O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Re: Sta da radim s... ili Kako utrositi..

07 stu 2011, 12:16

ajme, mrava :kiss taj kolac nisam jela godinama (inace ga radim s biskvitom dolje umjesto keksima), a super je!

bas dobra ideja!

PS: nisam nikad probala s dunjama ali s jabukama i visnjama je prefin!

07 stu 2011, 12:18

;)
Ja sam ga imala zapisanog s biskvitom, a onda kad sam se udala, mm me pitao jel znam napraviti takav i takav kolač ali s keksima, pa eto, to je samo zamjena za biskvit a puno brže

07 stu 2011, 12:25

mrava, super ideja. Tako nešto sam tražila. :yess :kiss
Pekmez mi je jako fini ali bih ga vrlo vjerojatno upropastila. :roll

08 stu 2011, 09:18

dunje imaju puno pektina pa ih zaravo ne treba jako dugo ukuhavati da bi se zgusnule.
meni je mama poslala kitnkez, fora je, nije onako presladak kakvog ga pamtim iz djetinjstva, a poslala mi je i dunje.
pravit ću nešto, možda malo pekmeza al isprobala bih ovo, http://naputovanju.blogspot.com/2011/11 ... ia-od.html (skroz dolje), nešto kao sirup od kora i koštica ;) valja sve iskoristiti :lol

09 stu 2011, 10:46

kiten je meni jedino u čemu mogu smisliti dunje. :dada

09 stu 2011, 18:37

Napravila sam ovaj mravin recept. SUper je ispalo.
Al kak su te dunje tvrde :shock

17 stu 2011, 11:59

kruške?

sigurno 10 kila :conf

kako da ih sto dulje sacuvam svjeze, a i sto da napravim s njima... jedan kolac pada za vikend!

17 stu 2011, 12:05

rakiju :drink

:lol eto, dok ti se ne javi netko sa suvislijom idejom.
a u međuvremenu jedite svježe.

17 stu 2011, 12:09

Ja sam ih imala ljeti brdo cijelo. Jeli sirove naravno ,radila sam štrudlu kao s jabukama i izvrsna je, tko ne zna niti ne skuži da su unutra kruške, pa onaj kolač ,dolje biskvit pa kuhane kruške pa puding skuhan na tom kompotu pa šlag...
I kuhala sam pekmez. isto je odličan.

17 stu 2011, 12:10

Meni je svekar jedne godine donio jedno 7-8 do 10 :lol kilograma domaćih krušaka, umotao svaku zasebno u novinski papir i složio ih u kutiju od drvenih daščica. Tako smo cijele zime imali svježe kruške :dada

17 stu 2011, 12:13

OLja super ,meni je žao što ove naše ljetne nisu za čuvanje ,a kak nisu špricane svaka ima nešto pa se krene kvariti. :/

17 stu 2011, 12:17

I ja sam ljetos na godišnjem napravila teglicu pekemza jer sam dobila puno onih malih kruškica što kratko traju, i pojela sam ju sama prije nego sam se vratila sa godišnjeg. :ajme
Prefini mi je bio :dada , nisam skoro ništa šećerila samo sam dodala žlicu šećera uz želin.
olja je napisao/la: umotao svaku zasebno u novinski papir i složio ih u kutiju od drvenih daščica. Tako smo cijele zime imali svježe kruške

Tako su se nekad čuvale i kruške i jabuke, jedne godine sam to napravila sa jabukama samo mora biti ona kasna sorta i drže se super. :dada .

17 stu 2011, 12:18

olja, super!
i mi imamo ljetne i ne mogu se baš tako dugo čuvati.

mrs.e, probaj ovo al s kruškama http://cookam.blogspot.com/2011/08/pita-s-breskvama-i-nadjevom-frangipane.html

17 stu 2011, 12:28

frangipane - my thoughts exactly :mrgreen

a moze li se s kruskama ovako nesto dobiti kao sto ima u dm-u od jabuke za uzet http://www.alnatura.de/de/produkt/29209

30 pro 2011, 11:35

IMam TRI čašice slatkog vrhnja kojima rok istječe danas, 30. prosinca?

pitanje - ako danas nešto napravim s time hoću li pootrovati ljude koji bi to jeli sutra ili prekosutra?

na što da uopće potrošim to slatko vrhnje, možda nešto gdje se ono termički obrađuje?

imam i paketić prilično efektne, šarene, četverobojne prugaste tjestenine u obliku mašnica na kojima piše - best before 2012 (ah, kako vrijeme leti). imate ideju što s time? kako se tjestenina uopće može pokvariti?

30 pro 2011, 11:44

anlan, ja znam da smo gledali neki dokumentarac u kojem je barba objašnjavao da je to PREPORUČENI rok, u slučaju da nije stajalo dovoljno dugo na propisanoj temperaturi, ali prilično sam sigurna da se ništa čudno neće dogoditi unutar 48 sati od tog roka, pogotovo što je zima.

:dunno

30 pro 2011, 12:37

mmar, pih, a dala si sve od sebe :hahaha

anlan, vidim da razmisljas isto (sasavo) kao i ja :)
vjerujem cvrsto da je ovo o cemu thal pise tocno, mada priznajem da rijetko kad idem protiv sebe i koristim vrhnje kojemu je istekao rok :ajme tebi cu reci go for it :dada

30 pro 2011, 12:38

eh, da, još sam čitala i na stranicama proizvođača mliječnih proizvoda da se oni ne mogu pokvariti, samo postanu kiseli(ji).

tako da ne može vam se dogoditi ništa, a ako je ukusno - sve je ok :dada

30 pro 2011, 12:46

uf, dilema. ljudi koji bi to trebali jesti su mi ipak simpatični :mrgreen

ma zezam se, ja isto vjerujem da će to biti ok, mislila sam raditi one soleine čokoladne kuglice i dodati neki alkohol da barem djeca ne jedu, ali opet, možda bolje nešto što bi se speklo

offtopic:
jel vi naiđete nekad na recept gdje je puter u šalicama ili štapićima (s američkih stranica npr.)? našla sam upravo tablicu gdje se te mjere preračunate. stavit ću tu link, ne znam gdje drugdje, preselite ako postoji takav topic na receptima.
http://www.ochef.com/837.htm

30 pro 2011, 14:23

a da ga "skuhaš" s čokoladom za preljev čokoladni? Mislim, onda je ipak malko prerađen

30 pro 2011, 15:53

i ja bih ga zagrijavala, dodala čoksu pa još par minuta miješala na laganoj vatri.
ako dodaš i malo maslaca - ohladiš i imaš već super kremu za tortu.
ili ful ful ohladiš pa izmiksaš :liza
isto sjajna krema za razne torte, kolače, slastice.

ili, mmm, još najbolje - napraviš pannacottu :liza
http://cookam.blogspot.com/2011/09/pann ... com-i.html

(žele možeš i zanemariti, nabaciš već neki preljev, npr. ukuhaš smrznuto šumsko voće ;))

30 pro 2011, 16:11

Grejp, tooooona grejpa, mutanti od grejpa.
U svakom bude po 7dcl soka :ajme
Šta osim soka mogu s njim?

30 pro 2011, 16:44

ja volim iscijediti grejp i natašte popiti, ih još da mi je domaći blago ti se :)

30 pro 2011, 23:01

Grejp ti je super za dijetu, ja sam ga tražila za kupit kad sam bila na dijeti. Pij sok po cile dane

30 pro 2011, 23:07

anlan je napisao/la: jel vi naiđete nekad na recept gdje je puter u šalicama ili štapićima (s američkih stranica npr.)? našla sam upravo tablicu gdje se te mjere preračunate. stavit ću tu link, ne znam gdje drugdje, preselite ako postoji takav topic na receptima.
http://www.ochef.com/837.htm

spasila me jedna kuharica koja ima kraj svake namirnice internacionalne mjere. sad fino nađem sastojak pa preračunam sama koliko je štapić maslaca itd.

30 pro 2011, 23:38

:lol a pijem žene,pijem, volim ga.
Ujutro stavim u sokovnik i u bokal i mlatim ja to stalno.
Malome stavim žlicu, dvije u naranču,a mm ne voli.

31 pro 2011, 16:03

I jesi se ocidila :lol

Možda ti kulinarka pomogne http://www.coolinarika.com/namirnica/grejp/

12 sij 2012, 12:29

što da radim sa čokoladnim deda mrazovima :ajme klinci ih nadobivali a maleni to uopće ne jede a veliki je pojeo možda 2. ni mm ni ja nismo baš za to...imam ih još nekih 6-7. i još tih nekih sitnih božičnih čokoladica. najradije bi to sve rastopila i u neki kolač ali ne znam šta ću dobiti to nije baš neka kvalitetna čokolada. :dunno

12 sij 2012, 12:55

Ja prezirem te cokolade upitnog podrijetla i kvalitete. Organiziraj kolektivno odgrizanje glava i baci sve to u smece.

12 sij 2012, 13:01

mi to rastopimo za kolače, čupavce uglavnom :/
ali ni mi je ne volimo :ne
Odgovori