Sada je: 27 srp 2026, 20:09.

Ne voli nogomet-osudjen u skoli na dosadjivanje?!

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Ne voli nogomet-osudjen u skoli na dosadjivanje?!

PostPostao/la franika » 24 ruj 2009, 09:40

Naime kaj!
Jucer sam otisla po Frana ranije u skolu, dok su bili na skolskom igralistu. Dodjem ja po njega, a skolsko igraliste beton, 2 kosa i nis vise! I naravno, vecina deckiju napucava loptu a moj Fran negdje iza nekohg zidiica zjake prodaje. Naime, on ne voli nogomet, ne voli ga igrati kao ni bilo sto drugo sa loptom i to je njegov izbor i meni OK. No bas sam se zato malo pribojavala kaj ce on u skoli raditi za vrijeme kada imaju slobodno jer vecina ih tada igra nogomet. U vrticu je to bilo lako rjeseno jer su tamo imali ogromno djecje igraliste, pravi park pa su djeca mogla raditi sve i svasta i njemu tamo nikada nije bilo dosadno i uglavnom se uopce rijetko igralo nogomet. No sada u skoli mi se cini da ako nisi tip koji igra nogomet, jednostavno si osudjen na prodavanje zjaka jer "to svi igraju" pa se uciteljica iz boravka niti ne trudi uzeti u obzir cinjenicu da ne igraju bas svi decki nogomet i da bi mozda mogla osmisliti i nesto drugo za tu djecu. da ne velim da kroz to automatski je Fran izdvojen iz vecine jer vecina tih decki tam napucava loptu a ovi ostali ko mali pilici trkckaraju okolo bez glave i repa! To mi se eto ne svidja, da uciteljica ne osmisli nesto i za djecu koja nisu "nogometasi" negu su na igralistu prepusteni sami sebi. Ima tko sa slicnim problemom i kaj napraviti?
franika
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: Ne voli nogomet-osudjen u skoli na dosadjivanje?!

PostPostao/la Mrđi » 24 ruj 2009, 09:45

po mom skromnom misljenju najbolje je otic uciteljici u boravak i reci joj da tvoje dijete ne interesira nogomet neka ga izvoli zainteresirat/zabavit s necim drugim.
Samo se srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo. (Mali Princ)
Mrđi
mami me el Camino

PostPostao/la JiA » 24 ruj 2009, 09:49

O, Franika, znam kako ti je.
A. jos nekako pokusava sudjelovati, ali samo trckara okolo i moli Boga da mu netko ne doda loptu. Doduse, ekipe se bas ne otimaju za njegovo sudjelovanje u timu :/ , pa cesto izvisi.
J. bas nikako, NIKAKO ne prilazi lopti.
Ove godine bas jako primjecujem taj "problem" u parku u koji idemo poslije skole ( a vjerujem da je tako i kad su u parku za vrijeme boravka ). Decki se, posebno J. bas vole, vole igrati sa curicama, ali curice od 8 godina se vise ne zele igrati sa deckima ( sad su u onoj medjufazi kad su decki bljak! :p ).
I tako gledam svoju djecu kako hvataju zjake po parku ili trce za djecom koja ne zele njihovo drustvo.
Ne znam sto napraviti. I ja cekam neki pametan savjet.
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la Kris2 » 24 ruj 2009, 09:51

Joj ...
Kod nas je u tolikobolje što imaju veliko igralište s velikom zelenom površinom, moj mi je sinko pričao da su jučer tražili rudnik ili dinosaure i kopali zemlju (našli su đon od cipele :mrgreen: , pa su zaljučili da je tu ili rudnik ili da je netko prolazio tuda :lol i tako...). Meni je to fora premda moj voli i nogomet, ali bude sav mokar od toga - morala bih mu nositi rezervnu robu - nisam do sad čula da su na igralištu za vrijeme boravka igrali nogomet ...
Pokušaj kad budu informacije ili ako ranije sretneš učiteljicu pitati imaju li kakvu drugu aktivnost koju mogu organizirat (a što bi on volio raditi a da se može uopće na betonskom igralištu - naši se recimo igraju lovice :mrgreen: , crne kraljice ... i nekih igara tog tipa ...)
Ja vidim da se naši tog tipa igara žele igrati i u parkiću pred kućom s drugom djecom,
Probajte predložiti graničar, skrivača ...
Igrajte vi s njim, pa da on nauče druge ako ne znaju klinci ...
Zadnja izmjena: Kris2; 24 ruj 2009, 09:55; ukupno mijenjano 2 put/a.
Kris2
Danadadila

