Ja uvijek stavljam maslac, ne margarin
(nisam imala na drugom kompu)
RODINI MUFFINS
Sastojci:
1 šalica zobenih pahuljica
1 ¼ šalice “buttermilka” ili kiselog mlijeka
1 šalica brašna
1 žličica praška za pecivo
½ žličice soli
½ žličice sode bikarbone
1 jaje
1/3 šalice smeđeg šećera
¼ šalice ulja
1 šalica borovnica ili nekog drugog bobičastog voća, a mogu i grožđice
Priprema:
Izmiješajte zobene pahuljice i buttermilk u velikoj posudi. Pustite da odstoji. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i sodu bikarbonu u zasebnoj posudi.
Posebno umutite jaje, šećer i ulje te dodajte u smjesu zobenih pahuljica i “buttermilka”. Dodajte suhu smjesu i voće te promiješajte tek toliko da sve bude vlažno (nemojte previše miješati).
Žlicom napunite kalupe koje prethodno treba namastiti i pecite na 200°C dvadesetak minuta u pećnici.
MUFFINS
50g margarina
1 dcl+ 1/4 dcl mlijeka
2 jaja
2 dag šećera
3 dag brašna
1 1/2 čajna žličica praška za pecivo
može se dodat po želji 2 čajne žlice šećera od vanilije, kakao, izribana kora od limuna ili naranče, dodat marmelada kad se već stavi u kalupu smejša, grožđice i slično. varijacije na 100 načina
staviti do pola u kalupe jer se oni tokom pečenja dižu i drzati u pećnici
10-ak minuta na 225 stupnjeva.
MUFFINS
2 jaja
2 dl šećera
4 dl pšeničnog brašna
pola čajne žličice soli
1,5 čajna žličica praška za pecivo
1,5 dl mlijeka
75 g margarina ili maslaca
Jaja i šećer izmiksati. Posebno prosijati brašno i prašak za pecivo i dodati u jaja. Dodati sol i mlijeko, a na kraju otopljeni margarin.
Kalupiće namazati margarinom ili staviti papiriće, napuniti do 3/4 i peći 15-ak minuta na 220 stupnjeva.

, cure, sad ima nade i za moje muffine 
) UVIJEK zalijepe za one kosarice iz dm-a. Nemam pojma zasto.
se upravo hlade. Odmah sam probala jednu, onako vruću, i mogu samo reći da su zakon u odnosu na one moje prve. Na ove sam samo bubnula po malo marmelade u svaku ( to mi je bilo najbliže 

ali ja imam super način za iskoristiti kuhana jaja od Uskrsa npr. Pomiješate hren i majonezu, prepolovljena jaja poredate u zdjelu, prelijete sa smjesom i stavite u frižider. Tko god ih je probao, oduševljen, odlično ide uz pečenje.

ja napravim tri tone sataraša kojeg zaledim po porcijama. mislim da je rusulici bitno da ih ne smrzava.

Podsjeća me na djetinjstvo i baku.