O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
12 kol 2015, 14:31
Ina, kada radim onaj biskvit "na šalice": 3 jaja, 3 šalice mlijeka, itd., umjesto svih 7 šalica brašna stavim omjer 4 brašna i 3 kokosa.
12 kol 2015, 14:32
a gle zato pitam jer mi nije baš bilo jasno jesu li to valjušci u juhi, noklice ili njoki koji se onda jedu tak na prazno
Skupljam ideje za ručkove pa kopiram najviše tvojih ideja
12 kol 2015, 14:50
koji je to recept s kokosom? imam neki koji treba potrošit...
12 kol 2015, 15:57
Vipka, imaš gore link u mom postu
Adorabla - na kraju sam njoke bacila na ugrijani maslac s kaduljom i naribala cheddar, mmmljac
12 kol 2015, 15:58
sj je napisao/la:Ina, kada radim onaj biskvit "na šalice": 3 jaja, 3 šalice mlijeka, itd., umjesto svih 7 šalica brašna stavim omjer 4 brašna i 3 kokosa.
Te omjere nemam, daj cijeli recept
12 kol 2015, 16:18
Mislim da ide ovako:
3 jaja
5 šalica šećera
1 vrećica vanilin šećera
3 šalice ulja (ovo je meni puno, ja stavim možda pola)
3 šalice mlijeka
7 šalica brašna
1 vrećica praška za pecivo
12 kol 2015, 16:35
To te ja pitam
13 kol 2015, 09:04
Adorabla - na kraju sam njoke bacila na ugrijani maslac s kaduljom i naribala cheddar, mmmljac
uf ne sumnjam
Ja sam uspjela napraviti jako fine punjene paprike sudeci po mojima. Cak su i djeca jela sto mi je bilo

i dobila narudzbu da ponovim preko vikenda i smrznem im po zdjelicama. I zapravo me odusevilo kaj nema ni puno posla oko toga.
Danas mi moja mala

cer radi rucak. Bas me zanima sto cu rucati; tople sendviče, pizzu ili štrukle
13 kol 2015, 11:32
Pohane šnicle, pire krumpir, umak od šampinjona, sataraš
13 kol 2015, 12:09
danas sam napravila brzinski rucak, domace cevapcice sa puno luka i ajvara za mene i mm-a, a deckima domaci pomfri
13 kol 2015, 12:24
ina, njoki na maslacu s kaduljom, mmmm

danas varivo od mahuna i kobase, nisam kupila meso za faširance a nema šanse da opet idem u dućan
jutros sam nabasala na bamije na kvatriću, sutra bi mogla pasti begova čorba ili neki gumbo

Ja sam uspjela napraviti jako fine punjene paprike sudeci po mojima. Cak su i djeca jela sto mi je bilo

i dobila narudzbu da ponovim preko vikenda i smrznem im po zdjelicama. I zapravo me odusevilo kaj nema ni puno posla oko toga.
pa naravno, punjene paprike su zakon! daj zavoli ih i olakšaj si

ovo što J. nudi, odnosno što možeš očekivati, meni je skroz super

da me netko pita, danas bih izabrala štrukle
13 kol 2015, 12:35
mm na putu, djeca kod bake, pa sam ja sebi naručila pizzu
13 kol 2015, 12:36
Solea je napisao/la:
danas varivo od mahuna i kobase
Ovo smo mi trebali danas imati, ali sam se istrošila prije nego sam došla do pazara, a mahune po 30kn

pa su situaciju spasile tikvice.
Popodne se spremam kuhati šalšu, imam par kila poma
13 kol 2015, 13:44
jutros sam nabasala na bamije na kvatriću, sutra bi mogla pasti begova čorba ili neki gumbo

i bamije ne volim

nikada od mene normalne kuharice
ali sam se istrošila prije nego sam došla do pazara, a mahune po 30kn
kako me to ljuti. Mislim znam da je suša pa su već prošle i ono malo kaj ih ima treba biti skupo, ali opet. Ispada da cijele godine jedemo smrznute mahune
13 kol 2015, 14:01
kaže meni ova moja jutros - ovo im je prva berba (ovih kolovoških, pametno su ih sijali s po mjesec dana razmaka). ma šta mi znači da je to prva berba kad sam do pazara već napunila torbu

a ne bih ni dala 30 kn
14 kol 2015, 10:43
jučer smo jeli doma pizzu iz pizzerije, a danas ćemo gulaš od janjetine sa šurlicama (tjestenina) + pomidori na salatu.
14 kol 2015, 10:53
jucer smo jeli tople sendviče. Znaci da je bila zainteresirana za kuhanje
Danas kako sam najavila špagete ala norma i pekla sam patlidzane u rerni. Nisam ih uopce polila maslinovim, rezala sam ih tanje nego inace, nafrljila sam rernu na 200 i ispali su ok peceni. E sad cu tek vidjeti kako ce biti u sugu ali nemre biti lose jer je sug cisti paradajz.
15 kol 2015, 08:04
danas ćemo čimičange, sutra slow cooking a la MM - svježi buncek
15 kol 2015, 15:57
Išla sam googlati što su čimičange
Goveđa juha s taranom, janjetina pod pekom, razne salate, voćni kolač
15 kol 2015, 16:01
pohane tikvice i potato wedges, paradajz s lukom i dosta bosiljka
15 kol 2015, 20:41
olja, mmmm
kod nas povrtna juha, sporo pečeno carsko, pečeni krumpiri i salata od paradajza i luka. za desert tiramisu.
16 kol 2015, 10:07
Goveđa juha s taranom, pečeni krumpiri i krmenadli pod folijom, paradajz, savijača s višnjama
17 kol 2015, 12:37
pecene paprike punjene krumpirom i spekom, ali nisam ih zalila vrhnjem, nego gore naribala sira

Za desert ce biti kasekuchen
17 kol 2015, 12:40
Mi ćemo danas Henrijev krumpir, a za večeru knedle sa šljivama - sanjam ih otkako ste tu prije mjesec dana počele pisati o njima, samo se nikako nakaniti da ih napravim, prevruće mi je bilo za petljanje s tim.
17 kol 2015, 15:57
Lovački: meko kuhana jaja, slanina, paradajz, dimljeni sir
18 kol 2015, 10:30
Juha iz vrećice, rižoto sa komadićima svinjske lopatice, paradajz, desert: voćni kolač s jabukama, keksima i pudingom
18 kol 2015, 10:34
Danas nam je koka na meniju, juha od nje, pa cu meso ispohati plus pire i umak od rajcice
18 kol 2015, 11:24
Ćufte u paradajz sosu, kupus salata
19 kol 2015, 12:32
konjski ćevapi, tikvice na žaru, pomidori na salatu
19 kol 2015, 13:18
konjski čevapi su čevapi od konjetine ili veliki
Ako su od konjetine onda me zanima di konjetinu nabavljaš
Kod nas i dalje paradajz i patlidžani se mijenjaju najčešće
Danas je paradajz odnosno njoke s paradajzom i mozzarellom iz rerne.
Jučer povrće iz rerne (patlidžani, paradajz, tikvica) onako na nicoise način i uz to pečeni krumpirići.