O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Re: Šta s mandarinama?

04 stu 2016, 07:52

boysmama je napisao/la:marmelada od mandarina

1 kg očišćenih mandarina
1 kom očišćeni limun
400 g šećera
3 kore od mandarine
1 kora od limuna

koru od mandarina i limuna tri puta prokuhati i svaki put promjeniti vodu, zatim izrezati na rezance i pomiješati sa izrezanim mandarinama i limunom, dodati šećer, pustiti da prokuha, smanjiti temperaturu te uz povremeno miješanje kuhati na laganoj
vatri 45 minuta... toplo uliti u vrele staklenke... za kg mandarina dosta su tri male staklenke cca 350 ml....

pitanje za staklenke - njih stavim (bez poklopaca) u pećnicu i zagrijem? kako? koliko dugo? na koliko?

04 stu 2016, 10:28

ja stavim i poklopce i staklenke - otvoremne u hladnu pećnicu na 119 C. I kada se zagrije pećnica do te temperature iskopčam ju, i onda punim staklenke.

napunjene i zatvorene omotam kuhinjskim krpama kako bi se polako hladile

04 stu 2016, 11:54

pitanje za staklenke - njih stavim (bez poklopaca) u pećnicu i zagrijem? kako? koliko dugo? na koliko?

ja ih vec jako dugo ne pečem u rerni nego kad naspem vrelu marmeladu do vrha, čvrsto zatvorim i okrenem naopačke da se prilikom hlađenja stvori vakum.

06 stu 2016, 15:38

napravila sam
i to u pekaču
no rijetko je
nemam ništa da se stisne pa bude ovako :lol

10 stu 2016, 15:22

Ja ih samo zatvorim. Nikad problema. Al kad sam radila sa smokvama, pojavila se plijesan. :dunno

29 stu 2016, 19:56

neznam jel bilo na predhodnim stranicama...nasla sam neki stari recept u nekom casopisu za cheesecake s mandarinama :liza

09 sij 2017, 22:05

Sok, pekmez, kompot, ma mo'š birat što s njima :) Ovisno koliko toga imaš ja bi svega malo napravila!
Odgovori