Sada je: 30 srp 2026, 01:14.

školarci i telekomunikacijski troškovi

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

školarci i telekomunikacijski troškovi

PostPostao/la nadicab » 20 vel 2010, 18:38

Daklem, danas me nazove automat da me obavijesti da sam do današnjeg dana u ovom mjesecu podvostručila svoju prosječnu potrošnju. Ja sam ostala :shock i odmah sam nazvala princezu da je o tome obavijestim :baba. Naime, mlada dama je ovaj mjesec bila doma i spremala ispite, pa kako je već dva mjeseca prekrdašila na računu za mobitel, sada se okrenula prema fiknoj mreži.
Dugo smo mogli biti na 1G prometa Interneta, pa sam bila manje od godinu dana na 10G i sada sam na flat rati.
Daklem, kada sumiram njihove mobitele, njihove račune preko fiksne i trošak Interneta - ajme, meni koja suma :shock
Kako je kod vas?
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

Re: školarci i telekomunikacijski troškovi

PostPostao/la Luantaro » 20 vel 2010, 22:42

i mene je jučer zvao automat na službeni fiksni jer sam u jednom danu razgovarala tri sata u komadu :mrgreen
moram priznati da nisam znala za tu uslugu i da me oduševilo

a troškovi....moja ne troši puno, u stvari ne troši skoro niš....rekli smo joj da može potrošiti 100 kn mjesečno na bon, ali ona potroši tridesetak
na fiksni ne priča
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la eli » 20 vel 2010, 22:45

mene je to izbacilo iz takta, uplašilo, digla sam frku i išla provjeravati što se desilo. uvijek sam u okviru onih 150 besplatnih minuta i zvali su me jer sam to prekoračila za 10,60 kn. loš im je program obračuna koga zvati.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Novamama » 20 vel 2010, 23:10

a nisu ti rekli koliko iznosi premašeni iznos?
po nekom novom pravilniku o zaštiti potrošača svi telekom operatori moraju to uvesti, upozorenje ako premašiš prosječnu tromjesečnu svotu. tako nešto. bezveze da.

moj još ne troši ništa. samo je počeo igrati igrice online.
Novamama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la eli » 20 vel 2010, 23:13

mm nije čuo/razumio što su točno rekli, a meni je pao mrak na oči kad me nazvao.

meni je mala sa on line igricama podigla promet za par blokova.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Luantaro » 20 vel 2010, 23:14

meni su rekli koliko je potrošeno
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la skorpionka » 21 vel 2010, 09:29

Moj trosi na on-line igrice, ali tu nam je flat rate. Na fiksni zovne frendove doma kad ih nesto treba.

S mobitelom je bio faciniran jedno kratko vrijeme, lani u drugom polugodištu prvog razreda, kad su počeli neki klinci dolaziti u školu s mobitelom. Tu smo se malo raspravljali, više mu nije napet jer je on ipak u duši zec kojem je bio dovoljan argumet da se ne preporuča djeci do 12 godine zbog sumnje u eventualnu štetnost po zdravlje. Tako da mu mobitel više nije napet. Čak se i čudio jednom iz boravka koji dolazi s dva mobitela u školu. :lol

Zasad ću pratiti ovaj topik da se znam pripremiti u buducnosti :lol
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la folne » 21 vel 2010, 09:38

Moji isto troše za igrice, a imamo flat pa ne moram razmišljati. Što se telefona tiče -dečki x2 tako da se ne bojim skoro dugotrajnog čavrljanja na telefonu kao što cure znaju. Bar tamo negdje dok sebi ne nađu cure.
Mobitele imaju obojica, nisu im napeti. Uzu ih u školu jednom u ne znam koliko ako netko ima nešto što bi si rado prebacili preko bt.
Ragovaranje preko telefona bilo kakvog im je za sad totalna tlaka.
Čekamo pubertet za razvoj situacije. :lol
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la Potica » 21 vel 2010, 10:20

Mi ratujemo s E. zbog poziva s fiksnog na mobitele :roll čim ostane bez para ne svom mobitelu koristi ono što je najpristupačnije, tako je jednom P. potrošila novce pa se nije mogao javiti da kreće iz škole (daleko stanujemo i mora nam se javljati jer se zna zaigrati u prakiću kod škole pa da ja ne paničarim) onda sam je natjerala da dva tjedna svaki dan ide po njega poslje škole jer on nema novaca na mobu. :mrgreen
Kad su bile obje doma u jednom smo trenutku dopustili da nam isključe telefon na tjedan dana jer su računi bili nemogući :shock i na fiksnom i na mm-ovom mobitelu kojeg su uredno iskorištavale dopodne dok bi on spavao nakon noćne :roll . Nikad im njihovi bonovi nisu izdržali duže od desetak dana i još to nisu prerasle :dunno jedino kaj sad rade pa si H. sama kupuje i plaća telefone, a E. ima mjesečno 100 kn a ostalo si mora zaraditi ali to ju ipak ne sprečava da zove s fiksnog na mobitle :baba
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la Dory » 21 vel 2010, 11:57

Uh, ti troškovi su mi bolna tema...imam 10 gb i to za sad pokriva internet+500 besplatnih min fiksne linije i taj paket je oko 14o Kn...redovito se promaši za nekih 50 Kn - dakle oko 200, Kćer mi ima mobitel i dobiva bon od 50 Kn koji potroši u 2 dana i zato joj ne dam više - nakon toga troši moj mob..ili šalje poruke preko interneta...a i onako su tinejdžeri stalno na fejsu..Mali koji ide u 4.r.ima mobitel i on ima 50 Kn nekad oko 1.mj a nekad potroši isto u 2 dana (kupuje igrice)..Ali imam uz to dva mobitela - vip i t-com na pretplatu...svagdje aktivirane dodatne opcije za besplatne razgovore...svaki mobitel 120-130 Kn, a sad sam neki dan pukla jer mi je netko trošio t-com za pozive prema drugim mrežama i tako sam dobila račun od 212 Kn, ma nije mi ni radi novaca nego ako ima opciju da s 91 zove 91za 0,27, poludim zašto mi s 98 zove 91 i nabije račun!!!!Već ak troši nek troši s mozgom....Uglavnom kad sve skupa zbrojim naši troškovi telekomunikacije su između 500 i 700 Kn...Dobro ima nas puno, mm ima d.o.o. pa su i njegovi troškovi tu, ja sam većinom doma i nekad mi je telefon ili mob. jedini način da s nekim komuniciram -osim s djecom...
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la folne » 21 vel 2010, 12:05

Potice, a zašto ne stavite zabranu poziva na mobitele?
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la eli » 21 vel 2010, 12:08

prevelika je da bi joj stavljali takav tip zabrana. da je moja, ukinula bi joj lovu za kozmetiku i izlaske pa tako vratila potrošeno više od dozvoljenog.
no lako meni filozofirati kad doma imam prvašićku.
eli
Sveta krava

PostPostao/la nadicab » 21 vel 2010, 12:11

ha, loko se bilo i meni pravit pametnom do njenog 18. rođendana. Tada je za poklon dobila pretplatu koju mi plaćamo, a sve preko toga - ona. Ali :roll , sada se mlada dama prebacila na fiksni. Što je zanimljivo, uspjevala je do tada izdržati mjesečnos 50 kn bona, ali sada više ne :loce
Srećom da klinci još ne znaju da smo prešli na flat ratu :p
A sin je potpuna suprotnost, njemu bon od 50 kn izdrži i preko 3 mjeseca.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la folne » 21 vel 2010, 12:21

ako misliš na mene, ja se nisam pravila pametna. jako se dobro sjećam svog brbljanja na telefonu u tim godinama. :dunno srećom pa imam dečke, što opet ne mora ništa značiti. možda će naći cure koje vole duga čavrljanja.

pod zabranu sam se očito krivo izrazila pa me niste skužile. mislila sam na blokadu na telefonu brojeva koji počinu s 060, 09x.... naš ima tu mogućnost.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la eli » 21 vel 2010, 12:24

na mene je mislila. :)
eli
Sveta krava

PostPostao/la folne » 21 vel 2010, 12:36

Nadice nek si cure lijepo instaliraju skype i pričaju do mile volje.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la Dory » 21 vel 2010, 12:45

