Sada je: 28 srp 2026, 22:14.

Prve pubertetske bubuljice

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Prve pubertetske bubuljice

PostPostao/la sanelina » 14 ožu 2011, 12:34

Ne znam da li sam fulala pdf, ali imam jednu dilemicu.Naime, Bela ima 12 godina i već je uveliko pere pubertet i između ostalog, juče je dobila svoju prvu bubuljicu.Ja ih nikad nisam imala, osim možda pred menzes da se pojavi jedna pri korijenu kose koja se sama osuši.Njoj se pojavila na obrazu i baš je ono "zrela" a ja ne znam šta da joj savjetujem.Neće da ide u školu sa bubuljicom, a ja joj ne dam da je dira.Da li bi je možda smjela istisnuti pa sa rivanolom očistiti ili ništa ne dirati...? :dunno
H.-04.09.1989-moja velika curka
A.-L. -09.12.1998 TORNADO
T. -24.12.2005 Zimski slatkachi 2005/2006
sanelina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: Prve pubertetske bubuljice

PostPostao/la TmamaKiN2 » 14 ožu 2011, 13:19

joj, dje me nadje :roll ja sam s time muku mucila citav pubertet a i danas :mrgreen pitanje je vremena kad ce si ona sama istisnuti jer joj ti ne das :dunno znaci, bolje bi ju bilo uputiti sto i kako. po meni mozda ne bi bilo lose otici kozmeticaru. ja sam u ona vremena hodala dermatologu i nista pametno mi nije radila, istisnula mitesere, dezinficirala i voila. mislim da danas ima puno vise preparata, ali treba i iznutra poraditi, znaci to je kao neki "stil zivota", zdrava hrana, ne pusenje, no alkohol :lol mislim, mozda sad to jos niej vazno, ali cisto da si ona zna poslozit u svojoj glavi. za pocetak bi bio mozda dovoljan laganiji peeling, on ce ionako taj prist onda srediti, na njega stavit malo cajevca ili tako neceg sto ce dezinficirati i posusiti pristic. i ako bas nikako ne izgleda, tja, korektor je zakon :klanja
pristevi su uzasno frustrirajuca stvar (za mene jos uvijek, kamoli ne za pubertetlije) pa bi bilo dobro pokazati razumijevanje, bez onih spika, ma nije to nista, proci ce, svi su imali.........
eto, nadam se da cete to prebroditi. moja cura vec ima po celu onako sitne (nadam se da nece bas sve od mene pokupiti :ne
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la Rimaithor » 14 ožu 2011, 13:22

Pravac u Muller, kupi joj korektor sa salicilnom, baš za mlade, zove se young nešto i košta oko 15 kn :1
Tamo imaš i sapun za umivanje od dr. Tent.
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la danijela81 » 14 ožu 2011, 13:29

korektor prilagođen mladenačkoj koži, dušu dao onaj što ima "zeleni" dio i dio boje kože.
zeleno u tankom sloju neutralizira crvenilo, a onda se utapka onaj dio boje kože.
od kozmetike jako pažljivo, dosta preparata je preagresivno, pogotovo oni pilinzi i alkoholni tonici.
ja bih za početak uzela u ljekarni losion s klindamicinom, i ne premazivala čitavo lice nego samo vaticom tapkala po prištićima.
prije toga neki ultra blagi gel za umivanje (ne sapun, napravit će još gore), i neka dobra nemasna hidratantna krema.
ako ju možeš uvjeriti, uvjeri ju da ne smije istiskivati. pogotovo ako je prištić malo dublje, može ga potisnuti još dublje u kožu i eto problema.
ako joj možeš priuštiti, svakako ju odvedi kozmetičarki.
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la sanelina » 14 ožu 2011, 13:42

