Sada je: 02 ruj 2026, 14:47.

" krajevima, zato kontinentalke ne znaju za njega (osim ovih naših turbokuharica)
) ili artičokama.

Krumpirić je napisao/la:bob raste samo u "našim"-tj "vašim" krajevima, zato kontinentalke ne znaju za njega (osim ovih naših turbokuharica)
mladi je super lešo
"stari" s tjesteninom (bob i manistra, to je hrana naše mladosti![]()
) ili artičokama.
, a i kuha ga na cuspajz, pa ga samo svekar jede

Inače, ja obožavam bob, tako da ne mogu zamisliti svakodnevnu prehranu bez njega pa mi bude čudno što neko nije čuo za njega. Sorry cure, ništa osobno, to je čisto moja zaluđenost bobom, a uz bok mu idu i poriluk, i kapula, i....da ne nabrajam dalje
), pa ove sve lešo varijante, sam, s blitvom i krumpirom, samo s krumpirom, s dodatkog osmuklja u leši ili bez, mljac, kako bilo. Ovaj stari obavezno imam u zamrzivaču za krem juhe u jesen i zimu.

obicno pusti da "ostari" pa je tvrd i neukusan, a i kuha ga na cuspajz, pa ga samo svekar jede
prvo ogulim bob od korice (onaj stari prethodno srmznut i prokuhan, jedino jelo za koje uklanjam koricu sa starog boba), to radim da ga jos smrznutog prelijem vrelom vodom, tako se jako lako oguli.

Mirci je napisao/la:i ja bob najcesce lesam. Sam sa krumpirom ili u kombinaciji sa blitvom. A articoke ne mogu zamisliti bez boba

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.