zanima me da li školarci mogu zatražiti u školi carnet. vidjela sam nešto na ovom linku,pa me zanima jeli to izvedivo i šta treba za pristup http://www.carnet.hr/
Pokušavam se sjetiti... najbolje da pitaš u tajništvu, oni će sigurno znati. Oni ti daju mail adresu djeteta i postavke za spajanje na net, nije besplatno ali je puno povoljnije od svih drugih varijanti.
We do not see the things as they are, we see the things as we are.
Prije svega mmi moraš zatražit ugovor koji uključuje carnet jer se inače ne možeš spojiti preko njega. Preko koga to misliš uzeti? Jesi li već pod ugovornom obvezom? Kad te spoje moraš u tajništvu škole zatražiti carnet lozinku na ime djeteta (prije provjeri da li je škola u carnet sustavu, imaš to na netu iako većina škola jest). U postavkama modema i računala morati ćeš prilagoditi novom načinu povezivanja preko carneta no to ćeš dobiti u uputama. obično ti je operater dostupan u slučaju problema a možeš se javiti i carnetovoj službi za korisnike (doduše nisu baš stand by za pomoći). uglavnom uz pokoji zastoj nakon što sve stigne (oprema, lozinke) u jedno popodne trebala bi to moći instalirati. neki operateri nude i uslugu instalacije (oko 400 kn)
carnet je vjerojatno najjeftinija varijanta za internet ja imam paket s iskonom, tv, tel, internet. imaš na njihovim stranicama ponude, nerijetko su i akcije pa obrati pažnju.
vodaphone mobilni internet je također za one koji imaju carnetov email ovo ljeto bio duplo povoljniji od običnog.
dobro je biti u tom sustavu i zbog raznih drugih stvari, online enciklopedija, rječnika itd.
ja imam paket preko iskona. naša škola nudi tu mogučnost,to sam već ustanovila.sad imam u kući dva kom. koja rade preko iskona i flat su. da li mi se isplati uzimati onda carnet.koja je cijena mjesečno.nisu ni oni besplatni,ali neka simbolična cijena preko škole nebi bila problem.
anlan je napisao/la:dobro je biti u tom sustavu i zbog raznih drugih stvari, online enciklopedija, rječnika itd.
Moja svekrva ima iskonov carnet 3 u 1. mislim da ti se isplati. Koliko ovako plaćaš (bez potrošenih impulsa) i koji točno paket imaš? 2 u 1? 3 u 1? Iskonova lozinka ti vrijedi za samo jedno računalo, znači za drugo moraš imati drugu lozinku (znači preko drugog školarca). Meni svekrva uštedi nekih 70 kn otp zato što je na carnetu.
Ja imam carnet 2 u 1 preko iskona. Pojma nemam koliko plaćamo, ali kaže mm da nam je to najpovoljnije do sada, a ja mu vjerujem . Kod mene na poslu studentima i djelatnicima sistem administrator napravi account, nakon toga smo nazvali iskon i dogovorili sve s njima. Sad imamo i telefon (broj je ostao isti) i internet preko njih.
Filip - 16.01.1996.
Onkraj born on 23 November 2008 at 14:20 in Zagreb
ja imam adsl i placam ga 100 kn mjesecno , jel mogu uzeti carnet na drugo racunalo ? mislim ovako za to drugo ne placam nista internet jer imam onaj stick za kucnu mrezu.
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Šta imaš? usb za wireless? ne kužim zašto bi plaćala carnetza drugo računalo kad već plaćaš adsl a možes se spojiti s oba? jedino da s adsl-a prijeđeš na carnet ako nisi pod ugovornom obvezom