Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
Odgovori

Re: školske knjige

27 lip 2010, 23:01

breg pa ti si več nešto kupila od knjiga :mah

27 lip 2010, 23:08

matea :mah ,knjiga ima , nema gužve

27 lip 2010, 23:11

hvala breg moraču se i ja sutra zaputit prema knjižari :kiss :dada

28 srp 2010, 14:01

Vidim svi smo u istim problemima :-/

Evo, približava se nova školska godina i treba pribaviti knjigice...
Imam neke dileme, pa sam čisto htjela vidjeti kako i vi razmišljate jer često pratim ovaj forum i nailazim na korisne savjete.

Uglavnom, htjela bih svojem školarcu pribaviti knjige, ali da ne budu ni preveliki teret za moj novčanik, a da su dobre, kvalitetne i čiste.

Razmišljala sam kupiti već rabljene knjige ovim putem, ali nekako imam averziju prema tome...udžbenici se često mijenjaju, tko zna gdje su sve te knjige već prije bile i još mi se stotinu pitanja javlja uz to.

Neke žene su ovdje spominjale da su naručivale knjige iz knjižara, tko se tu pokazao kao najbolji?

Što vi mislite tj. preporučate? Kako vi prakticirate? Novo, staro?

28 srp 2010, 15:48

moje iskustvo i razmišljanje vezano na kupovinu knjiga....
vidim da se za 1. razred uglavnom kupuje sve novo, sve najbolje i najkvalitetnije za sretan početak školovanja,
onda roditeljima s godinama i iskustvom dođe do mozga da i ne treba biti sve extra prava klasa ovdje mislim na knjige a pogotovo na školski pribor koji se u toku godine strašno troši i gubi.
i da sve uspiješ nabaviti polovno (od onih knjiga koje su neispisane) opet ti ostane jako veliki dio za kupiti, ne možeš naslijediti jer je išarano.
za narudžbu nemam iskustva, sad nije gužva, popis bi trebala imati i to se obavi relativno brzo.

:mah

29 srp 2010, 10:33

"i da sve uspiješ nabaviti polovno (od onih knjiga koje su neispisane) opet ti ostane jako veliki dio za kupiti, ne možeš naslijediti jer je išarano."

Pa da, baš to se i meni čini!

A ja baš volim nove knjige, kad znam da sam prva koja ih lista... i onaj miris :-)

Ma pričala mi je jedna prijateljica da je ona tako za svojeg sina kupovala knjige na nekom buvljaku i da je baš bio tužan prizor. Knjige su prodavali na livadi, oko njih hrpa smeća, sve puno prašine i prljavštine...i pritom su još prodavali stara- prošlogodišnja izdanja, koja se više ne koriste. Na žalost, to je skužila tek kasnije, kad je već sve bilo kupljeno! I nije mogla to više mijenjati- jer tog buvljaka više nije bilo :-(

Zato mi te rabljene knjige nisu jako privlačne :dunno

29 srp 2010, 10:43

Stvar je vrlo jednostavna. Ako si možeš priuštiti nove, kupiš nove. Ako ne, kupiš polovne. Ja sam kupila baš te što su ležali na podu i sretna sam što sam ih našla po toj cijeni. :dunno

29 srp 2010, 15:22

Začudila se ekspeditivnošću ŠK :shock

Jućer popodne napravim on line narudzbu i jos gledam kako je vrijeme isporuke par radnih dana i odlučim ipak staviti "morsku" adresu, za slučsj da kasne i stignu tek kad odemo na more, kad me sin obavjestava da su knjige vec danas oko podne stigle na more, da je sve vec pronjuškao i prelistao,aaaaaaaa, zbilja su me iznenadili. :kima

29 srp 2010, 22:20

Skorpi, je li u ŠK imaju samo knjige od ŠK ili imaju i od drugih izdavača?

ja ustvari od ŠK knjige imam jako malo- tek koja knjiga :dunno

29 srp 2010, 22:29

Mislim da imaju samo svoje, al nisam posebno gledala jer su nama trebale baš sve od ŠK. :dunno

30 srp 2010, 08:11

ja sam sve netom nabavila, i rabljene i nove :up iz sk knjige mi stigle u dan dva. :)

02 kol 2010, 12:03

I ja sam malo razmišljala, i zaključila sam su mi kupljene, nove knjige ipak puno draže od rabljenih.

Nekako mi se čini da kupnjom nove knjige u knjižari ipak točno znam što dobivam- kalitetu, novu knjigu (a ne da mi na nekoj javnoj rasprodaji prodaju neku od prije par godina koja se više ni ne koristi), ne išaranu knjigu sa svim stranicama.

Ja volim nove knjige, njihov miris i svježinu. Uvijek im se vratim, iznova ih listam..i čuvam ih. Nekako ih nemogu proslijeđivati dalje :-/

Ohrabrena vašim postovima, mislim da ću po knjige ipak u ovlaštene knjižare- barem znam što dobivam :-))

02 kol 2010, 13:29

mamacita, samo kupuj ako tako voliš.

ja volim djetetu kupiti knjigu koju sa guštom čita. zato ću uštediti na školskim, neispisanim, ali rabljenim, i jednako loše kvaliteta kao onim novoštampanim ( :) ) i kupiti joj od ušteđenog neku knjigu koja si ona želi, koji će čitati više puta i ta nek joj ostane.
prošlogodišnje ću pokloniti (glupo mi je prodavati korišteno) no čekam da mi stignu one za sljedeću godinu pa da se mala hrčkica odluči maknuti one koje je prerasla.

09 kol 2010, 10:18

Ah, pa ti budi pametan :-)

Glavno je da dijete dobije knjigu, a još kad bi ona mogla biti nova- bilo bi najbolje.

Vjerujem da ima i ok rabljenih knjiga, ali ja i moje kolegice, uvijek nekako naletimo na loše primjere pa zato ipak preferiram novo :-)

09 kol 2010, 12:20

zašto bi bilo najbolje?
sigurno nije ekološki i djecu ne uči da cijeni sadržaj već vanjski izgled.
i bogatiji od nas, npr švicarci, školske knjige recikliraju.
i ekološki je.

btw, ti radiš za nakladnike?

09 kol 2010, 13:07

Problem je s rabljenim udzbenicima za niže razrede (1.,2.) jer se u gotovo sve njih nešto piše. Evo, na početku ljeta kupila sam par rabljenih udžbenika i nadobudno krenula u projekt brisanja. Kad ono - s obrisanim slovima, briše se i boja, a konture ostaju. Tako sam par udžbenika morala kupiti ponovno.
Mamama prvašića uopće ne bih preporučila rabljene knjige, a evo ni s drugim razredom nam to nije pošlo za rukom. :|

09 kol 2010, 22:16

politika je da se rade radni udžbenici, što je meni kao profesoru bolje ali brisanje i ne ide baš
ove školske godine sam imala učenike koji su imali obrisane radne bilježnice. sve se vidjelo i nije mi bilo drago jer se time gubi funkcija iste. ali ako je dobro obrisano, zašto ne? neka su mi djeca došla s kopiranim čistim stranicama radne. i to mi je ok. ako je lakše roditelju kopirati, nek kopira.
ja sam malima govorila da pišu u radne udžbenike jer je to jako bitno, većima (npr 6.raz) sam rekla da ne pišu u knjige već u bilježnice.
rabljenih knjiga ima u skroz ok stanju, ja bih ih uzela bez razmišljanja.

