28 vel 2014, 14:26
Krumpirić je napisao/la:medo, naravno, kad je taj problem preširok.
Naravno da na upisu za mioc treba 2 boda dobit državni (ili županijski, nisam sve čitala) prvak iz matematike/fizike. I to je to. Tako je i bilo u moje vrime![]()
To što svi imaju 5.0 i onda presudi balet (ili još gore, dok je bilo vladanje), je koma za školu. Između 5 i 5 iz matematike je čitava kolona matematičara, od malo iznadprosječnog učenika do matematičkog genija.
A možda ovaj malo iznadprosječni svira obou ili je nepobjediv na 100m.
28 vel 2014, 14:33
Meni je to sve divno, mladi ljudi se moraju razvijat u svim poljima.
Ali to ništa sve zajedno nema veze s MIOCom ili kasnije PMFom, npr.
28 vel 2014, 14:36
28 vel 2014, 14:46
28 vel 2014, 14:53
To ne znači da ne treba tome težiti.malamaja je napisao/la:I ne da se udaljavamo od socijalne države, nismo tamo niti bili. A mislim da dugo, dugo nebumo niti blizu.
Misliš li da roditelji u nekoj zabiti ili otoku ne plaćaju poreze i prireze?malamaja je napisao/la:I doista ne vidim razlog zašto bih trebala brinuti jel neko dijete u ličkoj zabiti ili otoku ima jednake uvijete kao i moje u ZG. Moje je da platim porez i prirez, glasam na izborima i konzumiram svoja građanska i ostala prava.
Slažem se.malamaja je napisao/la: UVIJEK je problem u roditeljima.
28 vel 2014, 14:55
Adorabla je napisao/la:Meni je to sve divno, mladi ljudi se moraju razvijat u svim poljima.
Ali to ništa sve zajedno nema veze s MIOCom ili kasnije PMFom, npr.
rekla bih da se slažem s tobom ali ....![]()
ovo mi je američki način razmišljanja i stvaranja fah idiota koji ja subjektivno nikako ne mogu provariti. Tu recimo ja mislim da osoba na PMF-u treba biti kompletna ličnost i da mora imati i iz hrvatskog 5 pogotovo na profesorskom smjeru
28 vel 2014, 15:06
28 vel 2014, 15:30
Mali nogomet-futsal
Rukomet
Košarka
Odbojka
Atletika
Gimnastika
Plivanje
Stolni tenis
Badminton
Šah
Kros
28 vel 2014, 15:48
28 vel 2014, 16:06
malamaja je napisao/la:mmar je napisao/la:Za mene kriterij da o upisu boljeg u matematičku gimnaziju presude bodovi za balet ili glazbenu, je potpuno u redu. Meni to samo dokazuje da je netko tko je odličan matematičar, dovoljno vrijedan i sposoban da još pleše, pjeva ili svira ili već nešto treće...skače s motkom u vis npr. i da ga za taj trud treba nagraditi.
28 vel 2014, 16:56
sandram je napisao/la:Slazem sa sa Krumpi u svako slovo.
Malamajo, tebi je skroz okej da tvoja curka ide tri puta tjedno u glazbenu i dobije na to dva boda, a od susjeda mali jednako toliko ide na hokej ili plese u nekom plesnom klubu i trudi se jednako kao tvoja curka, trenira jednako kao tvoja curka, trosi jednako vremena i energije kao tvoja curka, starci trose jednako vremena i novaca kao i ti na razvazanje dobije na to nula bodova pri upisu u skolu za koju nije bitan ni hokej ni sviranje????
28 vel 2014, 17:06
mao je napisao/la:To ne znači da ne treba tome težiti.malamaja je napisao/la:I ne da se udaljavamo od socijalne države, nismo tamo niti bili. A mislim da dugo, dugo nebumo niti blizu.
