O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
06 ruj 2010, 22:52
idemo dalje
07 ruj 2010, 11:08
Evo konačno da i ja nešto stavim ovdje
Hvala svima na lijepim željama za oprovak

Uz podršku je puno lakše
Vratila sam se evo doma u Čakovec, ali još uvijek sa gipsom, pa sam do daljnjeg na poštedi što se tiče kuhanja. (sada to svekrva odrađuje za mene ) Evo fotkice kolača kojeg je moja mama pekla u subotu za oproštajku...šmrcccc fali mi Duuunaaaav...
Kolač s jabukama
07 ruj 2010, 11:09
jooooj izgleda fenomenalno
ima gdje tu recept?
07 ruj 2010, 11:57
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm,i ja bi recept!
07 ruj 2010, 13:17
Stvarno izgleda predobro. I ja bi recept...
07 ruj 2010, 14:09
Evo curke recepta za Kolač s jabukama i pudingom. Ja ga osobno nisam radila već moja mama, ali sam gledala finiš i po njenom pričanju fakat nije kompliciran za napravit.
Potrebno:
Za biskvit:
5 jaja
5 žlica šećera
5 žlica brašna
1 prašak za pecivo
3-4 žlice mlijeka
Za kremu:
1 kg očišćenih i narezanih jabuka
1/2 l vode
6 žlica šećera
1 vanilin šećer
2 pudinga od vanilije
Priprema:
Biskvit:
Odvojiti bjelanjke i žumanjke.
Miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, pa postepeno dodavati brašno, mlijeko i prašak za pecivo.
Izliti smjesu u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje i ispeći u pećnici zagrijanoj na 180℃ oko 30 min.
Krema:
U većoj posudi zakuhati jabuke, vodu i šećer.
Kuhati tako dugo dok se jabuke ne počnu raspadati. Tada dodati pudinge razmućene u malo vode (tek toliko da se razmute sve grudice) i skuhati do kraja.
Vruću kremu izliti na prohlađen biskvit.
Dobro ohladiti (najbolje u hladnjaku) preko noći pa premazati kolač sa slatkim vrhnjem.
07 ruj 2010, 14:29
Hvala
sandravu
07 ruj 2010, 15:36
giami, koje slatko vrhnje ide za nugat? Jel ono bas za kuhanje?

plis
07 ruj 2010, 17:08

evo i tu onaj Likičin, kolač od sira. njamiii
07 ruj 2010, 17:33
vau,koji kolaci,mljac
probam ovaj s jabukama,imam ih tonu
07 ruj 2010, 22:47
Bas sve s ovog topica mi se svidja
Dosla sam se pohvaliti s novim kalupima za muffine

07 ruj 2010, 22:56
ovo s jabukama je super
07 ruj 2010, 23:07
Sandra, bas cete uzivati u zgodnim oblicima, poslikaj nam poslije pecenja da vidimo kako izgledaju napuhani

Sandravu, super da si nas podsjetila na taj kolac sad u sezoni jabuka. Radila sam ga i prije ali u kompot sam stavljala jabuke i dunje, dunje dadu jako fini miris, i nisam kuhala do raspadanja voca vec ga poslagala na biskvit a puding ukuhala u soku. Probat cu i tvoju varijantu
A gdje se moze naci recept za Likicin kolac? Famozno izgleda!
Edit - vidim sad topic odmah tu malo nize
08 ruj 2010, 00:34
super su vam kolaci!

sandram, ove nisam kalupe nigdje vidjela, gdje si ih nabavila?
08 ruj 2010, 10:43
Tmama, uzbudjena sam kao da sam kakvu nagradu dobila . netko me trazi recept i jos nesto - ja ga znam napamet

hvala na receptu, radili ga jucer, samo sto nisam imala sve putra, pa stavila malo masti unutra, klinci se podavili u njima (pojeli ih jos dok se hladile na balkonu, evo dokaza

)

. po meni su mrvu neslani i nisam imala nista za posipati gore, samo smo ih jajima premazali. kako su tvoji tako svijetli, moji nisu takvi ispali

evo nasih kiflica
08 ruj 2010, 16:23
tmama, si vidla kak su fini i jednostavni za napraviti (nego, i meni su prvi put bili premalo slani, no, izprakisrala sam se tijekom vremena i sad znam pogoditi okus

).
a kaj se tice boje - nisu moji ispali tak svijetli nego je malo i do fotica i slikanja

.
ajme, pisem na recpetima
bit ce nesto od mene
08 ruj 2010, 18:22
od tog istog tijesta mozete napraviti i slatke kiflice. Razvalja se, reze u trokutice, puni sa pekmezom ili nutellom i pece jednako kao i u slanoj varijanti, samo se ne premazuje. Kad su peceni vruci se uvaljaju u secer u prahu (secer staviti u zdjelu, ubaciti kiflicu i sa dvije viljuske dobro uvaljati). Obavezno jesti hladno jer od toplog provjereno boli zeludac

.
08 ruj 2010, 20:13
mirci, bas ti hvala - nisam znala za slatku varijantu. obavezno probam za vikend
(plus onaj tvoj kolac sa sljivama

, jos ga nisam stigla napraviti)
09 ruj 2010, 08:59
ajme, pisem na recpetima
valjda su ti djecarci vec veliki
09 ruj 2010, 09:05
ovaj kolač s jabukama mi je izvrsna ideja što ću napraviti s pireom od jabuka kojeg sam kupila.
10 ruj 2010, 18:00
Sandravu, fali u receptu sto s bjelanjcima
Danas ga radim. Tijesto sam ispekla po svom starom receptu, a kremu cu po tvom - da se jabuke raspadnu.
12 ruj 2010, 16:29
zapecena tjestenina s mesom i povrcem

omlet sa sampinjonima

danasnji rucak: meso ispod peke:
pocetna faza

peče se

dobar tek

i desert Ledeno nebo
12 ruj 2010, 21:06
ajme lilly koje delicije... ja navečer ne jedem, ali sam sad odjednom gladna
13 ruj 2010, 09:41
Moze recept za ledeno nebo?
13 ruj 2010, 12:35
LEDENO NEBO iz knjige Moji najbolji kolači
biskvit:
7 bjelanjak
7 žlica šečera
7 žlica brašna
ispeci i kad se ohladi prliti s 2 dcl mlijeka
krema:
7 žumanjaka pjenasto izmjesati s 7 žlica šečera, dodati 6 žlica brašna, 3 vanilin šečera i 1 dcl mlijeka. To ukuhati u 6 dcl mlijeka. Kad se ohladi u kremu dodati pjenasto umucen margarin (ili maslac)
gore ide tuceno slatko vrhnje
13 ruj 2010, 15:42
Ledno nebo mi je omiljeni kolač.
Kremast je i ukusan
U kremu dodam i par kapi arome od vanilije
13 ruj 2010, 15:48
lilipop je napisao/la: arome od vanilije

i ja sam ovaj put, a inace umjesto vanilin secera stavim bourbon vaniliju
15 ruj 2010, 21:16
radila sam danas home made nugat od giami, sa prošlog topika i ispao je super, super!
više ne kupujem nutelu
16 ruj 2010, 18:06
Luantaro je napisao/la:radila sam danas home made nugat od giami, sa prošlog topika i ispao je super, super!
više ne kupujem nutelu
i meni je odličan.