28 sij 2016, 12:47
Malamaja - lovostaj na plavu ribu zavrsava krajem ovog mjeseca, tako da sutra jos nece biti srdela
28 sij 2016, 12:55
ali ja sam sigurna da sam prošli petak u konzumu vidjela srdele? kak je to moguće?
28 sij 2016, 13:22
dobili su pet ribolovnih dana tijekom lovostaja.
ali od 1.2. opet prestaje lovostaj
28 sij 2016, 14:30
latice - je, ovako je kako sole kaže
ja sam došla u subotu na ribarnicu, više ih nije bilo
28 sij 2016, 16:48
znala sam da ću jesti samo zelenjavu

odgađam do drugog tjedna ribe. znam da ima smrznutih al meni su svježe zakon, kad god mogu kupim friško na ribarnici.
mogla bih sutra zapravo skuhati grah i dodati neko meso za juniorku a ja postit
28 sij 2016, 18:20
meni se sad već i u snovima pojavljuju srdele, ozbiljno mi nedostaju
28 sij 2016, 18:27
Ajmeee, vi pratite i lovostaje!

Ja samo lovim po zamrzivaču
I danas sarma, nastavak od jučer
28 sij 2016, 18:29
mrava - pa vidi mi lokaciju, moram pratiti
29 sij 2016, 09:10
Bolonjez od jučer. Cure presretne, MM je na nekim predavanjima pa jede tam, a meni se tolko prohtjela štrudla od jabuka da sam ju jučer navečer išla slagati, danas ću ju ispeći pe se ubit u njoj.
Sutra svinjske šnicle zapečene s lukom i sirom u pećnici i brokula zapečena s vrhnjem.
Nedjelja, juhica od pačjeg vrata i povrća, patka i krumpir pečeni u pećnici i zelena salata.
29 sij 2016, 10:05
konjski ćevapi, krumpir + kelj, zelena salata
29 sij 2016, 10:13
zovite me proročica

jučer su se dakle naručili čevapi. čak sam mu skužila modus naručivanja - ako me nema samo razmjerno kratko onda u čevapi, ako se naručuje malo kasnije popodn ei mene nema duže onda su čevapi i pomfri, a ako se naručuje navečer onda je uvijek pizza
proričem im danas tijesto s parmezanom. tunjevina će ostat sa strane.
nego ja sutra planiram ujutro burekiće ispeć jer mi djeca idu na put pa da jedu po putu jer slabo doručkuju. mm i ja ćemo kasnije crni rižot i salatu, to uvijek ciljam kad smo sami i baš mi se jede. u nedjelju idemo na ručak nekamo jer djece nema doma. ali ću ima skuhat za ponedjeljak juhu da pojedu nešto na žlicu kad se vrate
29 sij 2016, 10:26

joj, burekčići mmmm

meni se jede pissaladiere ali kod mog malog

to nikako ne bi prošlo kao glavno/jedino jelo

mislim da ću napraviti juneći ragu s rezancima a ovo ostaviti za sutra, za neku raniju večeru
29 sij 2016, 11:03
meni se jede junetina s povrćem iz woka pa sam istu izvadila iz zamrzivača, a sad ću do pazarića vidit ima li što za dopunit mrkvu i poriluk
29 sij 2016, 11:18
Zapečeni makaroni sa svježim sirom

, zelena salata - meni super jelo
29 sij 2016, 11:21
moj jelovnik se mijenja ko ministri u vladi
pobrala jučer poriluk na vrtu, i napravila varivo sa prosom uz to šnicli za juniorku. ja i dalje mislim da postim
29 sij 2016, 11:25
A ja morala jučer dodati i pašurate (fritule).
Danas teleca jetra sa pecenim prokulicama, zelena salata. Bit će i neki desert, al još ne znam koji
29 sij 2016, 11:29
ja sam jučer kupila ribice, oslići, moli, girice... pa je uz to bilo za svakoga ponešto: riža sa blitvom, mix integralne riže, crvene riže i ječma s blitvom, repovi blitve na salatu, zelena i radič salata
i još mi je ostalo blitve

pa ću možda danas polpete, jakoo ih volim zobene, prosene koje god sa nečim zelenim i sirom
za večeru domaća pizza, valjda
malamaja, kako si radila to varivo s prosom?
29 sij 2016, 15:30
cor, brzo i jednostavno. na masnoći propirjam pofureni poriluk (ja ga uvijek nasjeckam i prelijem kipućom vodom, isperem i ocijedim, tako se riješim ev. nečistoća između listova a i kraće ga kuham), dodam šalicu, ili pola šalice opranog prosa i kuham dok proso nije kuhano. obično koliko njemu treba toliko treba i poriluku, sveskupa niti 20 minuta. ne moraš zagustiti jer se proso fino ukuha i daje neutralnu aromu, poriluk nije "prejak" .
29 sij 2016, 17:25
hvala malamaja. a jel to onako bude dosta jušno ili gušće? podliješ vodom?
29 sij 2016, 17:32
onako, srednje gusto. dodam vode toliko koliko i prosa. ono dosta popije ali ne onako puno kao recimo, riža. ako ti je pregusto, dodaš još malo tekućine.
29 sij 2016, 17:43
Nemoj furit poriluk jer ga tako unistavas. Nije fin. Bolje ga na putru s malo soli zaklopljenog dinstaj par minuta ovisno koliko je star. I onda dalje sve isto kao i inače spremi
29 sij 2016, 18:10
ja ga uvjek pofurim

i super mi je. onda ga puno kraće dinstam. nikad ga ne mogu dobro oprati, nego kad ga pofurim i onda operem kak treba. posebno ak je stariji. onaj mladi ne treba.
29 sij 2016, 18:48
Ja ne furim

Kao što rekoh bit ce danas i deserta - sacherica je u pecnici
30 sij 2016, 09:34
Paradajz juha s taranom, krumpir salata, pržene papaline
30 sij 2016, 19:19
malamaja je napisao/la:ja ga uvjek pofurim

i super mi je. onda ga puno kraće dinstam. nikad ga ne mogu dobro oprati, nego kad ga pofurim i onda operem kak treba. posebno ak je stariji. onaj mladi ne treba.
Poriluk sam pocela prati na J.Oliverov nacin i tako su svi slojevi oprani, zao bi mi ga bilo furiti da ne izgubi dio okusa.
Mi smo danas imali kukuruznu prezganu juhu, a kasnije zapeceno tijesto sa sirom.
Sutra ce biti juha od junecih prsa i povrca, pohanci i dinstana heljda te rizi-bizi i matovilac. Od junetine iz juhe napravit cu sos od paradajza za ponedjeljak uz pire.
30 sij 2016, 21:32
Pecena teletina i krumpir, matovilac. Sutra cemo opet pizze peci za nas i moje sestre s obiteljima.
30 sij 2016, 23:04
danas je mm pekao pizze

a sutra će biti neko pečenje, vjerojatno rebra.
30 sij 2016, 23:16
danas sam bila na maminoj spizi, ta mi je najslada bez obzira sto bilo
31 sij 2016, 08:52
jučer lešo blitva, pohana piletina, gljive i balancane
danas ćemo pečenu patku, gljive u umaku s njokima i salata