Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
Tema je zaključana

30 kol 2007, 22:46

dalje bez crta :lol

30 kol 2007, 22:47

dalje ih pošalješ nek si sami kupe bilježnice kakve im trebaju :mrgreen:

31 kol 2007, 08:26

borna jos ne zna hoce li joj trebati pisanka A ili pisanka B, jer ne zna u kojem ce biti razredu :lol. i ne mogu joj dokazati da A i B nema veze s razredom (kod nas su samo 1.a i 1.b) :lol

31 kol 2007, 08:42

ja uvijek pretjeram s bilježnicama. par puta se sjetio pred spavanje da mu fali bilježnica iz nekog predmeta. i onda mi je tlaka ujutro tražiti a ne želim ga kažnjavati da ga pustim bez bilježnice samo zato što se nije sjetio na vrijeme. sretna sam kad uopće zapamti.
tako da bilježnica uvijek imamo u rezervi.
uredno već 2 godinu nosim frendici hrpu praznih bilježnica za malog koji je godinu mlađi od mog. i opet dobro :mrgreen:

a ovo A, B, C pisanke i matematka 1 i 2. tu sam već profi. samo trpam u košaru.
da vam otkrijem jednu tajnu. odostraga na većini bilježnica piše za koji su razred ;-)

31 kol 2007, 10:30

a koja je kazna za neomotane knjige? :oops:
mislim, ima li kakvih sankcija ako to ne napravimo prvi tjedan nego, pomalo... dok splasnu guzve po knjizarama (grooooooooooozim se ici prvi ili drugi dan u knjizaru kad i ostalih 100.000 zagrepcana i omotavati u toj gunguli knjige :shock: ).

s druge strane, vec znam da ce mi trebat vremena i vremena :oops: da savladam ovu bubideinu tehniku (naime, vec se vidim kako unistavam dobivene knjige i drustvenu imovinu svojim antitalentiranim rukama za "hobi" i "dekupaž" tehniku...

31 kol 2007, 10:41

ma nema kazne.
i ja sam tako razmišljala ali dorkas me maltro da to zamotam što prije.
rekao je da su svi osim njega imali zamotane knjige drugi dan.
da, moš si mislit!

31 kol 2007, 11:07

kazna ti je da ti dijete popije krv kak ce dotbiti jedan i pasti razred i kak ce joj cijeli zivot biti unisten upravo i jedino zato jer joj knjige nisu omotane :drink

31 kol 2007, 11:11

Luantaro je napisao/la:kazna ti je da ti dijete popije krv kak ce dotbiti jedan i pasti razred i kak ce joj cijeli zivot biti unisten upravo i jedino zato jer joj knjige nisu omotane :drink

:rolf :rolf :rolf :rolf :rolf :rolf

e, upravo to!

31 kol 2007, 12:04

nema kazne, ali djeca budu opomenuta od učitelja i zato budu strašno pogođeni pa poćnu dramiti doma
i još jedno na taj način se uće da se obaveze moraju odmah izvršiti bez odgađanja

31 kol 2007, 12:15

mamainana je napisao/la:nema kazne, ali djeca budu opomenuta od učitelja i zato budu strašno pogođeni pa poćnu dramiti doma
i još jedno na taj način se uće da se obaveze moraju odmah izvršiti bez odgađanja

me ne opominju ih. imaš fore tjedan dana zamotat knjige.
ispravak: 'na taj način ih uče da roditelji obaveze moraju izvršiti na vrijeme. :lol

sorry nisam si mogla pomoć...

