O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Re: Uh!...ta-daaaaaaa!

12 ožu 2009, 18:26

Olja - torta, ideja , recept - odusevio me :5
vec sam vidila i prednost u tome sto jedan dio gusjenice mogu napraviti i za bebe ,npr napravim jednu "kuglu" od palente i samo ukrasim iz vana, i to mogu jesti i ovi najmladji :cheer

Iva - tvoja gusjenica me odusevila, svaka cast na mastovitosti :1
i hvala ti jos jednom na ovom linku :)

recept mi djeluje jako,jako jednostavno, a svaki dio gusjenice moze zadovoljiti svih, moze biti i cokolade i suhog voca i ....
e samo jedno pitanje - jel je mogu napraviti u petak popodne pa drzati u frizideru do subote? naime ne bi si htjela priustiti taj umor i zamor da cijelo jutro pecem a onda popodne budem mrtva umorna :(

12 ožu 2009, 20:49

Ovo moje se ne pece ;) Ne znam od cega planiras tortu napraviti ali u principu ne vidim zasto ne bi mogla stajati u frizideru jednu noc :dunno

12 ožu 2009, 23:54

volim ovaj topic :luv
bas mi je drago da ste ga malo podigle :luv
i obozavam gledati slike vasih torta za naaaaajvazniji rodjendan :mah

13 ožu 2009, 13:32

Plusic, naravno da ju mozes napraviti dan prije, samo bih ti savjetovala da ju ukrasavas bas taj dan, jer ukrasi znaju ili pustiti ili povuci boju kreme koja je obojana, pa se vidi da je stajalo. To bi ja drugi put drugacije napravila ;)

13 ožu 2009, 13:45

napravit cu generalnu probu na rodendan, pa cu biti pametnija za slavlje :)

08 lip 2009, 17:33

Jel mozete vjerovati da je prosla godina dana i da moja ljubica u subou i nedjelju slavi drugi rodjendan? :luv

Bilo kako bilo, ja sam i dalje nesigurna i ovako izgledam :znoj dok kontempliram ovorodjendansku tortu. :loce
Uh...

Sve stoji sto i prosle godine, samo mi opet treba malo ohrabrenja da ja to mogu. Jel da da ja to mogu?
Nisam jos odabrala tortu, moram uskoro...

08 lip 2009, 17:36

IvaV vjerujem da ce torta ispasti super :)
meni si bila veliki poticaj da sama napravim obje i moram priznati da su bile uspjeh!
obavezno nam stavi slikice :)

08 lip 2009, 19:45

Go, Iva, go!! :cheer :cheer
:)
Ne mogu vjerovati da je proslo godinu dana :shock:
Ajde, imas li bar neke torte u planu?

09 lip 2009, 09:37

vec godina prozujala? :shock: :drink

koje ces torte praviti? trebas prijedloge ili samo dodrsku ;)
ma mozes ti to :kiss

09 lip 2009, 16:58

Iva, u sličnim smo mukama... :znoj i nama je rođendan vrlo skoro i ja nemam uopće inspiracije što napraviti.

Ajde, baš me zanima što ćeš iskemijati ovaj put :wink možeš ti to! :cheer

09 lip 2009, 17:35

Ahh, Masha, jos sanjam onoj tvog Mikija Mausa :klanja
Ja se ipak nisam usudila praviti ga - mozda neki drugi put ;)

09 lip 2009, 18:13

slika

slika

Ovo su moji skromni uradci...Torte su vam krasne... :mah

09 lip 2009, 19:07

sad sam se sjetila da zapravo nisam nikada pokazala Ivi slike svog uratka koji je inspiriran njenom podrskom :)
stavljam slike sutra :)

09 lip 2009, 23:02

Nisi, da, jedva cekam da ih vidim :dada

Solea je napisao/la: koje ces torte praviti? trebas prijedloge ili samo dodrsku ;)
ma mozes ti to :kiss

podrsku :mrgreen:

svidja mi se beppina bubamara, al ja iskreno mislim da ja to necu znati napraviti.
Probala bih naci jestivu pokrivku Dora istrazuje i bar si malo skratiti muke sa jednom tortom. to znam da bi ju odusevilo.
jos pravim tvog Crnca, to je hit u family, mozda ga isto napravim ko tortu.

10 lip 2009, 10:18

evo moje dvije torte....
bubamara je bila od parfe kreme, pa nije mogla biti visa, da je sad radim, pravila bi kao obicnu tortu i biskvitom oblikovala kupolu... crvenu boju bi valjda dobila kombinacijom jedne vrecice slaga i 10bocica crvene boje (ja sam ih stavila 3 i jos je bilo rozo), a crne tocke jedino da sam od cokolade za kuhanje napravila tocke i onda ih samo stavila.....
Roary je pak bio bolji , premda nisam zadovoljna sa obrubom torte, to je bila improvizacija jer nam je ponestajalo vremena (bio je dosta topao dan i rastapala mi se torta dok sam je ukrasavala.... zadnji dio sam ukrasavala doslovno iz frizidera)

slika

slika

slika

slika

10 lip 2009, 10:25

Bravo, Plusic, svaka cast!! :klanja
Roary je suuuper!! Od cega si ceste pravila?
Zapravo, bolje bi mi bilo da se bacim na proucavanje torti na Barbie, My little Pony i sl. posto vec nemam decaka :lol

10 lip 2009, 12:13

ceste su (po savjetu drage forumasice, hvala joj nebrojeno mnogo puta) od oblatni, koje su namocene i oblikovane te preko noci ostavljene da se suse. nakon toga (moja ideja, ali sigurno postoji i jednostavniji nacin) asfaltirane cokoladom za kuhanje ;)
trava je od kokosa obojanog u zelenoj boji, a kako nisam imala vremena za palmice od marcipana tako sam u TLu kupila neke naljepnice i naljepila na cackalice sa obje strane po jednu palmicu i tako dobila malu "sumicu" :D

10 lip 2009, 12:15

a samo da dobijete dojam velicine torte , u njoj ima cca 1kg brasna, 20jaja, 3 maslaca, 4litre mlijeka,...... morali su je MM i kum nositi jer je bila preteska :lol

za bubamaru sam sad toliko pametnija kako bi je napravila, ali prvi put je ipak prvi put :)
ja sam je nazvala "buba od srca" jer zbog ovih nogu sa strane i nije bas licila na bubamaru ;)

10 lip 2009, 15:19

Ma meni je bubamara skroz slatka, ali, da budem potpuno iskrena - vidjala sam takve torte pa mi nekako nije neko otkrice :dunno
Oblatne :5
Odlicno!!

11 lip 2009, 09:27

Iva, jesi smislila nešto?

Plusic, zbilja si se potrudila, torte su odlične! :up koja je dimenzija ove Roary torte? ja bi isto možda neku četvrtastu, ali ne znam kolike dimenzije da radim. :dunno

Olja, zbilja onaj Miki nije bio težak za napraviti, jedino i mene muče svake godine te vrućine oko rođendana jer sve se topi, pa je vrlo teško ukrašavati a da sve ostane na mjestu.
ja sam mislila eksperimentirati sa ticinom, ali me strah baš ove topilne, da mi se na kraju sve ne razgliba.

11 lip 2009, 09:58

Rory - biskvit sam pekla u najvecem plehu koji imam :)
(buduci je bilo skoro 40 ljudi trebala mi je veeeeelika torta , a jos uvijek mi je bila premala za sve sto sam ja zamislila staviti na nju :lol )

12 lip 2009, 10:51

:shock: wow plusic, pa ti si profi :5

12 lip 2009, 13:18

Imala sam dobre uciteljice ;)

12 lip 2009, 13:54

ajme Plusić :shock:

a di si roaryja našla? ili su to igračke gore? nemoj samo reć da ima i jestivih roaryja? :shock:

budući da obitavam na topicu, shvatile ste, približava se rođendan mom djetetu, a ja sam tortodebil ko i prošle godine :roll:

