O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
29 sij 2011, 23:33
hvala Poti, idem listati recepte sad.
30 sij 2011, 19:05
a ja imam jos ostataka brusnica. Knedle mi se ne da raditi, ne bih ni strudlu

nesto bih ali ne znam bas sto.
Znam samo da ih ne bih u burek stavljala
30 sij 2011, 21:17
Adorabla je napisao/la:a ja imam jos ostataka brusnica. Knedle mi se ne da raditi, ne bih ni strudlu

nesto bih ali ne znam bas sto.
Znam samo da ih ne bih u burek stavljala

Bećar šnite
http://www.coolinarika.com/recept/becar-snite/ ali umjesto fila sa mljevenim smokvama, staviš mljevene brusnice.
Ili, pomiješaš ih s mueslima
30 sij 2011, 22:23
otkazali su gosti, nisam nista napravila
a mislila sam neki cokoladni kolac i dzem unutra.
31 sij 2011, 10:03
arkana kažu da je jako fina ova torta - ja je nisam radila, ali čujem same pohvale
dobila sam hrpu recepata kao knjigu na mail, dam mi napiši mail u inbox pa ti pošaljem sve - unutra je i ta torta sa slikom
31 sij 2011, 10:57
kakao, kako potrošiti kakao?
više od pol vrećice alnaturinog, gustog, jakog, kojemu ističe rok za mjesec dana.
31 sij 2011, 12:28
Help curke, donjela mi sveki pola kile poriluka, kaj da s tim radim

dajte neki recept a da nije s rižom jer moji dečki ne vole rižu
31 sij 2011, 12:38
Varivo s porilukom
Narežeš sav poriluk na kolutiće, popržiš ga na malo maslinovog ulja (može i obično), dodaš mrkvu na kolutiće, krumpir na ploške, posloiš, popapriš i podliješ vodom. Dodaš komad suhog mesa ili kobase (može i ne mora) i kuhaš dok povrće i meso/kobase omekšaju. Vode dolijevaš po želji, koliko želiš da ti varivo bude gusto.
Poriluk s mušunima
Narežeš poriluk na kolutiće, mušune (male hobotnice) očistiš i narežeš, krumpire izrežeš na ploške. U lonac slažeš red krumpira, red mušuna, red poriluka, malo soli, malo papra, malo maslinovog ulja. I tako redom, koliko imaš materijala, završavaš s krumpirom. Podliješ vodom, skoro do vrha lonca i staviš da se kuha na lagano. Povremeno protreseš lonac. Kuha se jedno sat i po vremena, dok mušuni omekšaju.
31 sij 2011, 12:39
Bellina je napisao/la:Poriluk s mušunima
Narežeš poriluk na kolutiće, mušune (male hobotnice) očistiš i narežeš, krumpire izrežeš na ploške. U lonac slažeš red krumpira, red mušuna, red poriluka, malo soli, malo papra, malo maslinovog ulja. I tako redom, koliko imaš materijala, završavaš s krumpirom. Podliješ vodom, skoro do vrha lonca i staviš da se kuha na lagano. Povremeno protreseš lonac. Kuha se jedno sat i po vremena, dok mušuni omekšaju.
ovo super zvuči al bez tih..mušuna..
31 sij 2011, 12:40
anlan je napisao/la:kakao, kako potrošiti kakao?
više od pol vrećice alnaturinog, gustog, jakog, kojemu ističe rok za mjesec dana.
može se smiksat s rižinim pahuljicama i mlijekom i onda mm misli da jede čokolino

znam da nije neki savjet hehe
31 sij 2011, 12:56
nemam tih mušuna

al imam mljevenog mesa jel mogu kaj s tim izvesti
31 sij 2011, 13:27
Možeš varivo s porilukom i mljevenim mesom.
Opet prvo poriluk na kolutiće izdinstati na malo ulja, ubaciti meso, malo češnjaka, malo peršina, soli i papra, podliti vodom i dinstati. Možeš u to i dodati mrkvu, na kolutiće ili ribanu, sve je stvar ukusa.
Poslužiti s pire krumpirom ili tjesteninom. Ili nekim drugim prilogom, štogod ti paše.
31 sij 2011, 13:29
oki-doki

probat ćemo
31 sij 2011, 13:30
Svojevremeno je MM radio poriluk s mosunima (to dok smo jos bili bez klinaca), bilo je super super
31 sij 2011, 14:31
anlan je napisao/la:kakao, kako potrošiti kakao?
napravi kolač, uguglaj "Crnac bez jaja". U njega idu 3 žlice ali kad napracviš jednom raditi ćeš svako malo. Ima ga na coolinarci
31 sij 2011, 15:31
sto ce nama coolinarika, kad imamo mib i sole
secu se i ovim prostorima razno razni crnici bez i sa jajima
31 sij 2011, 17:11
to su ti isti crnci
01 vel 2011, 00:11
bubi

aaaa šta je memorija
01 vel 2011, 13:15
mrcinela je napisao/la:anlan je napisao/la:kakao, kako potrošiti kakao?
može se smiksat s rižinim pahuljicama i mlijekom i onda mm misli da jede čokolino

znam da nije neki savjet hehe
nije loša ideja, samo se bojim da će skužit prevaru, pa ću uskoro ovdje postavljati pitanje - a što s rižinim pahuljicama?
rusulice, hvala na prijedlogu, znam tog crnca, ima ih i s jajima i bez jaja, a ima i jedan s bananom. taj mi se možda najviše sviđa. možda bih ga mogla nabildati sa šest žlica kakaa, a ne samo tri
01 vel 2011, 14:51
e znam crnac bez jaja s velikom bananom

ne znam ja sam probala samo tog bez jaja jer mi je L alergična i odličan mi je, dobro posluži i kao biskvit za torte i kolače s kremom
02 vel 2011, 12:21
Iznutrice domaćih pivaca i svinjsko srce mi već neko vrijeme kradu mjesto u zamrzivaču a žao mi baciti. Šta da radim s tim, ima li kakvi toć na tu varijantu (iako ću ga vjerovatno sama pojesti jer kod nas jedino ja volim iznutrice

).
Ne mora biti zajedno, može i odvojeno to dvoje samo da raščistim friz
edit: lapsus
02 vel 2011, 13:37
rusulica je napisao/la:Iznutrice domaćih pivaca i svinjsko srce
jel bi moglo to dvoje skupa na kiseli toć? jel se slaže to dvoje?
02 vel 2011, 13:40
http://www.coolinarika.com/preview/rece ... iznutrica/ Ovo ti je moj recept, ali mislim da možeš i skupa to kuhati
02 vel 2011, 13:59
Adorabla je napisao/la:a ja imam jos ostataka brusnica.
ja ih stavljam u browniese bez grča na licu. imam jedan dobar recept, mada vjerujem da ih i ti imaš prekonekoliko.
02 vel 2011, 17:30
nemam, ja ne volim slatko. Daj mi stavi recept.
Joooj sad vidim da sam napisala brusnice a mislila sam borovnice
02 vel 2011, 17:34
Stavi u mafine. Mojima su najbolji borovnice+čokolada.
02 vel 2011, 17:38
te su borovnice suhe ili svježe/smrznute?
02 vel 2011, 20:16
mmar je napisao/la:Napravi tortu od sira s borovnicama

oft moja se upravo peče... sa sokom od malina