O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
05 stu 2009, 11:22
Ja pole umočim u sol s ovim prerezanim dijelom, gore stavim šnitu špeka, ostalo kao CD verzija I.,
jako mi je fino uz njih jesti kiselo vrhnje.
05 stu 2009, 11:26
svjezi sir, kiselo vrhnje i kiselo zelje svjeze.
05 stu 2009, 11:28
JiA je napisao/la::dada
svjezi sir, kiselo vrhnje i kiselo zelje svjeze.
Može i tako
05 stu 2009, 12:27
znatiželjna_505 je napisao/la:Jedno pitanje o gratin dauphinois onog recepta prvog postanog.....
Jel mogu u sve to još ubaciti kuhana jaja na ploške narezana..... nije li preveć da se ta jajca već kuhana peku još sat i pol ?
ja sam ga pravila jucer

aaaaaa, al ubila sam se pa dodajem i ovaj smjlic
ne znam kako bi bilo s jajima

ja ne bih dodavala, radije onda napravi onaj klasicni u kojeg idu kuhana jaja, o kojem su cure vec tu pisale.
pole - ja krumpire prerezem napola, jednu polovicu dooobro posolim pa ih onda protrljam jednu o drugu, stavim na pekpapir, pa u vrucu pecnicu. a onda isto imam 2 opcije

-kad je krumpir ful porumenio i gotov, izvadim ga i na svaku polu stavim malo maslaca
ili
-kad je vec primio malo bojicu, izvadim ga pa na svaku polu stavim komadic slanine i vratim u pecnicu
volimo s polama jesti luk
05 stu 2009, 12:29
da, ali luk mora biti izrezan u zdjelicu i nasoljen, tako da pusti sok
05 stu 2009, 12:31
mamashnita od noje je napisao/la:da, ali luk mora biti izrezan u zdjelicu i nasoljen, tako da pusti sok

pa naravno!
05 stu 2009, 12:46
ajme ajme njam njam
pa šta nisam prije zavirila ovdje.
ja sam tek kuharica u povojima ali ovo sve mi izgleda prefino i prilčno jednostavno.
čini mi se da ću se i ja za vikend napraviti važna s henrijevim krumpirom
05 stu 2009, 13:28
Ne znam koji me vrag tjera da na poslu otvaram ovaj topic...sad samo slinim!
Krumpir mi je omiljena namirnica. Neki dan sam radila nesto slicno ovom "henrijevom". Ma kaj da velim, obozavam ga na sve nacine: restani, pire, pekarski, pole, na salatu, gratiniran s povrcem, ispod peke...ma svakak! A "faforit" mi je onaj mladi, sitni, direkt iz vrta, pa ga samo operem, zacinim i stavim u pecnicu.
Nekad ga po zimi cijelog specem u pecnici, pa ga gulimo, solimo, a prilog sir i vrhnje!
AAAAA...GLADNA SAM!
05 stu 2009, 13:32
Vrhnje je vrhnje za kuhanje? U prvom receptu?
05 stu 2009, 13:38
Jeste li kad probali zavijače od pire krompira?Odlični su...njam njam
napravi se pire krompir(sa svim uobičajenim začinima i dodacima) jufke(ja koristim kupovne)se isjeku na kvadrate, stavi se u svaki zavijač po jedna kašika pirea, umora se i reda u tepsiju.Nakon toga se polije sa malo ulja i stavi da se peče.Peče se cca 15-20 min i zalije sa 3-4 kašike rastopljenog domaćeg kajmaka.
05 stu 2009, 13:52
jufke?
05 stu 2009, 13:55
Crazy Daisy je napisao/la:jufke?
Kore za štrudlu
05 stu 2009, 14:00
tnx
05 stu 2009, 15:04
sandram je napisao/la:Vrhnje je vrhnje za kuhanje? U prvom receptu?
obicno. ja stavim crveno.
s vrhnjem za kuhanje ne mozes zeznut, al zapravo nema potrebe za njim
05 stu 2009, 15:08
lili, dobro dosla u klub
sanelina, ovo mi zvuci odlicno