10 kol 2010, 09:04

rabljene uscuvane knjige?
zasto ne,ne vidim opce di je dvojba :dunno
ja uzimam samo udzbenike,ne radne jer klinci jako stiscu olovku i nakon brisanja se sve vidi

ja sam svoje poklonila i nabavila za 3. skoro sve udzbenike rabljene,nesto sam i novo kupila u pola cjene :dada

10 kol 2010, 09:16

Ja sam čak nabavila i dvije rabljene radne koje nisu ispisane. :1

10 kol 2010, 09:25

za starijeg sam dobila skoro sve knjige i radne - u super stanju
za mlađeg samo par knjiga na žalost, večina mi nedostaje i moram kupiti

mislim da u današnje vrijeme ekonomske krize i kad mnogi jedva krpaju kraj s krajem itekeko dobro dođe nabaviti djetetu rabljene a očuvane knjige i po mogućnosti ih čuvati i proslijediti dalje iduće godine

uostalom, međusobno si poklanjamo odjeću i opremu za djecu, pa što onda fali knjigama
potpuno mi je nerazumljivo takvo razmišljanje

10 kol 2010, 11:18

ja sam sve knjige uzela rabljene - nabavila preko neta ;)

radne biljeznice cu kupiti jer mislim da se nikada ne moze tako dobro obrisati da se nista ne vidi ispod

10 kol 2010, 23:07

nešto rabljeno, nešto novo( skroz novo izdanje) i nove radne

11 kol 2010, 08:37

ja sam radne biljeznice narucila nove, a knjige posudila koje sam mogla. sistem mi je jednostavan: knjige svog sina sam posudila prijateljici kojoj ce dijete sada krenuti u prvi razred. ona je mojoj kcerii posudila knjige svog sina koji je zavrsio 4. razred. moj drugasic je dobio knjige od zene koja radi kod prijateljice s kojom sa razmjenila knjige, a kod nje su zavrsile i knjige moje trecasice. i tako cemo do kraja OŠ :). u krug... meni je drago da se knjige koriste.

11 kol 2010, 09:04

MB, mislim da je tvoja razmjena vrhunac :lol
Ima li tko da je još bolje "uokružio"?
:5

11 kol 2010, 09:54

Nemreš vjerovat, ali mi kako imamo Alfu a rijetki su oni koji imaju tog nakladnika,
tak da nemam od koga u blizini uzeti koji udžbenik, svi imaju Profil ili ŠK ajde nabavila sam tu glazbeni,
a sve ostalo kupila. Mogla sam i vjeronauk ali nisam imala više živčeke.......

Iako moram priznati jel to samo Alfa strašno nekvalitetno zaljepljena, ne znam ali prošle godine
smo posudili prirodu udžbenik znači korišten 1 godinu i koma već nakon 2 tjedna
raspao se skroz naskroz, lijepili ga selotejpom, klamali i svašta nešto izgledao je kao šalata..... :mrgreen
I nije mojem sinu to bilo baš drago a niti učiteljici.........

Iako evo za 2 razred jedino što mogu posuditi to su udžbenik glazbeni i vjeronauk a engleski i priroda su nanovo tiskani :angry novo izdanje pa nemreš od prošle godine, u drugo se piše, iako i hrvatski čitanka se može posuditi ali baš ovu rijetki koriste...........

11 kol 2010, 09:56

ja sam nabavila 2 udzbenika u koje je malo pisano i cak bi se, malo nategnuto doduse, moglo i brisati da nema crvenih kvacica i potpisa uciteljice crvenom kemijskom kod svakog ispisanog retka

11 kol 2010, 09:58

MB, mislim da je tvoja razmjena vrhunac
Ima li tko da je još bolje "uokružio"?

a sve smo dogovorile na frizuri :mrgreen

11 kol 2010, 11:35

pitanjce...
a kaj s biljeznicama za prvi razred? to dobijemo prvi dan popis ili mogu kupiti unaprijed... samo ne znam zapravo kaj... :/ :oops:

help please

11 kol 2010, 14:39

Domi, kod svakoga je drugacije, neces pogrijesiti ako
cekas da ti uciteljica kaze sto tocno treba, ali da si mirna
ja bi kupila par crtancica i jednu matematicku-matematika 1.

11 kol 2010, 15:02

Crtančice ćete zasigurno koristiti u 1. razredu, a vjerojatno i pisanku A, e sad neki i B koriste a neki tek u 2. razredu, i naravno matematika 1.
Odgovori