Treba, treba....samo kako stvari sada stoje, to će biti hrvatski tisućljetni san....bit će za tisuću godina. Ako.Misliš li da roditelji u nekoj zabiti ili otoku ne plaćaju poreze i prireze?malamaja je napisao/la:I doista ne vidim razlog zašto bih trebala brinuti jel neko dijete u ličkoj zabiti ili otoku ima jednake uvijete kao i moje u ZG. Moje je da platim porez i prirez, glasam na izborima i konzumiram svoja građanska i ostala prava.
Mislim/pretpostavljam da plaćaju. Ne 18% kao mi. Premda imaju ili su imali određene olakšice. To kaj im država nije osigurala iste uvjete ko i djeci u ZG ne mogu ja rješavati. I ne mogu u njihove cipele, a niti oni u moje. Ali je poanta, da ja ne mogu zakidati svoje dijete iz razloga što netko nema iste uvjete školovanja kao i ono.rekla bih da se slažem s tobom ali ....![]()
ovo mi je američki način razmišljanja i stvaranja fah idiota koji ja subjektivno nikako ne mogu provariti. Tu recimo ja mislim da osoba na PMF-u treba biti kompletna ličnost i da mora imati i iz hrvatskog 5 pogotovo na profesorskom smjeru
i da svira kakav instrument, da ima osnovnoglazbeno obrazovanje, trči 100 m s preponama barem unutar hr rekorda, raznosi ručkove bakicama i isplete im kakav šal usput
28 vel 2014, 20:02
malamaja je napisao/la:mao je napisao/la:To ne znači da ne treba tome težiti.malamaja je napisao/la:I ne da se udaljavamo od socijalne države, nismo tamo niti bili. A mislim da dugo, dugo nebumo niti blizu.
Treba, treba....samo kako stvari sada stoje, to će biti hrvatski tisućljetni san....bit će za tisuću godina. Ako.Misliš li da roditelji u nekoj zabiti ili otoku ne plaćaju poreze i prireze?malamaja je napisao/la:I doista ne vidim razlog zašto bih trebala brinuti jel neko dijete u ličkoj zabiti ili otoku ima jednake uvijete kao i moje u ZG. Moje je da platim porez i prirez, glasam na izborima i konzumiram svoja građanska i ostala prava.
Mislim/pretpostavljam da plaćaju. Ne 18% kao mi. Premda imaju ili su imali određene olakšice. To kaj im država nije osigurala iste uvjete ko i djeci u ZG ne mogu ja rješavati. I ne mogu u njihove cipele, a niti oni u moje. Ali je poanta, da ja ne mogu zakidati svoje dijete iz razloga što netko nema iste uvjete školovanja kao i ono.
) Ne čini li ti se to premalo da pokrije troškove izgradnje fontana, wca, knjiga za sve osnovnoškolce i sveg drugog što treba platiti iz gradskog proračuna?
)[/quote]rekla bih da se slažem s tobom ali ....![]()
i da svira kakav instrument, da ima osnovnoglazbeno obrazovanje, trči 100 m s preponama barem unutar hr rekorda, raznosi ručkove bakicama i isplete im kakav šal usput
28 vel 2014, 20:09
)28 vel 2014, 20:16

28 vel 2014, 20:20
bitan je samo talent. 
28 vel 2014, 20:40
Pa to je skroz ferkaj ima tražiti u nekoj drugoj, npr. matematičkoj gimnaziji kad se bavi samo plivanjem ?!
28 vel 2014, 21:59
28 vel 2014, 22:18
28 vel 2014, 22:53
Volvo je napisao/la:Vidiš, ja sam Juulovog mišljenja, da škola previše služi "društvenoj ulozi" a premalo tome da djecu svekoliko osposobljava (skupa s roditeljima) za život (otud mi je savršen naziv njegove knjige premda nije pisana samo za naše škole, Škola u infarktnom stanju). Socijalna propusnost se neće povećati pokušavanjem izjednačavanja nego predstavljanjem znanja i vještina atraktivnijima recimo. U školi. To pak nema veze sa sustavom upisa. To je put za povući nekoga kome doma ne daju poticaj iz tko-zna-kojih razloga, i obraćanje svakom djetetu ponaosob, uz slušanje i uvažavanje djece. Nismo li i sami zavoljeli i najviše su nam "ležali" predmeti onih profesora koji su nam ih najbolje dočarali i bili autentični kao ljudi? A što je više takvih bilo, bolje su i ocjene bile, poslijedično.
Većina prvašića dođe veselo u školu, željni "učenja", i u prvih par razreda se entuzijazam pogasi. Zašto?
i meni je upravo to prezalosno i nije mi jasno kako dobar dio prosvjetnih radnika ne brine ta cinjenica (ili nije vazna)
, evo http://www.superknjizara.hr/?page=knjig ... =100054454
28 vel 2014, 23:24
lastavica je napisao/la:Ja još uvijek ne kužim zašto bi samo neke gimnazije bile dobre, a neke ne. Zar se na fakultete upisuju i završavaju samo oni iz boljih gimnazija ?
Nemam svježih iskustava nego samo onih iz mog školovanja kad se recimo zbog teritorijalne pripadnosti nije moglo u MIOC upisati u 1. razredu no zato se moglo u 3. Na kraju recimo na mome faksu je bilo onih koji su samo prva dva išli u MIOC, onih koji su samo druga dva išli, onih koji su išli u Ruđer, Teslu i svi koji su zagrijali stolicu su ga i završili. Po ovom ispadne da Šuvarova metoda i nije loša, svi su došli do cilja.
a išla sam po šuvaru. možda su to te godine promijenili....jer znam da su oni poslije mene imali prijemne...a mi smo se mogli nakon 2. razreda preseliti u drugu školu a onda se generacija poslije nije mogla...fakat se više ne sjećam
01 ožu 2014, 09:27
lastavica je napisao/la:Nemam svježih iskustava nego samo onih iz mog školovanja kad se recimo zbog teritorijalne pripadnosti nije moglo u MIOC upisati u 1. razredu no zato se moglo u 3. Na kraju recimo na mome faksu je bilo onih koji su samo prva dva išli u MIOC, onih koji su samo druga dva išli, onih koji su išli u Ruđer, Teslu i svi koji su zagrijali stolicu su ga i završili. Po ovom ispadne da Šuvarova metoda i nije loša, svi su došli do cilja.
ali ove prve dvije opće godine su po meni bile odlične jer djeca jako sazore u te dvije godine i tad već imaju neku vizuju što bi i kamo, dok sa 14 godina nemaju pojma i uglavnom ih usmjeravaju roditelji.01 ožu 2014, 09:44
01 ožu 2014, 20:04
02 ožu 2014, 09:43
02 ožu 2014, 11:32
Sanika je napisao/la:Plesna škola "Ane Maletić", jedina u ZG, daje plesne bodove. Druge ne.
02 ožu 2014, 12:17
moram se smijati.
02 ožu 2014, 12:21
malamaja je napisao/la::lol moram se smijati.
možda bi bilo dobro da vratimo i kute i šlape u škole
03 ožu 2014, 11:31
Poštovani,
Za upis u srednje škole boduju se ocjene od 5. do 8. razreda osnovne škole. Tako te zadnje četiri godine postaju za većinu djece mučno razdoblje sakupljanja bodova za upis u željenu školu.
Umjesto toga, to bi razdoblje trebalo biti uzbudljivo sakupljanje novih znanja i iskustava.
Također, niti jedan učitelj nema identične kriterije pri ocjenjivanju učenika, pa to rezultira nepravednostima pri upisu.
Omogućite svim učenicima jednaki start pri upisu, vratite prijemne ispite za srednje škole Sincerely,
[Your name]
http://www.change.org/petitions/republika-hrvatska-ministarstvo-znanosti-obrazovanja-i-sporta-vratite-prijemne-ispite-na-srednje-%C5%A1kole?utm_source=supporter_message&utm_medium=email&utm_campaign=petition_message_notice
03 ožu 2014, 11:53
mao je napisao/la:meni je pak ovo tvoje pomalo poput američkog: zar tamo igrači rugbija nemaju prednost za upis na neko sveučilište?