Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
Odgovori

Re: Najnoviji prijedlog upisa u srednje škole 2014/15

28 vel 2014, 14:26

Krumpirić je napisao/la:medo, naravno, kad je taj problem preširok.
Naravno da na upisu za mioc treba 2 boda dobit državni (ili županijski, nisam sve čitala) prvak iz matematike/fizike. I to je to. Tako je i bilo u moje vrime :nata
To što svi imaju 5.0 i onda presudi balet (ili još gore, dok je bilo vladanje), je koma za školu. Između 5 i 5 iz matematike je čitava kolona matematičara, od malo iznadprosječnog učenika do matematičkog genija.
A možda ovaj malo iznadprosječni svira obou ili je nepobjediv na 100m.

Xxx

28 vel 2014, 14:33

Meni je to sve divno, mladi ljudi se moraju razvijat u svim poljima.
Ali to ništa sve zajedno nema veze s MIOCom ili kasnije PMFom, npr.

rekla bih da se slažem s tobom ali .... :lol
ovo mi je američki način razmišljanja i stvaranja fah idiota koji ja subjektivno nikako ne mogu provariti. Tu recimo ja mislim da osoba na PMF-u treba biti kompletna ličnost i da mora imati i iz hrvatskog 5 pogotovo na profesorskom smjeru

28 vel 2014, 14:36

Nemam pojma dal je netko od vas Glazbena Inicijativa ili je user samo uskrsnuo.
Smatram da moderatorice podforuma mogu najbolje odlučiti da li je ovo oglašavanje ili ne, odnosno da li će ostaviti ovaj post.
Međutim iako je post u smislu rasprave nikako nije ok način pisanja (oglašavanja), preddstavljanja itd.
Pristojno bi bilo da se Glazbena Inicijativa predstavi, napiše koju riječ o sebi pa onda udari vodu na svoj mlin.

28 vel 2014, 14:46

Ja sam 78 tisuća puta napisala da se djeca trebaju baviti koječime ili sad moram o renesansi pričat, a ne kužim zašto su glazbena škola i olimpijski sport privilegirani.

Naravno da se čovjek treba razvijat u svakom od polja, ali ovdje se radi o odabiru MATEMATIČKE gimnazije, ne opće, pomoću ovakvih kriterija može ispušiti netko ko je uistinu stvoren za matematiku.

Meni nije jasno koja je poanta slanja djece u što bolju gimnaziju (i prejaku konkurenciju) ako to nije područje u kojem su jaka ko netko drugi, ali su dobra u ostalim aktivnostima (plesu, sportu, ..)??

(svakako mora imati pet iz hrvatskog, valjda je 10 puta napisano da mora imat 5.0)

28 vel 2014, 14:53

malamaja je napisao/la:I ne da se udaljavamo od socijalne države, nismo tamo niti bili. A mislim da dugo, dugo nebumo niti blizu.
To ne znači da ne treba tome težiti.

malamaja je napisao/la:I doista ne vidim razlog zašto bih trebala brinuti jel neko dijete u ličkoj zabiti ili otoku ima jednake uvijete kao i moje u ZG. Moje je da platim porez i prirez, glasam na izborima i konzumiram svoja građanska i ostala prava.
Misliš li da roditelji u nekoj zabiti ili otoku ne plaćaju poreze i prireze?

malamaja je napisao/la: UVIJEK je problem u roditeljima.
Slažem se. :)

28 vel 2014, 14:55

Adorabla je napisao/la:
Meni je to sve divno, mladi ljudi se moraju razvijat u svim poljima.
Ali to ništa sve zajedno nema veze s MIOCom ili kasnije PMFom, npr.

ovo mi je američki način razmišljanja i stvaranja fah idiota koji ja subjektivno nikako ne mogu provariti. Tu recimo ja mislim da osoba na PMF-u treba biti kompletna ličnost i da mora imati i iz hrvatskog 5 pogotovo na profesorskom smjeru

meni je pak ovo tvoje pomalo poput američkog: zar tamo igrači rugbija nemaju prednost za upis na neko sveučilište?

28 vel 2014, 15:06

Slazem sa sa Krumpi u svako slovo.
Malamajo, tebi je skroz okej da tvoja curka ide tri puta tjedno u glazbenu i dobije na to dva boda, a od susjeda mali jednako toliko ide na hokej ili plese u nekom plesnom klubu i trudi se jednako kao tvoja curka, trenira jednako kao tvoja curka, trosi jednako vremena i energije kao tvoja curka, starci trose jednako vremena i novaca kao i ti na razvazanje dobije na to nula bodova pri upisu u skolu za koju nije bitan ni hokej ni sviranje????

