Switch to full style
O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

a jeftini kolači

09 svi 2010, 11:39

meni jedino padaju na pamet patišpanja (kuglof)
i palačinke
(po mogućnosti da budu jednostavni, bez nekakvih kuhanja na pari, pet krema, i ostale ludorije, nešto brzo i jeftino :mrgreen

Re: a jeftini kolači

09 svi 2010, 12:09

Pošto je sezona jagoda počela....

Umutiš jedan tetrapak slatke pavlake (vrhnja), umiješaš istu zapreminu kisele pavlake, šećera po ukusu i sjeckanih jagoda otprilike. Ređaš red piškota kratko umočenih u sok od jagode, red kreme sa jagodama, pa još jednom isto. Da odstoji u frižideru nekoliko sati. Ne može jednostavnije.

09 svi 2010, 14:00

pa ovo sa jagodama super zvuci, mljac

09 svi 2010, 15:08

Kremsnite. Fino, jednostavno i jeftino. Mada, meni je vazno da su kolaci fini, ne zalim dati koliko treba kuna vise za pravo slatko vrhnje i sl. da kolac bude fin.

09 svi 2010, 15:31

Helena71 je napisao/la:Kremsnite. Fino, jednostavno i jeftino. Mada, meni je vazno da su kolaci fini, ne zalim dati koliko treba kuna vise za pravo slatko vrhnje i sl. da kolac bude fin.

može recept

09 svi 2010, 19:39

ovo s jagodama i keksom sam probala, ali s plazma keksima, umjesto piskota, i odlicno je lagano osvjezenje...iako bi se vjerojatno vecini vise svidjele piskote, ja ih nikako ne mogu...

09 svi 2010, 20:27

Meni je odlican ovaj i gotov je za cca 30 mi. Jabuke se narezu na deblje sloze u protvanj posecere zapeku 5-10 min u roli i onda se zaliju sa biskvitom (najobicniji) i kad se on ispece to je to... i slag ili jos bolje sladoled od vanilije pored toga! :mah

09 svi 2010, 21:01

2 pudinga u prahu od čokolade ( po 1 kn u lidlu )
1 l mlijeka ( neko full jeftino -4 kn )
1 petit kekse ( ne origigi , nego po 5 kn )

Dakle , to je lažna mađarica :)
Red keksa,red pudinga , na vrh može čokoladna glazura ili isto red kreme posute kokosom....

09 svi 2010, 21:12

princes krafne ( mjera je čaša od 2 dcl)
1 l mlijeka ( 4 kn )
10 jaja ( 10 kn )
2 čaše brašna ( 1 kn )
1 čaša ulja ( 2 kn )
7 žlica šećera ( 1 kn )
7 žlica oštrog brašna ( 1 kn )
vanilin šećer , limun korica ( 2 kn )

Zakuhaju se čaša vode s čašom ulja i malo soli . Pomalo dodavati 2 čaše brašna miješajući , kad se tijesto odvoji od
stijenki posude skinuti . U mlako umiksati 5 jaja , jedno po jedno.
Staviti na papir za pečenje kuglice veličine oraha ( ostaviti između njih razmaka jer jako narastu ) i peći na 180 oko pola sata. Ne otvarati za vrijeme pečenja.

Skuhati kremu od i1 l mlijeka , 5 jaja ,7 žlica oštrog brašna , 7 žlica šećera , vanilije i limunove korice.
Postupak kao za krempite , ako netko ne zna , napisat ću.
S prohlađenom kremom filovati prerezane princeze.
Ispadne oko 30 princeza srednje veličine.

09 svi 2010, 21:14

tek sad vidim da se traže jednostavni , a meni nekako u primisli samo jeftini :oops:

10 svi 2010, 23:57

Kremsnite
1 paket lisnatog tijesta (najjeftinije je Vitastar u Kauflandu, oko 6kn) - ispeci 2 kore.
8 zutanjaka
45 dag secera
6 vrhom punih zlica mekog brasna
1 vanilin puding
2 vanilin secera
2 l mlijeka
8 bjelanjaka za snijeg
Izmiksaju se zutanjci i secer i razmute s dijelom hladnog mlijeka. Dodaje se zlica po zlica brasna i puding. Ostatak mlijeka zakipiti (oko 1,5 l zakipim), pa dodati smjesu sa zutanjcima. Kuhati i stalno mijesati dok se ne zgusne. Pred kraj dodati vanilin secer da aroma ne ishlapi. U vrucu smjesu se pazljivo umijesa snijeg, ne pretjerivati s mijesanjem da ostane pjenasto, i izlije na koru.
Ja pustim da se ohladi i gore jos namazem 1/2 l tučenog slatkog vrnja i onda poklopim drugom korom. Radim u dubokom plehu velicine pecnice.
Bez slaga krema bude visoka oko 2 cm, znaci u manjem plehu bi ispale visoke kremsnite od oko 4-5 cm.
Najfinije su prvi dan dok lisnato ne ovlazi.

11 svi 2010, 00:41

Helena kako pečeš kore, jeli na obrnutoj strani protvana

11 svi 2010, 06:39

Rususluca,da najbolje ti je na obrnutoj strani protvana,lakse izvadis :mrgreen

evo jos jedan recept za kremsnite ,ovaj je bez pudinga

ako stignem stavim i svoj,nemam ga u racunalu,moj je mrvicu drugaciji a budu mi kao Samoborske ,onak pufnaste,mmmm...

PRINCEZ KRAFNE (Adorabla)

Tijesto:
1/2 l vode
25 maslaca
25 brasna ostrog - obavezno prosijati
8 jaja

Fil:
8 zutanjaka
30dag secera
6dag brasna
8 dcl mlijeka
2 stapica vanilije kuhati u mlijeku
4 dcl slatkog vrhnja cvrsto tucenog - iliti slag od slatkog vrhnja

E sada prije nego sto opise postupak da naglasim sto je posebno vazno:
1. u tijesto se ne smije staviti niti mrva secera
2. maslac i jaja moraju biti super svjezi
3. tijesto se ne smije dugo mijesati nego je gotovo cim pocne padati kuhace, ako se predugo mijesa bude tvrdo i zilavo
4. u tijesto se moraju umijesati jaja jedno za drugim i to tijesto ne smije biti vruce ali je najbolje da nije niti skroz hladno, znaci onako mlako
5. tijesto za princeske stavljajte na male hrpice cca jedna jusna zlica i obavezno na bakpapiru ostavite puno mjesta da se medjusobno ne poljepe
6. niposto ne otvarati rernu dok se tijesto pece te tijesto obavezno staviti u vrelu rernu

A sada polako i po redu:
Vodu, maslac, prstohvat soli kuhajte u sirokoj posudi. Kada sve uzavri uklonite posudu s vatre i odjednom dodajte prosijano brasno. Naglo i dobro promijesajte te vratite na vatru i mijesajte dok se masa ne pocne odvajati od posude. Kada se tijesto ohladi sa strane umijesajte jedno po jedno jaje i dobro mijesajte.
Tijesto stavljajte na jednake hrpice na bak papir i pecite u prethodno zagrijanoj pecnici na 230 cca 30 minuta. Kada su peceni ostavite ih da se dobro ohlade (prvo nek odstoje malo u rerni a onda na totalno hladjenje ) pa im skinite kapicu i izdubite i bacite ostatak prijesnog tijesta u sredini. Najbolje s prsticima i to djecjim

Fil: zumanjke i secer dobro izmijesajte, dodajte brasno i postepeno ulijevajte mlijeko koje je prokuhalo s vanilin stapicima. Kuhajte na pari uz mijesanje (ja mijesam na pari mikserom cijelo vrijeme samo najmanja brzina) i nastavite mijesati i kada je gotovo da se ohladi uz mijesanje da se ne zgruda i da se ne stvori kozica. U ohladjenju kremu umijesajte istuceno slatko vrhnje.

Pospite secerom u prahu ako volite a mozete dodati jos i slag gore. Znaci smanjite kolicinu slaga koju mijesate u kremu na pola pa drugu polovicu stavite na kremu kao slag.
babalu
na tretmanu

Pošalji privatnu poruku

11 svi 2010, 08:27

Nema jednostavnijeg i jeftinijeg kolača od jogurt kolača :lol
Jogurt kolač Radim ga s različitim voćem, bilo naribanim jabukama, višnjama, trešnjama, jagodama...
Kalup namažem maslacem i posipam malo mrvica (prezli)

11 svi 2010, 08:36

Jogurt kolač sam i ja radila ovaj vikend, na drugačiji način, i bilo je izvrsno.

Ispekla sam biskvit od 2 jaja, 1 jogurta, 2 čaše od jogurta brašna, jedne ipo čaše šećera, 1 vanilin šećer, 1 prašak za pecivo, malo ruma i naribana korica (domaće) naranče.
Kad se ohladio prerezala sam ga napola i svaku polovicu poškropila s malo mlijeka.
Kremu sam napravila od 1/2 kg svježeg sira, 2-3 žlice šećera, sok i korica jednog limuna. To sam izmiksala, a u drugoj posudi istukla šlag (vrhnje za šlag od 2 dcl) i povezala taj šlag sa smjesom od sira, izmiksala sam sve zajedno.
Stavila jednu polovicu biskvita u roštijeru, namazala kremom, poklopila s drugom, malo prisitsnula i preko noći u frižider.
Sutradan posula s malo šećera u prahu.

