O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
21 ruj 2015, 09:15
Kupila sam spaetzle u Lidlu i sad ne znam kako bih ih napravila. Tanja ili netko je prosli tjedan radio sa spinatom pa sam mislila i ja tako izbjeci standardnu verziju sa sirom, ali onda me nesto asociralo da bih ih napravila s tikvama/bundevama.
Pa mogu poriluk i bundeve pomijesati sa slatkim vrhnjem i mascarponeom, ubaciti spaetzle u to pa u rernu da se skuhaju i zapeku.
Jel imate vi nesto dobro, ukusno s bundevama da bi spaetzle pasale? Mozda ko lasagne s bundevom?
21 ruj 2015, 09:33
Adorabla, kupila si zute specle? Specle su ti u biti kao tjestenina, sve sto radis sa tjesteninom mozes i sa speclama. Ako ih kratko prokuhas, mogu biti prilog gulasu ili nekom saftu, bilo mesnom, bilo povrtnom. Moras samo dobro ocijediti, ja jos malo ih "okrenem" na masnoci.
Klasicni recept je sa spekom, jajima, lukom, sirom i vlascem, znas ono sa skijanja
21 ruj 2015, 12:40
ma znam to sve. Radila sam ih vec puno puta na taj skijaski nacin i kao prilog gulasu (ono pravo bavarski).
Ali sad bih ih napravila nesto novo. A ne bih ih kuhala pa onda zapekla nego bih 2 u 1 odmah u rernu da s ei skuhaju i ispeku. Da ne prljam nepotrebno suđe. Sad svu tjesteninu tak radim
19 stu 2015, 14:34
kupila sam one pečate za keksiće. koji bi bio najbolji recept da tijesto? keksić se znači ne bi trebao previše dignuti dok se peče, a opet tijesto mora biti podatno da se pečat može utisnuti.
savjeti? a imam i onaj otisak kao za spekulase.
ovako nešto
19 stu 2015, 15:36
gingerbread?
03 pro 2015, 15:24
Tražim recept za
čvarnjake (ne znam drugi naziv
) iliti kao keksiće od čvaraka. Na netu pronalazim samo neke "razlistale" kao pogačice, ali to nije to
. Ovo smo mi jeli kod kuće, u doba svinjokolja, kad više nisi znao šta bi s čvarcima, budu prhki
.
Valjda će netko skužiti šta tražim
.
thnx
04 pro 2015, 10:23
kod nas je to bilo kao npr maleni, maleni salenjaci ali s čvarcima, meni je to bilo kao nešto ko keksi, ali ne baš keksi, bilo je prhko. Nije bilo lisnato tijesto nego kao npr salenjak. Jesi gledala recepte za salenjake?
04 pro 2015, 10:46
ako ima kakav dobar recept za salenjake, lijepo prosim ?! donesla sam si salo
praseće.
svoje nosim uvijek sa sobom
04 pro 2015, 13:08
Adorabla je napisao/la:kod nas je to bilo kao npr maleni, maleni salenjaci ali s čvarcima, meni je to bilo kao nešto ko keksi, ali ne baš keksi, bilo je prhko. Nije bilo lisnato tijesto nego kao npr salenjak. Jesi gledala recepte za salenjake?
Ne, ne podsjećaju na salenjake, baš kao prhki keksi - ono, smjesa se razvalja, čašom izreže i peče.
04 pro 2015, 13:35
malamaja je napisao/la:ako ima kakav dobar recept za salenjake, lijepo prosim ?! donesla sam si salo
praseće.
svoje nosim uvijek sa sobom
ako ti netko ima Dikinu Dalmatinsku kuharicu, neka tamo pogleda. moja mama je uvijek radila po tom receptu
a možeš i ovaj isprobati - način rada je isti
http://torta-pinjur-pjat.blogspot.hr/20 ... l?spref=fb
04 pro 2015, 13:40
hm, to mi je kao da idem pitati slavonku kako da skuham brudet
kad bih radila salenjake radila bi ih po ovom receptu
http://blog.vecernji.hr/tanja-klaic/salenjaci-4544
04 pro 2015, 13:47
ali, salenjaci su tradicionalni dio sinjske (dalmatinske) kuhinje
04 pro 2015, 13:48
ma daj? nisam to znala
. ja sam ih povezivala iskljucivo sa Slavonijom
.
a, to je onda skroz druga prica.
