Sada je: 07 kol 2026, 21:13.
Moderator/ica: medo14
I mislim da je to što su roditelji nažalost toliko zaposleni da nemaju vremena biti dovoljno s djecom.

Inače, da nije svega toga, vjerovatno bi i mm i ja mislili da smo važniji od ostalih, da su naša djeca najvažnija i najbolja itd. itd. I vjerovatno bi i mi išli svađat se u školu kad nas pozovu na razgovor jer je naše dijete nešto skrivilo. Išli bi dokazivat da smo mi super i naj i naše dijete je super i naj i nije ništa krivo nego ga glupi učitelj ne shvaća.

Prelabav odgoj i dijete je uvijek u pravu nam je to donio.

Meni su se, ko ditetu, rugali zbog toga kako sam bila obučena. I nosila naočale sa socijalnim okvirom. Kako rekoh, ne vjerujem da ima puno onih koji nešto slično nisu iskusili. No, roditelji su se rijetko miješali u dječje sukobe, a nikad, baš nikad ne bi stajali na stranu onog koji tlači.
Moja mater bi, svaki put kad bi doma došla sa lošom ocjenom, po meni udarila drvljem i kamenjem. Nije joj napamet padalo da za to okrivi učiteljicu. Tako se odgajalo tada.
). Kod nas u kvartu su bili veliki sileđije koji su čuvali kvart. Nama bi u prolazu zviznuli laktom u rebra ili tako nešto ako bismo ih ružno pogledali ali ako dođe netko ko ne pripada u naš kvart i meni kaže da sam glupa isti čas bi barem dva od ovih lokalaca skočili da će malog istući.
Kada su nas spotali spotali su nas svi po redu; bake i djedovi, roditelji, susjedi, tetke, ucitelji i prolaznici... Svatko je mogao reci djetetu da sta radi i je li normalan. Danas ce se malo tko uopce usuditi reci nesto djetetu prvo jer dijete moze biti agresivno a drugo moze ocekivati prijavu pravobraniteljice i roditelja.
zvrka je napisao/la:Prelabav odgoj i dijete je uvijek u pravu nam je to donio.
X
Adorabla je napisao/la:Ne kazem da je ovo danas nuzno losije, vjerojatno je bolje nego uvjeti u kojima smo mi odrastali. Samo nam treba jos malo iskustva i razuma da nadjemo zlatnu sredinu izmedju pazenja i mazenja i prelabavog i neodgovornog odgoja

nije li zanimljivo da su odgajatelji ove generacije djece koja su odgajana prelabavo i uvijek je dijete u pravu upravo oni rodjeni 70 i 80-tih godina uz strog odgoj, sibu i dijete je gotovo nikad u pravu

Hajdi je napisao/la:Dakle može se itekako.
Hajdi je napisao/la:Zakon o osnovnoj školi dozvoljava prepis učenika u drugu školu bez suglasnosti roditelja, uz pridobiveno mišljenje centra za socijalni rad. Škola ima mogućnost izricanja odgojne opomene i izvođenje individualiziranog nastavnog plana za problematičnog učenika.
Hajdi je napisao/la:Sve kreće od ravnatelja. Ako nije odlučan i strog badava sve. Ravnatelj je ključna osoba koja će te strategije sprovoditi. Znam jer imam i drugih primjera gdje je ravnatelj nezainteresiran i stvari ne funkcioniraju. Što se tiče roditelja oni mogu djelovati preko vijeća roditelja, al opet je važno tko tamo sjedi.

Sve kreće od ravnatelja. Ako nije odlučan i strog badava sve

ja doma ne dozvoljavam da Vila kaze za svoju razrednicu ,ma ona Dobićka npr. ma da cu ti ja ,ona je za tebe profesorica Dobić i tocka !
)Natrag na Školarci (i studenti)
Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.