PostPostao/la patkica » 24 ruj 2009, 09:52

Neće ga učiteljica zabavljati nečim, nije više u vrtiću.
Franika - moj je isto antinogometaš i ne zanima ga to. On i njegov frend P su jedini koji ne igraju nogomet. S tim da se M i P ne igraju zato uvijek zajedno, nekad su si malo dosadni, nekad se lijepo igraju.

M se zato zna zaigrati s curama (mada ponekad prigovara da se stalno mora s curama igrat a radije bi s dečkima - on je tužan što svi briju na nogomet), ponekad iskoristi to vrijeme da napiše zadaću unaprijed (ostane u razredu), nekad se igra nečeg sasvim desetog, počeo se družiti sa drugašima (lani, kad je bio prvašić) koji ne igraju nogomet a vole npr. gormite i slično.
Sad još ti se ta situacija čini komatozna, uskoro će doći razdoblje hladnoća, kiša itd. kad će ako i budu išli van - to biti puno kraće i neće igrat nogomet, pa će se malo neutralizirati situacija.
patkica
svizac

PostPostao/la franika » 24 ruj 2009, 10:11

JiA, potpisujem citav tvoj post a ovo

I tako gledam svoju djecu kako hvataju zjake po parku ili trce za djecom koja ne zele njihovo drustvo.

je Fran rjesio tako da si u parku nadje drustvo nekog klinca 2 godine mladjeg i onda njemu mudruje! To mi se nikako ne svidja jer kroz to kao da se pribojava svoje generecaije. naime skuzio je da sada u toj dobi visoko kotiraju ovi kaj igraju nogomet i to dobro, da su ti trazeni, omiljeni a njemu nit se da igrati a kada se i prisilio, islo mu je tako ocajno da su ga ovo valjda ismijali i sada nece lopti prici ni blizu.
Zao mi ga je jer je kroz to osudjen na dosadivanje i jer mu je tesko pronaci nekog slicnog sebi sa slicnim interesima! I ja ne znam kaj napraviti!
Evo gledam jucer u parku. Bila su jos 2 decka iz razreda i sve je bilo super i lijepo su se igrali, dok jedan od njih nije odnekud izvukao loptu i ta dvojica su odjurila na igraliste a moj Fran je odmah napravio tuznu facu, okrenuo ocima i meni sapnuo"O ne OPET taj dosadni nogomet" i ostatatak vremena proveo ljuljajuci se na ljuljacki u drustvu trogodisnjaka ili se pokusao ukljuciti u igru Nike i njenih prijateljice ali su ga ove otkantale odmah! :/
franika
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamainana » 24 ruj 2009, 10:18

nogomet je trenutna faza
moj voli igrati, ali još omiljenija mu je njegova baza koja je oformljena već u 2 razredu
to je ekipica djece koja se jako dobro slaže i vodi nekakav svoj život (najveća je fora u bazu donjeti kekse ili neku posebnu igračku)
nogomet se za sada možda i čini primaran ali to traje kratko
(u moje vrijeme je graničar bio popularniji)
što se tiče druženja s manjom djecom i popularnost
Karlo je izrazito popularno dijete, ali nema problema s igranjem s malim susjedom (4 g.), pa čak i odbiti zbog te igre vožnju s vršnjacima, isto tako je sa starijima cijelo ljeto igrao lopova i pandura, meni to ne smeta, ako njemu odgovara
mamainana
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Barbi » 24 ruj 2009, 10:25

Franika, šta cure rade? I one igraju?

