O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Re: bioaktiv

10 vel 2010, 22:49

Crazy Daisy je napisao/la:In vitro znaci 'u staklu' odn. laboratorijski, zamisli si samo kolika je svjetska potrosnja probiotckih kultura, pa tko bi nasmagao tolike leseve.
Stos je u tome da su one prve prije xx godina pronasli u probavnom traktu, pa se valjda iz toga razvio mit.

pa zato kradu zene i djecu u soping centrima. :mrgreen
Još nisam bacila, upravo sam Tinu dala

:mrgreen :mrgreen
Ovo me sjetilo na jednu anegdoticu kad je moja mama kuhala juhu od kosti, odnosno od telece koljenice i ostala sama zlundra na kosti. MOje starije dijete je voljelo te kosti ko pas natezati po gubici. Uglavnom moja mama mene pita: "Adora, hocemo li ovo baciti ili cemo dati maloj da pojede?"
:mrgreen

10 vel 2010, 22:51

Adorabla je napisao/la:Ovo me sjetilo na jednu anegdoticu kad je moja mama kuhala juhu od kosti, odnosno od telece koljenice i ostala sama zlundra na kosti. MOje starije dijete je voljelo te kosti ko pas natezati po gubici. Uglavnom moja mama mene pita: "Adora, hocemo li ovo baciti ili cemo dati maloj da pojede?"
:mrgreen

aaaaaaa :rolf

10 vel 2010, 22:52

:lol:

10 vel 2010, 22:52

Adorabla, ja sam sasvim ozbiljna, toliko ste gore napisale da sad prije nego što to stavim u usta moram provjeriti sve činjenice :cool

10 vel 2010, 22:55

palunkica je napisao/la:CD, OK, laboratorijski, ali od čega??

sex palunkice, nista drugo nego primitivni sex na razini primitivnih organizama.
a bakterija ko svaka bakterija, voli prokreaciju :lol

10 vel 2010, 23:08

Sad ja ko Mujo :znoj I dalje ne kužim. Od kuda bakterije dođu da bi se mogle seksati u toj epruveti?? Na čemu rastu bakterije, crijevima, noktima, nogama?? I čijima?

10 vel 2010, 23:10

jao palunkice :lol
mislim da nakon tvojih pitanja neću više kupovati probiotike :lol

10 vel 2010, 23:10

jednom davno, prije mnogo, mnogo godina su otkrivene u crijevima jednog mrtvaca. i od tada se njihovi potomci čuvaju u laboratorijima diljem svijeta :D

10 vel 2010, 23:11

i seksaju se??? fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj!!!!

10 vel 2010, 23:12

mamashnita od noje je napisao/la:i seksaju se??? fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj!!!!

ma zamisli ti to!

10 vel 2010, 23:13

joj, past cu sa stolice!!! :mrgreen :rolf :rolf

10 vel 2010, 23:17

kad nisu čuli za safe sex s kondomima :lol

ubit će nas sole :mrgreen

ajmo dalje ozbiljno

dakle - uzmem litru svježeg mlijeka, unutra izlijem jedan obilni jogurt, promiješam, pokrijem, i nakon par sati imam litru jogurta - ako sam dobro shvatila

imate li neku spec posudu il može u ne znam, amc rajngli?

mora li mlijeko biti toplo il hladno?

10 vel 2010, 23:18

a cuj, vazno je da bakterijama osiguras ugodnu i opustajucu atmosferu :srca

10 vel 2010, 23:20

ja sam par puta na poslu ostavila svjeze mlijeko van hladnjaka i sutra imala kiselo mlijeko-jogurt skroz ok, bez dodatnog zagrijavanja ili jogurta:) (a to sam pokupile od mame tehnologa koja je to pravila kad smo bili klinci)

10 vel 2010, 23:21

Kad tebi uzmu bris iz grla, odn lise te pokoje bakterije, i oni ju najprije privole na sexanje. Sad ti meni reci na cemu ju nacjepljuju, sigurno znas odgovor.

