O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Re: Kolač od sira - sa grizom

10 lis 2011, 11:58

čak sam i sir kupila, još prije tjedan dana
:hahaha
misao dana
:5
Ja isto na pečnici imam pravi riječnik od pizze, lasagne, but, biskvit, taj ventilator, ražanj, vrući zrak ma pojma nemma šta sve ne peće i neki roštilj ma milijun opcija ali ja znam samo pizza 200 a ona piroliza ili tak nekak :ajme kad vidim koja je to temperatura pored bojim se da mi ne ode sve u zrak pa je nikad nisam ni upalila... :ajme
Ja nikak da pređem na TI sa njom ;) a što da vam kažem... ajme sve me sram što sam jučer napravila :oops: ... kupila sam one cekinove nuggets i sad čekam ja da se ulje zagrije i čitam na vrečici da može ono ići i u mikrovalku 3-4 minute na max. temperaturu i srećom samo sam stavila 1 unutra na 3 minute i otišla do kupaone a kad tamo zove mene malac "Mama nešto ti se dimi iz mikrovake, mama fujjjjjjjjj, sve smrdi "... a kad tamo ja otvorim a unuta umjesto piletine neka crna fleka na onom staklenom tanjuru a onaj smrad sam luftala cijelu noć i evo danas ujutro sam ostavila da mi se prozraći... dakle, zaključak je slijedeći smrznutu piletinu nikako ne peći u mikrovalki :faca

10 lis 2011, 12:06

uf, nije ti dobar zakljucak :lol

vrijeme pecenje i zagrijavanja u mikrovalnoj ti je proporcionalno kolicini hrane koju stavljas unutra. Sto znaci da su oni predvidjeli 3-4 minute za cijelo pakiranje, a za 1 komad je trebalo puno krace :D

10 lis 2011, 12:09

evo Mirci me preduhitrila s odgovorom
srećom samo sam stavila 1 unutra na 3 minute

Pa zato ti se i zadimilo, da si ih stavila 10 ne bi se zadimilo. Pravilo je da što manje hrane/tekućine staviš u mikrovalku to kraće vrijeme grijanja.
Ja u svojoj imam isto razne mogućnosti, osim pirolize i ražnja (nažalost). Koristimo (mm i ja) grill, pečenje s ventilatorom, bez ventilatora i ona funkcija za održavanje temperature (to mi je za otapanje/dizanje forneta). Mislim da je mm koristio taj "pizza" program za nekakva peciva, ja nisam nikad.

10 lis 2011, 12:10

smrznuta piletina (konkretno, cekinova, u raznim oblicima, od cordon blue preko medaljona do onih štapića-trganaca) odlična je iz mikrovalne! :dada
još kad bih na svojoj znala upogoniti onu funkciju crisp pa da i korica bude hrskava.... :ajme ali i ovako je fino :whew

edit: iako nisam sigurna kaj ovaj post radi na topicu o kolaču od sira s grizom :lol

10 lis 2011, 12:11

Ajme Mirci na to nisam uopće pomislila :ajme
Ali bio bi hladan kaj ne, onak sirov iznutra? :dunno Ipak je to smrznuto i zaleđeno meso a na 800 W manje od minute :conf
Ma uglavnom, neću više uopče pokušavati ovo egzibicije sa mikrovalkom, ona mi ionako služi samo za pregrijavanje hrane, tople sendviće, kokice, grijanje vode za čaj, grijanje mlijeka topljenje maslaca :lol
Ma ja ovaj pizza program jedino i koristim na pečnici jer tak jedino znam regulirati temperaturu od 180-200 :ajme

10 lis 2011, 12:18

i meni je pizza program super za pizzu i tople sendvice :D

10 lis 2011, 12:22

sve mi se čini da tinica i ja imamo isti model pećnice. :lol

10 lis 2011, 12:34

Lena :daj5
Samo je moja dobro očuvana :rolf jer ima gazdaricu koja dobro pazi da je ne bi kojim slučajem prečesto upotrijebila :hahaha
Moja je ova: http://www.electrolux.hr/Products/Kuhan ... /EOC66800X

10 lis 2011, 12:54

Mirci je napisao/la:i meni je pizza program super za pizzu i tople sendvice :D

Jel' dobar i ak' se peku na dva nivoa. Kod mene kad se rade topli sendviči idu u dva protvana od pečnice :ajme

10 lis 2011, 12:57

Ja imam ovu:
http://www.konikom.hr/p2644/pecnica-whi ... ti7m8e3bu4
ili nešto vrlo slično.

