O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Re: Ajvar

09 ruj 2014, 10:19

Adorabla je napisao/la::shock tko to radi :ajme mislim ako ti kuharica tako savjetuje, odmah baci glupu knjižurinu :nata

Ja sam jučer pod vašim utjecajem ispekla paprike, šuknula ih u vrećicu i jutros ih čistila. Skoro su mi jučer izgorile da ne mislite da ih nisam dobro ispekla. Uglavnom katastrofa. .


uh. a valjda je takva paprika.

mah, meni se događalo i da prepečem :whew ono, 2-3 ture budu super pa jednu zbrljam, od cijele ture dobijem šačicu paprike. em "nestane" u pečenju, em pola ostane na koži :ajme

Re: Ajvar

09 ruj 2014, 10:22

Ja nemam iskustva sa ajvarom, ovo mi je tek druga godina. Al su nas susjedi svitovali (a oni imaju višegodišnje iskustvo) peći na gradele. Tako smo i radili. Nas 4 odraslih i dvi cure koje su pomagale kod mljevenja i kuhanja. Lako su se čistile paprike, puno lakše nego lani. A birali smo ih dugo... :znoj

Re: Ajvar

09 ruj 2014, 10:25

da, super je na gradelama, tko ima mogućnost :dada

Re: Ajvar

09 ruj 2014, 10:31

Jedina mana toga projekta je gomila susjeda koji se skupe oko dvorišta. Svaki sa svojim komentarom. :lol
Zadnja izmjena: mirbi; 09 ruj 2014, 11:02; ukupno mijenjano 1 put/a.

Re: Ajvar

09 ruj 2014, 10:51

uuu da. To je super. Ja sam tako nekada na plinu stalno paprike pekla. I svježe za salatu zapečem, ogulim koliko ide pa narežem u salatu.
Sad više nemam plina pa nema ni paprika na gradela.

Re: Ajvar

09 ruj 2014, 11:28

Kad sam ih ja ove godine pekla na plinu, MM je skoro nervni slom dobio (a pekla sam samo 5 kg),
tako da sam ostatak (10 kg) morala voziti svojima i tamo peci na rostilju jer lakse ishendlam
nered na sporetu nego nervoznog muza :-D .

Re: Ajvar

09 ruj 2014, 11:32

Solea je napisao/la:
Adorabla je napisao/la::shock tko to radi :ajme mislim ako ti kuharica tako savjetuje, odmah baci glupu knjižurinu :nata

Ja sam jučer pod vašim utjecajem ispekla paprike, šuknula ih u vrećicu i jutros ih čistila. Skoro su mi jučer izgorile da ne mislite da ih nisam dobro ispekla. Uglavnom katastrofa. .


uh. a valjda je takva paprika.

mah, meni se događalo i da prepečem :whew ono, 2-3 ture budu super pa jednu zbrljam, od cijele ture dobijem šačicu paprike. em "nestane" u pečenju, em pola ostane na koži :ajme


i meni se čini da imam više patlidžanasti ajvar, al dobro je za prvi put :lol
sad čekam novu turu. prvu sam premastila, premalo zakiselila i zasolila i nisam stavila ljutu.
sad kad napravim mrak ajvar :nesvist

Re: Ajvar

10 ruj 2014, 09:48

da javim da su se paprike super gulile nakon cijelog dana stajanja :dada
ono, ko da im čarapice skidam :lol

na jednom dijelu mi pećnica ne peče dovoljno dobro pa sam u tri ture imala po jednu papriku, sve skupa tri, koje se nisu dobro gulile. ostale bez problema.

kakav feferončić vi stavljate u ajvar? kiseli? obični?
jel ga režete ili samo skuhate?
ja ne bih htjela preljuti ajvar, samo malo.

Re: Ajvar

10 ruj 2014, 10:39

stavljam suhe jer takve imam. ako nećeš preljuti ne stavljaj sjemenke.

Re: Ajvar

10 ruj 2014, 10:53

jel mogu možda staviti kajenskog papra?
i tako ću mužu samo napraviti jednu ljutu :lol
ostale su blage za nas.

Re: Ajvar

10 ruj 2014, 10:56

njemu slobodno kajenskim zapapriš. ;) :mrgreen

Re: Ajvar

10 ruj 2014, 11:01

ja dosta zaljutim :nata
ili pečem ljute papričice pa ih nasjeckam ili nastružem ili stavljam sušene, nasjeckane.
kisele nisam nikada stavljala, ali obzirom da u ajvar stavljam ocat, onda bi i ta opcija valjda bila skroz ok ;)

pa možeš i kajenski papar, čula sam od nekih prijateljica da stavljaju obični, crni papar.
mah, isprobavaj, uživaj :)
Odgovori