Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
Tema je zaključana

Re: Novi prijedlog upisa srednjih škola

18 sij 2014, 00:42

a) ne upišeš 2. jezik i iz npr. 10 predmeta imaš sve 5, prosjek je 5,0 i to ti je 50 bodova za tu godinu

cek malo, pa ne nosi prosjek ocjena u jednoj godini 50 bodova nego 5????

al slazem se da nije svejedno koju ocjenu onda imas iz tog stranog jezika, ali da imas i 2 sve 4 godine, uz 12 predmeta ukupno npr, taman bi bio na nuli, a ne u minusu :)

ako sam u zabludi, daj mi pls pojasni tih 50 bodova

23 sij 2014, 09:07

uzela sam neki svoj pojednostavljen model izračuna bodova da pokažem da nije svejedno koliko imaš ocjenu iz
2. predmeta, da je dovoljno da samo upišeš taj 2. jezik,
naravno da ne vrijedi ovih 50 bodova, sori ako sam te zbunila :ajme

ovdje je link za brzo izračunavanje bodova i dosta je praktičan
http://bodovi.com.hr/

pa sam uzela dva primjera sa 2. stranim jezikom
da imaš 5 iz svih predmeta osim 2. stranog jezika iz kojeg imaš 2 i primjer ako imaš npr. 4
a) za ocjenu 2 je broj bodova 79
b) za ocjenu 4 je broj bodova 79,66

zaključak je da ako želiš da stvarno dobiješ taj 1 bod na 2. strani jezik, mora ti i ocjena 2. str. jezika biti u prosjeku s drugim ocjenama ili bolja, nije poželjno da imaš slabiju ocjenu od svog prosjeka ocjena
što nije slučaj s muzičkom ili plesnom školom

24 sij 2014, 01:44

sve stima medo, sjedi 5 ;)
ja ti te brojeve preozbiljno shvacam, matematicar u dusi :lol

26 sij 2014, 12:24

Bravo naši atletičari, vidim da su i F. i E. osvojili zlato. :yess :joy :joy

26 sij 2014, 17:40

Potica je napisao/la:Bravo naši atletičari, vidim da su i F. i E. osvojili zlato. :yess :joy :joy

:joy :buket

26 sij 2014, 21:49

Bravo, bravo! Svaka cast!
Zadnja izmjena: MaminMacak; 26 sij 2014, 23:59; ukupno mijenjano 1 put/a.

26 sij 2014, 22:38

jesu, mm, ali ne trebamo se ovdje razmetati inicijalima i imenom kluba :zub

27 sij 2014, 00:00

Sorry, razumijem, sve obrisano.

27 sij 2014, 00:03

Tnx, i ja sam se zbunila neki dan

27 sij 2014, 16:58

jesujesu, samo kae moja u teškoj depri :roll naime, na treningu skače dobrih 15 cm iznad aktualnog dvoranskog rekorda, a u subotu je 'jadna' skočila i ispod osobnog rekorda. nešti. :roll dogodi se taki dan. bila je jedina u tom busu ucviljena zbog zlatne medalje :shock i ne pomaže niš. sad sam ju naprosto pustila nek otplače i otpusti dramu i depru. u ovu subotu ju čeka mlađe juniorsko državno. benti. trea mi psiholog. :ajme

27 sij 2014, 17:07

ivana, ide f na ml. juniorsko u subotu? moremo se vidit :kino

27 sij 2014, 17:14

on je stariji kadet, nije spominjao nista za subotu :dunno

27 sij 2014, 21:07

nema veze kaj je kadet. može na mlađe juniorsko. pogotovo kae prvak. i prvenstvo je u zg. pitanje je jedino ima li rezultat bolji od mlađih juniora iz kluba, tj. među prvih 5. (po novom se prijavljuje 5 natjecatelja po disciplini, po klubu). može i na juniorsko i seniorsko, al izvan konkurencije (npr. ak juri kadetski rekord, ak je blizu i u formi).

27 sij 2014, 23:57

Cure, jel se i dalje dobiva bod za uzorno vladanje ili ne?

28 sij 2014, 00:14

Nema vise bodova na vladanje

01 vel 2014, 13:39

evo e. je sredila i mlađe juniorke na državnom, sa osobnim rekordom i zlatom. :cool

01 vel 2014, 13:41

Bravo E. :1 :klanja

02 vel 2014, 19:44

Bravo E.!!!