Kolač je osvježavajući, predivan. Dobio je sve same pohvale.

11 svi 2010, 08:58

meni je ok savijaca od jabuka,kore napravim sama od brasna,vode soli i malo ulja napravim tanko ko za pitu,onda dodam nadjev od naribanih jabuka,oraha i malo cimeta i sve smotam kako u rolat ..meni svaki put ispadne super jeftino je a i jednostavno.. ;)

11 svi 2010, 09:22

http://www.coolinarika.com/recept/kolac-od-nicega

našla ovo, nisam probala ali čini se ok

11 svi 2010, 17:56

Rusulice, da, na obrnutoj strani protvana, nabockati da se ne napuse.

22 svi 2010, 21:05

Ja isto prakticiram ovaj jogurt kolač sa jagodama ili višnjama.

Imaš i malo finiji(pod tim mislim boljeg izgleda), dolje isti jogurt biskvit, a gore skuhaš kompot od jabuka ili višanja, voće poslažeš na biskvit, a u soku skuhaš puding i zaliješ ga preko voća.

Imaš i one kokosove kuglice sa petit keksima, kakaom i kokosom, skroz jednostavno, ne peku se, samo ne znam dal imaš živaca raditi kuglice :mrgreen

Meni se ni jafa ne čini komplicirana. Napraviš dva ista biskvita (mogu isto biti jogurt), samo u jedan staviš kakao, ispečeš ih i crni biskvit natrgaš i natopiš ga narančama, premažeš preko bijelog pekmez, na njega taj crni biskvit i zaliješ čokoladom. Fino za prste pojesti :klopa

24 svi 2010, 22:48

Evo jedan recept, taman sam ga napravila.

Lažne krempite

130 gr šećera
100 gr griza
2 vanilija šećera
1 puding od vanilije
korica od limuna
1 žumanjak
1 l mlijeka

Skuhati i u vruće umiješati 1/2 margarina narezanog na listiće.
u tepsiju složiti keks petit beuerre da pokrije dno, izliti kremu.
Kad se ohladi odozgo staviti šlag i čoko mrvice.

Gotovo za 15 min :faca

Moji klinci ovo obožavaju ;)

06 lip 2010, 14:35

MAJKO MILA je napisao/la:http://www.coolinarika.com/recept/kolac-od-nicega

našla ovo, nisam probala ali čini se ok

Ja sam ga danas radila, ali s višnjama iz kompota. Sad je u frižideru. Fotkam kad narežem.

06 lip 2010, 20:57

Evo kolača, malo sam ga posula čokoladom u prahu:
slika
slika
slika

07 lip 2010, 15:19

Jel ovaj šlag na slici plav :shock ili se meni pričinja :D

Inače to me podsjeća na onaj moj kolač od keksa i čokolade.
Znači dva paka petit berra (oko 400 dag), 30 dag čokolade (ja stavim i mliječne i za kuhanje), pola litre šlaga, šećer po želji, mlijeko, kremfix.
Izmrviš keks ugrubo u škrovadu, dio i smiksaš. Zaliješ čokoladom otopljenom u 2 dcl mlijeka. Promiješaš da dobiješ gust biskvit koji će se hlađenjem stisnut. Ako je prepresuho dodaš pinku mlika. Šećer po želji ali nije potreban. Od gore staviš stučeni šlag s naribanom čokoladom i cijelu noć na hlađenje. Jako je ukusno a jednostavno. Ovo je dupla doza koja mi je taman za malo užu a višu škrovadu. Nekad je radim u obliku torte

07 lip 2010, 21:22

rusulica je napisao/la:Jel ovaj šlag na slici plav :shock ili se meni pričinja :D

Na ovom kompu i meni sad izgleda plavo :shock Inače u stvarnosti najobičniji miksani šlag od vrhnja bez kremfixa. Danas u kompi Amadej, Benedikt i ja smazali ostatke ostataka. Čak je i Amadej jeo višnje što je za njega čudo neviđeno. Voće uopće ne konzumira, ni svježe, ni u kompotu, ni u kolačima. Jedino će rijetko pojesti komad oguljene jabuke i 1/2 jagode. :/
Imaš i one kokosove kuglice sa petit keksima, kakaom i kokosom, skroz jednostavno, ne peku se, samo ne znam dal imaš živaca raditi kuglice

Možeš od toga napraviti i kao roladu. Oblatnu staviti između dvije mokre kuhinjske krpe, kad omekša na oblatnu namazati smjesu, zarolati i pustiti jedan dan da se malo osuši.
Odgovori