Ajme, a moj je taj koji odnekud izvuče loptu i skuplja ekipu. I ja sam već luda od te njegove zaluđenosti nogometom, doslovno mu je glava u balunu. Očito ne valja ni jedan ni drugi ekstrem.:)
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la medo14 » 24 ruj 2009, 10:33

Kod mene kao kod Barbi vezano na zaludenost loptom.
Sve ce se to malo ublaziti kad zahladi pa budu u razredu po cijele dane. Mozda da si ponese nesto svoje za igru na dvoristu.
Njegov problem je kako kazes i po parkicima, ne samo u skoli vezano na neigranje nogometa. A to je onda sira tema, nije vezana na skolu.
Mozes predloziti uciteljicama u boravku da osmisli neke zajednicke igre, makar je njima ovako najlakse i najmilije.
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la Nanoibeba » 24 ruj 2009, 10:36

Niti moj ne igra nogomet. Uopće ga ne zanima. Uglavnom se druži s curama i još jednim dečkom koji isto ne igra.

Pitam se, kaj bu bilo, kad ga cure izbace iz društva.

Tak je u školi. A poslije škole vozi bicikl. Lopta ga niti u jednoj varijanti ne zanima
Nanoibeba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Barbi » 24 ruj 2009, 10:38

Mome će biti koma kad krenu kiše i ružno vrijeme pa budu stalno unutra. Ne znam gdje će utrošiti taj silni višak energije jer njemu dan ne može proći bez dva tri sata lopte, reketa ili klizaljki.
Otud moja linija :lol ja sam partner kad nema boljeg na vidiku.
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la An » 24 ruj 2009, 10:48

Moj antinogometas je sad u 4. razredu. Prosao je cijelu kalvariju u ove 4 godine. puno suza, pricanja, pokusavanja... osjecaja odbacenosti...
Cesto se, jako cesto igrao s djevojcicama, cesto crtao sam u razredu... i doma precesto plakao pricajuci kako je opet probao i opet mu nitko nije zelio dodati loptu.... No, njemu je ukljuciti se ipak medju njih bio zivotni cilj, pa sad ponekad igra. Cini mi se.

Ja tu nisam puno mogla. Uciteljice su "cuvarice" :dunno a ne zabavljacice. Granicar ili skrivaca - tesko, igraliste je premaleno za svu tu djecu i jos opasan nogomet koji se uvijek igra....
Brisala sam suze, sama potajice plakala, slusala i cekala :kima Kako raste sve postaje lakse. Nasao je svoje mjesto i djeluje zadovoljno. Oni koji su od prvog razreda frajeri zbog dobrog baratanja loptom - svejedno mu se dive "jer sve zna"....

Nisam puno pomogla.
Proci ce (ali kao i sve - vjerojatno uz suze, nedoumice i strahove) :hug
An
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la JiA » 24 ruj 2009, 10:52

jesi, an, pomogla si :kiss

ti barbi ne pomazes :/
JiA
Vjetropir

PostPostao/la Barbi » 24 ruj 2009, 11:00

Znam da ne pomažem, sori, ja zapravo sagledavam ovu temu iz jednog drugog kuta. Naime, meni se čini da je moj sin super prihvatio školu upravo zbog tog nogometa pod odmorom i za vrijeme boravka - tu je povukao paralelu s vrtićem jer su i tamo na dvorištu nogomet igrali, sad je samo našao novu ekipu i voila, sve je opet po starom. Ja se bojim da on školu i sve što se tamo radi doživljava sporedno, to je ono nužno što se mora preko volje odraditi a onda će van na nooogooomeeeet. :/
Mene to brine, i gricka iznutra, i bojim se da neće briljirati u školi, i bojim se da ću biti nesretna zbog toga.
Meni je škola važna, uspjeh u školi mi je važan, formalno obrazovanje mi je važno i pokušavam to usaditi u djecu. Možda sam sad predaleko otišla sa svojim paranojama ali nadam se da ste skužile što sam htjela reći. :dunno
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la JiA » 24 ruj 2009, 11:05

barbi, kuzim, ali nama na ovom topicu je vazno da nam dijete ne bleji okolo dok druga djeca igraju nogomet te da se ne osjeca odbacenim zbog toga ( a odbaceno je ). kuzis?
JiA
Vjetropir

PostPostao/la skorpionka » 24 ruj 2009, 11:06

barbi, preranop i previse brijes. To sto se moj sin veseli i nogometu i kosarci s deckima iz boravka i lovicama po dvoristu i igre skrivača s curicama iz razreda, ne znači da neće "gristi" kad počnu ocjene. prvo polugodiste prvog razreda i jest malo dosadnjikovao većini djece, pogotovo onima koji ne vole bojanje :drink
Mog su smajlići motivirali ali kad su počele ocjene u drugom polugodištu onda tek mu je postalo jako stalo do svega vezanog uz školu.
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la folne » 24 ruj 2009, 11:07

Moj je isto antinogometaš.

Jedna (ili tri ko bi ga znao) riječi su bile rješenje -Yu-Gi-Oh!

Karikiram, ali hoću reći ima masa tih stvari na koje se klinci pale. Prošle godine bio je i Ben10. Ja bi njemu kupila igračku/karte/whatever i na taj način bi skupio oko sebe klince koji su isto tako antinogometaši. Time je počelo, onda je to dovelo do toga da se sprijateljio pa je prijatelj koji je bolji nogometaš bio biran u ekipu tražio da s njim igra i F. bez obzira što nije igrao ništa bolje nego prije. I bez obzira što nije nogometaš godilo mu je biti izbran. Na taj način kotačići su se pokrenuli i sad se i karta/pikula/što već ili igra nogomet kako mu taj dan paše i sve je sjelo na svoje mjesto.
folne
Mladenka

PostPostao/la Barbi » 24 ruj 2009, 11:10

Ajd dobro ako prerano brijem.:) Mene inače ta brija drži još od ranije, sad se samo pojačala.

Folne, ideja odlična, jugijo je izvjesno rješenje. :dada Moj je danas išao u školu sa špilom u džepu. Dakle, i nogometaši imaju nekad drugih interesa.:lol
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la skorpionka » 24 ruj 2009, 11:14

Meni je bezveze tvrditi da je netko odbačen jer ne igra nogomet s drugima. Nije on ni od koga odbačen već to ne želi svojom voljom. Isto kao što ja ne mogu tvrditi da je moj sin odbačen u parku ili u boravku kad se dečki skupe oko gormita, ben ten sličica, jugijo karata i sličnog što njega ne zanima pet posto i samo stoji sa strane i gleda. On tu nije odbačena stranka nego ne želi se igrati toga jer ga to ne zanima. često me pita zašto se dečki s time igraju jer on ne kuži interes niti prema Ni9nja kornjačama, niti prema gormitima i ičemu sličnom. Tu smo mi onda da mu objasnimo da nemaju sva djeca iste interese. I to je dio procesa odrastanja, spoznaja da nemamo svi iste interese, da se moramo znati priključiti igri koja nam se sviđa ali isto tako odtrpiti ako se drugi ne žele igrati onoga što mi želimo. :dunno
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la JiA » 24 ruj 2009, 11:17

Meni je bezveze tvrditi da je netko odbačen jer ne igra nogomet s drugima. Nije on ni od koga odbačen već to ne želi svojom voljom.

scena od prekjucer: grupa djecaka u parku. a. sa njima. biraju se ekipe za nogomet. a. nitko ne zeli u ekipu.
JiA
Vjetropir

PostPostao/la palunkica » 24 ruj 2009, 11:20

Ajme ajme ajme. Još i ta vrsta odbačenosti. Moj je antitalent za sve loptačke sportove. I niti ga ne zanimaju. Dapače, mrzi ih.

Jedino što voli su pričajuće igre i trčanje :roll:
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la Barbi » 24 ruj 2009, 11:20

JiA, ovo je drugačija situacija od one koju je Franika opisala. A bi želio igrati ali ga ne žele - on zaista je odbačen u toj priči. :/ Ne znam iskreno što bih tu napravila, boli ga sigurno.
Franikin sin ne želi igrati nogomet i to ga ne zanima, on nije odbačen već je sam tako izabrao, ovako kako škorpi piše. On se vrlo vjerojatno niti ne osjeća odbačen, samo mu je dosadno.
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la folne » 24 ruj 2009, 11:22

Škorpi, to je jedna situacija.
Postoji i ona obrnuta, gdje dijete želi igrati nogomet i to ne radi nogometa, nego da bi se uklopilo, ali postoji škvadra koja se već zna iz vrtića i s nogometa, a ko zainat dijete nije ni neki talent za to i jednostavno kad se biraju grupe ne bude izabran nego koju grupu dopadne.
Ja stvarno nisam upoznala puno djece koja su u toj dobi tako jakog karaktera da imaju svoj izbor i uopće ih ne smeta ako zbog istog ne spadaju u "škvadru".

