O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Re: Sta da radim s... ili Kako utrositi..

29 vel 2012, 11:48

o kiviiju pisali na prošloj stranici

29 vel 2012, 11:51

folne je napisao/la:ma nemam ga toliko :lol

pa sto imas, kilu kivija? pa mi to pojedemo u jedno popodne

29 vel 2012, 11:55

Imam punu veliku zdjelu za voće, ali stvar je u tome da gledi iz zdjele i svi ga obilaze ko smrdljiv sir. Mogu ga ili uvaliti u nešto ili pričekati još malo pa baciti.

29 vel 2012, 11:55

nda, ni moji bas nikad sami ne posegnu za kivijem. ali ako ga ja ogulim i narezem na ploskice, navale

29 vel 2012, 11:57

Jedan još možda, druga dvjica nema šanse. Mogu gulit i rezat do sutra. S tim da i ovaj prvi štrajka pa kad mu nudim ne bi baš sad.

29 vel 2012, 12:19

smućkaj ga u neki smoothie, da prevladava neko voće koje vole.
npr. s bananom (ne mora biti smrznuta kao u receptu)
http://www.grouprecipes.com/34374/banana-kiwi-smoothie.html

29 vel 2012, 12:21

meni se čini super ovaj recept od mmar

29 vel 2012, 14:01

potpisujem Anlan. Ja svojima svako jutro pripremam smoothi s voćem koji nađem pod rukom. Obzirom da ne vole okus kivija zamaskiraj ga s dvije banane, jednom jabukom i dvije naranče i onda ubaci dva kivija i sve dobro dobro izblendaš.
Ja dodajem i smrznuto šumsko voće ili borovnice radi željeza, a znam ponekada i ubaciti mješavinu zelenog povrća i voća (npr klice i potočarka izvrsno pašu i totalno su blagi po okusu).

29 vel 2012, 14:23

jel ima uopće smisla pisati da vole samo višnje i to isključivo u švapskoj štrudli?? :nesvist :lol

29 vel 2012, 14:32

ivana7997 je napisao/la:nda, ni moji bas nikad sami ne posegnu za kivijem. ali ako ga ja ogulim i narezem na ploskice, navale

a ako je kisel, preko prelijem i žlicu meda. pojede bez prigovora. :)

29 vel 2012, 15:33

folne je napisao/la:jel ima uopće smisla pisati da vole samo višnje i to isključivo u švapskoj štrudli?? :nesvist :lol

a onda napravi švapsku štrudlu s višnjama i umetni jedan narezani kivi :lol

10 ožu 2012, 12:09

Imam amaranth koji sam kupila za Lenu ali se njoj guza zacrveni kad ga jede :(

Neki recept za nas velike? Ideja?

10 ožu 2012, 17:09

bukovače?
na običabn saft ja ne mogu trenutno, oni neće ni trenutno ni inače. što s nujima, osim pohanja, za koje nemam energije jer ne mogu toliko dugo stajati. predložite nešto, pliiiiz.

10 ožu 2012, 17:54

sto ne bi probala umak od bukovaca sa krompirom?

udinstas malo luka,stavis na njih bukovace,pa krompir narezan na ploskice...dodas vode toliko da prekrije krompir...zacine po zelji stavi(sol,vegeta,biber,crv.paprika,persin...) ako ti ne bude dovoljno gusto mozes malo vrhnja za kuhanje dodati,ali posto se krompir sam od sebe 'ubrasni' mislim da nece trebati...brzo bude gotovo!

12 ožu 2012, 10:32

bukovače su ti vrlo blagog okusa pa ih moji hoće i na juhu.

Možeš probati napraviti pizzu s bukovačama umjesto šunke stavi bukovače. Meni su bolje bukovače od šampinjona na pizzi.

Možeš napraviti i piletinu punjenu bukovačama (to je po receptu golog kuhara)Bukovače cca 15 dag pola izrežeš na sitno pola u krupno pa izdinstaš s češnjakom, malo vina i dodaš peršina. Tom smjesom napuniš pileći file (ovo smjese je dosta za 2 filea odnosno 4 napunjena filea) i onda napunjeni file umotaš u traku (cca 8 cm x 20 cm) lisnatog tijesta, premažeš s jajetom i staviš peči u rernu.
Uz to ide umak od vrhnja, vina i senfa (sve kuhaš na laganoj vatri dok se ne zgusne).
Mi to svi jako jako jako volimo jesti.

12 ožu 2012, 10:32

bukovače su ti vrlo blagog okusa pa ih moji hoće i na juhu.

Možeš probati napraviti pizzu s bukovačama umjesto šunke stavi bukovače. Meni su bolje bukovače od šampinjona na pizzi.

Možeš napraviti i piletinu punjenu bukovačama (to je po receptu golog kuhara)Bukovače cca 15 dag pola izrežeš na sitno pola u krupno pa izdinstaš s češnjakom, malo vina i dodaš peršina. Tom smjesom napuniš pileći file (ovo smjese je dosta za 2 filea odnosno 4 napunjena filea) i onda napunjeni file umotaš u traku (cca 8 cm x 20 cm) lisnatog tijesta, premažeš s jajetom i staviš peči u rernu.
Uz to ide umak od vrhnja, vina i senfa (sve kuhaš na laganoj vatri dok se ne zgusne).
Mi to svi jako jako jako volimo jesti.

12 ožu 2012, 10:42

o, ovo s piletinom bi im se moglo svidjeti, probat ćemo svakako, a i druge prijedloge. hvala :kiss

10 tra 2012, 13:23

Ima li tko ideju šta s ostacima šunke (prave, dimljene i kuhane, slavonske)?
thnx

pizza ne dolazi u obzir

10 tra 2012, 13:42

milaneze - puno milaneze umaka pa zamrznuti?

10 tra 2012, 13:53

ja sam prosle godine nasjeckala/naribala/usitnila i zamrznula u manjim posudicama. pa sam vadila za umake ili tople sendvice ili pizzu, omlete, popecke, votever

10 tra 2012, 14:03

http://recipeci.com/pohane-palacinke/4351/

10 tra 2012, 14:07

hladna salata s rižom ili tjesteninom?

10 tra 2012, 14:14

:buket
Hvala, cure, na super idejama!

12 tra 2012, 09:48

kasno stizem vjerojatno
Mi viskove isjeckamo pa zamijesim u kruh odnosno napravim tijesto za kruh u zadnje mijesanje umijesam sunku (i kockice sira ili masline ili nesto) i ispecem neke kao focacce

12 tra 2012, 10:46

Cure trebam neki recept za kolač s jagodama. Imam ih kilogram. I da nije kombinacija jagoda i čokolade, to ne volim :mah

12 tra 2012, 11:01

beze kore kupi i udri viewtopic.php?f=63&t=58567&st=0&sk=t&sd=a&hilit=beze+kore#p2209502

znaci vec ima domacih??? :liza

12 tra 2012, 13:41

Duga je napisao/la:Ima li tko ideju šta s ostacima šunke (prave, dimljene i kuhane, slavonske)?
thnx

Almo je jutros u dobro jutro hr pravio neku pjenicu sa šunkom i tvrdo kuhanim jajima, činila sa mljac. Ide i svježi sir i mileram, ima sigurn na sranici hrt-a. Čini mi se da su mu cijeli tjedan recepti za potrošiti ostatke od uskrsa...

12 tra 2012, 13:44

Ciklama mene je oduševila jogobela torta. Predobra je a skroz jednostavna. Imaš je na guglu koliko hoćeš

12 tra 2012, 13:46

ciklama, di si bila kad su meni trebale? :lol ledeni vjetar sa domaćim jagodama, nema bolje :liza

ili običan lagani biskvit sa malo vode (koliko jaja, toliko žlica brašna), preko narezane jagode sa šećerom (ili medom) preliješ sa pudingom skuhanim na vodi ili soku i gore šlag od slatkog tučenog vrhnja... brzo, jednostavno, lagano, pravi proljetni desert

12 tra 2012, 15:46

I mislim si ledeni vjetar, al još se lomim oko toga da li da radim beze kore il da ih kupim :conf
Nije da sam neka iskusna kuvarica, al htjela bih probati....
Dobila dostavu domaćih jagodica s juga, potpuno neočekivano, sad me strah da ne propadnu.
Inače ih navodno nema baš jer ih je nevera satrala, tako mi rekoše
Odgovori