04 pro 2015, 13:52
da da, i mama je radila ovako kako je u Julijinom receptu opisano - mazala mljeveno salo, preklapala, okretala... sad se sve mislim kako bih mogla mog mesara pitati ima li sala
04 pro 2015, 14:48
a bome nisu mamini salenjaci tako izgledali i nisu bili od lisnatog nego baš ovo kaj kažem od prhkog. Možda imam cak negdje recept pa ispadne da su to baš ti koliačići kaj tražiš Dugo
04 pro 2015, 14:56
eh, da. I ja tražim recept za nesto sto se zove ocvirnica
.
04 pro 2015, 15:21
hvala cure
. skužila sam da ima recept sa vinom i recept s kvascem....ma zapravo mi je bitan omjer, brašno, jaja i salo....ali sad imam recept...a žao mi je ne probati kad već imam salo. jučer su mi se na kolinju sprdali da kaj bum s tim...da više nitko ne peče salenjake
eh, baš su u krivu
i da, još dobila dvije velike tegle domačeg džema od šljiva
pa gdi će nego u salenjake
04 pro 2015, 16:33
Adorabla je napisao/la:a bome nisu mamini salenjaci tako izgledali i nisu bili od lisnatog nego baš ovo kaj kažem od prhkog. Možda imam cak negdje recept pa ispadne da su to baš ti koliačići kaj tražiš Dugo
Je l' ti sad odgovaraš na njihovo pitanje o salenjacima ili na moje o čvarnjacima?!
Ne morem te pratit'
Thnx ako iskopaš recept za ovo moje.
05 pro 2015, 17:28
Dabilly, molim onaj tvoj recept za kukije s kikiriki maslacem
Vjzbčbo
05 pro 2015, 22:01
salenjaci su odlični po ovom receptu tpp, koji je ina stavila.
mjerilo je, da je juniorka rekla: to ti je ledo sa višnjama ?!
i natovarila si na tanjur pet komada
ja radila kukije od kikirikija po ovom receptu
http://www.simplyrecipes.com/recipes/peanut_butter_cookies/
05 pro 2015, 22:09
thnx, pospremila ga
06 pro 2015, 15:32
imate li neki provjeren recept bez secera i bez umjetnih sladila? kolac ili torta
06 pro 2015, 17:40
Znala sam raditi npr podlogu od mljevenog kokosa, badema/oraha/lješnjaka i maslaca, količine od oka. Pa za peći par min u pećnici. Ako nije bas bas zabranjeno slatko može u smjesu par datulja ili suhih smokvi.
Na to gore može pravo slatko vrhnje pomjesano sa crnom čokoladom (otopljeno) ili kao cheesecake krema isto bez šećera samo pojačati vaniliju i limun.
09 pro 2015, 15:10
hvala
bas je tesko nesto naci bez toga
09 pro 2015, 15:13
Hope77 je napisao/la:imate li neki provjeren recept bez secera i bez umjetnih sladila? kolac ili torta
u zadnje vrijeme kao zamjenu za obican secer koristim kokosov secer. u kekse stavljam med ili agavin sirup. umjesto psenicnog brasna koristim bijelo/polubijelo/integralno pirovo brasno.
20 vel 2016, 10:14
Imam odreske soma, tražim dobar recept jer nemam ideja osim ispohati ga
20 vel 2016, 12:32
U kantini na poslu ga peku s krumpirom u pećnici (više krumpira, manje soma
) očišćenog. Nešto luka bude unutra i češnjaka, koliko se sjećam sad, krumpir na ploške i folijom pokriveno. Bude fino. Doma morsku ribu radim, pa nisam sama pekla...
20 vel 2016, 18:25
Hvala, volvo, taman ću tako za drugi puta jer sam žurila danas pa sam ga ispržila uvaljanog s obje strane u brašno, bilo je fino
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.