O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Re: kuhano tijesto - za princeze i eklere

04 lis 2013, 13:02

Joooj kad se sutra zadam. Ima da mi guzovi u ponedeljak budu masala.

04 lis 2013, 13:28

malamaja je napisao/la:aaaaa ekleri :le . zadnje fine sam jela u onoj slastičarnici u gundulićevoj...koja već ne postoji....pa više od desetljeća :( tam su bili najfiniji ekleri sa kremom od kave ...sad ih osjetim u ustima :lebdi Marcel Prust je mala beba za mene :lol
sejvala recept..obećajem fotosešn :nokti

Ajme da! Zagrebačko slastičarsko poduzeće (uništeno u mutnoj privatizaciji)... :/ ta krema od kave, prefina.

04 lis 2013, 13:40

meni je u toj slastičarni bio najfiniji tiramisu, samo sam ga tamo jela

04 lis 2013, 13:41

Evo vam ekleri s kavom, e*la vas kava ;)

http://www.youtube.com/watch?v=RHkaMYy30EY

04 lis 2013, 13:46

u velikoj knjizi kolača piše da se u tučeno vrhnje umiješa instant kava.
66 stranica
http://www.scribd.com/doc/109914942/Vel ... ola%C4%8Da

04 lis 2013, 14:15

Ja bas volim slastičarsku kremu iliti creme patissiere, a i te eklere sam radila kad smo igrale francusku kuhinju pa sam išla na njihovu klasičnu verziju kreme od kave. Al sigurno bi moglo biti super i tako sa šlagom, to je stvar ukusa.

04 lis 2013, 18:14

uspjelo je! diglo se :bis

radila sam po Mircinom receptu. izbacila sam tijesto na balkon 20 minuta i umutila jaja... :liza

tnx svima

slika

04 lis 2013, 20:50

Margot je napisao/la:
malamaja je napisao/la:aaaaa ekleri :le . zadnje fine sam jela u onoj slastičarnici u gundulićevoj...koja već ne postoji....pa više od desetljeća :( tam su bili najfiniji ekleri sa kremom od kave ...sad ih osjetim u ustima :lebdi Marcel Prust je mala beba za mene :lol
sejvala recept..obećajem fotosešn :nokti

Ajme da! Zagrebačko slastičarsko poduzeće (uništeno u mutnoj privatizaciji)... :/ ta krema od kave, prefina.

drago mi je da se netko sjeća da je tamo bila dobra slastičarna. je zagrebačko slastičarsko poduzeće iz preradovićeve....nestalo :( ali ekleri :liza

04 lis 2013, 20:51

[quote="mrs. eastwood"]uspjelo je! diglo se :bis quote]

:buket bravo, prekrasno izgledaju :le

04 lis 2013, 20:54

čitam ja naslov i mislim si, znam tko su princeze, ali tko su ekleri , a kad ono nisu tko nego što :nata
east, princeze su ti krasne :proljece a vjerojatno i ukusne
Zadnja izmjena: lastavica; 04 lis 2013, 21:02; ukupno mijenjano 4 put/a.

04 lis 2013, 20:58

Super su ti, east :up. Bas mi je drago :)

04 lis 2013, 21:05

Kad sam ja bila dijete, splitski Bobis je pravio predivne eklere. U dnu je bila teška čokoladna krema, a poviše tučeno vrhnje, i glazura od čokolade na vrhu. Poslije su prešli na one lagane kreme iz vrećice, i to nije bilo to. Pitam se, kakav bi bi ekler s ganache kremom unutra? Mljac.

04 lis 2013, 21:17

Odličan :), pogotovo ako napraviš onako da čokoladu otopis u vrhnju, ohladis pa izmiksas u kao čoko-šlag :)
Odgovori