Sada je: 28 srp 2026, 22:16.
Moderator/ica: medo14

djeca koja ne idu na vjeronauk ili su u razredu i crtaju i čekaju da završi sat ili u najboljem slučaju mogu otići van na igralište ili biti sa nekom drugom učiteljicom na nekom drugom satu
to sve ovisi od škole do škole.
ako se dijete upiše na vjeronauk mora odraditi tu cijelu godinu, moguće ga je ispisati na kraju školske godine odnosno na početku slijedeće godine.

Nego jel to pravilo za sve škole ili može varirati od škole do škole ?
medo14 je napisao/la:Nego jel to pravilo za sve škole ili može varirati od škole do škole ?
mislim da je to pravilo za sve izborne predmete, vjeronuk nije jedini izborni predmet, imaš u 4. razredu isto izbornih predmeta
ali takve stvari je dobro pitati u školi prije same odluke
jedino je problem kad se ispišeš sa vjeronauka da li će dijete moći ići na prvu pričest i krizmu (3. i 8. razred), mislim da je to još uvijek povezano ali to nisam sigurna

, razlika je između školskog vjeronauka i župne kateheze gdje su klinci u 3. razredu prije pričesti obavezni ići i isto tako u 8. razrdu prije Krizme.
...baš krasno rade i jako mi je drago da sam ga upisala na vjeronauk 

ako je izmedu bez nadzora, onda mozda bolje da ide na njega...
hvala na odg
, tipa ono, ko vas .......
na kraju smo odlucili, u dogovoru s uciteljicom, da sjedi u klupi za vrijeme vjeronauka, ne mora slusat ni sudjelovat, moze radit nesto svoje, samo ne proizvodit buku i ne ometat nastavu. kod nas je puno roditelja islo linijom manjeg otpora pa kako ce, sto ce ako ne ide, pa ajde, radije nek onda ide. i tako je moja cura jedina u razredu koja ne ide, a bogmec i sinko nije daleko (ne ide jos jedan djecak, no po imenu bih rekla da je muslimanske vjere, odosno vjerujem da roditelji nisu katolici
)
mmar je napisao/la:
I daj ako boga znaš promijeni taj naslov, malo ti je neispravan
kada sam pisala...

Kod nas je blok sat jednom tjedno, na početku ili kraju rasporeda. To je svakako od škole do škole, tako da se trebaš raspitati u vašoj školi.
eto, zato sjede tamo i nekad slusaju, nekad si rade nesto svoje 
.
Kod nas je vjeronauk na sredini satnice. Ne ide pola razreda

(to je bilo u prvom, sad do trećeg se malo promijenila situacija - neki su otišli u drugu školu, neki su se upisali u medjuvremenu... pa se odnos sveo na trećinu), a mojem su učeniku dani vjeronauka najdraži dani u tjednu - jer ima sat vremena u knjižnici za đabalebarit. Natrag na Školarci (i studenti)
Trenutno korisnika/ca: / i 29 gostiju.