O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
23 lis 2011, 08:13
Pileća juha, mesna štruca, pire, sos od paradajza, miješana salata, krašotice
23 lis 2011, 08:32
gov juha, pohani šnicli, neki punjeni šunkom i sirom neki ne, dinstani grašak, pečeni krumpir, krastavci s vrhnjem i zelena salata
23 lis 2011, 12:52
Jucer juhica i bolonjez.
Danas pureci batak, krumpirici i zelena salata. Za desert kesten kocke (jucer improvizirala sa sastojcima i ispalo super

)
23 lis 2011, 16:57
Danas goveđa juhica plus povrće iz juhe ,kuhana govedna ,pire i hren sos. Desert čokolada i grejp
Sutra svinjski šnicli premazani senfom i zapečeni sa tvrdim sirom i vrhnjem, kiselo zelje na salatu.
23 lis 2011, 19:04
Ja danas goveđa juha s rezancima, faširana štruca, mlinci i cikla i kupovna pečena paprika.
23 lis 2011, 22:40
Kako pravite te mesne, fasirane i kojekakve struce, nemam pojma sta je to uopste

A vidim svi prave
Juce juneca supa, dinstano meso sa povrcem /krompir, crveni luk, mrkva/, mijesana kisela salatica, krempita za dezert.
Danas djuvec, pravili za zamrzivac, a pola vec smazali

, krempita od juce za dezert ostala.
24 lis 2011, 08:41
fancy, ja radim ovako:
na 1/2 kg mljevenog mesa dodam 2-3 šnite starog kruha razmočenog u vodi (ocijedi višak vode), 1 jaje, sol, papar, mljevena crvena paprika, vegeta, 1/2 glavice sitno sjeckanog luka, 2 češnja češnjaka. Dobro promiješati, oblikovati u štrucu i staviti peći namašćeni protvan na 180 stupnjeva.
Možeš na tvrdo skuhati 3-4 jaja, razvaljati smjesu mesa i poslagati jaja po sredini i zarolati kao roladu.
24 lis 2011, 09:56
Prekjučer sam kuhala juhu, umak od brokule i piletine s tjesteninom i uz to zelje na salatu.
JUčer bila juha, pohana svinjetina (u pećnici), krumpir-salata, zelena salata, a za desert princes-krafne.
Danas bude juha, isto meso od jučer, riža i zelena salata.
24 lis 2011, 10:38
beammama je napisao/la:fancy, ja radim ovako:
na 1/2 kg mljevenog mesa dodam 2-3 šnite starog kruha razmočenog u vodi (ocijedi višak vode), 1 jaje, sol, papar, mljevena crvena paprika, vegeta, 1/2 glavice sitno sjeckanog luka, 2 češnja češnjaka. Dobro promiješati, oblikovati u štrucu i staviti peći namašćeni protvan na 180 stupnjeva.
Možeš na tvrdo skuhati 3-4 jaja, razvaljati smjesu mesa i poslagati jaja po sredini i zarolati kao roladu.
ja isto ovako radim, ali umjesto kruha, ja stavim zobene pahuljice i meni bude jako fino

posebno mi je lijepo kad se to omota oko jaja tako kako je beammama napisala!
mi danas ostatke od jučer (faširke i kupus salata), a sutra ćemo vidjet, ali najvjerojatnije kobasice od leće, pire od batata i umak od luka (to se već sto godina spremam napravit)!
24 lis 2011, 11:40
mama donjela sarmu
24 lis 2011, 15:50
Booook.evo današnji meni: friško zelje na juhicu s hrenovkama mmmmmm.....,zatim ostaci jučerašnje piletine u rolu i friški,vrući mlinci sa salatom od cikle!!! A za desert kolač lagani od jabuka,recept jednostavan,jabuka sada ima na akciji gdje hoćeš,a u kolaču puding od vanilije-savršeno....mmmmmm
24 lis 2011, 20:10
Ja mesnu štrucu radim samo s mesom i začinima a unutra složim kuhana jaja i zarolam u roladu. Jučer sam pravila od pilećeg mljevenog
Danas: krumpir čorba
24 lis 2011, 22:28
Molim recept za krumpir čorbu!
Juha od mrkve, za familiju pohanci i pire, a za moj gušt jetrica na venecijanski i pire
25 lis 2011, 08:19
Poriluk varivo.
25 lis 2011, 09:01
mrava je napisao/la:Ja mesnu štrucu radim samo s mesom i začinima a unutra složim kuhana jaja i zarolam u roladu. Jučer sam pravila od pilećeg mljevenog
To je za one bogate, mi sirotinja jedemo s puno kruha

(šalim se).
Latica je napisala da stavlja zobene pahuljice, jedna moja kolegica stavlja soju, ali nemam pojma u kakvom obliku i na koji način jer ja soju ne koristim pa nisam ni pitala, mogu ići i prezle (krušne mrvice) ili razmočeni kornflejks. Ja sam čak jedno vrijeme stavljala kratko skuhano i spasirano povrće, ali to je bilo kad smo Amadeju nakon bolnice pokušavali na sve moguće i nemoguće načine uvaliti što više povrća.
Jučer grah varivo. Danas Amadeju za prije škole knedle od šljiva, a kad dođem doma budem za sve napravila rižoto.
25 lis 2011, 09:08
Govedska juhica i francuski krumpir.
25 lis 2011, 09:28
beammama,

ma to ti ja mesnu štrucu pravim samo od pilećeg mesa, pol kile uzmem, košta 15-ak kuna, a finija je samo takva.
dodoli, za krumpir čorbu dinstaš sitno sjeckani crveni luk i 2-3 mrkve nasjeckane na kolutiće, korijen peršina/celera, list peršina. Kad to malo omekša, uliješ dosta vode, dodaš nekoliko krumpira narezanih na kocke i kuhaš. Začiniš - ja ubacim kokošju ili goveđu kocku. Pred kraj možeš dodati malo razmućenog kieslog vrhnja ako voliš. Može se dinstati i s komadićima mesa. ja pravim različite varijante
Danas: skuhat ću tjesteninu i dodati neki sos
25 lis 2011, 09:36
Ja mesnu strucu radim ovako kao i beam, samo sto ne stavljam vegetu

ali stavim zlicu ajvara

Danas neka juha (vjerojatno s knedlama), ravioli sa sirom u umaku od sira i zelena salata. Ako me ne bude mrzelo, mozda ispecem i koju palacinku
25 lis 2011, 10:00
beammama je napisao/la:mrava je napisao/la:Ja mesnu štrucu radim samo s mesom i začinima a unutra složim kuhana jaja i zarolam u roladu. Jučer sam pravila od pilećeg mljevenog
To je za one bogate, mi sirotinja jedemo s puno kruha

(šalim se).
Latica je napisala da stavlja zobene pahuljice, jedna moja kolegica stavlja soju, ali nemam pojma u kakvom obliku i na koji način jer ja soju ne koristim pa nisam ni pitala, mogu ići i prezle (krušne mrvice) ili razmočeni kornflejks. Ja sam čak jedno vrijeme stavljala kratko skuhano i spasirano povrće, ali to je bilo kad smo Amadeju nakon bolnice pokušavali na sve moguće i nemoguće načine uvaliti što više povrća.
U mesnu štrucu stavljam i razmočeni kruh i zobene pahuljice nabubrele u mlijeku. U smjesu dodajem sol, papar, sjeckani ili sušeni peršin, malo soli, vegete, mljevene crvene paprike, jaje, luk, češnjak. Ako mi se da, naribam i mrkvu i celer. Ako pak imam jako puno inspiracije, onda razvaljam meso na cca 3 cm debljine, poslažem na to kuhane listove kelja, kuhanu rižu i posred nje poslažem kuhane cijele mrkve, zarolam i pečem.
25 lis 2011, 11:38
može li se mesna štuca napraviti bez jaja?
25 lis 2011, 12:11
moze, ne raspada se
25 lis 2011, 12:12
Zarolate u nešto ili samo tako?
25 lis 2011, 12:22
samo tako.
ja je uvaljam u mrvice dok je oblikujem
25 lis 2011, 12:23
Ne raspadne se dok se peče?
25 lis 2011, 12:25
ne, nikada.
25 lis 2011, 12:27
juha od brokule
pečeni pileći batci
poriluk sa vrhnjem
pire krumpir
desert: kesten kocke i kesten pire sa šlagom
25 lis 2011, 12:29
A šta ide uz to, kao prilog?
25 lis 2011, 12:29
ja kraj štruce (koju radim kao i bea, al bez vegete i samo 1 šnitu kruha) obavezno stavim papriku (onako prerezanu na pola) i šampinjone, a na samu štrucu naslažem šnite špeka

jaja ne stavljam, ne volim to.
pire uz nju.
25 lis 2011, 12:31
i ja uz mesnu štrucu obavezno radim pire krumpir i šampinjone
25 lis 2011, 12:32
Blitva ne može?