O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
02 pro 2011, 12:52
Paprikas s malim batacima od krila i krumpirom.
02 pro 2011, 13:16
svinjski vrat i francuski krumpir sa mješanom salatom
03 pro 2011, 13:57
Danas varivo od mahuna s koprom i pohani bataci u pecnici. Navecer palacinke.
Sutra juha, snicle na lovacki i knedle/nokle od kruha i pire za cure, zelena ili kupus salata.
03 pro 2011, 16:00
Svekar je naručio svima ćevape
03 pro 2011, 16:44
Napravila sam varivo od piletine, paprike, tikvica, paradajza i tagliatella.
Napravila sam i cca 4 kg džema od mandarina s narančama i limunom.
Sutra će biti goveđa juha s povrćem, pečeni krmić u rolu s krumpirima i prokulicom, zelena salata, a desert moram smisliti.
03 pro 2011, 16:54
Odresci amura, krompir salata, corba krem od brokule i pita od jabuka.
Juce corba od povrca i salata od tunjevine.
03 pro 2011, 18:47
MalaSirena je napisao/la:Napravila sam i cca 4 kg džema od mandarina s narančama i limunom.
Jel mogu dobiti recept? I ja sam mislila džem napraviti s agrumima, pa me baš zanima kako si pravila kombinaciju svih njih
03 pro 2011, 18:59
danas smo radili varivo od leće sa pužićima
a sutra prva zimska sarma
03 pro 2011, 22:00
mrava je napisao/la:MalaSirena je napisao/la:Napravila sam i cca 4 kg džema od mandarina s narančama i limunom.
Jel mogu dobiti recept? I ja sam mislila džem napraviti s agrumima, pa me baš zanima kako si pravila kombinaciju svih njih

Heh... nemam baš mjere jer sam kombinirala više recepata, ali načelno sam mandarine očistila i natrgala na kriškice, 2 naranče i 2-3 limuna ocijedila te dodala mandarinama, sve izmiksala štapnim mikserom i stavila kuhati. Koricu naranče i limuna narezala sam na sitne trakice i prokuhala u 3 vode te dodala mandarinama, a također sam ubacila i cijelu koricu jedne mandarine koju sam kasnije izvadila. Zatim sam u smjesu stavila opranu i na par krupnijih komada narezanu dunju s korom, a one ostatke koštica skupa s košticama naranče i limuna te koricom stavila sam u gazu i zavezala za kuhaču tako da je visjelo u lonac umočeno u smjesu. Imala sam 5 i pol kg neočišćenih mandarina, a nisam vagala koliko je ispalo kad smo ih očistili.
Šećera sam stavila otprilike 3/4 kg.
Kuhala sam taj džem (odn. nisam sigurna da je to džem, prije je marmelada

) cca sat i pol...nemam pojma...odnosno dotle dok se nije počelo želirati (isprobavala sam gustoću pomoću tanjurića kojeg sam držala u škrinji pa bih izlila malo smjese i vratila u škrinju da se ohladi). One koštice i korice koje su se kuhale u gazi sam prvo ocijedila, a zatim bacila.Onda sam povadila komade dunje i nisam ih mislila vraćati u marmeladu, ali me MM nagovorio da ne može škoditi pa sam očistila od kore, izmiksala meso dunje i vratila natrag, još malo prokuhala i ulila u vruće staklenke.
04 pro 2011, 10:54
ja ću danas odreske od tune na naglo i krumpir salatu + štrudla od jabuka
04 pro 2011, 11:08
Danas juhica, musaka, salata. Za desert smisljam sto bi. Mozda muffine.
04 pro 2011, 11:10
MalaSirena, baš ti hvala
Danas za ručak pileća juha s domaćom taranom, pire, pohana piletina, cikla i kis. krastavci, domaći tartar umak, krema od vanilije s keksima i čokoladom
04 pro 2011, 14:43
juha od jučer, danas dodala brokulu i karfiol, rižoto s lećom i porilukom, salata od matovilca
Predvečr idemo na rođendan pa će biti nešto ispod peke
04 pro 2011, 15:50
po narudzbi: prokulice u vrhnju i kupus salata
04 pro 2011, 16:37
olja je napisao/la:po narudzbi: prokulice u vrhnju i kupus salata

ja muku mučim sa tim prokulicama, nitko ih ne želi jesti osim mene.
jel mi možeš napisati ovdje recept
04 pro 2011, 18:59
Corbica od juce, lignje sa krompirom u rerni i salatica kupussa rukolom. Ima i pite od juce.
04 pro 2011, 19:19
Jučer lazanje sa zelenom salatom. Danas malac i ja soliramo pa sam spremila varivo od slatkog kupusa, mrkve i krompira.
04 pro 2011, 20:38
mrava je napisao/la:MalaSirena, baš ti hvala
Danas za ručak pileća juha s domaćom taranom, pire, pohana piletina, cikla i kis. krastavci, domaći tartar umak, krema od vanilije s keksima i čokoladom
Nema na čemu.
Samo da dodam da mi se ipak nije dovoljlno želiralo, vjerojatno sam trebala još malo kuhati ili ipak dodati želin. Sad je gustoće tekućeg meda
04 pro 2011, 23:02
Prekjučer juha od mrkve, pohanci, pire i špinat
Jučer njoke u toču s mesom, zelena salata.
Danas slanić, blitva s patatama pod ulje, nama po ramstek, djeci piletina.
Sutra će bit nešto na brzaka jer radim ujutro, a imamo i balet
05 pro 2011, 09:10
Danas svinjski gulaš s makaronima i ciklom, neka juha
05 pro 2011, 09:11
U subotu radili kobasice pa si od smjese ispekli pljeskavice ,uz to krumpir pečen u pećnici plus luk i ajvar, prije toga domaća govedska juhica s rezancima.
Jučer slavili moj roćkas pa bili u restoranu
Danas mahune čušpajz i zlijevka.
05 pro 2011, 09:26
Subota: nisam kuhala, bila u restoranu
Nedjelja: juha od pomidora, blitva na lešo s krumpirom i pohani sir
Danas: brudet i palenta
05 pro 2011, 10:30
kupus kalja, iliti zelje sa mesom , krumpirom, mrkvom, lukom u expres loncu
05 pro 2011, 11:01
Sinoć sam skuhala sarmu i baš joj se veselim, a to mi je prije bilo jedno od najmržih jela
05 pro 2011, 11:07
ovih dana sam radila
rižot od ječma, int. riže, pira s shitaki gljivama
povrće s tofuom u woku
to je bilo kao prilog glavnom jelu.
danas jačmik (maneštra od ječma)
05 pro 2011, 11:08
ja ću danas palamidu, vjerojatno na "pašticadu", vidjet ću još

jučer smo kod svekrve jeli puricu s mlincima, a u subotu brudet od inćuna.
05 pro 2011, 11:37
U subotu radili kobasice pa si od smjese ispekli pljeskavice ,uz to krumpir pečen u pećnici plus luk i ajvar, prije toga domaća govedska juhica s rezancima.
aaaaaaaaaa blagotiseblagotiseblagotise
već su mi usta puna sline kad si zamislim sve one blagodati barbarskog čina
05 pro 2011, 19:05
rizu i sarme u kiselom kupusu jucer pravila moja mama
lentil supa (iz kesice

) kupila u djecakovom rodnom gradu
zapecene telece snicle u saftu
krompir pire
salata: kisele paprike (domace)
slatko: cokoladice razno-razne

i voce
06 pro 2011, 09:43
Danas nemam pojma što ću, ostalo je jučerašnjeg brudeta pa vjerojatno to
06 pro 2011, 10:01
Bellina je napisao/la:Danas nemam pojma što ću, ostalo je jučerašnjeg brudeta pa vjerojatno to

kako ga griješ?
ja se baš ne usudim grijat brudet, a danas će mi dečki doći kasnije pa sam mislila izvadit palamide i zgrijat samo umak pa poslije vratit ribe unutra?

i skuhat im frišku palentu.