uf, solea, treba se za koji dan skinut u badic, a ja se opet navukla na ovaj pdf
ma ovo je sve neka laganica od klope

e ni mene onaj anin kolac nije oborio. lisnato + slasticarska krema + svjeze maline, a sve jos nekako neprakticno za jesti
dunja, ja isto volim musaku i pravim tako da patlidzane prvo poham a onda red njih pa red mesa (kao bolonjez) al najcesce bih pojela vecinu pohanih patlidzana prije nego poslozim musaku
i tako sam skuzila da mi meso zapravo u toj prici ni ne treba i tako mic po mic dosla do ovog u cemu najvise gustam
patlidzani moji omiljenipatlidzane ogulim "na sareno" (jednu traku ogulim jednu ostavim...), narezem na malo deblje kolutice i posolim. ostavim ih nasoljene barem 1/2 sata, sat dok onako dosta puste vodu, svaki kolut lagano stisnem rukom, iscijedim ga i stavljam na tavu s maslinovim. preprzim ga s obje strane, kad smeksa i dobije boju skidam s vatre i stavljam na pap. ubrus.
u medjuvremenu na malo mas. ulja istisnem cesnjak i dodam sitno narezan paradajz (ili sok od paradajza ili pelate iz konzerve), kuham to na laganoj vatri dok visak vode ispari a umak postane malo gusci, posolim, popaprim, maknem s vatre i dodam bosiljak (svjezi, sad kad imam

) i poklopim. nakon par min. izbacim taj bosiljak jer je vec pustio dovoljno arome i mirisa.
u vatrostalne zdjelice slazem red patlidzana, na svaki kolut stavim malo umaka od paradajza (1-2 zlicice) pospem naribanim sirom pa opet patlidzan, umak, sir i jos pospem parmezanom. ubacim zdjelice u vrucu pecnicu i ostavim 15-20 min., onak, da se sir fino otopi i malo zapece.
mmmmm

probaj