O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
07 pro 2012, 06:20
Mala Sirena

za muffine
Odlicni,preporucam!
Ja pravim razne muffine ali djeca naravno vole od cokolade,ja volim od kupine a mm od banane i oraha,nebi nam bog ugodio.
Nekad stavim kajmak,nekad mlijeko,nekad kiselo mlijeko ali nisam do sada zobene pahuljice koristila jos namocene u kiselo mlijeko.
Moram da kazem da kad pravim cokoladne muffine uvijek budu tvrdji a ove sto sam pravila po receptu sto si ti stavila su prva klasa.
Tako mekane i socne.
Veceras sam ih pravila,morala sam jedan topao pojesti,nisam mogla cekati.
Sutra djeci stavim u skolu a ja na posao uz kafu.
07 pro 2012, 08:47
mirbi, procijeđena juha može stajati 4-5 dana, meni je jednom stajala 7 dana i kad sam ju prokuhala, bila je dobra
Jučer smo jeli juhu iz vrećice, gratiniranu cvjetaču i pečene batke
Danas varivo grašak
07 pro 2012, 09:18
Cufte i pire i neka salata.
07 pro 2012, 11:15
srdele u loncu i leso povrce koje se cijeli tjedan mota po frizideru
07 pro 2012, 12:36
Ovih dana zahvaljujem nebesima sto imam mamu koja mi moze skuhati ponesto kada sam ja bolesna

Pa smo tako ovih dana rucali uglavnom iz mamine kuhinje: gustu juhu s dosta povrca i mesa, juhu s knedlama od griza, pilecu juhu s tjesteninom, punjene paprike, nabujak od kelja s mlj. mesom, punjene paprike ali posne (sa sve kupus salatom i ciklom), a jucer je mm skocio do kineza pa su on i djeca jeli neke rezance s teletinom. Danas sam se konacno dohvatila kuhace pa spremam gustu povrtnu juhu od mrkve, poriluk varivo i prokulice leso. Za salatu ce opet biti cikla.
07 pro 2012, 17:57
Juha lešo meso i krumpir, matovilac.
Mušuni na gulaš i zelena salata.
To je od jučer i danas.
Desert kolači s fešte.
08 pro 2012, 12:05
grašak i mrkva na varivo, faširanci
08 pro 2012, 20:22
Dinstani kiseli kupus, pohovani fileti oslica, corba od jagnjetine, przeni krompirici, i kolac od jabuka sa bijelim vinom.
08 pro 2012, 21:46
Grašak varivo od jučer, pečeno pile, pogačice sa čvarcima
09 pro 2012, 11:09
Juha s taranom, krmenadli sa senfom zapečeni s lukom, pire, kupus salata, pogačice sa čvarcima
09 pro 2012, 14:02
povrtna juha, kobasice i riža
10 pro 2012, 10:26
Subota: bila u restoranu na ribljoj juhi i zelenim rezancima sa škampima
Nedjelja: juha s griz knedlama, lešo meso iz juhe, restani krumpir, salata od ribane svježe cikle, jabuke i mrkve
Danas: ostaci juhe, opet ista salata, a ima i kuhane cikle na salatu, uz to još smišljam što bi, ali u svakom slučaju će biti nešto na brzinu
10 pro 2012, 15:08
Jedemo ostatke + lov po frižideru
10 pro 2012, 15:11
mrava je napisao/la:Jedemo ostatke + lov po frižideru
Kod nas isto tako ostaci od jučerašnjeg rodjendana
10 pro 2012, 15:48
kiseli kupus i suho meso
10 pro 2012, 16:30
mama

opet donijela ručak (jer njoj je nezamislivo da njezino dijete kuha ponedjeljkom

) - gusta povrtna juha s dosta pilećeg mesa, složenac od karfiola, pire krumpir i salata od kupusa.
11 pro 2012, 13:53
Juha, makaroni, pileći saft, kisela paprika i krastavci
11 pro 2012, 14:28
povrtna juha, makaroni, saft i ostaci kuhanog kiselog kupusa
mrava
11 pro 2012, 14:55
pileća juha s knedlama, makaroni s tunjevinom, zelena salata

sinoć sam od ostataka pire krumpira spremila jako fine pikantne pogačice - dodala odokativnom metodom jaje, brašno, prašak za pecivo i začine (dosta vlašca, češnjak u prahu, papriku tucanu, papar i ružmarin), oblikovala pogačice, premazala maslinovim, posula lanenim sjemenom i kimom i ispekla

šteta samo što je odokativnom metodom pa nekako znam da mi više nikad neće ispasti tako dobre
11 pro 2012, 15:57
adry, danas je dan za saft
11 pro 2012, 20:56
kod mene danas juha od brokule i lijena mesna pita , a šta ću sutra

moram tu malo pročačkati ...sve manje i manje imam ideja
12 pro 2012, 09:25
Nedjelja- juha od povrća, pečene krvavice i kiselo zelje na salatu
Jučer- lazanje, rikula salata
Danas- od jučer s nekom drugom salatom.
Sutra

mislim da ćemo isprobati naše kobasice

vjerojatno ću radit žapca.
12 pro 2012, 10:01
teutonija, sutra cemo onda mi vama na rucak

kod nas danas juha i grasak s kockicama nekog mesa koje mi je mama neki dan zaledjeno donijela pa ne znam sta je
12 pro 2012, 11:06
juha od bundeve, pole od krumpira sa feta sirom i neka salata, možda kobasica
12 pro 2012, 11:19
olja, kako radiš makarone s tunjevinom? ja uvijek nekako završim na crvenom umaku, a baš mi to dosadilo.
ajde pliz, napiši ako imaš neki fini receptić?
12 pro 2012, 11:30
nemam recept

i ja radim crveni umak, iako mi nije baš najdraži:
na maslinovom ulju prodinstam češnjaka i luka, dodam paradajz iz tetrapaka, ubacim ocijeđenu tunjevinu, dodam začina i to je to otprilike.
a ja naaaaaajviše volim onako "suhe" makarone - dakle samo u skuhane makarone istresem konzervu tune, narežem luka i naribam parmezana odozgo
12 pro 2012, 11:49
olja

uh baš bi voljela.
12 pro 2012, 12:31
eto mi ideja , ja ću danas zelene rezance sa tunom na bijelo
juhe nema, a desert kolač gris kocke
12 pro 2012, 12:35
titirlica je napisao/la:tunom na bijelo

kako? vidiš da nisam riješila misterij tune bez crvenog umaka
12 pro 2012, 12:36
booreq