Sada je: 29 srp 2026, 12:23.

Nova pravila boravka u školi

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Nova pravila boravka u školi

PostPostao/la palunkica » 04 ožu 2011, 14:13

Da ne oftopičarim na temi za vrtiće, zanima me jeste li obaviješteni o novim pravilima za boravak?

Naime, jučer sam bila u školi, i nova pravila se navodno već znaju, iako se, barem u našoj školi, još ne saziva roditeljski, pa prenosim što sam čula.

Dakle, u boravak će moći ići samo djeca čiji roditelji imaju potrebu, odnosno rade do 17 sati (pretpostavljam da onda sve obitelji u kojima je jedan roditelj zaposlen neće imati pravo na boravak), i to će se strogo kontrolirati.

Dijete će morati ostati u boravku do 17 sati, ni minute kraće, dakle odlazak u 15.30 otpada.

Boravak će se plaćati, ovisno o neto dohotku roditelja u prošloj godini.

Mislim da će se broj boravkaša ovime drastično smanjiti, naročito zbog pravila o ostanku do 17 sati :/ To znači da će djeca biti 9 sati zatvorena u prostoriji sjedeći na stolicama, eventualno kad je lijepo vrijeme ići će van na sat vremena. :conf
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

Re: Nova pravila boravka u školi

PostPostao/la Tinica » 04 ožu 2011, 14:20

:conf :conf :conf :conf :conf
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la ivana7997 » 04 ožu 2011, 14:21

ma jedva cekam ta pravila, jedva cekam. i kontrolu radnog vremena, i uciteljicu koja mi nece dati dijete prije 17 sati
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Tinica » 04 ožu 2011, 14:22

Ako će klinci biti do 17:00 u boravku a roditelji rade do 17:00 tko će ih i kada podignuti??? :conf :conf :conf
Prejaka pravila :hahaha :hahaha :hahaha :hahaha :hahaha
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la palunkica » 04 ožu 2011, 14:23

ivana, uvijek mogu zaključati školu :dunno

Kod nas je sad pravilo da se ne može ići prije 15.35. Naravno, nitko te ne može spriječiti da uzmeš svoje dijete, no u tom slučaju ta učiteljica može imati problema :dunno
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la ivana7997 » 04 ožu 2011, 14:28

ne mogu zakljucati skolu, kaj ti je, pa moraju i druga djeca ulaziti u skolu na dodatne aktivnosti, treninge, svasta.

kod nas uciteljica jedva ceka da djeca odu kuci, jakov ostaje medju zadnjima oko pola 5.

osim toga, potpisali smo ugovor za ovu godinu. s izmjenama se moramo sloziti.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la AA » 04 ožu 2011, 14:30

oprostite sto se ja ubacujem u ovu pricu, ali nije mi jasno ZASTO, O ZASTO dijete ne moze ici kuci prije 15.35. Da li je to vama nekad neko objasnio???
It’s all mind over matter. If I don’t mind, it doesn’t matter
AA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la palunkica » 04 ožu 2011, 14:30

Remeti nastavu, oni pišu zadaću od 14 do 15.35 pa im, navodno, smeta što neki odlaze ranije.

:whew
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la AA » 04 ožu 2011, 14:32

ali boravak nije nastava :dunno
AA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la palunkica » 04 ožu 2011, 14:34

Je, u vrijeme pisanja zadaće
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la AA » 04 ožu 2011, 14:38

pa zar pisanje zadace nije na dobrovoljnoj bazi? mislim bar kod nas to nije moras, nego ako dijete hoce, ako nece u boravku pisace kod kuce ....
AA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la palunkica » 04 ožu 2011, 14:40

Ne, boravkaši pišu zadaću u boravku, ostali pišu doma. Moj je iza boravka preumoran za pisanje zadaće, definitivno
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la Hajdi » 04 ožu 2011, 14:41

Kakve gluposti božemojdragi :shock ja dignem dijete kad hoću iz boravka, pa nije na audijenciji kod pape :ajme

Mi na kraju školske godine iskažemo potrebu za boravkom i navedemo uobičajeni dolazak i odlazak iz škole. Na osnovu toga oni naprave statistiku koliko djece će im ostajati u boravku. Ujutro je jutarnje dežurstvo, prva triada ima u razredu, ostali u blagovaonici čekaju da počne nastava. Kad nastava završi oni koji idu doma odu (ili dođe netko po njih - ove male), ostali idu na ručak, zatim sat vremena van (ili dvorana ili knjižnica ako je stvarno očajno vrijeme), zatim se sat vremena pišu zadaće. Preporuka je da se taj sat ne prekida odlaženjem, ali ako treba - nema problema. Nakon toga imaju marendu. Velika većina djece odlazi oko 15 sati popodne - oni koji idu sami doma odu sami, po ostale netko dođe. Vrlo vrlo rijetki ostaju duže od 16 sati. Ja normalno dođem po djecu kad treba ako idemo u muzičku ili doktoru. Kako popodne protiče i broj djece se smanjuje grupe se združuju pa na kraju ostane samo jedna mala grupica s dežurnim učiteljem.