10 vel 2014, 20:18

eh, kad sam se već falila do sad, samo još jedna vijest. ošla je i na juniorsko, u konkurenciju curki 4 godine starijih i tu sa jednim skokom pobrala broncu. :zivili daklem sad ima 3 državne medalje u 3 starosne kategorije, dva zlata i broncu. kadetski rekord nije popravila, iako ga ima debelo preko aktualnog na treningu i skoro se rasplakala od jada. no, do kraja tekuće godine joj je trenerica obecala vodit ju na neki dvoranski miting pa se smirila :p moram reć da mi je drago kaj bu sad malo ohanula, iza nje je 4 tjedna opakih napora, "uspjela" je i ozljedit m. peroneus na odraznoj nozi i zatejpana je skakala, baš se i vidjelo da nemre više.. ipak je ona još curica, nesvikla tolkim naporima. prvenstveno psihičkim, rekla bih :znoj saće oko uskrsa lagano na pripreme na more pa bu se pripremila kak spada na sezonu na otvorenom.
škola za sada šljaka besprijekorno, ravnatelj i raska su divni i puni razumijevanja, ravnatelj joj osobno dolazi srdačno čestitat u razred uz :yess

kad budu te "prave" prijave za srednju, nisam niš vidjela na stranici :conf

@ivana, čula sam da će nova rješenja o kategorizaciji hoo biti gotova cca početkom travnja najkasnije. a lista na has-u u svibnju.

10 vel 2014, 23:27

kokomamac, bravo za skakačicu :bis

11 vel 2014, 08:34

bravo skakačice! :1

11 vel 2014, 08:41

bravo za E!! pomela ih je :)

11 vel 2014, 08:42

Wow E. :klanja :klanja :klanja

11 vel 2014, 11:41

bravo, bravo :zivili
ona bi kao juniorka mogla biti onda kategorizirana u IV kategoriji :up Svaka cast, prava skakacica :zivili

11 vel 2014, 11:41

bravo, bravo :zivili
ona bi kao juniorka mogla biti onda kategorizirana u IV kategoriji :up Svaka cast, prava skakacica :zivili

11 vel 2014, 12:01

bravo, lijepo je čuti da se i sportski uspjesi broje za upis :luv (nema toga kod nas :ajme )

12 vel 2014, 10:26

bravo za E. !!!

ja sam to vec naravno vidjela jer mi klub servira rezultate na FB pa onda moram pogledat kako su nam plasirani forumasi iz drugih klubova ;)

koko, bas me zanima koliko cesto tvoja curka sada trenira? svaki dan, koliko sati?

16 vel 2014, 12:42

Sad je na godisnjem 2 tjedna. Mora se rekuperat od ovog zestokog ritma I zaljecit peroneus do kraja. Onda lagano u pripreme za sezonu na otvorenom. Motku ne bu dirala odma. Opet im ide promjena (al na bolje) podloge pa se treba prilagodit ( svake godine kaos sa ledjima I istegnucima odrazne noge od onog nesretnog betona u bocarskom, celoj ekipi).
Trenirala je 4 puta tjedno, jednom teretana. Sat do sat I pol, ponekad dva. Nekad i vise, ali ne motku samo, ubila bi ih :-) Trenerica za svakog klinca ima program koji konstantno prilagodjava po potrebi. Ima samo kadete, krenula je dok su bili limaci.
Plan za otvoreno ove g. bu motka, dalj I koplje. Prespora je u sprintu, mora ju ubrzat bar za stafetu.
Zadovoljna sam trenericom jako. Kolko vidim, drugi klinci vise treniraju, no ja vjerujem trenerici kojoj je cilj prvo zdravlje I lagani rast. Pa ko dokle stigne. Motka jel opako zahtjevna. Od suplementacije jedino se uzima c I b vitamin, ca-mg-zn. I voda na treningu. Smije se pit cikla, jest banane neograniceno :lol nikad nisu grceve imale.
ove sezone ce mala krenit skakat motku. Nemamo adekvatnu jer ima 31 kilu, a ne splati se kupovat jer bu narasla. Polovnih nema za tak lagane, a da su dovoljno mekane. Nis, bu prek riti ko prek kolca skakala, ko na pocetku 20. stoljeca. :lol

17 vel 2014, 21:14

super i hvala na detaljnom izvjestaju.
to mi se ne cini pretjerano jer imaju cure i drugih zanimacija u zivotu u to doba ;)
di trenira DZ uopce? na Bocarskom zimi, a ljeti?

na Mladosti ih ne vidim ili barem nisam zapazila

meni se jedino ne svidja kod Agrama sto nemaju nis rjeseno na zatvorenom pa su skoro stalno vani + teretana ako je bas jako lose vrijeme

no sad nam stize lijepo vrijeme

18 vel 2014, 12:46

A da otvorite atletičarski topik možda :mrgreen
Ili da se otvori novi topik o upisima u srednju školu? Nešto? :zub :nata
Tema je zaključana