O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
15 pro 2015, 10:04
Varivo od crvene leće, azuki graha i ječma.
15 pro 2015, 10:33
ja sam dinstala na poriluku u trudnoći, nisam mogla podnijeti kapulu.
ali mi je koma kad sve smrdi po poriluku još danima

ontopic, dosta poriluka - mislim, mogu ga ja u svemu samo ne u čušpajzu.

- sekeli gulaš i palenta. muž otišao s autom, a u bunkeru su krumpiri

sutra ću proljetnu maneštru jer mali obožava i uvrijeđen je jer mu je nisam odavno skuhala. veliki pak ne voli proljetnu maneštru, naravno. ali voli hamburgere. mali ne voli hamburgere. pa će mali maneštru, a veliki malo maneštre i hamburger homemade s puno povrća

onda ćemo valjda sarmu
15 pro 2015, 11:14
mi ćemo danas orzoto s piletinom i porilukom
imamo i temeljca a la Heston
15 pro 2015, 13:54
Za one koji ne vole poriluk znaci da nisu nikad probale moj s krumpirom. Cak je i mm ljutit protivnik poriluka rekao da ga voli

poanta je da se poriluk izdinsta na laganoj vatri s malo soli i mora biti duper tanko narezan. U drugoj zdjeli se skuha krumpir. Malo vode od krumpira se doda poriluku a ostatak baci. Od krimpira se napravi pire doda poriluku i razrijedi se s mlijekom te nariba parmezana.
nema djeteta koje nece takvo varivo pojesti.
16 pro 2015, 11:48
Jučer jaja sa slaninom
Danas burek s mesom i juha
16 pro 2015, 13:35
Danas sarma

bit će i za sutra.
Mrava, a meni se već danima jede burek od sira

možda ga u petak i napravim.
16 pro 2015, 14:10
jučer pileći paprikaš sa njokima i kisela paprika, danas će biti blitva sa krumpirima na lešo i šnicli. Dosadno.
16 pro 2015, 14:11
Kineski kupus, bukovace, paprika i svinjetina u woku, basmati riza
16 pro 2015, 14:12
Mirci, to sam ja htjela, ali nije bilo "mojih" na pazaricu
16 pro 2015, 15:01
lovački ručak, meso na naglo, krumpir i salata

prokulice odgođene za neki drugi dan
17 pro 2015, 08:59
Prekjučer otkošteni pileći batki na naglo i prisiljeno zelje.
Jučer lignje na buzaru i fini topli bijeli kruh za toćanje.

Podvečer ćerce radila pužiće s cimetom.
Danas grah varivo, ričet s mrkvicom pa netko doda grahu netko ne i kuhane domaće kobasice.
17 pro 2015, 16:38
Juha, pomfrit, pohane krmenadle, kečap
17 pro 2015, 16:52
tuna salata.
17 pro 2015, 18:43
uspjela sam skuhati prokulice

i upecala krasne friške trlje na trešnjevačkom placu
sutra je bolonjez
17 pro 2015, 19:17
U subotu sam dinstala junetinu i svinjetinu te pola odvojila za gulaš kojeg smo u subotu jeli, a druga polovica je bila za saft s tjesteninom i salatom u ponedjeljak.
U nedjelju smo bili samo klinac i ja pa smo skuhali pileću juhu, kuhanu piletinu pojeli s pire-krumpirom i sosom od kopra te salatom. Za desert - palačinke s ribanim jabukama.
Ponedjeljak ostaci.
Utorak - krem juha od poriluka i brokule, složenac od krumpira, jaja i luka te zelena salata.
Srijeda - bistra juha s karfiolom, ostaci od prethodnog dana.
Danas nisam baš ništa kuhala, jeli smo sendviče sa šunkom i cherry rajčice.
Sutra će biti bistra juha, složenac od kelja, riže i mljevenog mesa te cikla na salatu.
19 pro 2015, 18:16
Danas juneci odresci na naglo, krumpir s kuhanim kupusom.
Jucer - pizza iz pizzerije.
Cetvrtak - pecena janjetina, blitva/krumpir.
19 pro 2015, 18:35
Jučer: naručili pizzu
Danas: pileća juha s jetrenim noklicama, svinjski odresci na naglo, kuhano povrće (prokulice, cvjetača, mrkva), pomfrit
19 pro 2015, 19:58
sarma

. ali zato ima kolača
20 pro 2015, 08:29
Jučer grah i repa s malo kuhanog suhog mesa.
Danas juha, pohanci, riža, umak od šampinjona, salata.
Sutra ostaci graha i repe.
20 pro 2015, 12:15
Goveđa juha, janjetina s krumpirima, cikla, munchmallow kolač
20 pro 2015, 12:32
u petak smo imali dupli ručak - prve dvije su jele varivo od leće, poriluka, mrkve i kupusa (mlađa je pojela 3 pjata

), a kasniji ručak je bio od kineskog kupusa, poriluka, mrkve i piletine u woku
jučer domaća pizza, a danas ćemo pečenu patku, zapečeni grah, lešo kaul i brokulu i zelenu salatu - za svakoga po izboru
20 pro 2015, 13:39
I kod mene jučer domaća pizza

Danas juha od mrkve i đumbira, peceni pileći batkovi sa mlincima, pirjani grašak, zelena salata.
Desert još ne znam
20 pro 2015, 13:44
vegetarijanka je dobila pizzu s mozzarelom, gljivama i brokulom - svidila joj se
20 pro 2015, 14:59
Ina, kako radiš patku ?
20 pro 2015, 15:07
MM je zbrinuo patku. držao ju je cijelu noć u rasolu, ocijedio, osušio, popaprio i premazao pačjom mašću (od prošlog pečenja:D) i gurnuo prerezanu naranču u trbušnu šupljinu
pekla se cca dva-dva i po sata na 130°C, sada se odmara dok se peče grah, a onda će se zapeči još cca 15-20 minuta na najjačoj vatri.
tako je prošlu nedjelju pekao koku po Hestonu, svidila nam se pa je odlučio pokušati s patkom
http://www.channel4.com/programmes/how- ... ken-recipe
20 pro 2015, 16:31
Kontra svake logike i ocekivanja, danas kod nas na meniju kelj varivo sa suhim mesom i pohana piletina nakon njega da mi raja ne ostane gladna

varivo ispalo super, a mm pohvalio i pohance koje uvijek kritizira jer je fan zdrave prehrane

ne znam sta mi je
20 pro 2015, 23:15
kremenadli u komadu špikani češnjakom, batati, radič-mrkva-povrtnica-zelena salata.
sutra je repa na čušpajz. bezmesno.
20 pro 2015, 23:27
Hvala Ina
21 pro 2015, 08:36
Kod nas je jucer bila pecena kokos, zelena salata i riza s patlidzanom, paprikama i salsom. Danas opet mesno - pecena teletina, a uz to isto sto i jucer. U subotu smo kupili domaceg mesa (3 koke, 3 kg junetine, 3 kg teletine).
A sutra obiteljski rucak/vecera u restoranu - dani bakalara

.
21 pro 2015, 08:52
mi ćemo danas bezmesno - varivo od kupusa i leće
MM je sebi skuhao pačja jetra u umaku