Eto uletjela mi J&A. O takvim situacijama pričam.
folne
Mladenka

PostPostao/la An » 24 ruj 2009, 11:22

Škorpi Draga, ali o nogometasima se prica naveliko, a o onima koji preslaguju gormite i ne bas... A fora je biti frajer :faca
Jasno da oni nisu odbaceni time, ali se moraju uhvatiti u kostac s tim da mu se pocesto rugaju jer je uvijek s curicama, jer ako igra ne zna s loptom pa mu ne dodaju.. kako god okrenes - osjeca se izoliran od grupe deckiju. On se tako osjeca - ne bi trebao - ali do toga da se tako ne osjeca i skuzi sto znaci biti svoj i drugaciji, ove nase, vodi dug put.

Kod nas je pocelo ovako kako opisuje Barbi pa se polako preokretalo u ovo sto opisuje JiA
Zadnja izmjena: An; 24 ruj 2009, 11:24; ukupno mijenjano 1 put/a.
An
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la JiA » 24 ruj 2009, 11:23

barbi, dobro, ajde, krivi pojam. srecom imam dva komada sinova koji ne vole loptu. ovaj jedan je odbacen, a ovaj drugi je ko fran. :/
JiA
Vjetropir

PostPostao/la skorpionka » 24 ruj 2009, 11:23

Ja sam te shvatila da oni obojica ne vole bas nogomet. Inače, ako voli i želi sudjelovati, a nije bas vičan igri, pa ga dečki ne žele u ekipi, onda mi je to zaista teško i jasno da ti je to teško gledati. Ali, opet, teško je sad tjecati na to da ga pozovu ako oni ne žele.

Ako ne žele, ja bi ih poticala da se onda priključe nekoj drugoj igri. Moj kad dodje u park i decki se skupe oko jugijo karata ili gormita, on nadje nekog tko se npr vozi na biciklu ili se onda vozi biciklom sam. :dunno Ne mogu ja sad očekivati da ostali prekinu svoju igru samo zato što je to mom djetetu dosadno i besmisleno.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la JiA » 24 ruj 2009, 11:24

Ne mogu ja sad očekivati da ostali prekinu svoju igru samo zato što je to mom djetetu dosadno i besmisleno.

naravno

kako god okrenes - osjeca se izoliran od grupe deckiju. On se tako osjeca - ne bi trebao - ali do toga da se tako ne osjeca i skuzi sto znaci biti svoj i drugaciji, ove nase, vodi dug put.

a ja molim savjet kako mu olaksati taj dugi put
JiA
Vjetropir

PostPostao/la eli » 24 ruj 2009, 11:25

jia, mislim da bi se tvoji dečki jako brzo uklopili ako bi se javili za mjesto golmana. većina klinaca želi samo zabijati, a nitko ne želi braniti pa cijene dobrovoljne golmane.
eli
Sveta krava

PostPostao/la skorpionka » 24 ruj 2009, 11:26

Ja stvarno nisam upoznala puno djece koja su u toj dobi tako jakog karaktera da imaju svoj izbor i uopće ih ne smeta ako zbog istog ne spadaju u "škvadru".

Pa jasno da je njima to teško u toj dobi. I meni je teško kad ovaj veseo dotrči u park, a ovi s ben ten sličicama se zabavljaju, a on bleji sa strane u njih. Nema tu pomoći, možemo im samo biti podrška da shvate da se sve u životu ne odvija onako kako su zamislili. Moj je iz očaja kupio gormite ali se opet nije uspio uživiti u njih i onda su mu stajali na polici jer on jednostavno nije taj tip djeteta.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la JiA » 24 ruj 2009, 11:26

eli, :lol pa da, a. obicno zavrsi kao golman :p
JiA
Vjetropir

Sljedeća

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju.