O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: Što ćemo danas kuhati?

23 lis 2011, 08:13

Pileća juha, mesna štruca, pire, sos od paradajza, miješana salata, krašotice

23 lis 2011, 08:32

gov juha, pohani šnicli, neki punjeni šunkom i sirom neki ne, dinstani grašak, pečeni krumpir, krastavci s vrhnjem i zelena salata

23 lis 2011, 12:52

Jucer juhica i bolonjez.
Danas pureci batak, krumpirici i zelena salata. Za desert kesten kocke (jucer improvizirala sa sastojcima i ispalo super :))

23 lis 2011, 16:57

Danas goveđa juhica plus povrće iz juhe ,kuhana govedna ,pire i hren sos. Desert čokolada i grejp :mrgreen

Sutra svinjski šnicli premazani senfom i zapečeni sa tvrdim sirom i vrhnjem, kiselo zelje na salatu.

23 lis 2011, 19:04

Ja danas goveđa juha s rezancima, faširana štruca, mlinci i cikla i kupovna pečena paprika.

23 lis 2011, 22:40

Kako pravite te mesne, fasirane i kojekakve struce, nemam pojma sta je to uopste :ajme :oops: A vidim svi prave :mrgreen
Juce juneca supa, dinstano meso sa povrcem /krompir, crveni luk, mrkva/, mijesana kisela salatica, krempita za dezert.
Danas djuvec, pravili za zamrzivac, a pola vec smazali :oops: , krempita od juce za dezert ostala.

24 lis 2011, 08:41

fancy, ja radim ovako:
na 1/2 kg mljevenog mesa dodam 2-3 šnite starog kruha razmočenog u vodi (ocijedi višak vode), 1 jaje, sol, papar, mljevena crvena paprika, vegeta, 1/2 glavice sitno sjeckanog luka, 2 češnja češnjaka. Dobro promiješati, oblikovati u štrucu i staviti peći namašćeni protvan na 180 stupnjeva.
Možeš na tvrdo skuhati 3-4 jaja, razvaljati smjesu mesa i poslagati jaja po sredini i zarolati kao roladu.

24 lis 2011, 09:56

Prekjučer sam kuhala juhu, umak od brokule i piletine s tjesteninom i uz to zelje na salatu.

JUčer bila juha, pohana svinjetina (u pećnici), krumpir-salata, zelena salata, a za desert princes-krafne.

Danas bude juha, isto meso od jučer, riža i zelena salata.

24 lis 2011, 10:38

beammama je napisao/la:fancy, ja radim ovako:
na 1/2 kg mljevenog mesa dodam 2-3 šnite starog kruha razmočenog u vodi (ocijedi višak vode), 1 jaje, sol, papar, mljevena crvena paprika, vegeta, 1/2 glavice sitno sjeckanog luka, 2 češnja češnjaka. Dobro promiješati, oblikovati u štrucu i staviti peći namašćeni protvan na 180 stupnjeva.
Možeš na tvrdo skuhati 3-4 jaja, razvaljati smjesu mesa i poslagati jaja po sredini i zarolati kao roladu.

ja isto ovako radim, ali umjesto kruha, ja stavim zobene pahuljice i meni bude jako fino :dada posebno mi je lijepo kad se to omota oko jaja tako kako je beammama napisala!

mi danas ostatke od jučer (faširke i kupus salata), a sutra ćemo vidjet, ali najvjerojatnije kobasice od leće, pire od batata i umak od luka (to se već sto godina spremam napravit)!

24 lis 2011, 11:40

mama donjela sarmu :bis

24 lis 2011, 15:50

Booook.evo današnji meni: friško zelje na juhicu s hrenovkama mmmmmm.....,zatim ostaci jučerašnje piletine u rolu i friški,vrući mlinci sa salatom od cikle!!! A za desert kolač lagani od jabuka,recept jednostavan,jabuka sada ima na akciji gdje hoćeš,a u kolaču puding od vanilije-savršeno....mmmmmm :srca

24 lis 2011, 20:10

Ja mesnu štrucu radim samo s mesom i začinima a unutra složim kuhana jaja i zarolam u roladu. Jučer sam pravila od pilećeg mljevenog

Danas: krumpir čorba

24 lis 2011, 22:28

Molim recept za krumpir čorbu!
Juha od mrkve, za familiju pohanci i pire, a za moj gušt jetrica na venecijanski i pire :cool

25 lis 2011, 08:19

Poriluk varivo.

25 lis 2011, 09:01

mrava je napisao/la:Ja mesnu štrucu radim samo s mesom i začinima a unutra složim kuhana jaja i zarolam u roladu. Jučer sam pravila od pilećeg mljevenog

To je za one bogate, mi sirotinja jedemo s puno kruha ;) :p (šalim se).
Latica je napisala da stavlja zobene pahuljice, jedna moja kolegica stavlja soju, ali nemam pojma u kakvom obliku i na koji način jer ja soju ne koristim pa nisam ni pitala, mogu ići i prezle (krušne mrvice) ili razmočeni kornflejks. Ja sam čak jedno vrijeme stavljala kratko skuhano i spasirano povrće, ali to je bilo kad smo Amadeju nakon bolnice pokušavali na sve moguće i nemoguće načine uvaliti što više povrća.

Jučer grah varivo. Danas Amadeju za prije škole knedle od šljiva, a kad dođem doma budem za sve napravila rižoto.

25 lis 2011, 09:08

Govedska juhica i francuski krumpir.

25 lis 2011, 09:28

beammama, :lol ma to ti ja mesnu štrucu pravim samo od pilećeg mesa, pol kile uzmem, košta 15-ak kuna, a finija je samo takva.

dodoli, za krumpir čorbu dinstaš sitno sjeckani crveni luk i 2-3 mrkve nasjeckane na kolutiće, korijen peršina/celera, list peršina. Kad to malo omekša, uliješ dosta vode, dodaš nekoliko krumpira narezanih na kocke i kuhaš. Začiniš - ja ubacim kokošju ili goveđu kocku. Pred kraj možeš dodati malo razmućenog kieslog vrhnja ako voliš. Može se dinstati i s komadićima mesa. ja pravim različite varijante

Danas: skuhat ću tjesteninu i dodati neki sos

25 lis 2011, 09:36

Ja mesnu strucu radim ovako kao i beam, samo sto ne stavljam vegetu :) ali stavim zlicu ajvara :liza

Danas neka juha (vjerojatno s knedlama), ravioli sa sirom u umaku od sira i zelena salata. Ako me ne bude mrzelo, mozda ispecem i koju palacinku :)

25 lis 2011, 10:00

beammama je napisao/la:
mrava je napisao/la:Ja mesnu štrucu radim samo s mesom i začinima a unutra složim kuhana jaja i zarolam u roladu. Jučer sam pravila od pilećeg mljevenog

To je za one bogate, mi sirotinja jedemo s puno kruha ;) :p (šalim se).
Latica je napisala da stavlja zobene pahuljice, jedna moja kolegica stavlja soju, ali nemam pojma u kakvom obliku i na koji način jer ja soju ne koristim pa nisam ni pitala, mogu ići i prezle (krušne mrvice) ili razmočeni kornflejks. Ja sam čak jedno vrijeme stavljala kratko skuhano i spasirano povrće, ali to je bilo kad smo Amadeju nakon bolnice pokušavali na sve moguće i nemoguće načine uvaliti što više povrća.

U mesnu štrucu stavljam i razmočeni kruh i zobene pahuljice nabubrele u mlijeku. U smjesu dodajem sol, papar, sjeckani ili sušeni peršin, malo soli, vegete, mljevene crvene paprike, jaje, luk, češnjak. Ako mi se da, naribam i mrkvu i celer. Ako pak imam jako puno inspiracije, onda razvaljam meso na cca 3 cm debljine, poslažem na to kuhane listove kelja, kuhanu rižu i posred nje poslažem kuhane cijele mrkve, zarolam i pečem.

25 lis 2011, 11:38

može li se mesna štuca napraviti bez jaja?

25 lis 2011, 12:11

moze, ne raspada se

25 lis 2011, 12:12

Zarolate u nešto ili samo tako?

25 lis 2011, 12:22

samo tako.
ja je uvaljam u mrvice dok je oblikujem

25 lis 2011, 12:23

Ne raspadne se dok se peče?

25 lis 2011, 12:25

ne, nikada.

25 lis 2011, 12:27

juha od brokule
pečeni pileći batci
poriluk sa vrhnjem
pire krumpir
desert: kesten kocke i kesten pire sa šlagom

25 lis 2011, 12:29

A šta ide uz to, kao prilog?

25 lis 2011, 12:29

ja kraj štruce (koju radim kao i bea, al bez vegete i samo 1 šnitu kruha) obavezno stavim papriku (onako prerezanu na pola) i šampinjone, a na samu štrucu naslažem šnite špeka :liza jaja ne stavljam, ne volim to.
pire uz nju.

25 lis 2011, 12:31

i ja uz mesnu štrucu obavezno radim pire krumpir i šampinjone :zivili

25 lis 2011, 12:32

Blitva ne može? :lol
Tema je zaključana