Dakle može se, samo ako se hoće. Nadam se da se roditelji nećete složiti i da ćete dići uzbunu jer ovo je glupost užasna.

Samo za objašnjenje - kod nas boravak nije nastava, i nema različitih programa s boravkom ili bez. Ujutro je nastava, popodne boravak za one kojima treba.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la palunkica » 04 ožu 2011, 14:45

Hajdi, a do kojeg razreda je boravak?
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la AA » 04 ožu 2011, 14:46

I moje su preumorne za zadacu nakon boravka, ali se desavalo da su se radije igrale nego ju pisale, pa je to na kraju moj problem kako ce se napisati zadaca :lol

evo upravo ovako, kako pise Hajdi, je i kod nas (osim sto smo mi vec popunili prijave za sljedecu godinu)
AA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Bubidea » 04 ožu 2011, 14:48

Preporuka je da se taj sat ne prekida odlaženjem, ali ako treba - nema problema

hajdi, bas tako je i kod nas
preporuka, nemojte ometati, ako treba, nema nikakve frke

osobno me se ne tice boravak, ali iskreno sumnjam da ce to biti tako strogo, ma nema sanse, pa nece ljudi doci doma u pola pet, posjediti u stanu dvajst minuta i opet ici po dijete..kajgod.

sto tko radi do pet mogu mu djeca ici u boravak? to ce kontrolirati tko? :lol
nositi cemo potvrdu o rad. vremenu? :lol :whew

to oni moraju tak na papir staviti, isto ko sto smo mi stavljali na papir da nam treba 25 mjesta za djecu boravkase iz naseg razreda u trecem razredu (kada je boravak isao na zamolbu, ) tj. potpisivali su se i oni koji su sigurno znali da im djeca nece ici na boravak, cisto reda radi.

to oni kao oce malo uvest reda, pa da se otpusti koja uciteljica iz boravka, jel?
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la Hajdi » 04 ožu 2011, 14:58

Boravak je do petog razreda. U šestom nema više. Uvijek se prijavljuje više djece za boravak - za svaki slučaj, i uvijek se prijavljuje maksimalno najkasniji sat odlaska. Ja uvijek napišem 16:30 iako obično dođemo po njih u 15 sati. To su i upute od strane škole da mogu formirati grupe unaprijed, a ne da je poslije panika jer nema mjesta. Nitko ne traži nikakve potvrde o radnom vremenu ni o zaposlenju. Boravak je do 17 sati, a ako netko kasni po dijete bez opravdanog razloga plaća se kazna 10 eur za svakih pola sata kašnjenja.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la ivana7997 » 04 ožu 2011, 14:59

Hajdi je napisao/la:Boravak je do petog razreda. U šestom nema više. Uvijek se prijavljuje više djece za boravak - za svaki slučaj, i uvijek se prijavljuje maksimalno najkasniji sat odlaska. Ja uvijek napišem 16:30 iako obično dođemo po njih u 15 sati. To su i upute od strane škole da mogu formirati grupe unaprijed, a ne da je poslije panika jer nema mjesta. Nitko ne traži nikakve potvrde o radnom vremenu ni o zaposlenju. Boravak je do 17 sati, a ako netko kasni po dijete bez opravdanog razloga plaća se kazna 10 eur za svakih pola sata kašnjenja.

eh, da...

skola je javna? tko financira boravak? koliko vi placate?
ivana7997
Abundija

PostPostao/la palunkica » 04 ožu 2011, 15:01

Kad bi naši bar pogledali malo preko granice :dada
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la Hajdi » 04 ožu 2011, 15:04

Škola je javna, plaćamo samo prehranu (ovisno tko je na što naručen, doručak, ručak, marenda). Boravak se ne plaća. Škola je po zakonu dužna osigurati boravak. Financira se iz općinskog proračuna i djelomično od ministarstva (ovisno o normativima i veličini i broju grupa). Škola je također dužna osigurati prijevoz (školski autobus, školski kombi) đacima bez prijevoza koji stanuju dalje od x km od škole. Prijevoz financira opet općina.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Miki » 04 ožu 2011, 15:07

ja mislim da je ovo lažna uzbuna i da se neka informacija putem pokvarenih telefona izrodila u ovo:
Dakle, u boravak će moći ići samo djeca čiji roditelji imaju potrebu, odnosno rade do 17 sati (pretpostavljam da onda sve obitelji u kojima je jedan roditelj zaposlen neće imati pravo na boravak), i to će se strogo kontrolirati.