Moja starija kćerka je u 16.g. i stvarno se nekad čudim koliko mogu brbljati na tel....ali me čak više od tih razgovora brine fejs, jer kad brblja s nekim znam barem s kim brblja - pogledam ako mi je nešto čudno na odlazno-dolazne pozive i sve vidim, a fejs ne mogu kontrolirati...neće me za prijatelja :dunno (pitam se zašto)- mogu jedino vidjeti što joj piše na "zidu" jer sam se i sama zato registrirala i mogu joj ga ograničiti - tako da imam bežični - imam stik i dam joj 1 sat dnevno - jedno vrijeme uopće nije funkcionirala - dok nisam otkrila da cijele noći (jedan komp ima u sobi) nije na fejsu...
Ima ona svoje trenutke tipa - ti nisi fer, onemogućavaš mi komunikaciju s prijateljima...a ja joj kažem nek se lijepo prošeće do njih pa će usput udahnuti malo svježeg zraka i kretati se....
Do 7. razreda joj je bilo dovoljno 50 Kn mobitela mjesečno i imala sam internet - carnet - mjesečno nekih 40-50 Kn...kasnije su počeli njeni troškovi rasti...tko zna koliko bi trošila da ne kontroliram i koliko će narasti do njenih 18.g.
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Potica » 21 vel 2010, 12:57

Ma nije stvar u pričanju nego ti se današnji klinci ne mogu apsolutno ništa dovoriti bez pet šest poziva na mobitel :dunno a vjeruj mi ni dečki nisu na to imuni.
Nećak mi je trenutno u inozemstvu sedam dana i sestra je poludila kad je skužila da je bon i dodatni bon koji mu je poslala potrošio na javljanje na facebooku, a njoj se ne može javiti jer nema novaca na mobitelu :roll
Ma uzmem ja E. od njene zarade (kad je ima) za takve troškove ali to ne znači da me to ne ljuti.
Neću staviti blokadu zbog P. kad ostane sam da nas može nazvati ako je neka frka, ove sa šesticama smo odavno blokirali.
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la JiA » 21 vel 2010, 13:28

vikendom smiju igrati on line igrice, ali na 10 gb smo i to nam je dosta.
na fiksni ne telefoniraju.
na mob zovu samo mene i tatu, pa im traje 50 kn ohoho.
opekli su se na slanju mms-ova frendovima, sad stede i koriste blutut.
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la nadicab » 21 vel 2010, 19:05

ma, sorry, nisam ni na koga mislila, nego samu sebe lupam po glavi jer sam se prije bahatila kada su drugi roditelji žalili - a sada sam u njihovoj koži :protest
Potica, baš tako, kada gledam ispis poziva, to se zove jedna te isti broj unutar par minuta jer se zaboravilo pitati ovo, pa onda ono :roll
A moram priznati da sam i ja znala s mm-om pričati satima, ali tada se je razgovor naplaćivao kao da traje samo 1 minutu. naša veza je i uspjela zavaljujući tim dugim razgovorima ...
hmm, jabuka ne pada daleko od stabla :lol
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la dunja » 21 vel 2010, 21:20

kod nas ko i kod folne
mobove imaju al ih ne koriste uopće, samo ako ih mi baš natjeramo da ih uzmu da nam se mogu javiti
od doma nazovu nekoga radi zadaće il da se dogovore za igranje, al to je kratko
imamo flat - pa kaj se neta tiče svejedno mi
dunja
most

PostPostao/la nadicab » 22 vel 2010, 11:13

smislila sam strategiju - ponuditi joj skype za razgovore, ali tada mora doći u boravak jer tamo imamo MaxADSL, a bežičnu karticu joj ne dam
A imam dovoljno prozora u stanu da odradi dug - možda bih ju mogla početi i iznajmljivati forumašicama za takve potrebe, pa da joj prisjedne dugo telefoniranje :mrgreen
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju.