O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Re: Sta da radim s... ili Kako utrositi..

06 ožu 2011, 09:06

komisprot :mrgreen

link
http://www.coolinarika.com/recept/beli-komisprot/

06 ožu 2011, 09:51

super, thnx!
odo zamutit.

06 ožu 2011, 12:18

taaraaaaaaa

slika

jako je fino :liza

06 ožu 2011, 12:39

Inace se to moze i proporcionalno povecavat pa ako imas vise bjelanaca mozes i za toliko povecat i secer i brasno. U mene to bude jos gomila drugih sastojaka tipa sjeckane cokolade, bajama, kandiranog voca... Recept je mrak!

10 ožu 2011, 12:26

Imam: kore za savijaču, bijelo meso piletine, pancetu, grašak...

Nemam : ideju za ručak :mrgreen

Mislila sam ovo gore iskombinirati u neku mexicanu al ne znam što mi još treba. Ideje?

10 ožu 2011, 12:30

i ja radim ovako s bjelanjcima - isto kao n&n povećam količine sastojaka proporcionalno, a dodajem svega što imam doma - korice limuna, naranče, gržđice, orahe, lješnjake, bademe, čokolade, kandirano voće, itd.

10 ožu 2011, 12:35

Rusulice, možda napraviš neku varijaciju na onu Nadjinu pitu sa šampinjonima? :liza

10 ožu 2011, 12:48

Rusulice - ja bi možda na malo ulja popržila crveni luk i nasjeckanu pancetu, dodala sjeckanu piletinu, i onda grašak na kraju. Dodala bi začine po želji, možda malo pomidora da to zacrveni i onda pred kraj vrhnje za kuhanje ili kiselo vrhnje. Pa bi slagala kore kao za pite, tri kore na dno, pa nadjev, na to dvije kore pa nadjev i tako do kraja. I završila bih sa dvije kore koje bi izbockala vilicom i prelila s mlijekom razmućenim s mrvicom ulja, a možeš dodati i malo mineralne, da ostane sočno. I spekla. Dok ne porumeni.

10 ožu 2011, 12:59

Bellina je napisao/la:Rusulice - ja bi možda na malo ulja popržila crveni luk i nasjeckanu pancetu, dodala sjeckanu piletinu, i onda grašak na kraju. Dodala bi začine po želji, možda malo pomidora da to zacrveni i onda pred kraj vrhnje za kuhanje ili kiselo vrhnje. Pa bi slagala kore kao za pite, tri kore na dno, pa nadjev, na to dvije kore pa nadjev i tako do kraja. I završila bih sa dvije kore koje bi izbockala vilicom i prelila s mlijekom razmućenim s mrvicom ulja, a možeš dodati i malo mineralne, da ostane sočno. I spekla. Dok ne porumeni.

tako nešto si i ja razmišljam... a jel bi se tu mogle ukomponirat i hrenovke dinstane s mesom? A tunjevina? i mogu li to zaliti bešamelom ili jogurtom i topljenim sirom (ovo gledam šta imam u kući jer mi se ne izlazi u dućan :) )

10 ožu 2011, 15:08

Hrenovke bi možda i mogle proći, ali ti ne treba ako ima dosta piletine i graška. Tunjevinu ja ne bi u to. I bojim se da bi sa bešamelom bilo presilno. Jogurt mi se čini kao bolja varijatna, ali nijem nikad nisam zalijevala pite, nego baš ovom mješavinom mineralne, mlijeka i malo ulja (ili samo mlijeka i ulja), radi sočnosti.

10 ožu 2011, 15:31

Bellina je napisao/la:Tunjevinu ja ne bi u to.

ok vidim da sam se ja krivo izrazila. Nisam ni mislila sve smiksati u jedan bućkuriš :lol nego su to bile dvojbe što izabrati, u kojem smjeru ići.

hvala ti za savjet, pričekat će neki drugi dan, za danas sam odustala

16 ožu 2011, 10:09

Imam par tikvica, nesto blitve...I nemam pojma sta cu s tim...Help :D Postimo, pa racunajte na to :)

16 ožu 2011, 11:08

Skuhaj blitvu s krumpirom, a tikvice spohaj.
Ili skuhaj blitvu, krumpir i tikvice izrezane na ploške, sve zajedno.

16 ožu 2011, 11:13

tikvice skuhaj i zacini maslinovim uljem.

blitvu malo obari, posebno skuhaj palentu, u nju umijesaj malo svj sira i blitvu pa zapeci u pecnici dok ne postane hrskavo.

16 ožu 2011, 11:14

ili šnickle od blitve i tikvice lešo

16 ožu 2011, 11:21

ili krem juhu od oboje zajedno...

17 ožu 2011, 21:55

Na kraju sam napravila blitvu sa krompirom za rucak, kao prilog uz ribu, a tikvice samo preprzila i od njih napravila salaticu za dorucak...Hvala curke :5

18 ožu 2011, 11:22

ccc, pa to znaci da si imala i krumpira i ribe i tak, nije to neki zadatak :mrgreen

18 ožu 2011, 12:18

Morala sam kupit' ribu, inace se ne bi' najela :bidan

16 tra 2011, 21:47

Šta da radim s...novom teflonkom za muffine i hrpom papirnatih košarica ( sve ubodeno po superakcijaksoj cijeni, imala puno dobre volje i krenula na posao) u želji da napravim super večeru po ovom receptu

http://www.coolinarika.com/recept/slani ... -pogacice/
i ispalo mi je totalno bezveze :/ ili ja nisam tip za muffine :conf .
Možda sam "ubola" totalno krivi recept jer živim u uvjerenju da nisam ništa mogla uprskati u postupku?! :loce
Zbog kukuruznog brašna, dok su mlaki neki su mljeckavi, smeta mi ta neka lagana kiselkasta nota zbog silnog sira i vrhnja, zaljepili su se za papiriće, a ja sam mislila kako će oni sami ispadati iz košarica :lol ...sve u svemu relativno skup projekt sam bacila u smeće :cool ( narezala i šunkice, malo da se nađe, a gore stavila i naribanog sira :plavusa sve u želji da dam svoj "tač" receptu i da se malo poigram s muffinima :lol ).

Ima li tko, molim vas, bolji recept za preporučiti ili da nastavim vježbati kuhanje ( ili da prodam ono što je kupljeno po superakcijskoj cijeni)? :mrgreen

hvala

16 tra 2011, 23:58

imam nekoliko odličnih, al znam da ima još naroda ovdje sa super receptima.
U moje odlične ide vrhnje :D

17 tra 2011, 12:33

U moje odlične ide vrhnje :D

Pa zar pavlaka iz mog recepta nije vrhnje?
U stvari, želim reći i u mom je bilo vrhnja :lol , a bogami i mladog kravljeg sira, a i naribanog zrelog...
imam nekoliko odličnih, al znam da ima još naroda ovdje sa super receptima.

:da?
I, nemaš namjeru dati mi bar neki od svojih odličnih?
Mislim, samo se hvališ :lol

17 tra 2011, 12:44

Dugo, a vidi ovo http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=88&t=61606&p=2400855&hilit=muffin#p2400855 ;)

17 tra 2011, 15:56

Potice, vidjela sam već taj topic :klanja ( 'ko mi kriv što možda s njega nisam birala :kima).

Mene, recimo, zanima, recept za jedne slane i jedne slatke muffine koji su " mljac " pa da njih radim dok ne izađem iz depre zbog ovih mojih ( nešto poput fantastičnih Dukatovih kiflica koje je baš svatko sposoban napraviti, a super su).
Recimo, jutros ih je mm probao ( ono par što nisam frknula u smeće ) i kaže da su neusporedivo bolji, nego sinoć dok su bili onako mlaki :dunno , ali meni su i dalje :cool .
Eto, mogu li dva provjerena recepta pa da iskoristim ono kupljeno na superakciji :bidan

17 tra 2011, 16:08

Eto, mogu li dva provjerena recepta pa da iskoristim ono kupljeno na superakciji
ja ću naravno samo u svoje ime

svaki recept koji sam ovdje napisala je provjeren, isprobala sam ga i meni se rezultat svidio, zato sam i davala recepte.
kada mi nešto nije valjalo nisam to ni pisala, odnosno, možda sam negdje komentirala da sam pravila i da nisam zadovoljna al nikad nisam napisala recept koji mi se ne sviđa.

17 tra 2011, 16:11

kako mogu utrositi visak tucenog slatkog vrhnja? osim da dam klincima da pojedu

mogu to umijesati u tijesto za palacinke? :/

17 tra 2011, 16:13

i da, rijetki su recepti poput sv. grala, koji će oduševiti mase ;)
jedan od "hitova" si spomenula - dukatove brzo i fino kiflice, zbilja su odlične i većini su uspjevale al sigurno ima i onih kojima nit su fine nit su uspjele. eto, mene npr. ludo tijesto nije privuklo bez obzira na forumsku pomamu ;)

17 tra 2011, 21:12

Meni su odlicni recimo oni muffini od babalu po receptu s gornjeg linka (BAZNI RECEPT ZA MUFFINE by Babalu) :up
I uvijek mi uspiju, kako god i sa cim god ih radila.

Slane radim obicno s kukuruznim brasnom i nemam recept :p

18 tra 2011, 07:35

Thnx, Olja :kiss
Sljedeći mi je, Bazni recept od Babalu!
Pretpostavljam da od njega mogu praviti i slanu verziju :oops: :conf ?

Zašto slane praviš s kukuruznim brašnom?

18 tra 2011, 08:42

I moj glas za bazni od Babalujke. Mafine više ni ne radim po ijednom drugom, nego po tom samo mijenjam dodatke.

Ivana, slatko vrhnje možeš koristiti bilo gdje gdje bi inače stavila vrhnje za kunjanje. Sve je to isti kiki.
Odgovori