisati zadaću 1,5 sat je ustvari samo poražavajuća činjenica za nastavnike i školu
to su djeca 1. ili 2. razred osnovne škole a ne srednje da mora toliko dugo pisati zadaću

Kris2 je napisao/la:Kod nas u boravku ne pišu zadaće nego rade - listiće, vježbaju ono što su obrađivali u nastavi - zadaću kad imaju rade doma (vrlo je rijetko imaju)..
Mislim radu bilježnicu, zbirku, neki sastavak i listiće 

ali baš djeca 1. ili 2. razred trebaju to vrijeme jer su spori,
ne znaju dobro čitati, non stop nešto ispituju, dekoncentriraju drugu djecu,
a ustvari imaju 1 str. iz matke i 1. str. iz hrvatskog i neke dane prirodu.
medo14 je napisao/la:samo manjem broju djece, koja su u ipak manjini treba duže vrijeme pisanje zadaće
ako klinac redovno prati nastavu, vrijeme pisanja zadaće bi se trebao minimalizirati a ne razvlačiti

Adorabla je napisao/la:....... i u dodatnim individualnim satima ili dodatnim aktivnostima sporta ili neke muzicke aktivnosti, dramske, literarne ili koje god grupe na razini skole, mislim da ne bi bilo roditelja koji bi inzistirali da djeca ranije idu iz skole ili koji bi "ometali" nastavu. Ovako ako se to stavi u kontekst Alcatraza nije bas nesto obecavajuce.

Adorabla je napisao/la:sama ideja organiziranja boravka od - do (iako mislim da bi trebalo ostati unutar 8 radnih sati) mi se cak ne cini tako losom solucijom kada se taj boravak ne bi svodio iskljucivo na sat vremena pisanja zadace i nakon toga gledanja crtica. kada bi u skoli omogucili da djeca boravkasi imaju organizirano vrijeme boravka osim u pisanju zadaca i u dodatnim individualnim satima ili dodatnim aktivnostima sporta ili neke muzicke aktivnosti, dramske, literarne ili koje god grupe na razini skole, mislim da ne bi bilo roditelja koji bi inzistirali da djeca ranije idu iz skole ili koji bi "ometali" nastavu. Ovako ako se to stavi u kontekst Alcatraza nije bas nesto obecavajuce.

Volvo je napisao/la:Kod nas (gdje već vlada pravilo do 17, uz potpisom roditelja popraćene iznimke) se u boravku osim zadaće rješava puno dodatnih listića, puno crteža, kolaža, sudoku-a, križaljki svega nečega,a smiju i nositi svoje časopise i knjige za one koji brže riješe zadano uz skoro obavezno sat igre vani - pozvani smo da donesemo dodatno lopte, frizbije, štrikove, rekete za badminton i slično. Uz sve ograničavajuće poteškoće (strogo vrijeme boravka najavljeno u startu, puno djece na jednu učiteljicu) mislim da je boravak izvrsno organiziran

skorpionka je napisao/la:S druge strane, bilo kakvo ulaženje, izlaženjwe, šuškanje, spremanje stvari, što se kod nas događalo vrlo često jer je svatko dolazio po dijete kako mu je palo napamet, u vrijeme pisanja zadaće a da nije iz jaaaako opravdanih razloga bi trebalo izbjegavati. Jer to što moj napiše zadaću jako brzo, ne znači da moraju i svi ostali i neka se nauči pričekati druge, nek čita, neka ga učiteljica zabavi ali nikako ne mislim da sa preko 20 djece od kojih svatko ima svoj tempo pisanja, to još treba dodatno remetiti.

Jedna naša mama radi svakako, nekad izađe u 13h, nekad u 14h, 15h svakak i ona je željela
dijete koje je u boravku podizati kako ona želi, a da učiteljica to prije ne zna jer ne zna ni ona
sama, nisu joj dozvolili, jer kad bi svi tako onda bi se stvorio veliki nered,
učiteljica ne bi mogla raditi svoj posao kvalitetno,
neka djeca bi pisala zadaću u boravku, neka doma, više se ne bi znalo ništa,
to mi stvarno nije ok. Nije fer prema učiteljici samoj.
skorpionka je napisao/la:To je njeno pravo ali isto tako pravo imaju i ostala djeca, pravo da većina dođe doma napisane zadaće. Ne može njeno pravo da remeti to vrijeme pisanja zadaće da bi odvela jedno dijete iz grupe doma biti iznad prava sve ostale djece da u miru napišu zadaću. Plus što se onda otvara prostor da se i drugi sjete isto i onda se u nekim boravkaškim razredima to pisanje zadaće svede na totalni kaos.

Nikome ne bi pala kruna s glave a i time djecu nečwemu učimo, učim ga da nije centar svemira i ne gleda samo sebe i svoje potrebe nego da poštuje i potrebe drugih. 

Natrag na Školarci (i studenti)
Trenutno korisnika/ca: / i 35 gostiju.