O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - brbljaonica

30 sij 2012, 13:47

kranjice, super tema! :zivili baš si usosila ove koje su odlučile na dijetu :mrgreen

Helena, kavice su uspjele iz prvog pokušaja, kod ticina nema bisa :lol ali mi je, vjerujte mi, trebalo cijelo prijepodne za dvije šalice (priprema muffina je vremenski zanemariva naspram ovog)... užasno pipkavo

30 sij 2012, 13:51

ja sam ih radila, fini su, ali bih drugi put ipak radila kremu po sv. gralu

30 sij 2012, 14:13

boysmama je napisao/la:kranjice, super tema! :zivili baš si usosila ove koje su odlučile na dijetu :mrgreen

Šta ove i sebe sam usosila. Ja ću na dijetu nakon maškara. :p

30 sij 2012, 14:20

Dakle u obzir dolazi samo slatko peceno u ulju?

30 sij 2012, 14:24

joj, nemojte samo slatko... ja se potajno nadam da ce netko razbiti recept za slane ustipke iz didovog sna :mrgreen (znam znam ima tema ovdje... isprobala sam sve :gata )

30 sij 2012, 14:55

mrs. eastwood je napisao/la:joj, nemojte samo slatko... ja se potajno nadam da ce netko razbiti recept za slane ustipke iz didovog sna :mrgreen (znam znam ima tema ovdje... isprobala sam sve :gata )

da, da, da!!! i ja molim, može i na pepe :D neki dan sam probala raditi uštipke sa slikom u glavi tih iz didovog sna, izgledali su kao mladunčad od hobotnice

30 sij 2012, 15:19

anlan je napisao/la:
mrs. eastwood je napisao/la:joj, nemojte samo slatko... ja se potajno nadam da ce netko razbiti recept za slane ustipke iz didovog sna :mrgreen (znam znam ima tema ovdje... isprobala sam sve :gata )

da, da, da!!! i ja molim, može i na pepe :D neki dan sam probala raditi uštipke sa slikom u glavi tih iz didovog sna, izgledali su kao mladunčad od hobotnice

:hahaha

tijesto ti je bilo rijetko :lol

30 sij 2012, 16:38

tanjabb je napisao/la:Dakle u obzir dolazi samo slatko peceno u ulju?

Da, to mi je nekako tradicionalno.

30 sij 2012, 16:40

Ja neuka ne razumijem. Didov san je restoran jelda. I ima super slane uštipke. Ili?

30 sij 2012, 16:41

kranjica je napisao/la:Ja neuka ne razumijem. Didov san je restoran jelda. I ima super slane uštipke. Ili?

:dada

:liza

30 sij 2012, 17:01

evo slike s njihove stranice:
http://www.konoba-didovsan.com/template ... ide010.jpg

i moji su bili isti takvi :mrgreen

solea, pretekuće, kažeš? može bit, uvijek imam problema s tim raznim gustoćama.
konkretno, u tom receptu, skupljenom s nekog foruma, je pisalo "gustoća smjese ti mora biti kao za one moje fritule".
osuđeno na propast od početka :ajme

30 sij 2012, 17:02

kranjica je napisao/la:

kod nas su tradicionalni i ovi peceni krampusi, zato pitam :p
slika

30 sij 2012, 17:15

tanjabb je napisao/la:
kranjica je napisao/la:

kod nas su tradicionalni i ovi peceni krampusi, zato pitam :p
slika

Mislila sam da mi tradicionalno da su krafne, fritule , kroštule i ine bakanalije slatke.

30 sij 2012, 17:35

Ma sve razumijem. :)
Kod "nas" preko granice su tradicionalni krofi (krafne), miske (firtule), flancate (krostule) i parkeljni (krampusi). Samo sam htjela podjeliti.

30 sij 2012, 18:58

tanjabb je napisao/la:Ma sve razumijem. :)
Kod "nas" preko granice su tradicionalni krofi (krafne), miske (firtule), flancate (krostule) i parkeljni (krampusi). Samo sam htjela podjeliti.

Ma sve pet. Jedan od razloga zašto sam zadala ovu temu je i taj da naučim nešto o našim regionalnim slasticama. Sada prvi puta čujem za miske, flancate i baš mi je to super. Nemam ja ništa protiv tiramisua, panna cotte, macaronsa ali i mi imamo super stvari. A i odlični su mi ovi različiti nazivi za iste stvari. :dada

30 sij 2012, 19:48

Znaci nista od slanih?

30 sij 2012, 21:58

E, nemoj sad promijeniti pravilo da može i slano jer si onda minirala nominaciju krasnih krampuseka. Tanja, ovo bi bilo fora i za Sv. NIkolu.

30 sij 2012, 22:01

Tanja, parkeljne pravite i za fasnik? Ovdje kod nas samo za Sv. Mikulu.

30 sij 2012, 22:18

I za fasnik, da. :dada

30 sij 2012, 22:46

aaaaaaa, što su fora ovi krampusi :)

30 sij 2012, 23:15

krampusi su mrak, a i tema mi se svidja :dada

31 sij 2012, 09:49

Solea je napisao/la:
kranjica je napisao/la:Ja neuka ne razumijem. Didov san je restoran jelda. I ima super slane uštipke. Ili?

:dada

što bi ja rekla: pogačice. :lol
jako su fine, da.

takac makac. slatka pržena tijesta. :dada

mrs. eastwood je napisao/la:Znaci nista od slanih?

ne žicaj na finjaka. imale smo pregršt slanih tema do sad. :mrgreen :)

31 sij 2012, 09:55

Ništa od slanih, samo slatka. I mi radimo krampuse samo za Sv. Nikolu.

31 sij 2012, 10:40

oprosti, kranjica, malo sam spavala na satu :oops:
al da ne tražim unazad, bolje ti (opet) napiši...

znači, tema su slatka pržena tijesta, ok. al nisam pohvatala, jesmo li u okviru naših tradicionalnih pokladnih, karnevalskih slastica ili ne?

31 sij 2012, 10:55

i ja krivo shvatila temu, mislila sam da je tema - tradicijska karnevalska jela, a znači samo slatko dolazi u obzir
bit će finih receptića za krafne, mljac mljac

31 sij 2012, 11:53

Lena je napisao/la:ne žicaj na finjaka. imale smo pregršt slanih tema do sad. :mrgreen :)

idem u kut šmrcati... :gata

31 sij 2012, 12:01

kranjica je napisao/la:Kako je veljača mjesec maškara odlučila sam da tema budu pokladne slastice. Ispričavam se curama koje su tražile da tema ne bude slatka ali mi se čini nekako prikladno. Biti ćemo na dijeti nakon maškara za vrijeme posta.
Vadite bilježnice sa receptima, pitajte mame, bake, susjede...
Ovisno otome u kojem djelu države živite u obzir dolaze krafne, uštipci, fritule, kroštule, trešće, poderane gaće, fanjki...
Ili možda neki stranjski kao doughnuts, churros... Nisu baš pravi pokladni recepti ali su tog tipa, prženi u ulju.
Evo par linkova za inspiraciju; http://www.coolinarika.com/magazin/clan ... a-poklade/ ili http://en.wikipedia.org/wiki/Doughnut
Dakle u veljači radimo slastice kojima je poveznica da se prže u ulju.
Upotrijebite maštu i želim Vam dobru zabavu uz ovomjesećne kuharske istraživače. :mah

Tema su slatka pržena jela, ne moraju nužno biti tradicijska. Imate iznad par linkova za inspiraciju.

31 sij 2012, 12:04

ok :)

31 sij 2012, 12:08

mrs. eastwood je napisao/la:
Lena je napisao/la:ne žicaj na finjaka. imale smo pregršt slanih tema do sad. :mrgreen :)

Za slane su već u ovoj "međusmjeni" tema pobjedu odnijeli krampuseki koje je tanja stavila :1
Kad je fašnik ove godine?

31 sij 2012, 20:52

mrs. eastwood je napisao/la:

:lol ;)
Tema je zaključana