Dijete će morati ostati u boravku do 17 sati, ni minute kraće, dakle odlazak u 15.30 otpada.

za početak - ako roditelji rade do 5, onda ne mogu pokupiti djecu u 5

kao drugo, to bi značilo da djeca roditelja koji rade od npr. 7:30- 15:30 ne bi imala pravo na boravak - nevjerojatna mi je i sama ideja a ne mogu zamisliti da bi netko mogao pomisliti da tako nešto i uvede

treće, realnost je da je većini ljudi radno vrijeme promjenjiva kategorija - npr. ja uglavnom radim do 4, ali ima dana kad mogu ići već u 3, ali nekad moram ostati i do 5-6

ja se nadam da je prava informacija da će u boravak moći ići djeca zaposlenih roditelja i da će se kontrolirati te potvrde (jer kod nas ima slučajeva lažnih potvrda)

i da će se strože provoditi ovo da nema odlaska prije 15:30 (kod nas već je tako- mora se napisati molba u informativku ili zvati učiteljicu ako se dijete mora pokupiti ranije (MM se jednom zaboravio pa došao u 15:15 pa jue došla učiteljica i zamolila da ubuduće pričeka 15:30, ali joj je taj put dozvolila izlazak

ovo o plaćanju prema dohotku se već naveliko priča - to je u istom loncu sa temom poskupljenja vrtića
na stranicama grada zagreba vidim da je najviša predviđena cijena 400kn za roditelje
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la ivana7997 » 04 ožu 2011, 15:08

vau!

a ti djaci bez prijevoza idu u vasu skolu jer nemaju neku blizu, ili...? postoje li upisna podrucja, odnosno obveza da ides u skolu koja ti je najbliza?
ivana7997
Abundija

PostPostao/la patkica » 04 ožu 2011, 15:10

Pa i kod nas je (do sada barem) slično osim što moraš donjeti potvrdu da si zaposlen (mada se ja ne sjećam da sam to uopće nosila u prvom razredu - kasnije sigurno nisam). Možeš uzeti dijete u pol 12 odnosno kad završi nastava, tj. bilo kad osim što je molba/preporuka da se ne dolazi po dijete u razdoblju pisanja zadaća tj. nastave - to je ono oko 14 sati. U 15.15 oni koji hoće idu doma, a oni koji trebaju ostaju i dodjes po njih kad mozes.
Ovu varijantu da moraju ostati do 17 uopće ne kužim čemu :whew
patkica
svizac

PostPostao/la Hajdi » 04 ožu 2011, 15:12

Postoji školski okoliš i svi iz tog okoliša spadaju u tu školu, ako žele drugamo se upisati moraju dobiti suglasnost i onda im pretpostavljam to pravo na prijevoz ne pripada. Autobus i kombi imaju vozni red, ujutro naprave nekoliko vožnji, popodne isto, mislim da uspijevaju razvoziti sve kojima treba prijevoz.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la TmamaKiN2 » 04 ožu 2011, 15:13

mislim, odkud tolika drskost?? zasto oni koji pr. rade do 16h imaju manja prava od onih koji rade do 17?? svasta. kao, mojem djetetu ne treba boravak?
nama su nedavno (prije nekih 2 tjedna) u skoli rekli da nemaju jos nikakve obavijesti o tom "novom boravku" niti o cijenama..... :dunno i sta onda ako ce biti manje djece, hoce li popodne spajati razrede?? pa ce svaki puta biti neki drugi ucitelj/uciteljica?? a da oni uopce zatvore skole pa da mi fino o svom trosku od doma skolujemo nasu djecu, nece zauzimat prostor, nece morat nitko cistit hodnike, zahode, ucionice, nece morat placat ucitelje....... :angry

najviša predviđena cijena 400kn za roditelje

i ako imas vise djece ...... :angry
Zadnja izmjena: TmamaKiN2; 04 ožu 2011, 15:15; ukupno mijenjano 1 put/a.
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la Miki » 04 ožu 2011, 15:13

Hajdi je napisao/la:Škola je javna, plaćamo samo prehranu (ovisno tko je na što naručen, doručak, ručak, marenda). Boravak se ne plaća. Škola je po zakonu dužna osigurati boravak. Financira se iz općinskog proračuna i djelomično od ministarstva (ovisno o normativima i veličini i broju grupa). Škola je također dužna osigurati prijevoz (školski autobus, školski kombi) đacima bez prijevoza koji stanuju dalje od x km od škole. Prijevoz financira opet općina.

:klanja
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la folne » 04 ožu 2011, 15:17

Ma još jedna glupost. :roll Imali smo nedavno roditeljski i jučer i prekjučer sam bila na informacijama i ni jedna učiteljica tako nešto nije ni spomenula.
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la Tinica » 04 ožu 2011, 15:21

Zamislite boravak do 6. razreda :yess
Prva bi platila 400,00 kuna :hahaha
Ja sam na početku godine podnijela zahtjev i ravnateljica mi je morala ovjeriti dozvolu da Frana svaki dan trener može pokupiti u 14:45 iz boravka. ;)
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la ivana7997 » 04 ožu 2011, 15:21

no cinjenica jest da zasad stoji taj novi pravilnik o sufinanciranju i da cemo ne odustanu li od njega morati sufinacirati boravak, sto dosad nismo.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Tinica » 04 ožu 2011, 15:22

Sa poboljšanom uslugom i kvalitetom istog? :conf
slika
slika
Tinica
Sveta krava

Sljedeća

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži