Switch to full style
O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Torta iz vecere za 5 prosli tjedan

15 ožu 2010, 23:38

Dakle,pomagajte,da li je tko zapisao recept od torte cokoladne iz proslog tjedna.
Gledala sam emisiju,kuhala je ona plavusa,u ekipi je bio i Mario Mlinaric
E sad znam samo da je rekla da se ispece obicni cokoladni biskvit i onda se prelije
smjesom tucenog vrhnja i cokolade
E sad nisam sigurna ali mislim da je to vrhnje kuhalo i injemu se topila cokolada
Mislim da je omjer bio 35 dkg cokolade i 7,5 dcl vrhnja,ali ne znam pripremu
Ako je itko gledao,plizzzzz help

Re: Torta iz vecere za 5 prosli tjedan

15 ožu 2010, 23:45

Ne znam recept, ali mi se čini da je to nešto po principu one čokoladne kreme koja se radi od biljnog slatkog vrhnja (ja radim od onog Hole) i čokolade za kuhanje.
Lagano griješ vrhnje i u njemu topiš čokoladu. Ja radim u omjeru pol litre Holea i 10 dkg čokolade, al može se kak kome paše.
Jedina je fora u tome da
    ne smije provriti
, moraš baš lagano otopiti i preliti po kolaču.
Kad se ohladi, stisne se i baš bude odlična.
Inače ne volim taj biljni šlag, ne valja mi i ne koristim ga za ništa, osim za ovu kremu.

15 ožu 2010, 23:49

http://www.veceraza5.rtl.hr/show/2010-03-09

edit: to je na ovu foru http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=63&t=29167&st=0&sk=t&sd=a&hilit=torta+koja+uvijek+uspije

a ja vecinom radim Brzi kolac by Iina, i moji ga smazu dok si reko keks

http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?p=1635816#p1635816
Zadnja izmjena: lilly; 15 ožu 2010, 23:58; ukupno mijenjano 2 put/a.

15 ožu 2010, 23:51

Aj Lili hvala ti ali ovo je bio tjedan prije,moze li se i taj tjedan iskopati odnekud?

Pronasla sam,idem sad vidjeti sta pise za tortu
Ipak sam bila u pravu,ovo se vrhnje prokuha i doda se otopljena cokolada,mjesa dok se ne zgusne,prelije po biskvitu i dobro ohladi

16 ožu 2010, 00:05

I samo da nadodam,istu je pravila natjecateljica u utorak,bas kad nisam gledala,isto se kuha vrhnje i cokolada

16 ožu 2010, 12:48

ne mora biti biljno vrhnje, bude jako fina krema i sa klasicnim vrhnjem.

a ako se ohladi i istuce isto bude fino:)

16 ožu 2010, 13:03

ja imam fenomenalnu čokoladnu tortu sa tom kremom :dada
u moju kremu ide : pola litre Hulala šlaga i 4 čokolade za kuhanje.
Pusti se šlag da se zagrije i onda ubacuju čokolade dok se ne otope.
smjesa se ne szgusne, bude dosta rijetka ali onda ide u frižider (preko noći obavezno)
i ujutro se lijepo stisne i bude preukusna mljac :srca

16 ožu 2010, 13:23

mmmm ova krema je stvarno preeefina.Radila sam malenom tortu za prvi rođendan s njom(prvi put u životu sam radila tortu uopće)...ma sve su pojeli za 10min i tražili još,
a o mojoj torti se još duuugo pričalo... :joy

16 ožu 2010, 13:47

Da, da, to je tzv. ganache krema, odlična je :srca .

E sad, mene zanima koju točno čokoladu stavite unutra (da li ste eksperimentirali s različitim čokoladama za kuhanje i koja je najbolja) i što mislite, da li se umjesto 100g čokolade za kuhanje može u vrhnje ukuhati 100g neke Milke (npr. Noisette) da malo razblaži okus čokolade za kuhanje? Ili pak u procesu otapanja čokolade u vrhnju dodati malo Nutelle?

16 ožu 2010, 14:35

ja sam stavila samo ovu Dorininu za kuhanje.Navodno da ove obične nisu dobre :dunno tako sam čula ja neznam,nisam isprobavala.

16 ožu 2010, 14:37

ja isto koristim dorinu čok za kuhanje,
a breskvice, ne treba ti je razblažavat, oupće ne bude jaka krema, bude predivna.
meni dođe kao neka mousse krema :dada

16 ožu 2010, 15:06

cure ova biljna vrhnja su čista kemija, pročitajte malo sastav
prava slatka vrhnja su neusporedivo ukusnija, a krema bude kako treba sa njima, nema razlike

16 ožu 2010, 15:09

potpis na Dunju plus kaj su meni osobno ta vrhnja odvratna i okusom :dunno
ja stavljam coksu za kuhanje kupljenu Lidlu,jako je ukusna :dada

16 ožu 2010, 15:39

jesu, zbilja su odvratna ta umjetna vrhnja. meni je odlična krema od slatkog vrhnja, ne puno čokolade da ne bude prejaka i onda to na kraju dobro izmiksano :up

babalu, koja je to čokolada iz Lidla?

16 ožu 2010, 15:46

biljno vrhnje je hole?
slatko vrhnje je ono sa Zlatnim? poklopcem u kantici ko od jogurta od dva deci?

16 ožu 2010, 16:13

da, bubidea, ako se ne varam svi ti hole, hola, holaa, holee su biljna.

ne znam točno za to slatko vrhnje sa zlatnim poklopcem. ako kupujem slatko vrhnje u čašici onda kupujem (u lokalnom konzumu) neko s bijelo-plavim poklopcem, bayer.. nešto
ili vrhnje za šlag u tetrapaku, to najčešće stoji gdje i vrhnje za kuhanje.

16 ožu 2010, 16:15

tnx :kiss
znaci, mogu onda u hola kocke ( jedini kolac koji ja radim :mrgreen ) staviti to slatko vrhnje, ne mora ici biljno vrhnje? jel netko probao?

16 ožu 2010, 16:22

ja, svaki put :mrgreen :dada

imaš dukat, vindiju, u tetrapacima od 2,5 dcl ili pola litre, izvrsni su

16 ožu 2010, 16:24

i ja. ne mora to biljno
(osim ako nisi vegetarijanac, k'o što nisam).

16 ožu 2010, 16:39

i ja volim takvu tortu, koristim vrhnje za kuhanje i lidl cokoladu, ta me bas iznenadila jer mi lidl inace ne smeka

16 ožu 2010, 17:53

Masha,ne znam kak se zove ali drze samo tu jednu vrstu cokse za kuhanje tak da nemres fulat :D

16 ožu 2010, 22:08

Bubidea ne znam jel mislimo isto.Ja ispečem tamni biskvit i onda ga prelijem tom kremom od vrhnja i čokolade.Biskvit dođe onako fin i sočan ma mmmm.
Jako jednostavan kolač,a prefin. :mah

16 ožu 2010, 22:13

Meni je najbolje vrhnje (slatko) od Vindijje, ta biljna su i meni bljak. Ja obično stavljam K-plus čokoladu za kuhanje, pokazala mi se kao jako dobra. obične čokolade kad s eotapaju se znaju razdvojiti na "komponente" nazovimo to tako, tamna masa i mast koja pliva iznad. Jedanput mi se dogodilo s običnom mliječnom čokoladom (ubijte me ne sjećam se marke) i jedanput s bijelom, Milka.

16 ožu 2010, 23:06

Mama Mia28 je napisao/la:Bubidea ne znam jel mislimo isto.Ja ispečem tamni biskvit i onda ga prelijem tom kremom od vrhnja i čokolade.Biskvit dođe onako fin i sočan ma mmmm.
Jako jednostavan kolač,a prefin. :mah

mislim da mislimo na isto :zivili

jel ovo http://www.coolinarika.com/recept/hola-kocke

16 ožu 2010, 23:16

ivana7997 je napisao/la:i ja volim takvu tortu, koristim vrhnje za kuhanje i lidl cokoladu, ta me bas iznenadila jer mi lidl inace ne smeka

znači, može i obično vrhnje za kuhanje, ne mora biti za šlag?

i ja koristim tu čoksu iz lidla.

pazite kad radite da ne namastite bočne strane pleha ili kalupa jer bi vam se moglo dogoditi, kao mojoj mami :mrgreen , da kad nalijete preko kremu, koja je prilično tekuća, da sve ode ispod biskvita, pa ćete morati hvatati komade biskvita šefljom... ali isto je bio fini.

16 ožu 2010, 23:19

http://www.coolinarika.com/recept/hola-kocke
Daa,da na ovo sam mislila :zivili

16 ožu 2010, 23:20

pa ćete morati hvatati komade biskvita šefljom... ali isto je bio fini.
:rolf

16 ožu 2010, 23:58

anlan je napisao/la: pazite kad radite da ne namastite bočne strane pleha ili kalupa jer bi vam se moglo dogoditi, kao mojoj mami :mrgreen , da kad nalijete preko kremu, koja je prilično tekuća, da sve ode ispod biskvita, pa ćete morati hvatati komade biskvita šefljom... ali isto je bio fini.

A neki onda okrenu kolač ;)
Odgovori