jel jednu koru (jufku) razrezes tako da dobijes 4 manje ili?
05 stu 2009, 15:15
Solea, ova "musaka" s rižom, na koliko stupnjeva se pece, koliko dugo (40-tak minuta?),
jel mogu stavit kakve zacine? Bar peršina malo?
Razmišljam da zalijem s vrhnjem za kuhanje ili bar pol-pol s mlijekom, ili kasnije zaliti s jajcima. Uf, uf, vec vidim da cu zakomplicirati ovo jednostavno jelo
05 stu 2009, 15:27
Solea je napisao/la:sanelina, ovo mi zvuci odlicno

jel jednu koru (jufku) razrezes tako da dobijes 4 manje ili?
4-6 zavisi od količine pirea

U svakom slučaju neće iscuriti(kao sa kukuruznim brašnom), važno je samo da se umota.
05 stu 2009, 15:29
rima, ma mozes sta hoces

ono shvati kao bazu pa ti nadogradjuj po volji. pa da, odokativno 40ak min.
radi u staklenoj, prozirnoj vatrostalnoj zdjeli da mozes vidjet rizu

sanelina tnx
05 stu 2009, 18:53
probat cu sad ovo s krumpirom i rizom, pa kud puklo da puklo
05 stu 2009, 19:14
tanja, budi kreativna

sve smo pisale onako odokativno, pa ako vidis da je suho, samo dotaci
05 stu 2009, 19:14
Meni je jako fin i krumpir sa jajima u mojim receptima se to zove Seljački doručak
Krumpir oguliti, narezati na kockice i skuhati. Luk prodinstati na masnoći i dodati
špeka ili suhog mesa i još malo prepržiti i dodati krumpir još malo zapeći
i preliti sa dobro ulupanim jajima, ja volim pred kraj i malo sira gore naribati.
Volim krumpir, a i to jedino što mi svi u kući jedu bez prigovor pa stalno nešto izmišljam s njim
05 stu 2009, 20:26
ja sam poklopila, pa mi mlijeko iskipilo. sad cu morat cistiti rernu - hvala
sad sam ostavila otvoreno - je li moze tako?
(ubicu se
)
05 stu 2009, 20:34
da, u vatrostalnu posudu, otvoreno, 40-tak minuta na 200 stupnjeva. i probate malo rizu da provjerite je li kuhano. od zacina mozete staviti sto vam je volja. ja sam sinoc narezala malo pancete i stavila sol, mrvu papra i origano. smrdo je pojeo cijelu zdjelicu (jest da je manja, ali svejedno

).
05 stu 2009, 20:35
samo da prijavim da ne mogu disati od pola krumpira, vrhnja, sira i kiselog zelja na salatu
05 stu 2009, 22:42
Hm, ja napravila krumpir s rizom. Nisam odusevljena iako je ispalo fantasticno

Ali pekla sam skoro sat vremena na 200, gore se fino zarešalo (stavila sam i jaje s vrhnjem), špek se zahrskao ali meni nešto fali. Preprazno mi je
05 stu 2009, 22:45
stavi kulen
05 stu 2009, 22:54
E vidis to je i MM predlozio, zapravo kobasicu al tu je na tvom tragu
05 stu 2009, 22:58
sjetih se još jednog legendarnog krumpir-recepta:
granatir marš
umijesiti tijesto za rezance (brašno, jaje, voda, sol), razvaljati tanko i narezati na kvadratiće (mora biti domaće tijesto). skuhati u slanoj vodi.
narezati krumpir na kockice. skuhati u slanoj vodi.
narezati dosta luka krupnije, popržiti na masnoći, dodati malo više crvene paprike i izmiješati sa krumpirom i tijestom.
mmmmm
05 stu 2009, 23:01
dejzika, omiljeno jelo moje mame