O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
26 stu 2009, 11:41
ajme od kad nisam igrala Belu
26 stu 2009, 11:55
ina, ova tvoja fotka.... zar to nije blitva?
26 stu 2009, 11:59
Nije, to je raštika. Slično izgleda ali listovi i peteljka blitve su puno mekši. Raštika je više tvrda kao list loze.
26 stu 2009, 17:44
blitva je tamnije zelene boje i ima bijele peteljke
27 stu 2009, 20:03
i rastika raste kao sa na nekakvog debla, a kod blitve listovi rastu u zbunjicu nisko uz zemlju

.
cimulice su meni najdraze na leso sa krumpirom, a kupus je i meni isto sto i zelje

.
27 stu 2009, 21:37
Mirci je napisao/la:i rastika raste kao sa na nekakvog debla, a kod blitve listovi rastu u zbunjicu nisko uz zemlju

.
cimulice su meni najdraze na leso sa krumpirom, a kupus je i meni isto sto i zelje

.
ma rastiku kad uzmeš domaću, listovi su tvrdi kooooooo...ma tvrdi
blitva friška mlada je mekša.
27 stu 2009, 21:52
Krumpirić je napisao/la:ma rastiku kad uzmeš domaću, listovi su tvrdi kooooooo...ma tvrdi
blitva friška mlada je mekša.
eee, ali zato treba napraviti ovo po folninom receptu - blanširati prije kuhanja
ja jučer kuhala domaću, mladu s malkice prodimljenom pancetom, aaaaaaa, mljac!
29 stu 2009, 14:12
Raštika= zeleni kupus po našemu (pitala moju dragu baku)
29 stu 2009, 23:36
da, ja blansiram i kelj. Ako nije mladi
09 pro 2009, 13:36
Zelje i kupus je isto ono se npr kiseli i od njega se radi sarma
Ovo tvoje ni ja ne znam kud svrstati.
Prokulica je meni ko kelj samo male male glavice.
Ra ovo drugo nikad čula,raštike ,čibulice????????
09 pro 2009, 14:12
svaka rastika bude super ako u vodu od blansiranja ubacite zlicicu sode bikarbone...
09 pro 2009, 14:16
cimulice su izdanci - najcesce od rastike, ali ih ima naci i od glavaog kupusa i od kelja...
http://www.coolinarika.com/recept/cimul ... -i-sezamom
09 pro 2009, 22:36
Ina66 je napisao/la:rastika
Raštika mi je najfinija kako ju radi moja mama. Listove prvo blanšira, ocijedi, nareže na trake. U ekspres lonac stavi malo ulja, na to raštiku, okrene par puta na ulju, doda suhog mesa, svježe junetine (omjeri kako ima pri ruci) i krumpira isto količinu po želji narezanog na veće komade plus jedan srednji cijeli. Posoli, zalije vodom da ogrezne, poklopi i kuha cca 30 minuta.
Kad je kuhano taj jedan krumpir skroz usitni i on daje gustoću. Ako je junetina bila u većem komadu nakon kuhanja ju usitni u komadiće i doda još soli ako treba.
Brzo i jako fino
ovo je izvornik, a ja jedino ne stavim svježe meso već samo komad pancete i/ili domaće kobasice i listove prije blanširanja odvojim od peteljke
i ja stavljam samo suvo meso i obavezno šaku ječma,super hrana za ovu buru vanka