O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
15 ožu 2010, 23:38
Dakle,pomagajte,da li je tko zapisao recept od torte cokoladne iz proslog tjedna.
Gledala sam emisiju,kuhala je ona plavusa,u ekipi je bio i Mario Mlinaric
E sad znam samo da je rekla da se ispece obicni cokoladni biskvit i onda se prelije
smjesom tucenog vrhnja i cokolade
E sad nisam sigurna ali mislim da je to vrhnje kuhalo i injemu se topila cokolada
Mislim da je omjer bio 35 dkg cokolade i 7,5 dcl vrhnja,ali ne znam pripremu
Ako je itko gledao,plizzzzz help
15 ožu 2010, 23:45
Ne znam recept, ali mi se čini da je to nešto po principu one čokoladne kreme koja se radi od biljnog slatkog vrhnja (ja radim od onog Hole) i čokolade za kuhanje.
Lagano griješ vrhnje i u njemu topiš čokoladu. Ja radim u omjeru pol litre Holea i 10 dkg čokolade, al može se kak kome paše.
Jedina je fora u tome da
, moraš baš lagano otopiti i preliti po kolaču.
Kad se ohladi, stisne se i baš bude odlična.
Inače ne volim taj biljni šlag, ne valja mi i ne koristim ga za ništa, osim za ovu kremu.
15 ožu 2010, 23:51
Aj Lili hvala ti ali ovo je bio tjedan prije,moze li se i taj tjedan iskopati odnekud?
Pronasla sam,idem sad vidjeti sta pise za tortu
Ipak sam bila u pravu,ovo se vrhnje prokuha i doda se otopljena cokolada,mjesa dok se ne zgusne,prelije po biskvitu i dobro ohladi
16 ožu 2010, 00:05
I samo da nadodam,istu je pravila natjecateljica u utorak,bas kad nisam gledala,isto se kuha vrhnje i cokolada
16 ožu 2010, 12:48
ne mora biti biljno vrhnje, bude jako fina krema i sa klasicnim vrhnjem.
a ako se ohladi i istuce isto bude fino:)
16 ožu 2010, 13:03
ja imam fenomenalnu čokoladnu tortu sa tom kremom
u moju kremu ide : pola litre Hulala šlaga i 4 čokolade za kuhanje.
Pusti se šlag da se zagrije i onda ubacuju čokolade dok se ne otope.
smjesa se ne szgusne, bude dosta rijetka ali onda ide u frižider (preko noći obavezno)
i ujutro se lijepo stisne i bude preukusna mljac
16 ožu 2010, 13:23
mmmm ova krema je stvarno preeefina.Radila sam malenom tortu za prvi rođendan s njom(prvi put u životu sam radila tortu uopće)...ma sve su pojeli za 10min i tražili još,
a o mojoj torti se još duuugo pričalo...
16 ožu 2010, 13:47
Da, da, to je tzv. ganache krema, odlična je

.
E sad, mene zanima koju točno čokoladu stavite unutra (da li ste eksperimentirali s različitim čokoladama za kuhanje i koja je najbolja) i što mislite, da li se umjesto 100g čokolade za kuhanje može u vrhnje ukuhati 100g neke Milke (npr. Noisette) da malo razblaži okus čokolade za kuhanje? Ili pak u procesu otapanja čokolade u vrhnju dodati malo Nutelle?
16 ožu 2010, 14:35
ja sam stavila samo ovu Dorininu za kuhanje.Navodno da ove obične nisu dobre

tako sam čula ja neznam,nisam isprobavala.
16 ožu 2010, 14:37
ja isto koristim dorinu čok za kuhanje,
a breskvice, ne treba ti je razblažavat, oupće ne bude jaka krema, bude predivna.
meni dođe kao neka mousse krema
16 ožu 2010, 15:06
cure ova biljna vrhnja su čista kemija, pročitajte malo sastav
prava slatka vrhnja su neusporedivo ukusnija, a krema bude kako treba sa njima, nema razlike
16 ožu 2010, 15:09
potpis na Dunju plus kaj su meni osobno ta vrhnja odvratna i okusom
ja stavljam coksu za kuhanje kupljenu Lidlu,jako je ukusna
16 ožu 2010, 15:39
jesu, zbilja su odvratna ta umjetna vrhnja. meni je odlična krema od slatkog vrhnja, ne puno čokolade da ne bude prejaka i onda to na kraju dobro izmiksano