28 vel 2014, 15:30

sad smo se uhvatili muzičke i baletne škole koji je prema ovom prijedlogu o upisu ustvari stavljeno tako da se boduje samo za umjetničke škole

ono što je ostavljeno u ovom prijedlogu o upisu to je natjecanje preko školskog sportskog saveza i dobivanje bodova za osvojeno 1.,2. i 3. mjesto na državnom prvenstvu.

ukupno ima 11 sportova za koje se mogu dobiti ti bodovi, a to su:
Mali nogomet-futsal
Rukomet
Košarka
Odbojka
Atletika
Gimnastika
Plivanje
Stolni tenis
Badminton
Šah
Kros

dakle, i tu je nepravedno, nisu svi sportovi zastupljeni, znači moraš biti dobar u tim ponuđenim sportovima a ne u onom u kojem se najbolji. Što je sa svim ostalim sportovima?
a isto tako niti su u svim školama uopće organizirani svi ti sportovi za koje se može dobiti bodovi
kod nas je koliko sam izbrojala 7 sportova od ovih 11 uopće organizirano
a isto tako tko ulazi u npr. nogometnu momčad, dobija bodove iako možda nije niti igrao ali je u momčadi na popisu, prilična siva zona :dunno

28 vel 2014, 15:48

Koma je sve skupa, a najbolje je plivanje, možda par škola ima bazen, kakve to ima veze sa školskim sportskim savezom da mi je znati?
Treniraš plivanje privatno negdje u nekom klubu, nikakve veze škola s tim nema, roditelji plaćaju itd. a onda se natječeš za školu, van svake pameti.

28 vel 2014, 16:06

malamaja je napisao/la:
mmar je napisao/la:Za mene kriterij da o upisu boljeg u matematičku gimnaziju presude bodovi za balet ili glazbenu, je potpuno u redu. Meni to samo dokazuje da je netko tko je odličan matematičar, dovoljno vrijedan i sposoban da još pleše, pjeva ili svira ili već nešto treće...skače s motkom u vis npr. i da ga za taj trud treba nagraditi.

Plesna škola "Ane Maletić", jedina u ZG, daje plesne bodove. Druge ne.
Glazbene ne znam nabrojati, ali nema ih puno.

Ono što ovdje ne valja, je da ima djece koja se isto tako trude plesati, pjevati, svirati, ali njihove institucije nisu u sustavu Ministarstva i sve to rezultira s nula dodatnih bodova.

TO nije u redu.

A radi se o kvalitetnim ustanovama.

Baš me zanimaju kriteriji po kojima neke škole mogu, a neke ne u taj sustav.

Zato bi ja sve te dodatne bodove ukinula, eventualno neka ostanu ako se djeca upisuju u konkretne glazbene/plesne/sportske .. škole.

28 vel 2014, 16:56

sandram je napisao/la:Slazem sa sa Krumpi u svako slovo.
Malamajo, tebi je skroz okej da tvoja curka ide tri puta tjedno u glazbenu i dobije na to dva boda, a od susjeda mali jednako toliko ide na hokej ili plese u nekom plesnom klubu i trudi se jednako kao tvoja curka, trenira jednako kao tvoja curka, trosi jednako vremena i energije kao tvoja curka, starci trose jednako vremena i novaca kao i ti na razvazanje dobije na to nula bodova pri upisu u skolu za koju nije bitan ni hokej ni sviranje????

Nekak mi se čini da su tu uspoređuješ kruške i jabuke, ali svejedno...
Da, ako odguli svih 6 razreda glazbene škole.
I isto tak mi je ok, da dijete koje ide na hokej ako osvoji neko od mjesta koje se boduju za ekipni plasman dobije bodove. No, prvo bi trebalo staviti hokej na listu sportova koji se boduju jer se vidi da to nije. Pretpostavljam da roditelji/klub/tkoveć kojima je to u interesu mogu pisati HOO ili nadležnoj instituciji da se uvrsti na listu sportova koji se boduju. Mislim, političari sami to neće sami napraviti....možda da netko digne guzicu i to napravi. Ili treba kukati i reći, eto naš sport nije na listi pa smo pušači za bodove kod upisa.

Sanika, svaka škola s pravom javnosti, tj. koja ima odobrenje Ministarstva. Znači, kad položiš razred dobiješ diplomu kojom dokazuješ da si završio tu i tu školu. Prema tome, biraš školu. Pretpostavljam. Ili daješ novac i vrijeme za nekakve druge udruge i institucije koje provode određene programe koji se nisu registrirali kod ministarstva. O tome se, opet informira kod upisa.

Dunja, ovo o čemu pišeš se događa u našoj školi. Klinci samostalno treniraju plivanje i onda ih škola "zamoli" da plivaju na natjecanju za nju. Osvoje 1. mjesto i onda je škola kakti eto osvojila prvenstvo. Glupost. Škola s tim nema apsolutno nikakve veze. Klinci treniraju u klubu, starci ih financiraju.
To me podsjetilo na moju susjedu, koja je redovno u prva 3. u državnom, i trenira plivanje deset godina u klubu....i želi upisati ekonomsku. Jel onda ok, da se njoj ne priznaju bodovi s osvojenih državnih prvenstava na plivanju ?! Mislim, onda bi morala upisati SAMO sportsku gimnaziju da dobije ta dva boda ??!! Pa to je skroz fer :roll kaj ima tražiti u nekoj drugoj, npr. matematičkoj gimnaziji kad se bavi samo plivanjem ?! :lol

28 vel 2014, 17:06

mao je napisao/la:
malamaja je napisao/la:I ne da se udaljavamo od socijalne države, nismo tamo niti bili. A mislim da dugo, dugo nebumo niti blizu.

Treba, treba....samo kako stvari sada stoje, to će biti hrvatski tisućljetni san....bit će za tisuću godina. Ako.

malamaja je napisao/la:I doista ne vidim razlog zašto bih trebala brinuti jel neko dijete u ličkoj zabiti ili otoku ima jednake uvijete kao i moje u ZG. Moje je da platim porez i prirez, glasam na izborima i konzumiram svoja građanska i ostala prava.

Mislim/pretpostavljam da plaćaju. Ne 18% kao mi. Premda imaju ili su imali određene olakšice. To kaj im država nije osigurala iste uvjete ko i djeci u ZG ne mogu ja rješavati. I ne mogu u njihove cipele, a niti oni u moje. Ali je poanta, da ja ne mogu zakidati svoje dijete iz razloga što netko nema iste uvjete školovanja kao i ono.

:dada i da svira kakav instrument, da ima osnovnoglazbeno obrazovanje, trči 100 m s preponama barem unutar hr rekorda, raznosi ručkove bakicama i isplete im kakav šal usput :mrgreen :lol
šalim se. gdje rastu takvi ?! :mrgreen

28 vel 2014, 20:02

malamaja je napisao/la:
mao je napisao/la:

Treba, treba....samo kako stvari sada stoje, to će biti hrvatski tisućljetni san....bit će za tisuću godina. Ako.

Mislim/pretpostavljam da plaćaju. Ne 18% kao mi. Premda imaju ili su imali određene olakšice. To kaj im država nije osigurala iste uvjete ko i djeci u ZG ne mogu ja rješavati. I ne mogu u njihove cipele, a niti oni u moje. Ali je poanta, da ja ne mogu zakidati svoje dijete iz razloga što netko nema iste uvjete školovanja kao i ono.

Dobar dio sredstava u srednjim školama namiče se iz državnog proračuna, a taj proračun punimo svi.

Ne znam koliki prirez plaćaju na otocima i u zabitima, ali tvoj prirez od 18% (na ukupan porez koji plaćaš nakon odbijenih olakšica) jeste u stvari 18 promila, koji, ilustracije radi, za pristojan godišnji dohodak od 100.000,00 kn (uz jedno izdržavano dijete) iznosi 2100,00 kn (prigodno: danas je zadnji dan za predaju poreznih prijava :) ) Ne čini li ti se to premalo da pokrije troškove izgradnje fontana, wca, knjiga za sve osnovnoškolce i sveg drugog što treba platiti iz gradskog proračuna?

Nitko od tebe ne traži da zakidaš svoju djecu, već da to ne činiš tuđoj, onoj čiji roditelji nemaju uvijete, znanja i volje kao ti (ili ja ili dobar dio forumašica). Tko nama brani da razvažamo djecu po raznoraznim aktivnostima? Zar to činimo zbog prednosti koju će imati pri upisu u srednju školu pred malim Ivicom koji živi kako živi...

Da, slažem se s tobom: UVIJEK je problem u roditeljima.

Ovo pak nije moj citat (vraćam ti to :) )

[/quote]
:dada i da svira kakav instrument, da ima osnovnoglazbeno obrazovanje, trči 100 m s preponama barem unutar hr rekorda, raznosi ručkove bakicama i isplete im kakav šal usput :mrgreen :lol
šalim se. gdje rastu takvi ?! :mrgreen[/quote]

28 vel 2014, 20:09

Zar se može upisati u srednju glazbenu ako nisi završio osnovnu glazbenu? (čini mi se apsurdnim taj dodatni bod za upis :) )

edit: glazbenu

28 vel 2014, 20:16

... ali neki kriteriji moraju postojati pri upisu. Bilo bi dobro kad bi se ustalili, jer ovo ovako je ludnica... ne zavidim roditeljima osmaša :)

Kod nas je, srećom, smanjen pritisak na gimnazije, tako da se u osnovi svatko može upisati gdje to želi, činjenica da nakon završene gimnazije moraš završiti neki faks otrijeznila je mnoge roditelje (i djecu.)

28 vel 2014, 20:20

Za upis u srednju glazbenu je nebitno jels i isao u osnovnu i taj bod u ne treba i nis ne znaci, nit su bitne ocjene , kao sto ni za glazbenu akademiju ne trebas nuzno imat ni osnovnu ni srednju glazbenu , srednja ti nosi 10% na upisu :whew bitan je samo talent.
A matematika i glazbena itekako imaju veze i to se zna oduvijek

http://hrcak.srce.hr/file/152405
http://web.studenti.math.pmf.unizg.hr/~ ... inar4.html

:mah
Dakle bodovi iz glazbene cini se ipak imaju veze s miocom :p

28 vel 2014, 20:40

Pa to je skroz fer :roll kaj ima tražiti u nekoj drugoj, npr. matematičkoj gimnaziji kad se bavi samo plivanjem ?!

Naravno da nije, ALI, to što se bavi plivanjem ne znači da je bolji matematičar odnosno bolji učenik za matematičku gimnaziju od nekog ko se ne bavi plivanjem ili bilo kojim sportom.

28 vel 2014, 21:59

ma jasno da nije. nemre se to na osnovi samo toga procjenjivati....ali gle, kriteriji su takvi kakvi jesu dok se ne donesu drugi. niti drugi neće biti savršeni...ako i kakvi budu.
sve to skupa je odraz jednog konfuznog školskog sustava kojeg nikak da reformiraju da ima nekakvu svrhu i logiku.

mao, to s glazbenima ti niti ja baš ne kužim....profesor mi je pokušavao objasniti ali :lol :roll gle, to zanima moje dijete i ona "pliva" u tome. to mi je najvažnije. ako hoće ići dalje...zna da najviše treba....vježbati :mrgreen

28 vel 2014, 22:18

Ja još uvijek ne kužim zašto bi samo neke gimnazije bile dobre, a neke ne. Zar se na fakultete upisuju i završavaju samo oni iz boljih gimnazija ?
Nemam svježih iskustava nego samo onih iz mog školovanja kad se recimo zbog teritorijalne pripadnosti nije moglo u MIOC upisati u 1. razredu no zato se moglo u 3. Na kraju recimo na mome faksu je bilo onih koji su samo prva dva išli u MIOC, onih koji su samo druga dva išli, onih koji su išli u Ruđer, Teslu i svi koji su zagrijali stolicu su ga i završili. Po ovom ispadne da Šuvarova metoda i nije loša, svi su došli do cilja.

28 vel 2014, 22:53

Volvo je napisao/la:Vidiš, ja sam Juulovog mišljenja, da škola previše služi "društvenoj ulozi" a premalo tome da djecu svekoliko osposobljava (skupa s roditeljima) za život (otud mi je savršen naziv njegove knjige premda nije pisana samo za naše škole, Škola u infarktnom stanju). Socijalna propusnost se neće povećati pokušavanjem izjednačavanja nego predstavljanjem znanja i vještina atraktivnijima recimo. U školi. To pak nema veze sa sustavom upisa. To je put za povući nekoga kome doma ne daju poticaj iz tko-zna-kojih razloga, i obraćanje svakom djetetu ponaosob, uz slušanje i uvažavanje djece. Nismo li i sami zavoljeli i najviše su nam "ležali" predmeti onih profesora koji su nam ih najbolje dočarali i bili autentični kao ljudi? A što je više takvih bilo, bolje su i ocjene bile, poslijedično :dunno.
Većina prvašića dođe veselo u školu, željni "učenja", i u prvih par razreda se entuzijazam pogasi. Zašto?

:dada i meni je upravo to prezalosno i nije mi jasno kako dobar dio prosvjetnih radnika ne brine ta cinjenica (ili nije vazna)

volvo nakon juula svakako procitaj i odgoj ka slobodi :luv , evo http://www.superknjizara.hr/?page=knjig ... =100054454

bez prijemnog ispita zapravo je pola toga neposteno, netko je napisao slicno, nije posteno sto je nasa osnovna skola poznata kao ona koja ne poklanja petice, pa posljedicno tome njene cetvorke su po znanju jace od npr. neke sinjske ili solinske skole (bez uvrede, ovo izmisljam :mrgreen ), ali ce se to dijete upisati u mioc, a ovaj drugi mozda nece ni gimnaziju, bilo koju :bidan

28 vel 2014, 23:24

lastavica je napisao/la:Ja još uvijek ne kužim zašto bi samo neke gimnazije bile dobre, a neke ne. Zar se na fakultete upisuju i završavaju samo oni iz boljih gimnazija ?
Nemam svježih iskustava nego samo onih iz mog školovanja kad se recimo zbog teritorijalne pripadnosti nije moglo u MIOC upisati u 1. razredu no zato se moglo u 3. Na kraju recimo na mome faksu je bilo onih koji su samo prva dva išli u MIOC, onih koji su samo druga dva išli, onih koji su išli u Ruđer, Teslu i svi koji su zagrijali stolicu su ga i završili. Po ovom ispadne da Šuvarova metoda i nije loša, svi su došli do cilja.

ja se tog ne sjećam, :dunno a išla sam po šuvaru. možda su to te godine promijenili....jer znam da su oni poslije mene imali prijemne...a mi smo se mogli nakon 2. razreda preseliti u drugu školu a onda se generacija poslije nije mogla...fakat se više ne sjećam :roll nekak su mi u magli te 80 i neke :znoj

01 ožu 2014, 09:27

lastavica je napisao/la:Nemam svježih iskustava nego samo onih iz mog školovanja kad se recimo zbog teritorijalne pripadnosti nije moglo u MIOC upisati u 1. razredu no zato se moglo u 3. Na kraju recimo na mome faksu je bilo onih koji su samo prva dva išli u MIOC, onih koji su samo druga dva išli, onih koji su išli u Ruđer, Teslu i svi koji su zagrijali stolicu su ga i završili. Po ovom ispadne da Šuvarova metoda i nije loša, svi su došli do cilja.

I Šuvar je imao svoje prednosti i mane :lol ali ove prve dvije opće godine su po meni bile odlične jer djeca jako sazore u te dvije godine i tad već imaju neku vizuju što bi i kamo, dok sa 14 godina nemaju pojma i uglavnom ih usmjeravaju roditelji.
Sada je problem jer se državna matura polaže po gimnazijskim pogramima a strukovne škole (u tvom primjeru Ruđer i Tesla) rade po skraćenom programu za osnovne predmete (fiziku recimo u nekim programima imaju samo jednu ili dvije godine) tako da je tu najveći problem.
Da se razumijemo isto je bilo i sa prijemnima tako je bilo složeno da recimo djeca iz Grafičke ne mogu bez jako opsežnih priprema upisati grafički fakultet a isti problem imaju djeca iz Tesle recimo.
Mioc je tu naveden više kao primjer jer s obzirom da se tamo upisuju samo oni koji su 5,0 kod njih ti dodatni bodovi mogu omogućiti nekom tko je možda slabiji matematičar ali ima više dodatnih aktivnosti, kod ostalih gimnazija to nije tako jako izraženo.

01 ožu 2014, 09:44

Prije je bilo bolje, mogao si na faks iz bilo koje skole sve su unistili s maturom. Nadams e da ce netk to uvidjeti :baja

01 ožu 2014, 20:04

U doba kada se jos nije vrednovalo ponasanje kroz upisne bodove, max broj bodova dobivenih samo iz uspjeha je bio 60. U MIOC se nisi mogao upisati s kombinacijom 58+2. Mogao s s 60+0, 59+2 i vise. Znaci, dodatni bodovi u MIOCu su pomagali ako je dijete imalo samo jednu 4 (tako se upisao moj stariji 59+2, kcerka se upisala s 60+0)

02 ožu 2014, 09:43

Razlika glazbene škole i neke druge aktivnostitog tipa je u vrlo velikom radu koje neko dijetetreba uložiti , skoro svako dan ima recimo sat, subotom orkestar tri sata, kasnije dolaze i dodatna nastava klavira. Ima za svaki put zadaću doma i još bi trebao svaki dan doma vježbati.
Ako ide na neko takmicenje ima dodatne satove u. Školi i doma npr po dva sata dnevno sviranja doma. Ja osobno bi i tu bodovanja ona rangirala prema uspjehu u školi , ocjene se definitivnone poklanjaju, barem u našoj školi. I ovoliki rad ponekad uzrokuje da se ne stigne napraviti zadaća u školi, da moraš izostati iz redovne škole radi ispita u glazbenoj i sl.
Moji se nisu u glazbenu upisali radi bodova, niti mi curka ide na satove baleta privatno (a sto nam je strašno skupo, ali nije nam izvedivo da ide u školu jer nam je predaleko) nego su oboje talentirani i žele se time baviti, na ovaj način imaju neku osnovu za to ako se tako odluče kasnije.

02 ožu 2014, 11:32

Sanika je napisao/la:Plesna škola "Ane Maletić", jedina u ZG, daje plesne bodove. Druge ne.

samo da ispravim netočan navod. ;)
postoji i osnovna škola za balet i ritmiku (u kojoj postoje 2 smjera: klasični balet i suvremeni ples) za koju se isto dobivaju bodovi (ako se ofkors završe 4 razreda)

02 ožu 2014, 12:17

:lol moram se smijati.
mmar, možda bi bilo dobro da vratimo i kute i šlape u škole jer fakat nije u redu da neka djeca dolaze u timberlankama i fensi odjeći a druga u iznošenim tenisicama i u nekoj naslijeđenoj robi jer im roditelji ne mogu priuštiti nešto drugo. I da ne nabrajam druge stvari....
Ali eto, kako kaže naš predsjednik - težimo pravednosti. :lol

Tak mi ta fraza već vrijeđa slušni aparat i popela mi se na kiki....pa bum samo još jenput citirala gospona Krležu, u vječnoj dokazanoj istini:
Ni med cvjetjem ni pravice,
rekel to je fijolice, smardljivi terputec.....

02 ožu 2014, 12:21

malamaja je napisao/la::lol moram se smijati.
možda bi bilo dobro da vratimo i kute i šlape u škole

Ja bi sutra vratila kute i šlape :lol

03 ožu 2014, 11:31

Ne znam je li netko već zalijepio ovdje...

Poštovani,

Za upis u srednje škole boduju se ocjene od 5. do 8. razreda osnovne škole. Tako te zadnje četiri godine postaju za većinu djece mučno razdoblje sakupljanja bodova za upis u željenu školu.

Umjesto toga, to bi razdoblje trebalo biti uzbudljivo sakupljanje novih znanja i iskustava.

Također, niti jedan učitelj nema identične kriterije pri ocjenjivanju učenika, pa to rezultira nepravednostima pri upisu.
Omogućite svim učenicima jednaki start pri upisu, vratite prijemne ispite za srednje škole Sincerely,
[Your name]

http://www.change.org/petitions/republika-hrvatska-ministarstvo-znanosti-obrazovanja-i-sporta-vratite-prijemne-ispite-na-srednje-%C5%A1kole?utm_source=supporter_message&utm_medium=email&utm_campaign=petition_message_notice

moderatori ako mislite da bi ovo moglo u posebnu temu, izdvojite ;)

03 ožu 2014, 11:53

mao je napisao/la:meni je pak ovo tvoje pomalo poput američkog: zar tamo igrači rugbija nemaju prednost za upis na neko sveučilište?

kako si ovo iz mojih postova pročitala???
Kako si došla do toga da hrvatski usporedjujem s ragbijem? Govorila sam o kompletnoj osobi i trudu koji dijete ulaze da bi napredovalo.

Iako nije da nije super ideja da si sveucilista kupuju sportase da bi napredovali u studentskim sportovima (super za studente za sveucilista me boli briga) zgodan nacin da si platis za skolarinu
Odgovori