31 kol 2007, 12:27

ma u pravu si
roditelji su na poćetku školske godine ugnjetavana vrsta
meni je moja rekla da joj je učiteljica rekla da mora zamotati knjige i prezentirala mi tako da čovjek bi pomisli da će biti najgoru učenik u školi ako se to ne napravi odmah :mrgreen:

31 kol 2007, 16:36

ahaaaa kontam to oko omotavanja prvi dan...

nis, vidjet cemo kak ce to kod nas izgledati... :oops:

31 kol 2007, 16:59

meni je to omotavanje s folijom prekomplicirano. lijepo kupim omote, u nasoj kvartovskoj papirnici imaju prilicno dobre mjere, a ako je koji presirok, samo ga presavinem i zalijepim i izgleda vrlo dobro (nikad nisu preveliki u vis). kupim par rezervnih za kroz godinu (jer kasnije ih u knjizari vise nemaju).

a kaj se tice biljeznica - odokativo ih kupujem i uvijek imam rezerve na lageru. ne moze toga biti previse. isto tako i obicnih olovaka, gumica i siljila. ostalo kupujem kad ustreba.

31 kol 2007, 20:15

Samo da vam napomenem da se knjige na kraju godine vračaju i da se procjenjuje :dunno koliko su (ili nisu) uništene. Te se na temelju toga mora nadoknaditi eventualna šteta :roll: .
Dakle, požurite s omotavanjem :lol

31 kol 2007, 23:29

svakaj sam nakupovala u metrou, jedino mi izmakla jedna (cini mi se) jako korisna stvarcica (prodalo ju) - neka zanimljiva casica sa poklopcem, za vodu, za likovni. to moram nedje pronac. il pronac alternativu...

i bogme jest, na biljeznicama pise za koji su razred :lol sto ja narafski nisam nikad primjetila :roll:

prijavljujem da mi se dite izgleda skinilo sa barbi :cool tj., na moje :shock: od ponudjenih barbi i nekih fensi modnih stajaznam naljepnica za knjige, ona NIJE odabrala barbi. PLUS kaj si je tjela ono neko kao nalivpero, al nije :pee nalivpero vec se samo patronama puni (boze mene neznam kak se to zove :oops: - nije odabrala fensi rozo sa leptirima vec plavo sa ribljim kosturom - onaj fishbone neki znakic.. rekla je da joj je taj kostur fora :roll:

:dj :cool

01 ruj 2007, 09:23

kokomamac je napisao/la:jedino mi izmakla jedna (cini mi se) jako korisna stvarcica (prodalo ju) - neka zanimljiva casica sa poklopcem, za vodu, za likovni. to moram nedje pronac. il pronac alternativu...

imas u muelleru, ja kupila dvije. s poklopcem i onda nekakvva rupa, da sad ne objasnjavam neuspjesno, al mislim da je to ono sto trazis :mah

01 ruj 2007, 10:20

nincka, dadadada, to je to! hvala, odem po to u miler :)

01 ruj 2007, 11:24

mislim da to webica ima

01 ruj 2007, 16:48

ne kuzim zasto bi ti imge cekala zadnji dan (ili prvi dan skole ili sta vec...) za kupovinu omota?
evo, ja sam ih jucer kupila. i, btw, nije bila guzva ni u narodnim novinama niti u mojoj kvartovskoj papirnici :dunno
kupis 10-15 velikih omota za udzbenike i vjezbenice i par malih, za biljeznice. i naljepnice, po zelji.
stignes jos i danas to obaviti :mrgreen:

(a lako kasnije dokupis jos koji, ako zatreba)

01 ruj 2007, 23:34

Samo da vam napomenem da se knjige na kraju godine vračaju i da se procjenjuje koliko su (ili nisu) uništene. Te se na temelju toga mora nadoknaditi eventualna šteta .
Dakle, požurite s omotavanjem

kod nas nije tako, iako je treebalo biti tako, ali je ispalo da im nista od toga ne treba za dalje, da je promijenjeno izdanje...nesto...ma, gluposti neke

uglavnom, nakon prvog razreda smo vratili samo knjigu iz vjeronauka, nakon drugog nista

i nitko nije nista procjenjivao ( sto se stanja knjiga tice)

01 ruj 2007, 23:42

hm, i nama su na pocetku sk.god rekli da ce se knjige vracat... no to se nije dogodilo, tj. nije trebalo.

nastranu to kaj je npr. knjiga iz hrvatskog bila nekak lose slijepljena, listovi su na kraju sami od sebe ispadali :roll: i meni je vec na polugodistu bilo jasno da cu morat novu kupovat jer ju ne bum taku mogla vratit :alc - al kak su mislili vracat knjige kad su dica po gotovo svima nesto morala upisivat? :shock: matematika, hrvatski, glazbeni, engleski - svuda se nekaj crtkalo i pisalo.. :roll: :drink

02 ruj 2007, 07:12

Mi na sastanku čak morali potpisat to za knjige. :roll: Vraćaju se samo knjige, a oni radni zadaci i drugo ne, koliko sam skužila.
Evo nama fali još 5 omota to ću sutra uzet u onoj knjižari i sve imamo zamotano.