babalu, koja je to čokolada iz Lidla?
16 ožu 2010, 15:46
biljno vrhnje je hole?
slatko vrhnje je ono sa Zlatnim? poklopcem u kantici ko od jogurta od dva deci?
16 ožu 2010, 16:13
da, bubidea, ako se ne varam svi ti hole, hola, holaa, holee su biljna.
ne znam točno za to slatko vrhnje sa zlatnim poklopcem. ako kupujem slatko vrhnje u čašici onda kupujem (u lokalnom konzumu) neko s bijelo-plavim poklopcem, bayer.. nešto
ili vrhnje za šlag u tetrapaku, to najčešće stoji gdje i vrhnje za kuhanje.
16 ožu 2010, 16:15
tnx
znaci, mogu onda u hola kocke ( jedini kolac koji ja radim

) staviti to slatko vrhnje, ne mora ici biljno vrhnje? jel netko probao?
16 ožu 2010, 16:22
ja, svaki put
imaš dukat, vindiju, u tetrapacima od 2,5 dcl ili pola litre, izvrsni su
16 ožu 2010, 16:24
i ja. ne mora to biljno
(osim ako nisi vegetarijanac, k'o što nisam).
16 ožu 2010, 16:39
i ja volim takvu tortu, koristim vrhnje za kuhanje i lidl cokoladu, ta me bas iznenadila jer mi lidl inace ne smeka
16 ožu 2010, 17:53
Masha,ne znam kak se zove ali drze samo tu jednu vrstu cokse za kuhanje tak da nemres fulat
16 ožu 2010, 22:08
Bubidea ne znam jel mislimo isto.Ja ispečem tamni biskvit i onda ga prelijem tom kremom od vrhnja i čokolade.Biskvit dođe onako fin i sočan ma mmmm.
Jako jednostavan kolač,a prefin.
16 ožu 2010, 22:13
Meni je najbolje vrhnje (slatko) od Vindijje, ta biljna su i meni bljak. Ja obično stavljam K-plus čokoladu za kuhanje, pokazala mi se kao jako dobra. obične čokolade kad s eotapaju se znaju razdvojiti na "komponente" nazovimo to tako, tamna masa i mast koja pliva iznad. Jedanput mi se dogodilo s običnom mliječnom čokoladom (ubijte me ne sjećam se marke) i jedanput s bijelom, Milka.
16 ožu 2010, 23:06
Mama Mia28 je napisao/la:Bubidea ne znam jel mislimo isto.Ja ispečem tamni biskvit i onda ga prelijem tom kremom od vrhnja i čokolade.Biskvit dođe onako fin i sočan ma mmmm.
Jako jednostavan kolač,a prefin.

mislim da mislimo na isto
jel ovo
http://www.coolinarika.com/recept/hola-kocke
16 ožu 2010, 23:16
ivana7997 je napisao/la:i ja volim takvu tortu, koristim vrhnje za kuhanje i lidl cokoladu, ta me bas iznenadila jer mi lidl inace ne smeka
znači, može i obično vrhnje za kuhanje, ne mora biti za šlag?
i ja koristim tu čoksu iz lidla.
pazite kad radite da ne namastite bočne strane pleha ili kalupa jer bi vam se moglo dogoditi, kao mojoj mami

, da kad nalijete preko kremu, koja je prilično tekuća, da sve ode
ispod biskvita, pa ćete morati hvatati komade biskvita šefljom... ali isto je bio fini.
16 ožu 2010, 23:19
http://www.coolinarika.com/recept/hola-kocke
Daa,da na ovo sam mislila
16 ožu 2010, 23:20
pa ćete morati hvatati komade biskvita šefljom... ali isto je bio fini.
16 ožu 2010, 23:58
anlan je napisao/la: pazite kad radite da ne namastite bočne strane pleha ili kalupa jer bi vam se moglo dogoditi, kao mojoj mami

, da kad nalijete preko kremu, koja je prilično tekuća, da sve ode
ispod biskvita, pa ćete morati hvatati komade biskvita šefljom... ali isto je bio fini.
A neki onda okrenu kolač