10 lis 2011, 15:06

dajte si vremena, upoznajte svoju pećnicu (možda je na pomolu početak jednog divnog prijateljstva ) uključite ventilatore, olakšajte si kad vam je već dano i uživajte u prednostima moderne tehnologije (/a i nije to više baš tako novo).
:yess
Ma potpuno si u pravu ja i ona se bas ne poznajemo tek godinu dana. I stvarno ovaj kolac je itekako kolac koji se treba peci pod ventilatorom. Jer unutra je vlazan. A kad je vlazan dobro je imati ventilator. :oops:

10 lis 2011, 16:34

Tinica je napisao/la:Moja je ova: http://www.electrolux.hr/Products/Kuhan ... /EOC66800X

da, electrolux. samo što je tvoj noviji model. :dada

17 lis 2011, 15:13

Eh ti programi za pečenje :znoj
ja imam i x mjesta za umemorirati koliko se koji kolač peče pa ništa od toga, uvijek gledam na sat i bockam kolače.

Nego, imam pitanjce, da ne otvaram novi tipic, imate li na jednom mjestu neke brzopotezne kolače?

18 lis 2011, 09:23

Muffini, recept s našeg foruma, imaš u sortiranima. bazni od babalu, pa dodajem što imam u kući (kokos, čokoladu u prahu, sjeckanu čokoladu, orahe, grožđice, limunova korica + glazura od limuna......)
Kolač gotov za pola sata a nema šanse da u svakom momentu nemam potrebne sastojke.
Drugo je jogurt pita.
http://www.coolinarika.com/recept/766752/
Jedina razlika između ovog i onog što ja radim je u tome da ja stavljam 3 jaja i 3 šalice brašna (meni je bolje s oštrim, ali dobar je i s glatkim brašnom), cijelu smjesu stavljam u protvan i preko toga ribam jabuke ili stavim dobro ocijeđene višnje iz kompota ili smrznuto bobičasto voće ili umješam grožđice...

18 lis 2011, 09:34

Ok, škicnunt ću.
mada imam jedan koji često radim, sa jogurtom i vrhnjem. Muffine također.
Imam par tih koje radim svaki tjedan pa ću vam napisat.

18 lis 2011, 10:51

Ali molim te vodi brigu da su zbilja jednostavni :5 da ima ovdje i nas početnika kojima "malo ulja" ne znaći ništa :rolf i treba se točno odrediti količina, ili "par minuta" - molim točno prezirati vrijeme :lol ne zezam se zbilja... ;)

18 lis 2011, 11:53

Tinica je napisao/la:Ali molim te vodi brigu da su zbilja jednostavni :5 da ima ovdje i nas početnika kojima "malo ulja" ne znaći ništa :rolf i treba se točno odrediti količina, ili "par minuta" - molim točno prezirati vrijeme :lol ne zezam se zbilja... ;)

Ovi su sve na šalice. Nema ni vaganja ni ništa. Superjednostavno i ako potegneš nečeg malo više ili malo manje (ovi dodaci u muffine) ništa se bitno neće dogoditi osim malo drugačijeg ukusa. Npr. kokos nekad stavim šaku, a nekad okrenem vrećicu pa koliko ispadne.
Ako piše par minuta, to ti je dvije-tri i neće se ništa bitno dogoditi kuhaš li dvije ili ostaviš kuhati tri minute :mah

31 lis 2011, 17:54

izgleda da sam uspjela upropastiti i ovaj kolač :bidan

boysmama je napisao/la:a što se tiče pečenja, ja isto nisam pekla sa ventilatorom jer ga nemam :lol ali, istina je, prvo uhvati koricu odozgo i ispod, a onda se tek peče iznutra, samo što sam ga ja onda brzo pokrila folijom i pekla samo sa gornjim grijačem još cca 15 minuta na 150°C i potom ostavila još u pećnici da se postupno ohladi i ohlađen više nije bio tekući iznutra, iako mi je bio dosta sočan i visok... dok je bio vruć, bio je nekako želatinast tj. slaninast (kao klafuti :lol )...

ja ga upravo ispekla i to s ventilatorom, i sad ga vratila natrag u pećnicu jer mi je isto ispao želatinast, nadama se da mu neće smetati što je načet :(

i sva sreća što nema miris kao klafuti, jednom sam ga pokušala ispeći po forumskom receptu i završio je kompletno u smeću a baš mi se činilo da ga možda mogu i ja ispeći :oops:

31 lis 2011, 18:06

a jel se možda ovaj kolač jede s žlicom ? probala ovo što sam odrezala i nije mu loš okus .
Sad ne znam dal da vadim ostatak ili ga još uvijek pečem :dunno

31 lis 2011, 19:05

ne treba se jesti sa zlicom

ja sam ga pekla u normalnoj pecnici, bez ventilatora, na 180, jedno pola sata ili malo vise, dok nije postao smedj, jer dosta brzo posmedji, nemos dobit zuckastu boju

31 lis 2011, 21:39

i moj je bio smeđi, a morali smo ga jesti sa žlicom no bio je fini :) , jedino malo preslatki
Možda sam malo zeznula sa propocinalnim smanjivanjem sastojaka jer nisam imala 1 kg sira , nego 750g.
Odgovori