O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
15 lip 2012, 16:24
ja radim tjesteninu s tikvicama kao prilog piletini. znači na kapuli dinstam naribane tikvice, dodam vrhnje i gorgonzolu, začinim i prelijem po tjestenini
19 lip 2012, 21:22
Imam vrećicu svježeg kopra, hoće li tko?
Što s njime raditi osim kopar sosa, izlazi mi kopar na uši. Sutra sam ga mislila gurnuti u umak s tikvicama. Šta još?
20 lip 2012, 08:18
Mi obožavamo kopar u mahunama ili grašku.
20 lip 2012, 08:24
varivo od tikvice s koprom
20 lip 2012, 10:12
ja obozavam kopar i trpam ga u sve. Jedan od nasih omiljenih je klasik krumpir na maslacu i kopru. To jedemo i za veceru ponekada. S jogurtom ili hrenovkama prste za polizati
Ostalo su cure vec nabrojale. Ima jos i ona Skorpina juha s koprom i lososom.
20 lip 2012, 11:07
sinoć sam gledala kod Rudolpha pravi slane vafle sa koprom i umak od vrhnja i kopra
20 lip 2012, 16:14
ja ne mogu imati viška kopra

trpam ga u sve, u juhe, variva, salate, umake... obožavam ga. i uvijek ga imam smrznutog ili ga čuvam u bočici s octom.
20 lip 2012, 17:43
Hvala, cure na zanimljivim idejama.
Ma problem je što ga ja mogu isto potrpati u sve čušpajze i svašta ali mm ne voli
23 lip 2012, 21:57
imam brdo rukole. ocistila, oprala. sta da radim s njom?
23 lip 2012, 23:28
Tjetenina sa rukolom, bosiljkom, orasima i pinjolima, ono, na hladno
25 lip 2012, 16:32
imam cikle, 10ak onako srednje do vecih komada
26 lip 2012, 10:45
na salatu s parmezanom obilato
moze i po pizzi (pogotovo ako je s mozzarellom i prsutom)
Moze na tjesteninu ili uz tjesteninu sa šalšom
26 lip 2012, 12:07
Cikla? Onako sirova ili predhodno termicki obradjena? Ja sam do sad od cikle jedino teglice otvarala
26 lip 2012, 13:44
za mladu ciklu, ako je tvoja i pouzdana ja cu uvijek glasati za sok od sirove cikle, mrkve i jabuke ali to svi ne vole. Cikla ima malo taj okus na zemlju. Ostaju juhe (tipa boršč) i salate u teglici
26 lip 2012, 13:53
Ciklu i krumpir skuhaj, nareži na ploške, dodaj narezanu kapulu, začini kao salatu i promiješaj.
26 lip 2012, 13:59
mrzim ciklu
ali mi je bila fina jednom sirova, narezana na prutice, s dresingom od hrena, cesnjaka i jogurta, tako nekako
i s celerom u istoj ulozi
02 srp 2012, 07:45
može tu ideja za današnji ručak? za mene i 2 djece imam na raspolaganju blitvu jučer nabranu i blanširanu, tikvice i krastavce sve friško jučer brano. u friđu imam standardno luk, mrkvu, paradajz, papriku...
i ostatke jučerašnjeg bolonjeza koje bi iskoristila kao mamac da se pojede što više povrća
02 srp 2012, 08:38
rižot sa svim tim finim povrcem. luk na tavicu, pa redom sto imas i na kraju blitvu
ili tjesteninu na isti nacin - ako hoces onda sebi zapeces i pospes parmezanom
02 srp 2012, 09:05
a možeš i falšu musaku, red povrća, red bolonjeza, a krastavce na salatu.
02 srp 2012, 10:05
musaka mi je pala na pamet ali bi rado izbjegla paljenje pećnice. možda ovako sve smućkam s rižom ali bi možda radije da ide na žlicu pa kao neko varivo
05 kol 2012, 16:15
zelene jabuke... rekla ja mm da obere do kraja ranu jabuku a on obrao ovu koja dozrijeva na jesen.

i sad imam brdo zelenih jabuka s kojima ne znam sto ću. mogu li uopće išta ili da ih samo prošetam do kontejnera? pada mi na pamet strudla...standard. pomagajte, srce me boli!
05 kol 2012, 18:31
Naribaj i spremi u zamrzivač, po potrebi za štrudlu vadiš
22 kol 2012, 18:30
Moj problem spada u: Šta da radim s ovim receptom?!
http://www.coolinarika.com/recept/870057/Već ga par puta škicam, zagledam pa na njega zaboravim...onda se vratim
Razlog je što IAKO JE FOTKAMA SVE PRIKAZANO ne kužim kako smota tu koru za savijače...uzela i komad papira da demonstriram i naprosto sam tupčos

...sve "nacrtano", ali mi nije jasno kako dođe do one faze da joj kora izgleda kao otvorena poštanska koverta

Ima li tko da mi objasni kad mi već "nacrtano" nije dovoljno
hvala
25 kol 2012, 13:36
čini mi se da ti misliš da je to kompliciranije nego šta ustvari jest. meni se čini jednostavno. kako sam ja shvatila preklopiš koru da dobiješ jednakokračan trokut, postaviš ga ispred sebe tako da ti je jedan kut prema gore a druga dva lijevo i desno. u dnu je ravnina. lijevi kut preklopi do malo više od pola ravnine(skoro 2/3), desni kut preko lijevog i višak malo podvrni iza i to je otvorena koverta ako nisam nešto krvio skontala
25 kol 2012, 13:58
rusulica je napisao/la:čini mi se da ti misliš da je to kompliciranije nego šta ustvari jest. meni se čini jednostavno. kako sam ja shvatila preklopiš koru da dobiješ jednakokračan trokut, postaviš ga ispred sebe tako da ti je jedan kut prema gore a druga dva lijevo i desno. u dnu je ravnina. lijevi kut preklopi do malo više od pola ravnine(skoro 2/3), desni kut preko lijevog i višak malo podvrni iza i to je otvorena koverta ako nisam nešto krvio skontala
Ti očigledno nisi imala problema sa matematikom.
25 kol 2012, 14:05
samo da se pohvalim da sam prekjučer napravila rolnice i super su, okus im je na tragu carske (i nije baš "obična sirnica"), ali nema griza i toliko ulja u filu pa je laganija...
Nije ništa komplicirano za motati, naravno

(kad ste mi ponovno objasnile i ohrabrile

), samo sam ja trtaroš kuharski

pa sam stala u startu čim mi se s fotkom nije poklapalo.
Rusulice

ja sam, čak i poseban topic otvorila zbog mog problema
viewtopic.php?f=63&t=71146preklopiš koru da dobiješ jednakokračan trokut
Rusulice, to i je bio dio mog "problema", presavijanjem pravokutnika ne možeš dobiti trokut

cure, svima
27 kol 2012, 10:08
Imam Ječmenu kašu 0,5 kg, Eko Sever, integralno cijelo zrno...
Može li se nešto konkretno (ručak) s tim napraviti
Fala
27 kol 2012, 12:04
možeš ju koristiti umjesto riže, za rižoto npr.
29 kol 2012, 08:53
Thnx, još švrljam po netu jer bih nešto kao varivo...
29 kol 2012, 08:56
Ne znam ti nikakav recept, ali znam da mmov tata uvijek priča da su oni ječmenu kašu jeli s grahom. Koliko sam shvatila ono kao grah s tijestom na varivo, samo je ječam bio umjesto tijesta jel.