tijesto:300 gr glatkog brašna,2 žlice ulja,150 ml mlake vode, sol,1 jaje! i ja sam stavila trunkicu octa,piše inaće 1 žlica!
moj savjet,kad sam umijesila namazala sam ga uljem i umotala u prozirnu foliju i stavila u frižider na 20 minuta!
pobrašniš stoljnjak s dosta brašna i valjaš sa valjkom koliko ide,onda sam ja tijesto premazala uljem da bude elastićnije i natezala ga rukama,došlo je tanko kao list1
krema
30 dag višanja,ja sam stavila iz kompota
1 vrećica pudinga od vanilije
4 dec mlijeka
6 žlica šećera
jaje za premaz(ja sam i na njega stavila trunkicu šećera)
kad sam oćistila višnje od koštica i ocijedila stavila sam na njim cim
eta i 1 vanilin šećer(to nije u originalnom receptu,al ja oboožavam vaniliju i cimet pa sam stavila,puno ljepše miriši!
skuhati puding sa mlijekom i šećerom(u malo mlijeka kojeg ste oduzeli od tih 4 dec umiješaj prašak za puding i šećer,normalno kako radiš puding,ja sam jednom stavila prašak u vruće pa mi se sve zgrudilo,ha,ha!)
dodati višnje,kad se ohladi premazati na tijesto! ja sam opet po svome otopila malo marg pa sam polila po razvućenom tijestu!
na kraju premažeš jajetom! ja sam stavljala kremu na rubove s jedne i druge strane i roalla prvo jednu stranu,pa drugu da se na sredini spoje! pekla sam na prvo na 180 pa na 200 dok nije lijepo porumenilo !
http://s441.photobucket.com/home/LTL4tu su slikice kako je ispalo,radila sam danas prvi put u životu štrudlu i prezadovoljna,super izgleda i prefina je! probajte! kliknite na slikicu pa će se povećati