Ne volim ovaj smajlić ali :kiss i opet :kiss spasile ste školovanje moje kćerke :znoj
Idem danas nakon posla u potragu.....sve sam zapisala :pise
Uvjerila sam je da ide u školu al je stavila hanzaplast(onaj okrugli mali sa miki mausom)i svu kosu je prebacila na lice....mogu je zamisliti kakva je :loce A ovo je tek početak...postaću alkos :loce
sanelina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la TmamaKiN2 » 15 ožu 2011, 13:53

a izvjestaj? ;)
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la sanelina » 15 ožu 2011, 14:45

Prvo sam otišla u DM i tamo sam joj kupila losion/tonik C&C, zatim u apoteku i tražila sam nešto na bazi salicina ili klindamicina za isušivanje bubuljica.Preporučili su mi ovu-"La Roche Posay Effaclar A.I."(valjda sam dobro napisala :mrgreen) tretman krema za prištiće.Košta 18 KM.Kupila sam joj i kad je došla iz škole skinula je hanzaplast i vidila sam da je prištić iscurio/pukao i da je crveno.Očistila je lice sa tonikom i na bubuljicu nanijela ovu kremu.Jutros kad je ustala bubuljica uopće nije izgledala upaljeno(crvenilo i sl.)već se samo vidjelo bijelo od kreme.Mislim da je baš isušila.E kako će biti ubuduće nemam pojma.Nadam se da joj više neće niti trebati, ali ću svakako pokušati naći ovaj sapun od Rime za koji su me i u DM-u i u apoteci gledali kao da sam pala s marsa.Ne znam gdje bi ga još mogla potražiti :dunno jer kod nas nema Mullera.Nekako mi ovaj C&C izgleda ipak malo preagresivan za svakodnevnu njegu.
sanelina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Rimaithor » 15 ožu 2011, 14:48

Clean&clear je preagresivan, mene ovako staru je peklo lice od njega pa se oljuštilo :ajme . Možeš u apoteci potražiti i Acnetol, on je toniran a isušuje. Stavlja se samo na prištiće.
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la sanelina » 15 ožu 2011, 15:20

Eto vidiš...znala sam da je preagresivan :/ ali šta sad :dunno ma ništa, baciću ga i ako opet izađe koja čiba kupiti ovaj Acnetol a do tad tražiti nešto za svakodnevnu upotrebu, neki, kako reče Danijela, gel za umivanje neki blagi...možda balea ima nešto tako...javiću vam svakako :)
sanelina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la danijela81 » 15 ožu 2011, 15:24

Rimaithor je napisao/la:Clean&clear je preagresivan, mene ovako staru je peklo lice od njega pa se oljuštilo :ajme . Možeš u apoteci potražiti i Acnetol, on je toniran a isušuje. Stavlja se samo na prištiće.

apsolutni potpis na C&C, i meni je grozan, zapravo nešto najgore što sam ikada probala za nečistu kožu. isušuje, što nikako nije dobro. koža prije svega mora biti dobro hidratizirana, pogrešno se misli da ono što isušuje smanjuje proizvodnju masnoće, baš naprotiv. znači tražiti proizvod koji smanjuje masnoću, ili smanjuje njezinu proizvodnju, ili ju upija (ili oboje), ali koji ne isušuje, tj. koji ne dehidratizira.
za umivanje zbilja nemoj sapun, probajte neutrogena gel za umivanje, dobar je onaj što služi kao maska i kao gel 2u1. čisti super, nije preagresivan, nije preskup.

edit: nemoj baleu, nije jako loše, ali nije ni baš nešto.
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la TmamaKiN2 » 15 ožu 2011, 16:25

Acnetol, on je toniran a isušuje

ooooooo, da, da, ovog se i ja sjecam iz moje pubertetske i ranije mladosti :lol ja sam dobila od frendice neki gel u tubici od avona za isusivanje pristica i meni ok djeluje. no, kako je ona ipak jako mlada, treba biti obazriv. sto se krema tice, mozda bi jos najbolja bila belobaza iz apoteke ;)
hvala na informaciji, drago mi je da ste to uspjele rijesiti. :mah
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
TmamaKiN2
puna razumijevanja

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 33 gostiju.