12 lip 2009, 14:01

kako sam se na pravljenje torte odlucila u cetvrtak (neznam jel znate zasto? naime u utorak i srijedu sam zvala valjda 10slasticarni i sve su mi rekle da je sad prekasno da narucim, a one kojima nije bilo kasno trazili su me po cca 500kn za tortu, i to bezveznu :(), tako nisam vise imala vremena za previse petljanja.
rodjendan je bio u cetvrtak i za taj, obiteljski, sam napravila bubamaru kao test (vidi se na njoj jadnoj da je bila pokusni kunic) a onda sam u petak navecer pocela raditi roary-a ali nazalost nisam vise imala vremena za raditi figurice od marcipana (pogotovo zato jer to nisam nikada prije radila) pa sam otisla u ducan i kupila 2 paketa autic + covjeculjak. Na kraju je to bio puni pogodak jer su klinci bili odusevljeni da mogu voziti autice po torti, a iducih pola sata su ih vozali po svuda.
i naravno svi su htjeli komad torte sa cestom, kako maleni, tako jos vise oni veliki :lol

i moram vam priznati da je ovo jedna uistinu laka torta za napraviti a izgleda prezentativno :D

12 lip 2009, 14:01

plusic :shock:

12 lip 2009, 14:04

Plusić, kako si radila? Biskvit punjen nečim ili ničim?
i kako si napravila nadvožnjak?

ma ja bez veze pitam, ne mogu ja to napravit :/ , al udovolji mi.

12 lip 2009, 14:12

ma naravno da mozes thal :)
- torta je crno-bijeli biskvit, jedna krema je bijela, jedna crna.
- da bi na vrhu dobila ravnu plohu za ukrasavanje, mislim da sam jos jednu cijelu kremu (crnu, buduci su isle crna-bijela-crna) potrosila na ravnanje terena :lol
i to je sve lako, kao i bilo koja druga torta :)
- i onda se krenes igrati, uzmes 4zdjelice i boje za kolace, raspodijelis slag i obojas ga .
- travu sam radila od kokos mrvica obojanih u zeleno, to sam radila vecer prije da mi se stigne posusiti. da bi dobila realniju travicu, bojala sam u nekoliko nijansi - samo stavis vise boje na jedan dio mrvica i posao gotov :)
- cestu sam takoder napravila vecer prije, izrezala oblatne, ovaj mostic oblikovala preko boce piva ;) i pustila da se osusi. ujutro rastpila cokoladu za kuhanje sa jako malo mlijeka i masla, i asfaltirala oblatne. (samo to moras pazljivo da ti ta vruca cokolada ne sravni most sa zemljom :mrgreen: )
- zeleno obojanim slagom premazes travnate povrsine i onda ih pospes obojanim mrvicama
- slozis cestu u obliku koji zelis
- obrubis slagom da ti se ne vidi prijelaz izmedu oblatni i trave
- tankom bijelom crtom slaga napravis trake na cesti
- poslazes figurice (mislim da je to dosta efektan i najjednostavniji nacin)

i to je to! dobar tek!

12 lip 2009, 14:13

Plusić, Roary je savršen, savršen :klanja . A bome ni Buba Mara nije uopće loša.
Ja nisam skužila, u dućanu si kupila plastične figurice ili jestive? Jesu male ili velike, cca? Mislim, vidim da nisu baš džinovske :mrgreen: al ja sam tulava skroz za takve stvari :oops:

Ja se isto šmucam ovuda ali ne znam hoću li se na kraju odvažiti, prošle godine ipak nisam i naručili smo tortu (zapravo tri jer smo u tri navrata slavili - kako se ekipa vraćala s mora).

12 lip 2009, 14:19

ja sad sebe zamišljam, ko Bridget Jones, kraljica kuhinje, spremam tortu, iznosim je, svi padaju u nesvijest od ushićenja, svekar misli, kako li je moj sin sretan s ovakvom ženom koja radi ovakve torte.
naravno, ja sam visoka i mršava, a stan ima 100 kvadrata te pritom nemamo kredita i imamo plaću od 15 000 kn.

bolje da stanem :faca i razmislim di ću naručit tortu il ću opet servirat nešto što izgleda kao roadkill :/
Odgovori