10 vel 2010, 23:23

Nemam pojma :dunno Pa čak ni ideje :dunno :dunno

Ali mene je stvarno zainteresirala ta tema, a činilo mi se da ti znaš nešto o tome. Pa pitam :mrgreen

10 vel 2010, 23:24

aaaaaaa, dobar topic, dobaaaar :rolf
sad su mi odmah pored mrtvaca, u mislima i opustene bakterije koje se seksaju :lol
al sam zato posle x vremena popila jogurt za veceru :lol

10 vel 2010, 23:30

Rastu na hranjivim podlogama kontruliranog sastava u gontroliranoj atmosferi. Ukratko skuhaju agar, zelatinozna ljiga iz morskih algi, i u nju umijesaju ono sto doticna vilo papati. Ove nase najvise vole secer. Masovna proizvodnja ide i na zahtjevije sustave, ali u grubo ti je ovo odgovor.
Glede roditeljskih kolonija, one se cuvaju za umnazanje, a dobivene su dugodrajnim precjepljivanjem i krizanjima i raznoraznim drugim pi€darijama, dok se nije dobila ona sa najboljim svojstvima.

10 vel 2010, 23:32

Tipkam na mobu pa stoga grijesim, sorry

10 vel 2010, 23:34

joj cd, sorry, al meni je trenutno bas super sjeo ovaj tvoj ovakav odgovor :jadnimi

10 vel 2010, 23:36

ovo je najbolji topic do sad!!!!!!!!!!! :zivili
valjam od smijeha!!!! :rolf :rolf :rolf :rolf

10 vel 2010, 23:37

dunja je napisao/la:dakle - uzmem litru svježeg mlijeka, unutra izlijem jedan obilni jogurt, promiješam, pokrijem, i nakon par sati imam litru jogurta - ako sam dobro shvatila

mora li mlijeko biti toplo il hladno?

ccc, seksanje si zapamtila, a nisi da se mlijeko zagrije :ne

10 vel 2010, 23:43

isto bi se desilo i na sobnoj temperaturi, ali puno sporije.

10 vel 2010, 23:48

Pa i ne bas, istina je da ce doci do fermentacije, ali temp je vazna zbog konzistencije, odn da bi dobio cvrsti grus

10 vel 2010, 23:55

a jel perete jogurte?

10 vel 2010, 23:59

Adora, hocemo li ovo....

da Adora :lol :lol

dunja, ma sta ti je, meni je ovo pregenijalan topik :rolf :rolf

ja ne perem jogurte, samo se moje bakterije svakako tusiraju nakon seksa.

11 vel 2010, 00:00

mislim, bakterije mojih jogurata, ne moje :lol

hm, pa ne znam bas dunja, ja koristim zepter :mrgreen

11 vel 2010, 03:15

ajme, žemske, al' ste ga nadrobile, svaka čast, zakon ste! :zivili
topic je za :5

e, imam ja jedno ozbiljno za CD... što bi se desilo da se jogurt nacijepi u sojino mlijeko? niente, pretpostavljam, bez laktoze

ne smijem ni primirisati KM ni mliječne proizvode pa zato pitam, od tuđih jogurtiju mi sline cure samo što ih pogledam da piju

11 vel 2010, 09:00

ja sam kiselila sojino mlijeko po istom ovom principu. Doduse unutra sam stavljala jogurt od takodje sojinog mlijeka.
Sad si me dejzi zbunila, nekako mi se cini da sam stavljala i acidofil svojevremeno i da nije lose ispalo...ne mogu se sa sigurnoscu sjetit...

i da, molim te, pa agar agar uopce nije takva ljiga... :mrgreen

11 vel 2010, 09:05

Solea je napisao/la:hm, pa ne znam bas dunja, ja koristim zepter :mrgreen

vid' vraga, i ja :lol
Odgovori