Zira je napisao/la:mislim da je dobro da su te selekcije stroge jer to daje ozbiljnosti "baletu" koji je stvarno i više nego ozbiljan i težak.
ako ne prođe probaj objasniti da to nije posljedica njezinog ne zalaganja ili nedovoljnog rada jer u baletu se jednostavno prepoznaju predispozicije i ako ih dijete nema teško će u baletu uz najveći truda i znoj na svijetu doseći prosjek, a kamoli biti dobra ili izvrsna. za balet nije dovoljna samo dobra volja. probaj tako upakirati, da se ne razočara previše.
Sviđa mi se tvoje objašnjenje i ja premda nisam (na žalost) nikad plesala balet pa nemam osobnog iskustva tako razmišljam.
Za moju curku ovaj tren je ovako super sad je 3. osnovne i nek još jednu godinu pleše ovako, u tome uživa, a jako je puno naučila. Ona se želi bavit plesom (bar tako sad kaže) a i ja je želim zaštititi od razočarenja ako ipak nije za to fizički predisponirana (ritam, gracioznost sigurno ima, ali treba i građa vjerujem - već sad je jako visoka, pitanje je li dovoljno elastična ...), ali i dati joj šansu ako je (kad me pita može li se bavit plesom kažem joj da ćemo vidjeti ...

)