Info za tu čašu za likovni :1
Danas ću sigurno do Mullera, prošetat laganini se po praznom City centru jer su svi u Novom Zagrebu :lol

02 ruj 2007, 11:05

mi smo svake godine vraćali knjige ali nitko ništa nije procjenjivao i komentirao

02 ruj 2007, 12:32

kod nas je bilo lani da smo bacali knjige u kontejnere koje su stavili kod škole. katastrofa. ja sam bila sigurna da će se to nekako ipak koristiti za nove prvašiće.

02 ruj 2007, 14:11

kokomamac je napisao/la:svakaj sam nakupovala u metrou, jedino mi izmakla jedna (cini mi se) jako korisna stvarcica (prodalo ju) - neka zanimljiva casica sa poklopcem, za vodu, za likovni. to moram nedje pronac. il pronac alternativu...

i bogme jest, na biljeznicama pise za koji su razred :lol sto ja narafski nisam nikad primjetila :roll:

ja sam uspjela kupiti tu čašu, baš je fora, a ovo za bilježnice sam skužila tek neki dan kad sam sa susjedom išla da ona kupi svojoj djeci pribor.
Mislila sam da nam je dovoljno 5 pisanki, hm sad sam :dunno . Uglavnom, ja sam kupila sve prije nekih mjesec i nešto, malo su me svi u čudu gledali, a sad tek vidim da mi je to bio dobar potez, kad vidim kolike su gužve. Jedino sam šlape kupila prije deset dana. Ovaj slikovni prikaz omatanja knjiga mi je super, hvala ! Ja sam malo šeprtlja, pa ću prvo isprobati na nekoj svojoj knjizi :oops: .

02 ruj 2007, 16:36

ja cekam da dobiju knjige i onda idem kupovat omote jer su knjige razlicitih velicina pa da ne kupujem napamet (a ne omotavam ih u ovu foliju nego one klasicne omote).

02 ruj 2007, 21:44

Samo da vam napomenem da se knjige na kraju godine vračaju i da se procjenjuje koliko su (ili nisu) uništene. Te se na temelju toga mora nadoknaditi eventualna šteta .

To je novo novo novo. ;-)
I svi ćete potpisati da ste sa tim upoznati.

03 ruj 2007, 08:44

PAT, jako mi je to drago, jer su i u našoj školi dosad završavale u kontejneru :ne :ne

03 ruj 2007, 09:01

curke, ima super kišnih kabanica za klince u nami na kvartiću.
ja ubola žutu s rukavima, 79 kn.
one koje imaju prorez za ruke nešto su jeftinije. imaju plave, žute i crvene. čini mi se skroz ok, nije jako tanka plastika.

slika

i da, frodo je ove godine izbacio šlapice za klince do broja 39 tako da će dorkas ove godine imati anatomske šlape umjesto tenisica :mrgreen:

03 ruj 2007, 13:21

hmda. tak sam si i mislila. :roll:

od svih tih profilovih, alfinih i sk.knjiga udzbenika, jedino se NE pise po udzbeniku iz prirode, čitanci iz hrvatskog i udzb. iz likovnog. :drink

oce mene neko prosvijetlit i rec zbog cega se onda sve to potpisuje i na kraju sve vraca i koja je svrha sacuvat za drugu generaciju svega 3 udzbenika? :shock: logicno bi mi bilo da je za sve predmete barem udzbenik onaj po kojem se nis ne pise, pa da cirkulira dvije tri godine... zar se nije bar to moglo nariktat :conf
Tema je zaključana