O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
28 sij 2011, 13:01
Teutonija
Sa coolinarikom imam problema, uvijek mi zašteka (not responding), jako mi je to žao...
28 sij 2011, 13:09
leću s porilukom.
još razmišljam oću l' ubacit ječam il ne
28 sij 2011, 13:12
teleće šnicle na naglo + rižu s povrćem (kapula, pomidor, paprika, patlidžan)
28 sij 2011, 13:46
Srijeda - pire krumpir + cufte
Cetvrtak - krumpir gulas (ostala sam

jer se pojela ogromna loncina, bilo je malo pikantno ... a tako jednostavno jelo)
Danas - spageti + salsa
28 sij 2011, 13:54
Nataša instaliraj noviji Internet explorer, (nije komplicirano čim ja to sama skužila i napravila) sad su neš obnavljali stranicu i ove starije verzije ne podržavaju.
No u kratko, kruh naražeš na tanke šnite-4 odrežeš koricu, na dvije staviš polovice sira ,onak uzduž prerezane tak da su krajevi kruha slobodni ,preklopiš sa druge dvije šnite malo pritisneš krajeve i prvo namočiš u mlijeko cc 1.5 dl treba ,pa i smjesu kukuruzne krupice i brašna pa u jaje (zamućeno i posoljeno) i odmah baciš na jako ugrijano ulje. Pečeš kratko sa svake strane dok ne ulovi koricu.
Ono kaj ti ostane od pohanja sve pomješaš i kad je kruh gotov staviš na ulje i još dobiješ palačinku.
28 sij 2011, 14:07
imam od jučer malo (ali malo

) brokule i malo prosa, a moram još nešt dodati, možda tune...
28 sij 2011, 14:46
Teutonija HVALA
Ovo zvuči baš dobro!
Ja (na poslu) sama ne mogu ništa instalirati - to radi Big Brother
(mogu doma - to sam skoto zaboravila

)
28 sij 2011, 15:44
Tjestenina s tunom, maslinama i kuruzom. Ljenčuga
28 sij 2011, 16:59
Pastrmka kupim ju sad spremljenu kad idem kuci. Prilog neznam mozda samo salata i kruh.
28 sij 2011, 17:25
dunjine lignje iz pecnice i zelena salata.
30 sij 2011, 14:09
Danas govedska juhica s puno povrća unutra i lazanje od jučer ,ali sad kuham za sutra, zapečeni bob s povrćem i malo domaćih kobasica za miris

. Sad sam sve to izdinstala ,a sutra samo pospem s parmezanom i zapečem i uz to zelena salata s bučnim uljem i češnjakom.

za večeru ćemo vafle ,jučer kupila aparatić i sad ga moramo isprobati.
Zadnja izmjena:
teutonija; 30 sij 2011, 14:25; ukupno mijenjano 1 put/a.
30 sij 2011, 14:17
Goveđa juha, pečeni krumpiri i janjetina.
30 sij 2011, 14:29
šnicle u šugu i pire.
30 sij 2011, 20:39
Krap i povrce, zapeceni u pecnici, cikla salata.
30 sij 2011, 21:53
ovih dana sam kuhala...
ječam sa povrćem (kao rižot)
pire od graška
sirova cikla na salatu (mmm prvi puta probala i sad mi stvarno nije jasno zašto se cikla kuha)
bilo je tu i nešto mesa ali to je radila sveki
a kolače su radile moje cure
čokoladni kolačići by jamie
čokoladne kuglice
30 sij 2011, 22:00
danas mesna juha sa povrcem, pohana puretina, zapecena brokula/cvjetaca/mrkva/tikvice, pomfrit i salata od svjezeg kupusa.
jucer juha, pileci bataci u pecnici, pire krumpir, grasak sa mrkvom na gusto, zelena salata sa kukuruzom i svjezi kupus.
30 sij 2011, 22:02
jučer brzinski, tortelini s dolca, umak sa sirom i zelena salata
danas goveđa juha, pohana puretina i pomfri iz pećnice, dinstani grašak, salate krastavac i zelena
sutra šverc - juha od danas, pohani pureći kao i danas, rizi bizi, zelena salata
30 sij 2011, 22:05
dunja, kakvi su ti to tortelini sa dolca?
30 sij 2011, 22:09
a stara navika iz bivšeg kvarta, pa su mi ostali najbolji
kad uđeš dolje u tržnicu iz ulice pod zidom, onda zadnji kiosk s lijeve strane, prodaju tjesteninu - raviole, torteline, lazanje, rezance
kupim trobojne torteline uglavnom
30 sij 2011, 23:29
Jucer juha, picek, mlinci, salata, cokoladni muffins za desert.
Danas musaka od mesa, krumpira, mrkve i tikvica, zelena salata i pita od jabuka za desert.
31 sij 2011, 09:14
dunja je napisao/la:a stara navika iz bivšeg kvarta, pa su mi ostali najbolji
kad uđeš dolje u tržnicu iz ulice pod zidom, onda zadnji kiosk s lijeve strane, prodaju tjesteninu - raviole, torteline, lazanje, rezance
kupim trobojne torteline uglavnom
thnx, probam
31 sij 2011, 09:23
Nekad sam i ja to kupovala stvarno su im super
kod mene danas lovački (opet

) što će reć ledo pizza i acidofil za me, djeca u vrtiću i školi, otac djece

nemam pojma
Zadnja izmjena:
VIPmama; 31 sij 2011, 10:41; ukupno mijenjano 1 put/a.
31 sij 2011, 10:29
Grah varivo.
31 sij 2011, 11:29
majab je napisao/la:Grah varivo.
Sa suhim mesom
31 sij 2011, 11:41
krem juha od brokule, pohani pileci fileti zapeceni sa suhim vratom, ribanim sirom i vrhnjem, prilog riza i salata od kupusa.
31 sij 2011, 16:58
Jučer sarma sa pireom, danas blitva i pileći batci, sutra juha od povrća i tjestenina sa šampinjonima.
31 sij 2011, 19:38
Goveđa juha, a ostalo iz narudžbe (lignje na žaru i piletina s gljivama)
01 vel 2011, 08:49
U subotu sam kuhala varivo od piletine, tikvica, paprike i rajčice sa širokim rezancima.
Nedjelja - kokošja juha iz škrinje u koju sam dodala kuhani grašak, mrkvicu i brokulu. Pohane pileće šnicle sa sezamom, šareni pire-krumpir (u malo rjeđi pire umiješala sam isto grašak, mrkvicu i brokulu), zelena salata s rikulom i svježe zelje na salatu. Za desert - sedmo nebo.
Ponedjeljak - juha iz vrećice, meso od nedjelje, rizi-bizi, svježe zelje na salatu.
Utorak - ćufte iz škrinje, pire-krumpir.
Danas kuham za sutra juhu od paradajza, krpice sa zeljem, a tko želi može si skuhati kobasice uz to.
01 vel 2011, 09:44
Sekeli gulaš s pireom i štrudla od jabuka , al to bu za večeru.
01 vel 2011, 10:07
poriluk čušpajz