O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
24 kol 2015, 11:47
Jučer pečenje - i puno povrća u pečenje i juha / desert mačje oči
Danas šniceli, leća, salata / desert zapečene slatke palačinke sa sirom
24 kol 2015, 12:47
I danas sam zakuhala goveđu juhu s taranom, punjena paprika
25 kol 2015, 10:10
da ne bude da se cijeli kolovoz nisam javila

jučer smo imali juhicu iposlije faširke od puretine, zobenih i tikvica i kupus salatu.
danas makaroni s umakom od povrća - prošli tjedan sam skuhala hrpetinu sataraša pa sam višak malo začinila, smiksala i zamrznula u dvije porcije, taman za makarone. i kupus salata opet.
sutra ćemo vjerojatno piletinu s porilukom, qvinojom, rižom i amarantom.
25 kol 2015, 10:15
Danas punjene paprike.
25 kol 2015, 10:15
a ja još dvojim, punjene tikvice (s mlj mesom i bulgurom) ili musaku od patlidžana. imam sve i za jedno i za drugo.
i neku povrtnu juhicu.
25 kol 2015, 10:20
ajme musaka, pa to obožavam, a nisam još pravila ove godine. jel ima neko neki recept provjereni? ja sam u grčkoj jela prefine musake i od onda radim tak po sjećanju otprilike - pohani patliđani i pire, meso ...
25 kol 2015, 10:31
Danas rebarca, salata, krumpir
Sutra tortilje s piletinom
25 kol 2015, 10:40
kod mene meso na električnom roštilju, peku moji dečki kad dođem doma da bude gotovo, uz to tikvice na roštilju, kruh i paradajz luk salata
25 kol 2015, 11:00
Juha, lazanje, rajčica
25 kol 2015, 11:25
cure poželjele opet bundevasti ručak, ali je MM donio mesine pa će biti janjetina s bižima
sutra - musaka
25 kol 2015, 11:29
latica je napisao/la:ajme musaka, pa to obožavam, a nisam još pravila ove godine. jel ima neko neki recept provjereni? ja sam u grčkoj jela prefine musake i od onda radim tak po sjećanju otprilike - pohani patliđani i pire, meso ...
i ja volim

ovdje imam recept za grčku musaku, s pireom

(mislim da sam to davno i ovdje na Igru stavila)
http://blog.vecernji.hr/tanja-klaic/grcka-musaka-4566ali meni je još draža ona naša vulgaris verzija
25 kol 2015, 12:20
Ina66 je napisao/la:cure poželjele opet bundevasti ručak, ali je MM donio mesine pa će biti janjetina s bižima
sutra - musaka

uuuu jadna djeca umjesto bundeva moraju janjetinu jesti
Jucer sam prijavila danasnji rucak pa da se ne ponavljam.
Sutra cu blitvu nesto. Vjerojatno jaja i blitvu.
25 kol 2015, 12:32
a čuj, bundeva može stajati, a meso moram potrošiti
25 kol 2015, 12:50
Vratile se cure pa krećemo s nečim više od lovačkog po frižideru.
Dakle, danas krem juha od brokule i cvjetače, čevapi u somunu, by ja i luk te radič salata.
Sutra dalmatinski šnicli i riža.
25 kol 2015, 12:57
evo, i ja sam skuhala prvi kolovoški ručak . punjene paprike, pire
25 kol 2015, 13:32
jučer piletina u umaku od kikirikija, riža s meksičkom mješavinom povrća;
danas tjestenina s bolonjezom od puretine.
skoro svaki dan pomidori na salatu.
25 kol 2015, 13:55
Ina66 je napisao/la:a čuj, bundeva može stajati, a meso moram potrošiti
čekaj tvoje stvarno više vole bundevu od janjetine?
Moje bi valjda mjesec dana usisavale samo da im dam malo janjetine

Lešo, pečeno kako god, samo daj. Jedino ajde ne znam kako bi prihvatile s bižima lešanu. Ubijaju za lešanu s paradajz sosom, kuhanom mrkvicom i rižom
25 kol 2015, 14:47
ma, ovo su rebarca, Mara ih prva neće jesti jer nisu otkoštena

to je više da zamiriše
25 kol 2015, 16:10
rebarca otkoštena

ajme meni
pa rebarca su najbolja od svega. Mi se oko toga potučemo. I natječemo ko će bolje oglodati
De ti mene i moje cure udomi danas na ručku, a nek tvoje cure dođu kod mene na njoke
25 kol 2015, 19:34
Jucer pileca juhica, piletina pod folijom i pire
Danas becarac, nesjecam se kad sam ga zadnji put jela a ni pravila
26 kol 2015, 10:56
pečena janjetina + krumpir; kuhana cikla
26 kol 2015, 11:00
juha, tortelini u umaku od parmezana, salata
26 kol 2015, 11:02
piletina u bijelom umaku, njoki, paradajz salata.
27 kol 2015, 16:51
kod mene danas pileći rižoto, jučer pečeno pile i pečeni krumpiri + salata od pečenih paprika
patlidžane još nisam potrošila, prekjučer sam ipak punila tikvice
27 kol 2015, 20:54
Cufte i pire
28 kol 2015, 08:22
Tikvice ti izgledaju super, eno sam te tamo pitala, ali mozes i tu staviti cime si ih punila
Kod nas i dalje totalno nemastoviti jelovnici. Jucer crveni kkupus, meso, pire, juha i za veceru knedle od sira. Danas lovacki. Sutra sam se dogovorila sa sogoricom da podijelimo rucak. Ona kolac ja juhu i glavno jelo ali jos uvijek ne znam ni koju juhu ni koje glavno jelo.
Moram priznati da najvolim to kad si podijelimo rucak. I to bas volim sa sogoricom i imam jednu frendicu s kojom isto tako znam podijeliti rucak. Samo da se ne mora kuhati svaki dan.
28 kol 2015, 09:22
meni se tako ne da kuhat ovih dana

. jučer smo jeli za ručak kajganu s pršutom (naravno, s pomidorima na salatu - još mi ne idu na uši van

). danas su djeca i mm kod svekrve na ručku, tako da ne kuham, a ja ću nešto usput...
28 kol 2015, 09:26
nakon par mesnih dana, danas bezmesno - cure će manistru na pome tj. šalšu, a ja ću blitvu i jaja na oko, taman ima blitve za jednoga
28 kol 2015, 09:29
mi ćemo danas kuhat večeru, zapečeni bakalar s graškom i mrkvicom na lešo.
sutra juhica pileća s knedlicama i kuhano meso, popodne palačinke.
28 kol 2015, 11:09
Mahune čušpajz i knedle od šljiva. Navečer štrudla sa šljivama. Vidi se da imamo šljiva