http://damijenestoslatko.dobrahrana.jutarnji.hr/slatko/galette-od-sljiva-i-jabuka
štrudla od šljiva je prefina. ja stavim dosta cimeta....kore radim sama. pokazale su se najbolje
Sada je: 06 ruj 2026, 10:18.

tako nekako sam i ja radila. ali nisam zalila na kraju.
Što tanja kora, meni draže.Adorabla je napisao/la:pa ja sam stavljala 80 dag sira (buče isto toliko) i 5 jaja, a ona mi je rekla da na toliku smjesu ide samo 2 jaja

Rimaithor je napisao/la:tko ne broji kalorije nek isproba ovaj recept za bučnicu![]()
u smjesu buće, sira i jaja dodati jedno kiselo vrhnje (ono narančasto pakirano vrhnje za sir-cijelo), smotane kore premazati rastopljenim maslacem i zaliti s pola litre vrhnja za kuhanje.
kore su s placa, one žute debele i dosta je jedna.

ali ako ikada odlučiš probati kupovne kore nemoj uzeti ove iz Veronike nego s našeg placa
jako, jako dobro 
ili stavljam previše kora ili stvarno moram početi sam razvlačiti kore.
Adorabla je napisao/la:nego isključivo Veronikino slatko vrhnje

Adorabla je napisao/la:ja imam strašnu averziju na vrhnje za kuhanje tako da ga više ne koristim (nego isključivo Veronikino slatko vrhnje).
Mamaja nisam ni sumnjala da i ti radiš sa svim Veronikinim potrepštinamaali ako ikada odlučiš probati kupovne kore nemoj uzeti ove iz Veronike nego s našeg placa
jako, jako dobro
volim ja vaš plac
eto, samokritična sam 

Rimaithor je napisao/la:Adorabla je napisao/la:nego isključivo Veronikino slatko vrhnje
aha slatko, ne kiselo.![]()
Koja je cijena?

mirbi je napisao/la:Ne čini mi se da puno debljaju. Ili se ja tješim?
dunja je napisao/la:masha za štrudlu od šljiva sam kupila kore na placu, tanke s jajima, stavljala sam po tri komada za jednu štrudlu
ove kore iz dućana ni meni baš ne valjaju previše, nužno zlo
sama ih ne radim
još![]()
![]()
mislila sam da si to žene kupe pa rade rezance
mirbi je napisao/la:Pite i savijače volim raditi, zgodno za marendu, za mene i dicu. Ne čini mi se da puno debljaju. Ili se ja tješim?
Nekako se nastojim držati hrane bez kemije i aditiva, sve ostalo je opcija. A kućni proračun mi je isuviše tanak za neke fine stvari.meni je recimo komad, dva bučnice uz jogurt kompletni obrok. doručak npr. ili poslijepodne nešto za prigristi.

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.